Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Nije mi jasno što je izgubio podršku saveza. On je dobio ugovor da ovu reprezentaciju odvede na veliko takmičenje- to je i ispunio. Njegov sukob sa igračima je druga stvar. Evo u zadnjih par dana je bilo intervju od strane stranih medija gdje su bivši igrači pričali pozitivno o Papetu kao selektoru i ispostavlja se kako je u bivšem klubu otjeran jer su se ufurane zvijezde bunile što im mjesto u prvom sastavu dolazi u pitanje. Sličan mentalitet kao kod bošnja. Daleko od toga da je Pape sjajan, ali daleko od toga da je loš. Poslije 12 godina jedne te iste taktike dobili smo selektora koji je kompletno promijeni koncept igre i taktiku. Po mome, renesansa na odnosu na prijašnje selektore.
Ovo malo kvalitetnih igraca sto imamo su puno vazniji od Susica. To i njemu i svima ostalim mora bit jasno. Ko bi eto zamjenio Dzeku? Zec? Dialiba? Mi imamo nekoliko igraca bez kojih smo prosjecna ekipa, na nivou Albanije. Susic je najmanje bitan.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
20 godina se radujes svjetskom prvenstvu i sad ti se do te mjere poseru u cejf da ti se i ne gleda SP. ako na prvenstvu naprave neki skandal ko togo 2006 ili francuska 2010, to nikad necu oprostiti ni igracima ni selektoru 

- donniedarko
- Kontakt:
Jedan igrac iz tog tima koji je bio dobar sa Susicem je to tvrdio . I kod nas bi ga npr. vjerovatno branili Tino i Avdija . Iz cinjenica tog slucaja moze se zakljuciti da je i tada njegov problem bio manjak komunikacije sa igracima, sto dovodi do sukoba kao sto je to slucaj sada sa repkom . Vjerovatno je da to nikad nece ispraviti i sad se postavlja pitanje da li smo voljni to uzeti u kupnju .fkv123 je napisao/la:Nije mi jasno što je izgubio podršku saveza. On je dobio ugovor da ovu reprezentaciju odvede na veliko takmičenje- to je i ispunio. Njegov sukob sa igračima je druga stvar. Evo u zadnjih par dana je bilo intervju od strane stranih medija gdje su bivši igrači pričali pozitivno o Papetu kao selektoru i ispostavlja se kako je u bivšem klubu otjeran jer su se ufurane zvijezde bunile što im mjesto u prvom sastavu dolazi u pitanje. Sličan mentalitet kao kod bošnja. Daleko od toga da je Pape sjajan, ali daleko od toga da je loš. Poslije 12 godina jedne te iste taktike dobili smo selektora koji je kompletno promijeni koncept igre i taktiku. Po mome, renesansa na odnosu na prijašnje selektore.
Važno je promjena mentaliteta. Nije niti jedan igrač važniji od države koje predstavljaju, isto važi i za selektora. Mentalitet se mora mijenjati, a to Pape, uz Osima, radi iz korijena.
- donniedarko
- Kontakt:
Uspjeh treba da bude na prvom mjestu i sve se treba tome podrediti . Sve sto ne sluzi tom cilju treba zauvijek izbaciti iz repke . U datim trenutcima pozivati najbolje igrace i pronaci kvalitetnog , provjerenog selektora sa iskustvom te se sve oko repke treba obavljati profesionalno . Znaci sve negativno jednom i zauvijek eliminisati iz reprezentacije . 

Odlicno srocena sustina.Kad trener izgubi podrsku igraca zna se sta je jedini izlaz.Forsiranje na silu nece pomoci,moze samo dovesti do potpunog raspada sistema.Murinjo je imao 10 miliona u Realu ali kad su mu igraci okrenuli ledja Perezu nije ostalo nista drugo nego da raskine saradnju.Cartman je napisao/la:Ovo malo kvalitetnih igraca sto imamo su puno vazniji od Susica. To i njemu i svima ostalim mora bit jasno. Ko bi eto zamjenio Dzeku? Zec? Dialiba? Mi imamo nekoliko igraca bez kojih smo prosjecna ekipa, na nivou Albanije. Susic je najmanje bitan.
A ove sto bi tjerali nase najbolje igrace da bi Susic ostao selektor ne uzimam za ozbiljno jer to ozbiljan i dobronamjeran covjek ne moze uzeti ni u razmatranje.
Svi igraci,bar ovi najbolji misle isto,nisu samo dva.Znaci mi bi morali otjerati 11 najboljih igraca zato da Pape moze ostati selektor.Van pameti.
- velez_mostar
- Kontakt:
Re: Odg: Safet Sušić - Pape
Sto si se ti svez'o Barbe, kakve veze sad to ima?Elegant je napisao/la:Da je Barabarez rekao nema ili ima seksa na SP svi bi likovali i govorili bravo kralju, sahu, hljebu, idolu,... itd.
A kad to uradi Susic bilo sa odobravanjem seksa ili ne, svi ga drvljem i kamenjem, odamah ne valja, sta on zna.
S druge strane totalno mi je svejedno sta ce ovaj klaun od selektora izjavit', a pogotovo je bizarno potrositi 20 stranica na temu da li ima sexa, skroz nevazno.
Bitno je napravit' rezultat, iskorjenit talove i nepotizam, napraviti varijantu da igraju najbolji, naucit klauna kako ce se ponasat inace ce nam se smijati svi.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Problem je mentalitet, ponavljam. Isto kao sa Salihamidžićem, čim upadne zapadni mentalitet medju bošnje tu je khaj phiče.
Re: Odg: Safet Sušić - Pape
Ja samo navodim primjer kako vi pojedini razmisljate, Pape je dno dna ma sta da uradi, a ovaj bi na drugoj strani Baraba osigurao minimalno cetvrtfinale na SP jer je legend, idol, kralj ... ali sve to sa okruglo NULA iskustva. Sva bi moguca pojacanja dosla za njegova mandata i svi bi probleme nestali.velez_mostar je napisao/la:Sto si se ti svez'o Barbe, kakve veze sad to ima?Elegant je napisao/la:Da je Barabarez rekao nema ili ima seksa na SP svi bi likovali i govorili bravo kralju, sahu, hljebu, idolu,... itd.
A kad to uradi Susic bilo sa odobravanjem seksa ili ne, svi ga drvljem i kamenjem, odamah ne valja, sta on zna.
S druge strane totalno mi je svejedno sta ce ovaj klaun od selektora izjavit', a pogotovo je bizarno potrositi 20 stranica na temu da li ima sexa, skroz nevazno.
Bitno je napravit' rezultat, iskorjenit talove i nepotizam, napraviti varijantu da igraju najbolji, naucit klauna kako ce se ponasat inace ce nam se smijati svi.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Isto tako za Vahida, Kodru, bilo kojeg selektora samo da zamjeni Papeta.
Kad je do prije par godina Ciro, boga psovao, majek yebavao bio je kralj, legenda, onda se niste bunili sto je Pjanic na klupi, sto igra Ibricic, nikome na pamet nije palo ovih cirka 37 potencijalnih igraca.
A kod Papeta vam smeta sve moguce, od toga ko igra, kako se covjek oblaci, pa do ne znam ti cega.
Dosta vas je vise, ajde sad malo skautirajte Izrael, Kazahstan, Litvaniju da sta ne promakne, yebes Bundesligu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Kako neko ima obraza blatit Barbareza? Nije mi bilo jasno da neko moze vrijedjat Spahica, a evo sad su krenuli i po Barbarezu. Sramota. 

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Niko njega ne blati nego jednostavno on nije rjesenje za selektora, nema iskutva a reprezentacija i kvalfikacije (da ne kazem SP) nije poligon za sticanje istoga.Cartman je napisao/la:Kako neko ima obraza blatit Barbareza? Nije mi bilo jasno da neko moze vrijedjat Spahica, a evo sad su krenuli i po Barbarezu. Sramota.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Najveci nedostatak,uz uvodjenje menadzerskih igraca u reprezentaciju, je katastrofalna komunikacija sa igracima.On sa njima komunicira putem medija i salje im poruke,to je neprihvatljivo.Evo i ovu zabranu sexa im je obznanio putem medija.Imam osjecaj da im na okupljanju ne smije reci u lice ono sto ima.
Pravi selektor i inace pravi trener svoje igrace savjetuje,nazove ih sam kad su u nekom problemu,nekoj krizi,da neki dobar savjet...A on zabranio da oni s njim uopste komuniciraju i odredio da samo kapiten moze pricati s njim.
Daleko je to od ljudskog odnosa.
Pravi selektor i inace pravi trener svoje igrace savjetuje,nazove ih sam kad su u nekom problemu,nekoj krizi,da neki dobar savjet...A on zabranio da oni s njim uopste komuniciraju i odredio da samo kapiten moze pricati s njim.
To je ista ekipa,isti krug ljudi,ne samo na forumu nego u drzavi.Cartman je napisao/la:Kako neko ima obraza blatit Barbareza? Nije mi bilo jasno da neko moze vrijedjat Spahica, a evo sad su krenuli i po Barbarezu. Sramota.
A što to nesmije se komentarisati Spahić i Barbarez? Nisu oni "zabranjeno voće". Mora se pričati o svemu. Ne znači da dobar igrač, pod znacima navoda, da je i dobar čovjek.
Susic glumi Hitlera, vjerovatno jedini trener na svijetu koji jos uvijek zivi u 70tim godinama. Pa jedan Mourinho, koji je daleko veca sila od Susica, razgovara redovno sa svojim igracima, savjetuje ih itd. a nas Papan gluma Boga i batinu a on ustvari pic.kin friz.drummer je napisao/la:Najveci nedostatak,uz uvodjenje menadzerskih igraca u reprezentaciju, je katastrofalna komunikacija sa igracima.On sa njima komunicira putem medija i salje im poruke,to je neprihvatljivo.Evo i ovu zabranu sexa im je obznanio putem medija.Imam osjecaj da im na okupljanju ne smije reci u lice ono sto ima.
- Juventinisimo
- Kontakt:
Vidim,nista novo ovdje
osim sexa
Samo da vas kolektivno pozdravim,tu sam,nema se vremena...

Samo da vas kolektivno pozdravim,tu sam,nema se vremena...

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
- donniedarko
- Kontakt:
Pa i Safet nije imao iskustva i pored svega sto je prosao s repkom opet ponavlja iz nova iste greske . Nisam za to da nam Barbarez bude selektor .Treba nam neko provjereno ,respektabilno ime .Elegant je napisao/la:Niko njega ne blati nego jednostavno on nije rjesenje za selektora, nema iskutva a reprezentacija i kvalfikacije (da ne kazem SP) nije poligon za sticanje istoga.Cartman je napisao/la:Kako neko ima obraza blatit Barbareza? Nije mi bilo jasno da neko moze vrijedjat Spahica, a evo sad su krenuli i po Barbarezu. Sramota.

Suske se ponasa kao onaj vodja i Sj.Koreje. Cuj nece biti sexa. Sve da i zlato osvoje ako koju ne povale brazilku, ni to zlato nece imat originalan sjaj.
Koje greske, sto je isprobao Tina a ne Prcica na defanzivnom veznom ili sto gura Avdiju a ne Bukvu iz Austria Bec??donniedarko je napisao/la:Pa i Safet nije imao iskustva i pored svega sto je prosao s repkom opet ponavlja iz nova iste greske . Nisam za to da nam Barbarez bude selektor .Treba nam neko provjereno ,respektabilno ime .Elegant je napisao/la:Niko njega ne blati nego jednostavno on nije rjesenje za selektora, nema iskutva a reprezentacija i kvalfikacije (da ne kazem SP) nije poligon za sticanje istoga.Cartman je napisao/la:Kako neko ima obraza blatit Barbareza? Nije mi bilo jasno da neko moze vrijedjat Spahica, a evo sad su krenuli i po Barbarezu. Sramota.
Ili mozda sto ne stavlja Hajrovica u 60-toj umjesto 75-toj minuti?
Treba ga na vjesala odma...
Zaboravih jos Tankovica kojem je trebao obecati da ce uzeti Dzeki o mjesto ako odluci da igra za BiH.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.