Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Narin
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Narin » 15 feb 2012, 11:33

majestic24 je napisao/la:
Narin je napisao/la:
motty je napisao/la:Evo i igraci koji su otputovali za Amsterdam:
De Gea, Amos; Fabio, Rafael, Evans, Jones, Smalling, Fryers, Ferdinand; Valencia, Nani, Carrick, Young, Park, Scholes, Cleverley, Pogba; Rooney, Hernandez, Welbeck.

Evra i Giggs odmaraju dok nije poznat razlog izostanka Berbatova cini mi se da ce Berba na kraju sezone i definitivno otic iz kluba :(
Ja sam siguran da ce na ljeto otici,ipak tesko se moze boriti sa Rooneyem i Welbeckom i Chicharitom za prvu postavu..Da nam je uzeti barem 15M za njega..(ako bude isao).

Kako ces uzeti pare za njega kad je on slobodan igrac
Zar mu istice na ljeto,mislio sam da je produzio na 1 godinu,pisalo je to nedavno nesto..

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 15 feb 2012, 12:46

MANDŽER Manchester Uniteda s 37 godina trenerskog staža, Alex Ferguson, za Fifa.com prokomentirao je događaje koji su u tom razdoblju obilježili njega, United i svjetski nogomet.

Preko 25 godina Alex Ferguson je na kormilu Manchester Uniteda, a ukupno je više od 37 godina u trenerskom poslu.

"Moju dugovječnost na klupi Uniteda mogu zahvaliti prvenstveno klupskoj filozofiji koja mi dopušta autonomiju u radu i dugoročnom planiranju. To su stvari koje su u većini drugih klubova nezamislive, treneri dobiju otkaz nakon nekoliko lošijih rezultata. Ja u Manchesteru kontroliram sve od prve momčadi, skautskih službi i kompletnog omladinskog pogona", rekao je Ferguson, te se osvrnuo na enorman rast financijskih ulaganja u nogomet koji su pratili njegovu karijeru.

"Kada sam počinjao prije 37 godina nije uopće bilo menadžera – možete li si to zamisliti? Promjene su bile neizbježne, ali su neke stvari oko financija u nogometu prešle granicu i čini mi se da to nije baš dobro za razvoj nogometa. S druge strane, to je donijelo velike kvalitativne pomake. Danas se utakmice igraju u idealnim uvjetima, nema više loših travnjaka, a da ne pričam o napretku znanstvenih dostignuća i saznanja o sportu. Kada sam preuzeo United u stožeru sam ukupno imao osam ljudi uključujući asistenta, kondicijskog trenera i skaute, a sada imamo desetoricu samo sportskih znanstvenika. Sve skupa je rezultiralo drastičnim ubrzanjem igre, a to je uzročno-posljedično dovelo do više ozljeda. Prije 30 godina gotovo nije bilo ozljeda križnih ligamenata koljena, a danas je ta ozljeda uobičajena", ocijenio je menadžer Crvenih vragova koji je za kraj razgovora ostavio najdraži trenutak karijere i projekciju kada bi mogao u mirovinu.

"Bez ikakve dileme najdraži trenutak mi je osvajanje Lige prvaka protiv Bayerna 1999. godine. Klub je prije toga zadnji puta bio europski prvak 1968. godine i prošlo je puno vremena, a uz to slavili smo u nevjerojatnom preokretu i velikoj utakmici. Moja filozofija je da ostajem na klupi dok god mi to zdravlje dopusti", zaključio je Ferguson.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 15 feb 2012, 13:02

kad se sjetim kako nas je spašavao prošle sezone Berbatov 8-)
meni nije jasno zašto SAF ga nije stavljao od početka sezone u prvo jedanaest,je li povreda,suspenzija ili je loš bio na pripremnim utakmicama.Ja sam uvjeren da taj čovjek može još igrati i zabijati kao i prošle sezone.Vidjeli ste šta je uradio protiv Blackburna.A problem ako neće igrati u prvi 11,zašto ga držati na klupi kad je četvrti napadač ekipe :(

Što se tiče utakmice očekujem jak otpor Ajaxa i biće teška utakmica.Vidim da su slabi u prvenstvu(6.) i da zaostaju puno za vodećim PSV-om.Radujem se što ću napokon vidjeti tog Eriksena odnosno da li se isplati dati 20-30 milijuna za njega. :? U zadnji pet utakmica su ubilježili dva poraza isto toliko pobjeda i jedan remi..Nisu u formi,ali i dalje su jako opasni.Najveća prijetnja prijeti preko Srbina Miralema Sulejmanija.Kad gledam emisiju na Eurosportu(Eurogoals) često bude asistent ili strijelac.Ali ja sam optimista i očekujem ipak prolaz u drugu fazu.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 15 feb 2012, 13:21

Paul Pogba oseća da napreduje za svoje vreme boravka u Unitedu i kaže da uči od iskusnih igrača iz Carringtona.

Francuz je bio izuzetan u pobedi rezervi od 2-1 protiv Boltona u ponedeljak uveče kada je istrčao na teren po prvi put nakon impresivne igre i pobedom na Stokeom u Premier Ligi.

Pogba o utakmici protiv Boltona:

"Bilo je vrlo teško", rekao je za MUTV. "Ozbiljno. Vodili smo 1-0, ali su se oni vratili. Mnogo smo želeli da dobijemo tu utakmicu. Više smo želeli pobedu i zaslužili smo je."

"Mislim da nisam postigao gol od utakmice sa Norwichom i jako sam želeo da to uradim sada. Postigao sam gol i jako sam srećan."

"Na treningu vežbam svo vreme - dodavanja i kretanje u prostoru - i isplatilo se. Nadam se da ću u buduće postizati više golova."

Pogba je slavio sa njegovim bratom Mathiasom, koji igra za Wrexham nakon pobede. "Moj brat uvek dolazi na moje utakmice" dodao je. "Kada pobedimo, ja idem do njega da mu zahvalim što što gleda moje utakmice i tada sam jako srećan."

U smisli zalaganja za prvi tim, 18-godišnjak kaže da dok sedi na klupi upija iskustvo gledajući svoje starije kolege. I ako nije zamenjen u utakmici sa Liverpoolom, kaže da je uživao u atmosferi na stadionu.

"Jako je dobro", rekao je oduševljeno. "Trenirati sa talentovanim, vrhunskim igračima je sjajan osećaj. Tako poboljšavam sebe i dobijam iskustvo."

"Kada sam na klupi samo gledam i imam želju da budem uključen u stvari koje se odigravaju na terenu. Utakmica protiv Liverpoola je bila dobra prilika za mene da budem na klupi."

"Nadam se da ću svima pokazati šta sve umem."
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 15 feb 2012, 13:34

Znaci pocelo je :?

Ravel Morrison je u jednoj raspravi na Twitteru uputio homofobne uvrede pa je Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo službenu istragu...

Morrison je zadnjeg dana zimskog prijelaznog roka stigao u West Ham iz Manchester Uniteda, a 19-godišnjak se opravdava da su ga sugovornici isprovocirali rasističkim uvredama na njegov račun. No, čini se da mu u FA-u ne vjeruju pa su pokrenuli istragu oko cijelog slučaja.

- Igrač West Hama Ravel Morrison je optužen da je prekršio pravilnik FA-a i to članak E3 koji se odnosi na korištenje uvredljivih izraza koji uključuju vrijeđanje prema spolnoj orjenatciji – stoji u priopćenju saveza.

Morrison je dužan službeno se očitovati do petka, 17. veljače.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 feb 2012, 14:23

Manchester United trio to sit out Europa League clash with Ajax
Giggs, Berbatov and Evra will miss Amsterdam trip
• Striker Hernández fired up to face Dutch giants

Ryan Giggs, Dimitar Berbatov and Patrice Evra were all absent as Manchester United headed to Amsterdam on their first Europa League trip on Wednesday morning.

Giggs's next United appearance will be his 900th, but it was always likely that after playing such an impressive part in his club's Premier League title charge, he would be excused a last-32 first-leg meeting with Ajax.

It was expected Berbatov and Evra would be involved, although with no official injury update, the reason for their absences is not likely to become known until Wednesday evening's pre-match press conference.

There was good news on the injury front, though, as Nani and Phil Jones both returned :D after recent absences.

In addition, Ashley Young and Tom Cleverley were named in a 20-man squad, along with the youngsters Paul Pogba and Zeki Fryers.

Thursday's game will be the first time United have competed in the second tier of European competition since they were beaten on away goals by the Russian side Rotor Volgograd in a Uefa Cup first-round tie.

The striker Javier Hernández accepts United would have preferred to be in the main Uefa competition this week. However, if they are to make their Europa League bow, there are few more famous names to do it against than the Dutch giants, who have won the European Cup four times, once more than United.

"Both teams have come out of the Champions League and they both have a great history," said Hernández. "We have won a lot of European Cups between us, so it will be a very interesting game. We need to get used to the fact we are not in the Champions League this season.

"And the history of Manchester United is such that it doesn't matter which competition you are in, we want to win it, no matter who else is in it or whether it is an important trophy for other teams."

That Manchester City are potential opponents in the quarter-finals and beyond does give this European excursion added spice, even if a failure to beat Benfica or Basel in any of four group stages matches is not European form to get anyone worrying too much.

And, having maintained closer contact to City in the Premier League than most pundits expected on the night of that debacle in Switzerland, Sir Alex Ferguson may well take the opportunity to rest some key men before the domestic campaign resumes at Norwich City on 26 February.

That could offer an opportunity for Hernández, whose appearances this term have been limited due to a combination of injury and Danny Welbeck's outstanding form.

"It has been a little bit frustrating because I have been injured a lot," he said. "But there are some things you can't do anything about. I am happy and I am still enjoying it. It is a privilege to play for Manchester United, whether things are going good or bad, I want to keep that attitude."

Hernández is genuinely delighted at Welbeck's emergence. "Danny Welbeck is a brilliant player," he said. "He is only young but he went to Sunderland and did great things there. Then he came back here and has been unbelievable. That doesn't upset me, competition is normal at a club like this. You need to be at your best to help the team. That is the most important thing." ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 feb 2012, 14:26

Sir Alex Ferguson hails change in youth development rules
• United manager hopes for new generation of British talent
• EPPP lifts distance limit on recruiting players as young as 12

Sir Alex Ferguson believes Manchester United will again have the opportunity to develop home-grown players as good as the crop headed by David Beckham, Ryan Giggs and Paul Scholes due to the elite player performance Plan which allows footballers as young as 12 to be recruited nationally.

Beckham and company were honed in the early 1990s before geographical restrictions were placed on recruitment for boys under 16 to within a 90-minute trip away from clubs.

This caused Ferguson to change policy and start signing young players from abroad, with the young Frenchman Paul Pogba, the Da Silva twins from Brazil, and earlier the Spaniard Gerard Piqué among the more notable players to pass through United's academy.

Ferguson told fifa.com: "It has to do with a change in the legislation. A few years ago the requirement was brought in that you could only sign young players that lived within an hour and a half radius of the club's headquarters.

"It wasn't like that before, which was how we were able to sign such fantastic young lads. But since it became physically impossible to find six or seven players a year so close by, we decided to change the priorities of our scouting system. As a result, we started to bring in very talented players from abroad and we've had success that way.

"But it's true, in terms of developing players from within the club, it's been a long time since we produced a player of David Beckham's calibre. But the legislation changed again a short while back and it'll be like it was 15 years ago once more, so I'm very optimistic we'll be able to get the production line we had in the past going again."

United have also looked further afield for slightly older but still raw talents, with Javier Hernández one recent illustration of this approach. The Mexican was signed by Ferguson as a 22-year-old from Guadalajara and the manager offered an insight into how he was recruited: "Our chief scout had a contact in Mexico who mentioned the lad's name, which was the first step.

"He got hold of some videos of Chivas's matches and showed me them. When we watched them we thought: 'This lad's got promise'. But you can't decide to sign someone just by watching them on a screen. So I sent my chief scout over to Mexico for a month, with a view to seeing what the player was like on and off the pitch. And that's how we discovered that his father and his grandfather had both played at World Cups and that the lad was on the verge of national-team selection.

"After all that, it was a pretty easy decision. We carried out all the necessary steps and managed to sign him before South Africa 2010, which was important as his value would have increased afterwards."

Ferguson, who is 70, again reiterated his stance on how long he may continue: "My philosophy is that, for as long as I'm enjoying my job and I'm in good health, I'm going to carry on here. I don't think you can set yourself limits, but nor can you plan too far ahead because you don't know what's going to happen tomorrow. The time will come [for me to retire], obviously, but right now it's not something I'm thinking about." ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 15 feb 2012, 14:31

Evra odmara ? Vrijeme je i bilo. Čovjek je ove sezone propustio samo prvo kolo EPL i jednu utakmicu u CL (domaće kupove neću računat). Sastav je dobar, drago mi je što su Jones i Nani back, a i Clevereley bi mog'o zaigrat. :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 15 feb 2012, 14:36

Povratkom Nanija, Jonesa i Cleverleya ekipa ce biti bar za 40% jaca, sjajne vijesti ako mene pitate. Posebno mi je drago zbog Cleverleya za kojeg se nebih zacudio da ga SAF od prve minute stavi u Amsterdamu.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 feb 2012, 14:57

Igraci se vracaju u pravo vrijeme. Igramo promijenljivo. Ispali smo iz kupova te iz Lige prvaka,ali opet mozemo imati uspjesno sezonu . Osvojili smo Comunity Shield (vs City),jos Premiership (opet vs City),te Evropsku ligu (vs City,mi i oni smo glavni favoriti u ovom takmicenju). Moze ovo biti jako dobra sezona
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 15 feb 2012, 16:14

slika
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 15 feb 2012, 16:19

Uzmemo li u obzir da smo pored Citiya jedini koji mozemo uzeti prvenstvo,puno toga govori..Mislim da cemo se na kraju sezone rastat od Owena,Parka i Kuschaka...Berba ce ostat bar jos do iduce zime..Park je i sam izjavio da moze na ovom nivou igrati jos godinu-dvi...Pogbi,od iduce sezone dozvoliti vise da igra...Sto se tice EL,ima dosta jakih timova,i SAF je dovoljno mudar da nece forsirat 100 % prvi tim,nego jedan sareni jaci tim...Bitna je i ova titula,ali 20 titula,pa dao bi i LP za nju!!!

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 15 feb 2012, 16:52

trxel je napisao/la:Uzmemo li u obzir da smo pored Citiya jedini koji mozemo uzeti prvenstvo,puno toga govori..Mislim da cemo se na kraju sezone rastat od Owena,Parka i Kuschaka...Berba ce ostat bar jos do iduce zime..Park je i sam izjavio da moze na ovom nivou igrati jos godinu-dvi...Pogbi,od iduce sezone dozvoliti vise da igra...Sto se tice EL,ima dosta jakih timova,i SAF je dovoljno mudar da nece forsirat 100 % prvi tim,nego jedan sareni jaci tim...Bitna je i ova titula,ali 20 titula,pa dao bi i LP za nju!!!
Nisam siguran u ostanak Berbe zasto bi covjek bio 4 ili 5 izbor kad u pola evropskih klubova moze bit u udarnoj postavi, za ovena kuschaka i parka se slazem kao i za pogbu al ukoliko produzi ugovor cemu se iskreno nadam.
u evropa ligi mozemo daleko ako nas zaobidju povrede u nastavku sezone jer ako nam rezervna ekipa moze bit 2 boda iza lidera onda moze i u evropi bar do polufinala.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

lindegard
Kontakt:

Post Postao/la lindegard » 15 feb 2012, 17:02

motty je napisao/la:
trxel je napisao/la:Uzmemo li u obzir da smo pored Citiya jedini koji mozemo uzeti prvenstvo,puno toga govori..Mislim da cemo se na kraju sezone rastat od Owena,Parka i Kuschaka...Berba ce ostat bar jos do iduce zime..Park je i sam izjavio da moze na ovom nivou igrati jos godinu-dvi...Pogbi,od iduce sezone dozvoliti vise da igra...Sto se tice EL,ima dosta jakih timova,i SAF je dovoljno mudar da nece forsirat 100 % prvi tim,nego jedan sareni jaci tim...Bitna je i ova titula,ali 20 titula,pa dao bi i LP za nju!!!
Nisam siguran u ostanak Berbe zasto bi covjek bio 4 ili 5 izbor kad u pola evropskih klubova moze bit u udarnoj postavi, za ovena kuschaka i parka se slazem kao i za pogbu al ukoliko produzi ugovor cemu se iskreno nadam.
u evropa ligi mozemo daleko ako nas zaobidju povrede u nastavku sezone jer ako nam rezervna ekipa moze bit 2 boda iza lidera onda moze i u evropi bar do polufinala.
Upravu si za Berbatova ali onda nam ostaje samo Chichi,Welbek,Runi i samim odlazkom njega ostaje i tu supljina a treba nam tu i iskustva jer jos su mladi Chichi i Welbek.A u veznom redu bi trebalo jedno pojacanje da se malo osvjezi ako nista jer i oni ulaze u godine svi i da Flecer tesko da se moze vratit na stari nivo joj jedan razlog da kupimo koga ako nista barem Salihovica :D
Manchester United <3
Sloboda Tuzla <3
Michael Carrick <3
Sejad Salihovic <3
Vedad Ibisevic <3
...
Đorđe Balaševic <3 <3 <3 ..

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 15 feb 2012, 17:20

SAF kaze da mora imati najmanje 4 dobra napadaca,jer sezona je duga i svaki od njih ce dobiti vremena da se pokaze...Sve zavisi od toga da li ce kupiti napadaca il ne,jer ako ne,mislim da ce Breba ostati bar jos pola sezone da vidi oce li dobiti novu priliku...Hanover nam je posto musterija u zadnje vrijeme,poslije Zieglera i Diouf,pa ce mozda SAF da dovede Abdellauea :lol: :lol: Solidan napadac...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 feb 2012, 17:55

Idem sad da gledam Benficu i da vidim Gaitana na djelu. Da vidmo zasluzuje li da nosi sveti dres
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 feb 2012, 18:06

Nani i Velbek zaboravili pasose. Koji su to tukmezi braco draga

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 15 feb 2012, 18:09

majestic24 je napisao/la:Nani i Velbek zaboravili pasose. Koji su to tukmezi braco draga
Odakle ti ta informacija?
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 15 feb 2012, 18:23

Thunderstruck je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Nani i Velbek zaboravili pasose. Koji su to tukmezi braco draga
Odakle ti ta informacija?
Vjerovatno sa man utd bih.

U neprijatnoj situaciji su se nasli Nani i Welbeck prilikom polaska za Amsterdam gdje ih ocekuje utakmica protiv Ajax-a, naime engleski napadač se tek po dolasku na aerodrom sjetio da je zaboravio pasoš, a Portugalac je „crvenio“ u trenutku kada je trebalo da pokaže putne isprave prilikom čekiranja. Problem je rešen tako što su obojica pozvali prijatelje koji su im donjeli pasoše. Tako da ce Ferguson ipak imate najjacu postavu u ovom trenutku na raspolaganju. GGMU <D>

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 15 feb 2012, 18:37

majestic24 je napisao/la:Idem sad da gledam Benficu i da vidim Gaitana na djelu. Da vidmo zasluzuje li da nosi sveti dres
ocekujemo informacije iz prve ruke :D

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.