FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Reuf
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Reuf » 19 jan 2012, 03:33

Donnie Darko je napisao/la:Ne valja ovo nista, samo su poboljsali Casillasu prosjek primljenih golova protiv Barce. Katastrofa.
Pa sljedece hefte mu sljedi garant neki dodatni Bonus :mrgreen:
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 19 jan 2012, 03:37

sergio mesar mrtvi :roll:

[youtube][/youtube]
ser del barça es el millor que hi ha !

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 19 jan 2012, 03:42

Scof1eld je napisao/la:sergio mesar mrtvi :roll:

[youtube][/youtube]
doktor nauka za sve ijednog veznjaka u Realu

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 19 jan 2012, 03:44

Zalosno je sto neki ne shvataju koliko je Busi vazan za Barcu.
Don't hate what you don't understand.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 19 jan 2012, 03:54

xaviesta je napisao/la:Zalosno je sto neki ne shvataju koliko je Busi vazan za Barcu.
Huh , ja bi ti to formulisao na sljedeci nacin.

Busquets je u utakmicama protiv 6x slabijim ekipama od sebe totalno nevazan igrac i nepotreban.

U utakmicana gdje je Barcelona 2x jaca od svog protivnika(Real,United,Valencija,Bayern...) jedan od 4 krucijalna igraca za ovaj tim.
Nevjerovatno je inteligentan, ne trci apsolutno nikada u prazno , fantasticno pokriva teren i ima instikt.
Pass igra mu je na nivou Xavija , kretnja izvrsna a smirenost sa 23 godine je nesto najbollje u njegovoj igri.

Nisu slucajno Del Bosque, Pep , Xavi itd izrazil divljenje prema ovom decku.

Neko gleda fudbal jednodimenzijalno a neko kroz vise etapa

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 jan 2012, 04:35

Reuf je napisao/la: Pass igra mu je na nivou Xavija
slika

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 jan 2012, 10:16

slika

:D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 jan 2012, 12:27

Odnos snaga Barse i Reala je jednak odnosu Celik Zenica i Atalanta Kacuni :mrgreen: .

Nema se sta zamjeriti Realu, izgbuli su od puno boljeg tima. Da sastavis 'dream team' svih igraca svijeta Barsa je opet mnogo jaca.

Svaka cast Murinju i igracima Reala za rezultate u dosadasnjem dijelu sezone. Pa oni su 5 bodova ispred ekipe koja ima tri puta jaci tim. Tu Murinju odajem veliko priznanje iako mi je maksimalno odvratan kao trener.

Sta je sa Barsom ove sezone? Kao da gube motiv za igrom,.. Postaje im dosadno. Vec dva susreta protiv Reala ulaze rezervisano u mec. Tek kada prime gol pocnu mljeti protivnika. Tu imam veliku kritiku na motivatorske sposobnosti Gvardiole. Sve su prilike da mu je sve teze pokrenuti masineriju. Kompletnu ligu igraju dosta traljavu u odnosu na posljednje 2-3 sezone. Nema onog zara i trke, nema ubitacnog presinga. Ulaze previse nonsalantno u utakmice sto ih je kostalo gubitka dosta bodova. Pa Barsa je visestruko nadmocna u odnosu na svakog protivnika, gubitak svakog boda je veliki neuspjeh. Sada imaju 5 bodova zaostatka za Realom. Bice veliki neuspjeh za Gvardiolu ako izgubi titulu sa ovakvom ekipom. Mozda je bolje da je napustio Barsu sa osvojenom duplom krunom. Vidjet cemo u nastavku sezone da li je ostanak bila pametna odluka. Nema sumnje da i ove sezone moze lagano uzeti tri trofeja ako uspije naostriti pomalo uspavanu masinu.

http://www.jutarnji.hr/guardiola-napust ... u-/935940/

Pep je pametan covjek. Dobro je ovo primjetio. Barsa ne treba vrhunskog strucnjaka, Barsa treba vrhunskog motivatora. Treba samo naostriti masinu, sistem vec postoji dugi niz godina.

Kada Pep preuzme neki drugi klub vidjet ce se da li je u rangu najvecim trenerima svijeta. Sa Barsom bi i Abdulah Ibrakovic osvoji trostruku krunu :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 19 jan 2012, 12:48

mandraX je napisao/la:slika

:D
:mrgreen:
[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 19 jan 2012, 13:24

Opet su pokazali da su druga planeta za sve.

Real preloš. Iskreno, očekivao sam više od njih. Još jednom se potvrdilo da Barca iz 70% posjeda ne može izgubit, nema šanse. Jedino nekom ludom srećom, a ovo sto Mourinho radi, često i sa svih 11 igrača iza lopte, prošlo je samo sa Interom u onom polufinalu.

Više ni ta trka, ni defanziva nije važna čini mi se. Mislilo se da je to neko rješenje protiv Barcine igre, ali nije definitivno. Dok se neko ne nađe igrom da im parira, tj. da ima loptu bar 50% i da igra fudbal protiv njih, neće im niko ništa moći...

Jednostvno, protiv onakvih genijalaca i individualaca se ne možeš branit, jer uvijek se nađe Messi ili neko, koji će onakvim pasom naći Abidala i eto... kad se najmanje nadaš i ma koliko se dobro branili. :mrgreen:

Real će možda uzeti Primeru, zbog činjenice da se Barca ipak muči u ovom manjim utakmicama, ali treba biti pošten, pa reći da nema kluba na svijetu koji je na nivou Barcelone, ma ni približno.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 19 jan 2012, 13:39

sarajlija89 je napisao/la:
Real će možda uzeti Primeru, zbog činjenice da se Barca ipak muči u ovom manjim utakmicama, ali treba biti pošten, pa reći da nema kluba na svijetu koji je na nivou Barcelone, ma ni približno.
Ja sam cak ubjedjen da ce Real osvojiti Primeru, ali u Ligi prvaka mislim da protiv Barce u dvije tekme, nema niko ni najmanju sansu..
ser del barça es el millor que hi ha !

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 jan 2012, 14:28

Scof1eld je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:
Ja sam cak ubjedjen da ce Real osvojiti Primeru, ali u Ligi prvaka mislim da protiv Barce u dvije tekme, nema niko ni najmanju sansu..

Samo vi budite ubjedzeni - ali - Barcelona opet sve osvaja. ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 jan 2012, 14:47

sarajlija89 je napisao/la:Opet su pokazali da su druga planeta za sve.

Real preloš. Iskreno, očekivao sam više od njih. Još jednom se potvrdilo da Barca iz 70% posjeda ne može izgubit, nema šanse. Jedino nekom ludom srećom, a ovo sto Mourinho radi, često i sa svih 11 igrača iza lopte, prošlo je samo sa Interom u onom polufinalu.

Više ni ta trka, ni defanziva nije važna čini mi se. Mislilo se da je to neko rješenje protiv Barcine igre, ali nije definitivno. Dok se neko ne nađe igrom da im parira, tj. da ima loptu bar 50% i da igra fudbal protiv njih, neće im niko ništa moći...

Jednostvno, protiv onakvih genijalaca i individualaca se ne možeš branit, jer uvijek se nađe Messi ili neko, koji će onakvim pasom naći Abidala i eto... kad se najmanje nadaš i ma koliko se dobro branili. :mrgreen:

Ne slazem se sa tobom. Oni su odigrali relativno dobro s obzirom na svoje mogucnosti. Utakmica je bila otvorena, da je Benzema pogodio glavom na ubacaj Altintopa vjerovatno bi Real dobio mec.

Ne mozes ocekivati od Pepea, Diare i Cabi Alonsa da pariraju Barsinom veznom redu :mrgreen: . To su suluda ocekivanja druze moj :mrgreen: . Ne moze im parirati niko, a pogotovo ne ova tri igraca.

Real je odigrao u granicama svojih mogucnosti. Sa ovom Barsom niko ne moze igrati ravnopravnu utakmicu. Oni ce dominirati jos 3-4 godine, a onda slijedi mali ili malo veci pad. To su prirodni ciklusi. Nijedna dominacija ne moze vjecno trajati, iako ova Barsina prijeti da bude najduza u historiji fudbala. Kada Cavi i Iniesta udju u pozne godine ovaj tim vise nece biti ovako mocan.

Nemoguce je da nadju zamjene za Cavija i Iniestu. U redu, tu je Fabregas,.. Ali i on ce za 3-4 god. doci u godine, i njemu ce ponestati ambicija kao recimo Mesiju (kao sto se desilo sa Ronaldinjom),.. Tiago, Buskec, Kuenka su odlicni igraci, ali imaju mikro sanse da budu makar priblizno mocni kao Cavi i Iniesta. Dakle, treba sacekati 3-4 godine da se pocne igrati ravnopravan fudbal :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 19 jan 2012, 15:02

Coentrao :twisted: :twisted: :lol: :o sram ga bilo
" onclick="window.open(this.href);return false;

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 19 jan 2012, 15:34

Unicef je raskinuo ugovor s Barcelonom, jer to što rade R.Madridu nije humano... :lol: :lol: :lol:

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 19 jan 2012, 15:44

Valencia je napisao/la:Barsa ne treba vrhunskog strucnjaka, Barsa treba vrhunskog motivatora. Treba samo naostriti masinu, sistem vec postoji dugi niz godina.

Kada Pep preuzme neki drugi klub vidjet ce se da li je u rangu najvecim trenerima svijeta. Sa Barsom bi i Abdulah Ibrakovic osvoji trostruku krunu :mrgreen: .
A je li Valencia, procita li se kad post prije nego se stisne Posalji? :D

Bizarno je da ima jos vas nekakvih koji se zapitkuju o Pepovim sposobnostima... Kome se on ima jos za sta dokazivat? Konstruktivnije bi bilo zapitati se kakva ce bit Barca kad ode Pep nego obrnuto al haj sad...
Mourinho je eto kao vrhunski strucnjak i vrhunski motivator pa opet nit moze Pepu pera odbit, nit bi mogo vodit Barcu kao Pep. I jeste li nasli pajdu Zelju, sta on veli na Pepovu odluku da malo Sancheza profura kao target mana :lol:

laki
Kontakt:

Post Postao/la laki » 19 jan 2012, 15:56

Valencia je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:Opet su pokazali da su druga planeta za sve.

Ne slazem se sa tobom. Oni su odigrali relativno dobro s obzirom na svoje mogucnosti. Utakmica je bila otvorena, da je Benzema pogodio glavom na ubacaj Altintopa vjerovatno bi Real dobio mec.

Ne mozes ocekivati od Pepea, Diare i Cabi Alonsa da pariraju Barsinom veznom redu :mrgreen: . To su suluda ocekivanja druze moj :mrgreen: . Ne moze im parirati niko, a pogotovo ne ova tri igraca.

Real je odigrao u granicama svojih mogucnosti. Sa ovom Barsom niko ne moze igrati ravnopravnu utakmicu. Oni ce dominirati jos 3-4 godine, a onda slijedi mali ili malo veci pad. To su prirodni ciklusi. Nijedna dominacija ne moze vjecno trajati, iako ova Barsina prijeti da bude najduza u historiji fudbala. Kada Cavi i Iniesta udju u pozne godine ovaj tim vise nece biti ovako mocan.

Nemoguce je da nadju zamjene za Cavija i Iniestu. U redu, tu je Fabregas,.. Ali i on ce za 3-4 god. doci u godine, i njemu ce ponestati ambicija kao recimo Mesiju (kao sto se desilo sa Ronaldinjom),.. Tiago, Buskec, Kuenka su odlicni igraci, ali imaju mikro sanse da budu makar priblizno mocni kao Cavi i Iniesta. Dakle, treba sacekati 3-4 godine da se pocne igrati ravnopravan fudbal :mrgreen: .
znas ono da je babi m*da bila bi deda, a ima i ona da je babi krila bila bi pi*ka ko avion!

al ima i ona da je iniesta pogodio one dvije sanse bilo bi 1:4, pardon zaboravio sam onaj tvoj go, pardon stativu benzeme...znaci 2:4

pa druze reci, unisteni smo, ne smijemo se javiti, pa procitaj sta pise marca, as...ljudi objektivno govore.. ja nisam gledao goreg reala, nego ovo kako ih je murinjo uzeo, pa ti sad pricaj sta hoces!

a ovo za cikluse si upravu, mada kako barcelona radi...tek za nekih 10ak godina ce da probadnu :)

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 19 jan 2012, 16:06

@laki , pusti to on ti je Manchesterovac :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 19 jan 2012, 16:17

@ Valencija bi kao trebao biti neki forumas godine :lol:

Covjek apsolutno ne zna kakve gluposti pise.
Osporavati znanje i mjece Guardiole moze samo laik.
Covjek koji pojede za dorucak nekog Murinha pa nekog Fergusona.

On je taj koji je stvorio ovu Barcelonu , svaki igrac Barcelone kaze da je on krucijalan covjek za ovaj tim.Medjutim znalci poput Valencije kazu suprotno.

Vjerovatno bi on vodio na slican nacin ovaj tim...
Onda ova prica da je Real dao go preko Benzeme vjerovatno bi dobio.
Da je Real dao u 85 minuti pogodak za vodstvo , do kraja bi Barcelona preokrenula jer je 3x kvalitetnija momcad.
Mourinho uopste nema igracki inferiornu ekipu u odnosu na Barcelonu, cak sta vise prica o ne-uingranosti vise ne pije vode , ovi igraci su u prosjeku zajedno 3 do 4 godine.
Murinho je covjek koji je kukavica i jadnik.Sa ovakvom ekipom je potrebno igrati ofanzivno ako zelis pobjedzivati medjutim Pep kada je imao sansu da takvom igrom Murinha slomi vjerovatno je nanio najveci poraz u historiji Realu(5:0)

Guardiola je veci strucnjak i gospodin od Josea.Covjek je od odlicne ekipe i odlicnih igraca , napravio jednu skromnu ekipu koja je u stanju ubiti svakog protivnika nogama.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 jan 2012, 17:24

StevieM je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Barsa ne treba vrhunskog strucnjaka, Barsa treba vrhunskog motivatora. Treba samo naostriti masinu, sistem vec postoji dugi niz godina.

A je li Valencia, procita li se kad post prije nego se stisne Posalji? :D

Bizarno je da ima jos vas nekakvih koji se zapitkuju o Pepovim sposobnostima... Kome se on ima jos za sta dokazivat? Konstruktivnije bi bilo zapitati se kakva ce bit Barca kad ode Pep nego obrnuto al haj sad...
Mourinho je eto kao vrhunski strucnjak i vrhunski motivator pa opet nit moze Pepu pera odbit, nit bi mogo vodit Barcu kao Pep. I jeste li nasli pajdu Zelju, sta on veli na Pepovu odluku da malo Sancheza profura kao target mana :lol:
Rajkard je osvojio apsolutno sve sa duplo slabijom ekipom nego je ova koju ima Gvardiola. I, gdje je sada Rajkard?

Skariolo je sa kosarkaskom reprezentacijom Spanije osvojio sve sto se moze osvojiti,.. I, sta je Skariolo napravio u Rusiji?

Aragones je sa Spanijom laganini osvojio EP,.. I, da li to to znaci da je u rangu sa najboljim trenerima svijeta!??

Barsa je 3 puta jaca od ostatka svijeta i sasvim je logicno da osvajaju puno trofeja. To je isto da ja imam milijarde eura po bjelosvjetskim bankama i hvalim se kako sam majstor za 'povaljivanje' prezgodnih zena. A to sto imam milijarde, to kao nema nikakve veze :mrgreen: . Ma dajte, sa ovakvom Barsom bi svaki iole dobar trener osvojio sve sto se moze osvojiti.

Ali ne kazem da je Gvardiola los trener. To nigdje necete procitati. Kazem da se mora dokazati u nekom klubu koji nije tri puta jaci od konkurencije.

Nemojte da vam crtam, mrzi me to,..

Laki
znas ono da je babi m*da bila bi deda, a ima i ona da je babi krila bila bi pi*ka ko avion!

al ima i ona da je iniesta pogodio one dvije sanse bilo bi 1:4, pardon zaboravio sam onaj tvoj go, pardon stativu benzeme...znaci 2:4

pa druze reci, unisteni smo, ne smijemo se javiti, pa procitaj sta pise marca, as...ljudi objektivno govore.. ja nisam gledao goreg reala, nego ovo kako ih je murinjo uzeo, pa ti sad pricaj sta hoces!
Ti si momce izgubljen u vremenu i prostoru. Izvini, ali moram ti ovako reci.

Ko je unisten?
Ko smo to mi?
Sta mene briga za Marku i AS?

Boli mene rinaka za Barsu i Real. Ja sam momce Bosanac i Zenicanin. Ne umisljam si da sam Spanac ili navijac nekog stranog kluba. Moguce da si me zamjenio sa nekim.

A ako vec hoces da znas, Real mi je uz Bajern najodvratnija ekipa. Murinja i Ronalda organski ne mogu smisliti. Eto, samo da te dodatno zbunim i izbezumim :mrgreen: :lol: .

Reuf

Izvini druze, mrsko mi bilo citati sta si napisao. Procitao sam dvi recenice i osjetio da bi citajuci ostatak izgubio na dragocjenom vremenu.

A i ova se djeca deru, malo sam nervozan u pm, podavit cu ih :roll: :mrgreen: .

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.