Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Igrač utakmice?

Anketa je završila: 22 maj 2018, 17:03.

Gigi
9
47%
Buffon
10
53%

Ukupno glasova: 19

Italia
Kontakt:

Re: Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18

Post Postao/la Italia » 12 apr 2018, 00:28

JuventinoVero je napisao/la:Samo zamislite da je poljak odbranio penal pa da smo ispali na penale. Ja to ne bi preživio.
Meni nekako bude lakse, jer cim ga nišom zabili prije produzetaka kad smo ih imali u knock downu i priliku da ih dokrajcimo, znao sam da ispadamo.
i da smo napali cetvrti gol pa ga primili opet bi nam trebao jedan za prolaz, ovako smo samo cekali da ga primimo..pola sata nam je gol visio u zraku i desilo se u najgorem mogucem trenutku, mozda su nam samo postedili muka kao protiv bayerna.
Svaka cast igracima i treneru do 61. min ali poslije toga smo mi prestali da igramo, to nam je bezbroj puta koštalo i nikad da naučimo.
Ja, kao definitivni fudbalski laik, a kao i svi ovdje, sam isto tako pizdio od 70-e minute na trenutke jer smo defanzivni. Ali onda se sjetim 30ih minuta gdje Allegri govori igracima da uspore, iako imaju jos rezultat da ganjaju. Pa se sjetis pocetka drugog poluvremena gdje uopste nisi zapeo. I onda skontas da je osoba zasluzna za takve "takticko-tehnicke" gluposti, ista ona osoba koja je dovela do 0:3 u Madridu. Tu zanemarujem svu svoju logiku i shvatanje, iako sam uvjeren da bi ulazak Cuadrada nesto donio i promjenio, ali odbijas covjece prihvatiti svoj stav kao tacan, zato sto je covjek uspio voditi 0:3 protiv Reala u Madridu i jednostavno znas da je u pravu.

Paralelu mozes povuci sa profesorima na faksu dok si jos mlad student. Koliko god ti mislio da si najpametniji i sve znas, kad ti on kaze da je planete zelene boje, suti jarane i ponavljaj da je planeta zelene boje, jer covjek ima neke reference iza sebe i zna zasto ti je rekao da je zeleno. Elem.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 12 apr 2018, 00:32

Izmisli penal sudija...
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 12 apr 2018, 00:37

Italia je napisao/la:
JuventinoVero je napisao/la:Samo zamislite da je poljak odbranio penal pa da smo ispali na penale. Ja to ne bi preživio.
Meni nekako bude lakse, jer cim ga nišom zabili prije produzetaka kad smo ih imali u knock downu i priliku da ih dokrajcimo, znao sam da ispadamo.
i da smo napali cetvrti gol pa ga primili opet bi nam trebao jedan za prolaz, ovako smo samo cekali da ga primimo..pola sata nam je gol visio u zraku i desilo se u najgorem mogucem trenutku, mozda su nam samo postedili muka kao protiv bayerna.
Svaka cast igracima i treneru do 61. min ali poslije toga smo mi prestali da igramo, to nam je bezbroj puta koštalo i nikad da naučimo.
Ja, kao definitivni fudbalski laik, a kao i svi ovdje, sam isto tako pizdio od 70-e minute na trenutke jer smo defanzivni. Ali onda se sjetim 30ih minuta gdje Allegri govori igracima da uspore, iako imaju jos rezultat da ganjaju. Pa se sjetis pocetka drugog poluvremena gdje uopste nisi zapeo. I onda skontas da je osoba zasluzna za takve "takticko-tehnicke" gluposti, ista ona osoba koja je dovela do 0:3 u Madridu. Tu zanemarujem svu svoju logiku i shvatanje, iako sam uvjeren da bi ulazak Cuadrada nesto donio i promjenio, ali odbijas covjece prihvatiti svoj stav kao tacan, zato sto je covjek uspio voditi 0:3 protiv Reala u Madridu i jednostavno znas da je u pravu.

Paralelu mozes povuci sa profesorima na faksu dok si jos mlad student. Koliko god ti mislio da si najpametniji i sve znas, kad ti on kaze da je planete zelene boje, suti jarane i ponavljaj da je planeta zelene boje, jer covjek ima neke reference iza sebe i zna zasto ti je rekao da je zeleno. Elem.
Sta bolan?
Max Allegri

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 12 apr 2018, 00:41

Italia je napisao/la:

Pojma nemam sta si htio reci niti mogu razkisljati jer me glava boli, ali znam da nismo smjeli stati jer sam znao da ce nam se to obiti o glavu. To sam i naoisao ovdje dvije sekunde nakon treceg gola.
#ALLEGRIOUT

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 12 apr 2018, 00:41

Pogba je napisao/la:Na bih Juventina nazivao jadnim jer nije da to nije slučaj generalno kod nas, ali večerašnje okolnosti se ne mogu tome pripisati. Previše je uloga bilo, valjalo je ovo stići, igralo bi se još pola sata, svega bi tu bilo.
Slazem se,cemu letiti nazivati nekoga jadnim jer ne misli kao ti. Na kraju krajeva Zidane jeste vristao kreni naprijed a Max pokazivao na glavu i smirivanje situacije. Oni su nastavili na jedini nacin na koji znaju,a mi na nacin na koji smo ipak morali.
Vecerasnje okolosti su specificne. Bajern kao skolski primjer ispadanja radi povlacenja smo mi licno vratili u igru jer smo potpuno promijenili stav i stvorili drugacije okolnosti od onih gdje smo ih potpuno kontrolisali 70 minuta. Real nismo kontrolisali,svake sekunde su nam mogli zabiti iz raznih pozicija i povlacenje(smirivanje strasti) tu razumijem. Utakmica je bila otvorena i svaka sitnica je mogla odluciti sve. I jeste nazalost.
Zamijetim jedino sto Max nije napravio dvije izmjene,Cuadrada i Sturara je mogao uvesti u 85 minutu sto bi bar teoretski nam dalo svjezinu i lakse bi nastavili inace lavovsku borbu. Mozda,mozda ne.
Pogba je napisao/la: Moj Marvine, dokle ćemo mi ovo doživljavati? Čovječe, Barca, Real, pa ispadanje od Bayerna, pa ovo, da ne spominjem sad ranije godine. Teške rane.
Frustrirajuce. Mogu misliti koliko je tek frustrirajuce igracima koji su srce ostavili na terenu. I ispasti na onakav nacin. Takav nacin da jer i Max prokomentarisao.
Agnelli je takodje imao sta reci ali mislim da bi mu bilo pametnije da izvali kes za prelazni rok i da Maxu dovede igrace igrace koje zeli.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 12 apr 2018, 00:43

Prije 8 noći u ovo doba se ovdje moglo čitati kako treba sve mjenjati
golmana, upravu ,odbranu, vezni red,napadače,mentalitet...
8 noći poslije svi su ponovo ponosni na istog tog golmana, odbranu,mentalitet,menadžera, direktora.

jbt kao da smo navijači Real M. a ne Juventusa.

Helem, penal nidje veze, uostalom Beusan rekao,nemamo šta dalje komentarisati, sramota kako real prolazi u ovom takmičenju evo već par godina.
Šta reći,utakmica od preko 30 šuteva, mi vodimo 0-3, dojam mi je bio i da je bilo 1-5 za nas ne bi bilo nezasluženo.
nema krvi u venama da se bilo sta dodaje,jbm im pleme sramotno špansko....
ps. joj da ona wojina lopta što sleti u 16 u zadnjih 5 sekundi tekme sjede nekom na volej ko diawari sad za vikend......eh to bi bio sex...imam osjećaj da bi zamjenio titulu LŠ za taj gol...al et
valja dobit sampdoriu 1-0 u nedlju.

FORZA JUVE

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 apr 2018, 00:49

Real je bio na koljenima i zreo za ispadanje al' sudija je tu da okrene situaciju na mlin Reala baš kao i prošle godine.

Buffon je trebao pljunuti po sred face onog engleskog pavijana pa makar dobio suspenziju godinu dana ionako će u penziju na kraju sezone.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 apr 2018, 00:50

Max je pokazivao istu stvar i kod 1:0 i kod 2:0 i kod 3:0. Ni u jednom trenutku mi nismo napali i vršili neki pritisak nego pametno čekali priliku i odlično ih iskoristili. Real je na kraju pojačao intenzitet što je bilo normalno očekivati.

Ali klasično suncokret razmišljanje, šta očekivati od dotičnog. Prije 60. minute Juventus je kao napadao svom snagom i riskirao (naravno da nije), ali vodili smo pa je bilo dobro. Čim se primi gol ili Real napravi opsadu oko gola mijenjamo ploču iako smo bukvalno od prve do zadnje minute igrali istu igru.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 12 apr 2018, 00:52

dinoo je napisao/la:Prije 8 noći u ovo doba se ovdje moglo čitati kako treba sve mjenjati
Ne treba sve mijenjati, ali s ovom tekmom mora otici Gigi, Barza, Licht, itd.
Timska partija kao ova zamaskira individualne nekvalitete. Opet se pokazalo da sto kvalitetnije igrace na lopti imas to ti sanse rastu eksponencijalno. Costa me odusevio po ko zna koji put, pa da nije igrao pitanje je koliko bi lopti prenosili u napad. Koliko je samo puta na prvi dodir izbacio Marcela i isao okomito? Kada imas igrače koji tako osvajaju prostor i stvaraju visak onda nema zime. Samo nastaviti dovoditi te kalibre, vratiti i Marka i istrpiti ga da dobijemo jos jedno ubitacno krilo.

Pogledaj Romu sinoc, iako ces reci da i Barca isto ima, ali i ta Roma je na svakoj poziciji izuzev Jesusa imala igraca koji s loprom zna sta ce, koji razmislja, pa Florenzi i Kolarov su odigrali ono sto od Sandra i drugog beka poslije Alvesa mi necemo vidjeti.

Naravno, nije ovo sto sam naveo dovoljno, ali dovoljno su pametni da znaju kakve profile moraju dovesti.

Dakle, zaboravimo na vise sile, samo govorimo o igračima koji trebaju. Jedan pametan mercato i jace ulaganje, blago podmladjivanje i ostajemo i dalje u vrhu Evrope.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 apr 2018, 01:16

Gledam sad pregled i koliko skoro identičnih kontakata i situacija u toku utakmice, na sredini terena, uz aut liniju, niti jedan faul nije svirao. Isco rukama u lice Lichtu, korner za Real. Ronaldo rukama u glavu Pjanića, pušta kontru Realu. Centaršut Isca, Sandro rukom na ramenu gradi njega od lopte, ovaj pada ništa ne svira. Kod penala Ronaldo obje ruke na leđima Sandra, pušta igru...:lol:

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 12 apr 2018, 01:18

Koji su to Gigijevi individualni nekvaliteti da bi bio orvi nabrojan u rubrici onih koji "moraju" ici?
Cojk ima jasan problem sa izlaskom na duboke.lopte,ali to ima 10 godina. Ja ga proglasio glavnim krivcem za 2 gola bayerna onda,glavom sa 5 metara umjesti da oba puta slomi kicmu napadacu al et.
Osim toga,o cemu pricamo? Pa lik je zadnje 3 godine vezao dvije serije od skoro 1000 min bez gola. Pa cojk je vcr odbranio 2 ili 3 gola. Ali necemo valjda brojati sta je sve gigi odbranio.
Imamo li mi uoste pojma sta znaci njegovo prisustvo na terenu za saigrace..recimo zadnjih 7 sezona...a valjda je nesto usput i odbranio jbg u ovih 20ak godina u klubu...
Ok,star je,postao je sporiji...ali moje misljenje je da to nije ni blizu rubrike "MORA ici"

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 apr 2018, 01:21

Mene što se tiče treba ići samo jer mu se svaka sitnica počela gledati i zamjerati. Ne mogu čitati kako se legenda ismijava, blati, krivi za bilo šta da se desi.

Prije večeras sam mislio da sigurno ide, ali iskreno me ne bi iznenadilo da samo iz inata ostane još godinu. Bio je nenormalno ljut, najavio pakao za Sampu jer će biti bijesni, ne bi me nimalo iznenadilo da ga Agnelli nagovori da ostane novim pojačanjima i još jednim pokušajem za klempu.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 12 apr 2018, 01:22

Gigi nije u toj grupi nekvalitetnih. Ima grupica igraca koji se trebaju zamijeniti jer su individualno daleko ispod nivoa koji nam treba. On mora ici jer je star i jer realno nema vise sansi za neki novi projekat opet i iznova.

Usput, na JTVu je skoro pa najavio odlazak i da mu tesko pada rastanak sa ovakvim momcima.

Gigi ako bude tvrdoglav i odluci opet godinu može postati ozbiljan teret, a to ne treba sebi dozvoliti.
A ja licno zelim Woja na golu, a ne da dobije ozbiljnu rolu u 30-oj godini. Gigi se ne mora oprostiti, ali mora prihvatiti klupu.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 12 apr 2018, 01:28, ukupno mijenjano 2 puta.

#MaxOUT

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 12 apr 2018, 01:25

IlCapitano je napisao/la:Mene što se tiče treba ići samo jer mu se svaka sitnica počela gledati i zamjerati. Ne mogu čitati kako se legenda ismijava, blati, krivi za bilo šta da se desi.

Prije večeras sam mislio da sigurno ide, ali iskreno me ne bi iznenadilo da samo iz inata ostane još godinu. Bio je nenormalno ljut, najavio pakao za Sampu jer će biti bijesni, ne bi me nimalo iznenadilo da ga Agnelli nagovori da ostane novim pojačanjima i još jednim pokušajem za klempu.
E moj IlCapitano, to sto ga pljuje par likova ovdje ne mjenja njegovu bozanstvsnu ulogu na tlu Italije. Niko njega ne treba nagovarati, ili imas zelje ili nemas. A narvno da ima i da ce je bit. Uz doziranje minuta dogodine, on je opet medju tri golmana svijeta. Sto se mene tice, Barzi zelim sretnu penziju.Ostalo treba i moze ostati.
Max Allegri

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 12 apr 2018, 09:31

Osim sto je veoma los na intervencijama, i juce je imao mahom dosta prilika gdje umjesto da je pokupi on odbija loptu.

Izuzetno je los sa loptom u nogama. Nijednog igraca ne moze da pogodi, vec svaki put "lopta kod Buffona -> izgubljena lopta". Brutalna cinjenica i vrlo vazna stavka u ovakvim tekmama. Svaki posjed je bio napad, fudbal je takav danas. Jedna glupo izgubljena lopta i gubis utakmicu/sezonu. Cak nisam ni imao takvu percepciju znacenja istog dok nisam vidio Woja na golu i kako baca loptu na pola terena bez da igrac ima duela. Na stranu sve, legenda i jedan od najvecih, ali da nije bilo njega i konfuzne reakcije sa Chiellinijem, mi bi sutra zarko iscekivali zrijeb jer smo ovaj Real rasuli na dvije utakmice. Kad se samo sjetim svih promasenih prilika iz prve tekme, a oni odnjeli pobjedu 0:3. I to treci gol iz nezainteresovanoti ekipe posle soka. Eh..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 12 apr 2018, 09:48

Sve je to sad nebitno. Idemo dalje.
This time next year Wanda Metropolitano. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 12 apr 2018, 10:43

Dobit Real sa tri gola je **** podvig. Nisam vjerov‘o ali mi je drago da su me po ko zna koji put momci na terenu ubijedili da se sve moze!

Kome je „ono“ penal nabijem ga na ****. Narod je glup, pogotovo nasi ovi Balkanci. Kad cujem njihovo misljenje povraca mi se.

Duboko me **** boli za njima i Ronaldu. Mamu mi **** :D

Zivjeli :kafa:
Aljegri, out!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 apr 2018, 11:38

toliko je penal da novinski clanci izlaze sa "mozda ga je ipak trebao nabiti glavom ko Zidan" ..mislim da dalje ne moze :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 12 apr 2018, 13:31

Arturo Vidal :bow:
Douglas Costa: "Quasi un anno fa ho scelto di trasferirmi a Torino ed è stata la miglior scelta della mia vita."
Kakva igračina.

#MaxOUT

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 12 apr 2018, 14:00

Pogba je napisao/la:

Arturo Vidal :bow:
Douglas Costa: "Quasi un anno fa ho scelto di trasferirmi a Torino ed è stata la miglior scelta della mia vita."
Kakva igračina.
Svasta ti mogu zamjeriti kao navijacu, ali te svakako moram pohvaliti kao navijaca koji je od samog pocetka vidio strasnog igraca u Costi. Sinoc je pokazao klasu i izjava da je prelazak u Juve najbolja odluka u zivotu jos vise govori o njemu. Vidal mi nikad nece bit jasan, odes u Minhen i patis za Juventusom?? :damn:
Max Allegri

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.