Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Barbarossa
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Barbarossa » 10 apr 2020, 21:23

Dex je napisao/la:
10 apr 2020, 20:41

neće ljudi da rade, al eto ko ima njivu, a mrsko mu, dijeli ljudima po gradu da siju po njegovom džaba zamisli
realno kad si na čudnom terenu takva cijena ti uvijek bude, al eto yebajiga sam sebi frežem, oranje yebat ga, moraš nešto iskeširat
gdje to dijele? jel neka nepristupačna makadamska parcela , pa uvalit bilo koem da radi
počeo mi je onaj Zilka s Poljica udarat cijene ovih grubovih radova više nego prošlih godina , čudno mi
imaš li krompira koliko?

godinama pokušavamo lubenicu da vidimo može li kako , al negdje zapinje , otac kaže gdje može uspjevati paprika može i lubenica , razočaran sam poslije neuspjeha
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 10 apr 2020, 21:28

Barbarossa je napisao/la:
10 apr 2020, 21:23
Dex je napisao/la:

neće ljudi da rade, al eto ko ima njivu, a mrsko mu, dijeli ljudima po gradu da siju po njegovom džaba zamisli
realno kad si na čudnom terenu takva cijena ti uvijek bude, al eto yebajiga sam sebi frežem, oranje yebat ga, moraš nešto iskeširat
gdje to dijele? jel neka nepristupačna makadamska parcela , pa uvalit bilo koem da radi
počeo mi je onaj Zilka s Poljica udarat cijene ovih grubovih radova više nego prošlih godina , čudno mi
imaš li krompira koliko?

godinama pokušavamo lubenicu da vidimo može li kako , al negdje zapinje , otac kaže gdje može uspjevati paprika može i lubenica , razočaran sam poslije neuspjeha
Ja svake godine posijem nesto lubenice cisto da ima :D
Extra uspijeva u posavini bez da je tretiras

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 10 apr 2020, 21:36

Rosicky je napisao/la:
10 apr 2020, 21:28

pa sad šta ja znam , možebit da je do boljih uslova , vaše ravnice i klime (doduše u plasteniku bi vjerovatno uspjelo )
ovdje smo većinom na 450 - 500 nadmorske visine , ima svega , nekad i hiljaga pada

mada to onako poprima našu sekundaru zainteresiranost , prioritet je voće i sadnice , nema ništa gore neko kad dođe ovako behar , voće otvori , sad samo čekam kad će mraz gruhnit i da opet ništa nema...
zadnji put svega bilo kako treba 2013te , i nešto malo 2018. znam da sam mogao nabrati par kanti ašlama ... pod stresom sam

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 10 apr 2020, 22:15

10 apr 2020, 21:36
Rosicky je napisao/la:
10 apr 2020, 21:28

pa sad šta ja znam , možebit da je do boljih uslova , vaše ravnice i klime (doduše u plasteniku bi vjerovatno uspjelo )
ovdje smo većinom na 450 - 500 nadmorske visine , ima svega , nekad i hiljaga pada

mada to onako poprima našu sekundaru zainteresiranost , prioritet je voće i sadnice , nema ništa gore neko kad dođe ovako behar , voće otvori , sad samo čekam kad će mraz gruhnit i da opet ništa nema...
zadnji put svega bilo kako treba 2013te , i nešto malo 2018. znam da sam mogao nabrati par kanti ašlama ... pod stresom sam
Moj otac se bavi cijeli zivot poljoprivredom i hrani nas od toga samo on sije žito,soja itd.
Mogu te razumijeti u vezi toga :D
Jer za vrijeme poplava npr nam je unisteno oko 150 duluma..mozes mislit koji au to gubitci :D
Manja su ulaganja oko voća ali sz vise podlozni vremenu i nametnicima

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 apr 2020, 22:48

150 duluma?
Dobro se živi.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 10 apr 2020, 22:51

Lillard je napisao/la:
10 apr 2020, 22:48
150 duluma?
Dobro se živi.
To ti je osrednje u Posavini. Kompletna Basucka se sije, Kočišta, Njiverice plus oko Tolise pa Bok, Kostrč, Mahala..imaju ljudi zemlju i koriste je.
Ima ljudi obrađuju i više, potvrdit će ti Rosicky
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 apr 2020, 22:56

10 apr 2020, 21:23
Dex je napisao/la:

imaš li krompira koliko?

Da ga yebeš po fejsbuku viđo :mrgreen:
Čuj s Zilkom neko nešto radi :tokralju: mora čovjek kako keša uzet :mrgreen: rođak mu parkinge naplati za svadbu ako se ko parkira :opaopa:

1000 kuća posijano otprilike, gore dole, kontali još, al što je previše previše je :mrgreen:

Svaki put nam izgine lubenica sva skoro, bude jedna dvije, al nisu nešto. Ove godine smo ko više nešto pokušali vidjećemo kad dođe vrijeme sad za njih
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 apr 2020, 22:59

zamisli posijat 150 duluma sam, yebote sve koliko vremena moraš potrošit na to sve

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 10 apr 2020, 23:03

Dex je napisao/la:
10 apr 2020, 22:59
zamisli posijat 150 duluma sam, yebote sve koliko vremena moraš potrošit na to sve
Kakav je princip poticaja od strane drzave? Sta se podrazumjeva pod tim? Jel.direktno daju pare ili na neki drugi nacin pomazu.

Nemam zemlje nikako, ali kad bi kakvih ludih para zaradio ulozio bi u poljoprivredu sigurno. Mislim da se tu ne moze propasti ako pametno radis.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 apr 2020, 23:04

Dex je napisao/la:
10 apr 2020, 22:56

Svaki put nam izgine lubenica sva skoro, bude jedna dvije, al nisu nešto. Ove godine smo ko više nešto pokušali vidjećemo kad dođe vrijeme sad za njih
MA narastu fino bude po desetak kila al unutra ostane bijela skroz isto i dinja
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 10 apr 2020, 23:06

Da to je otprilike osrednje za ljude koji se baš bave s tim.

@dex da bruka vremena još je u mene otac radio i uslužno i nikada nije imao vremena svima stići kolika je bila potražnja :D
Sada je to palo na najniže grane.Osim zemlje koju radi za nas radi drugim ljudima koji rade eventualno 10tak duluma da othrani koju svinju,kokosi ili sl.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 apr 2020, 23:10

bulbasor je napisao/la:
10 apr 2020, 23:03
Dex je napisao/la:
10 apr 2020, 22:59
Kakav je princip poticaja od strane drzave? Sta se podrazumjeva pod tim? Jel.direktno daju pare ili na neki drugi nacin pomazu.

Nemam zemlje nikako, ali kad bi kakvih ludih para zaradio ulozio bi u poljoprivredu sigurno. Mislim da se tu ne moze propasti ako pametno radis.
Ako imaš gazdinstvo, valjda se tako kaže(mama moja to ima), dobiješ poticaj na osnovu kvadrature plastenika recimo, većinom možeš opštinski poticaj i bez gazdinstva izganjat, za kantonalni moraš imat više, mi imamo preko 1000 kvadrata u plastenicima samo i zemlje još. Nisam siguran baš kad isplaćuju, kasni al bude. Dajdža mi je recimo izganjo poticaj neki za pretvaranje neobradive površine u obradivu i posadio orahe, sad dobija poticaj na to što uzgaja.
Ako imaš kome prodat i da ne prodaješ teški šit možeš izagnjat čistih 5k km na kraju odokativno sa onako slabijom prodajom. Sad možeš ti uvijek šta ti ostane napravit nešto drugo, povrće u ajvar i te gluposti, voće u džemove i rakije pa prodavat dalje

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 apr 2020, 23:13

legenda reala je napisao/la:
10 apr 2020, 23:04
Dex je napisao/la:
10 apr 2020, 22:56

MA narastu fino bude po desetak kila al unutra ostane bijela skroz isto i dinja
Budu šit veliki, odeš i kupiš normalno :mrgreen:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 apr 2020, 23:17

Rosicky je napisao/la:
10 apr 2020, 23:06
Da to je otprilike osrednje za ljude koji se baš bave s tim.

@dex da bruka vremena još je u mene otac radio i uslužno i nikada nije imao vremena svima stići kolika je bila potražnja :D
Sada je to palo na najniže grane.Osim zemlje koju radi za nas radi drugim ljudima koji rade eventualno 10tak duluma da othrani koju svinju,kokosi ili sl.
valjda čovjek nije sve ručno radio :tokralju:

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 10 apr 2020, 23:18

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 apr 2020, 23:20

Jesu kod nas toliko ljudi retardirani pa pale konstantno šume, jer odvuku kilu živice do šume i zapale

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 apr 2020, 23:26

bajdvej danas u izolaciji smo naučili kako muškarci više vole na početku veze, a žene s godinama, pa se to izbalansira negdje na pola isuse

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 10 apr 2020, 23:31

Dex je napisao/la:
10 apr 2020, 23:10
. Dajdža mi je recimo izganjo poticaj neki za pretvaranje neobradive površine u obradivu i posadio orahe, sad dobija poticaj na to što uzgaja.
Ako imaš kome prodat i da ne prodaješ teški šit možeš izagnjat čistih 5k km na kraju odokativno sa onako slabijom prodajom. Sad možeš ti uvijek šta ti ostane napravit nešto drugo, povrće u ajvar i te gluposti, voće u džemove i rakije pa prodavat dalje
jesul ti orasi tamo negdje iznad Stipovića u pola brda , od kuće vidim čovjek kad radi ima kiša sadnica

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 apr 2020, 23:42

10 apr 2020, 23:31
Dex je napisao/la:
10 apr 2020, 23:10
. Dajdža mi je recimo izganjo poticaj neki za pretvaranje neobradive površine u obradivu i posadio orahe, sad dobija poticaj na to što uzgaja.
jesul ti orasi tamo negdje iznad Stipovića u pola brda , od kuće vidim čovjek kad radi ima kiša sadnica
iznad Mahoja neđe, vjerujem da niko ono ne zna nać :tokralju:
Bila brvnara yebena za roštilja, al izgorila

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 10 apr 2020, 23:50

Dex je napisao/la:
10 apr 2020, 23:20
Jesu kod nas toliko ljudi retardirani pa pale konstantno šume, jer odvuku kilu živice do šume i zapale
zivica je najbolja medja za pomjeriti :rol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.