Rekonstrukcija stadiona u BiH

ramboamadeus
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la ramboamadeus » 13 avg 2012, 18:09

^^^

Originally Posted by ramboamadeus
Ima li kakvih vijesti sa FIFA centra? Dokle se gore stiglo? Skoro bi se trebao i put praviti sto vodi do Crkvickog brda jer je gore vec skoro sve gotovo.

odgovor clana DinoZE:

Ima novi rok je proljece 2013.

Radovi su definitivno stali jer su se sve pare potrosile. Skela i kran su skinuti.
Ceka se 800.000KM od povrata PDV-a da se uradi fasada, poplocavanje i stolice.
To bio trebalo da se uplati do kraja godine ili pocetkom iduce godine.
I onda ostaje nada da ce nekada savez namaknuti taj famozni milion. ( tu sam skeptican pravo da ce moci to tako brzo)
Dok se ne zavrse teski radovi opstina Zenica nece asfaltirati put.
Gradiliste je zatvoreno ima samo cuvar i ovi sto odrzavaju travu dolaze.

Ekstremno me nervira sto je savez ponudio da ucetsvuje u zamjeni stolica na Kosevu a ovamo im radovi stali.
Zadnja izmjena: ramboamadeus, dana/u 13 avg 2012, 19:51, ukupno mijenjano 1 put.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 13 avg 2012, 19:03

Izvini, ali nije isto 52 000km za stolice, i 800 000km za nastavak radova. Nema šanse da Savez ima tolike pare, sve dobijaju od UEFA-e, ali eto i ovi su izgledala zavrnuli pipu!

ramboamadeus
Kontakt:

Post Postao/la ramboamadeus » 13 avg 2012, 19:50

^^^
Jeste kada ne daju dinara za npr Tusanj ili Bilino polje a sada odjednom imaju (pa makar i) 52 hiljade za Kosevo. Licemjeri.

I da,zaboravih reci da je informacija sa ovog foruma http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 6&page=127" onclick="window.open(this.href);return false;

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 avg 2012, 12:02

Bas mi krivo za trening centar sto nece biti spreman za ove kvalifikacije ali eto ako nista utjeha je novi teren na Bilinom. Ne bi bilo uredu da je sve regulano u nasoj drzavi - uvijek mora neki problem biti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ramboamadeus
Kontakt:

Post Postao/la ramboamadeus » 14 avg 2012, 20:00

Udruženim "domaćim snagama" okončana rekonstrukcija stadiona Bilino polje u Zenici

Polaganjem posljednjih od 10.000 kvadrata novog travnjaka preko rekonstruisane drenaže i grijača za zagrijavanje terena u nepovoljnim vremenskim uslovima, po čemu je zenički stadion postao bh, ali i regionalni raritet, praktično je i okončana rekonstrukcija Bilinog polja.

"Ostalo nam je da u preostalih mjesec dana, do 11. septembra, i utakmice naše nogometne reprezentacije protiv Latvije, dodatno 'ušminkamo' naš stadion. Da postavimo nove klupe za službena lica, zatim slijedi postavljanje zaštitne mreže na stubove, a razmišljamo i o novom razglasu i video nadzoru", kaže Husein Hinović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

Tokom rekonstrukcije su ostavljene i instalacije za ugradnju automata za ulazne kapije, koji bi skenirali ulaznice posjetilaca, ali to nije realno da uradimo sada, jer se radi o jako skupoj investiciji - dodaje Hinović. On ističe da imamo puno razloga da budemo ponosni na urađeni posao i izgled Bilinog polja.

Imamo razloga za ponos

"Možemo biti ponosni što smo sve uradili u roku i sopstvenim, domaćim snagama mada je bilo skeptika da nećemo u tome uspjeti. To je velika referenca za naše firme, koje sada, eventualno mogu računati na slične poslove u drugim sredinama. Osim sportskog, zadovoljili smo i kulturni i socijalni aspekt življenja našeg grada, a što je također važan segment", ističe Hinović.

Nakon propalog prvog tendera , zbog žalbe preduzeća "In" iz Sarajeva, dodaje kako je rok bio veoma kratak, ali tih 60 dana je propisao sami cilj. Nije se imalo kuda.

"`ITC` je u gradilište ušao 14. juna, a kako za sazrijevanje i srastanje i trave treba oko mjesec dana, jasno je da smo bili u vremenskom škripcu. Ali silno smo željeli ispuniti cilj, a on je bio da budemo domaćini reprezentaciji u prvom domaćem susretu u ovim kvalifikacijama. Mi smo željeli da ispunimo želju selektora Safeta Sušića i igrača, pa da im se i na ovaj način zahvalimo što su naš stadion izabrali za odigravanje utakmica. Nadamo se da će nam još dugo dolaziti i biti uspješni da će pobjeđivati", kaže Hinović.

Veliki poduhvat

U toku radova shvaćeno je i da trava sa Trening centra NSBiH sa Kamberovića ravni, koja je prvobitno bila planirana da se prenese, nije dovoljno zrela, pa se moralo hitno reagovati i baciti u potragu za travom iz inostranstva. Tako je trava stigla iz Beča.

"Osim trave, nismo znali ni da će drenaža zahtijevati baš toliku intervenciju, da će biti potrebno izbaciti 6-7.000 kubika zemlje. Zato smo morali pojačati snage, uvesti noćni rad, te i druge javne firme `Komgrad - Ze`, `Albu`... Zato možemo konstatirati da smo učinili veliki poduhvat, što ovo zaista i jeste, jer treba uzeti u obzir nesnosne vrućine i činjenicu da su mnogi radnici, i pored takvih uslova, posljednjih dana i pustili. Ali, sad je najvažnije da možemo konstatirati da smo uspješno `protrčali` kroz cilj i na Bilinom Polju", poručuje Hinović.

Sada će kaže, i posjetioci iz drugih gradova, turisti, u još većem broju posjećivati Zenicu, a razlog su, svakako, i sportski objekti. Što rekonstruisani, što nanovo nikli posljednjih godina, a koje svakako vrijedi vidjeti.

Hinović smatra, kada račun bude sveden, da će troškovi rekonstrukcije moći biti podmireni iz planiranig sredstava budžetom Općine, u iznosu od 1.500.000 KM.

Krajem septembra otvaranje Trening centra

Mada još ima dosta planova, pogotovu na opremanju soba i svlačionica ispod tribine, naš sagovornik je veliki optimista da bi se već i krajem septembra mogla upriličiti ceremonija otvaranja Trening centra NS BiH.

"Očekujemo da će i Michel Platini doći na utakmicu sa latvijom, kada će se moći uvjeriti šta je do sada sve urađeno. Očekujemo da će nakon toga, obećani novac od UEFA-e biti uplaćen, kako bi se i taj dio posla okončao", kaže Hinović.

bron:www.ekapija.ba

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 14 avg 2012, 21:38

Malo BP
[youtube][/youtube]

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 14 avg 2012, 21:53

AboveTheLaw je napisao/la:Malo BP
[youtube][/youtube]
:lol: Hinoviceva svaka rijec ko da je ispred bosanke na platou i obraca se seljacima koji su dosli iz babina s 20+ buseva na predizborni skup sda :D

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 avg 2012, 15:22

http://fkcelikzenica.****/2012/ ... 82012.html" onclick="window.open(this.href);return false;
evo novih slika, ne izgleda lose.
Celik!3,2,2.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 avg 2012, 15:43

Vidjet cete da ce nas i UEFA pohvaliti za novi teren i ostale novine na stadionu, mozda nam oni pomognu u daljnim projektima barem finansiski ako je ikako moguce.

Svaka cast gradu Zenici. ;)

tigar
Kontakt:

Post Postao/la tigar » 16 avg 2012, 12:49

Vidim ovdje se nesto hvalisa nas travnjak na Bilinom no meni ono i nije bas najidealnije. Daleko od toga da je to lose, ali brate sada sam bio na stadionu i previse meni tamo ima onih "bolesnih" busenova, pogotovo uz ivice aut linija. Samo sredina terena izgleda besprijekorno ravna, zelena i gusta ali na ostalim busenovima mnogo mi je ovih "zemljanih" rupa. Eh sada ako ce se ti dijelovi ubrzo oporaviti i na tim golim djelicima narasti nova trava to je onda OK, u suprotnom... hmm. Tek postavljeno, nista odigrano a vec ne bas idealisticno (sto ja u principu ocekujem od Bilinog poslije ovog ulaganja). Valjda bi se to trebalo zalijevati, no bar kada god ja pogledam (obzirom da mi je radno mjesto blizu stadiona) trava se nikako ne kvasi. Hajd valjda ovi nasi kvazi kvalifikovani ljudi znaju sta rade.
I za štandom i kod kuće, Gale pije, Gale loče, Gale majstoreeee, Gale majstoreee...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 16 avg 2012, 13:38

tigar je napisao/la:Vidim ovdje se nesto hvalisa nas travnjak na Bilinom no meni ono i nije bas najidealnije. Daleko od toga da je to lose, ali brate sada sam bio na stadionu i previse meni tamo ima onih "bolesnih" busenova, pogotovo uz ivice aut linija. Samo sredina terena izgleda besprijekorno ravna, zelena i gusta ali na ostalim busenovima mnogo mi je ovih "zemljanih" rupa. Eh sada ako ce se ti dijelovi ubrzo oporaviti i na tim golim djelicima narasti nova trava to je onda OK, u suprotnom... hmm. Tek postavljeno, nista odigrano a vec ne bas idealisticno (sto ja u principu ocekujem od Bilinog poslije ovog ulaganja). Valjda bi se to trebalo zalijevati, no bar kada god ja pogledam (obzirom da mi je radno mjesto blizu stadiona) trava se nikako ne kvasi. Hajd valjda ovi nasi kvazi kvalifikovani ljudi znaju sta rade.
Treba minimalno mjesec dana da se trava primi. Svi ti nedostatci će nestati s vremenom. Što se tiče zaljevanja, preporučljivije je da se po noći zaljeva, nego po sparnom i sunčanom vremenu. Bit' će to O.K. ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 avg 2012, 23:32

http://www.zenitfm.net/?p=6539" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo jos neke slike, svakim danom sve bolje i bolje izgleda. Ovi dijelovi zeleni su odlicni, zuti nadam se da ce se popraviti.
Celik!3,2,2.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 avg 2012, 23:58

slika

Nadam se da je ova kisa natopila teren ako nista pomoci ce. ;)

Radi li se ograda na stadionu, kakve su ovo bijele sipke na tribinama jel ovo bilo radnije ?

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 17 avg 2012, 00:04

Mislim da su ovo šipke za novu ogradu , koja ce bit visoka 3-4 metra ako se ne varam ?

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 17 avg 2012, 00:05

da, te su šipke za novu ogradu. a u Zenici kiša pada taman kakva treba. ona lagana...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 17 avg 2012, 00:11

Jao koliko su visoku ogradu planirali..k'o konc logor.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 17 avg 2012, 00:14

to je zato što su na utakmicama reprezentacije često bili ubacivani predmeti u teren. da se razumijemo i na Čelikovim utakmicama je bilo isto, al' ovo je zbog tih situacija sa reprezentacijom.

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 17 avg 2012, 00:16

pasha jel jos sjever otvoren da sutra skoknem do stadiona da vidim kako ide?

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 17 avg 2012, 00:19

iskreno, ne znam. mislim da će biti...

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 17 avg 2012, 00:27

Vamos je napisao/la:Jao koliko su visoku ogradu planirali..k'o konc logor.
čovječe a kad lopta zvekne brzinom od 100kilometara navijača iza gola ko će odgovarat?
Doduše priznajem pretjerali su sa visinom,da je pola metra niža bilo bi idealno....

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.