BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Elddar
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Elddar » 12 nov 2015, 21:11

1-0 Mađari
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

evybih
Kontakt:

Post Postao/la evybih » 12 nov 2015, 21:11

:roll: uvali se ga Madjaros

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 12 nov 2015, 21:12

Ja golmana i qrca.
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

evybih
Kontakt:

Post Postao/la evybih » 12 nov 2015, 21:14

Shooter je napisao/la:Ja golmana i qrca.
ko zna bi li Begovic bolje reagovo

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 nov 2015, 21:17

Dodatni razlog zasto se trebaju pozivati igraci iz nase lige pa makar samo bili na klupi (18 igraca na listi za utakmicu) jeste sto UEFA i FIFA placaju klubovima odsustvo igraca. Za svaku utakmicu na koju je igrac pozvan u reprezentaciju i nalazi se na spisku od 18 igraca za utakmicu klub dobija po oko 5000-6000 € sto za nase klubove i nije malo. Citave kvalifikacije na klupi i klub dobije oko 50000 €.

Za igrace koji su sa reprezentacijom na velikom takmicenju su te cifre jos vece jer tu se dobija po oko 3000 € za svaki dan koji taj igrac provede na takmicenju pocinjujuci od 2 sedmice prije prve utakmice reprezentacije i zavrsava dan nakon posljednje utakmice reprezentacije. To znaci da za jednog igraca iz reprezentacije koja odmah ispadne u grupnoj fazi klub moze dobiti oko 65000-70000 €.

Znam da nije za igrati se koje igrace da se pozovu u reprezentaciju za kvalifikacije ili cak vise za veliko takmicenje, ali mislim da barem jedan igrac ne bi previse smetao, moze biti i golman :D

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 12 nov 2015, 21:19

aqarius je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:
High je napisao/la:I ovi sa SK-a misle da smo mi blagi favoriti. Uh, što prosuše Osima. :lol:
Sta Osima, kojeg starijeg, pa sad kad bih nazvao preko telefona bi ih ispreskakao i obrukao da bi jos veceras dali otkaz, SK komentatori :facepalm: :facepalm:, 3. liga u odnosu na ARENU
Ma voditelji sa SK su extra,naravno dobri su i sa Arene...i jest se malo Ivica izgubio...a momci su samo konstatovali da je Begović igrao sa 5-6 igrača Irske doskro u Stoke,a Bešić trenutno igra sa 4...što ti je skoro pa reprezentacija Irske...dok je Osim rekao kao nešto u stilu ,da su našim igračima Irci totalna nepoznanica...i još su se nadovezali da su prenosili sve i jednu utakmicu Irske u kvalifikacijama tako da ih gledaoci na balakanu prilično dobro poznaju-naravno kome je bilo zanimljivo pratiti Irsku--tako nešto je rečeno ,,možda nisam baš sve u bobu potrefio..
Ok, nisam gledao pa ne mogu sudit, nadam se da nisu sa podsmijehom govorili o covjeku koji je najelokventniji po pitanju fudbala na balkanu, a opet nepoznanica i jesu ali ne tolika, sta smo protiv njih odigrali jednom prijateljsku u eri Papeta, jer mi za mnogo repki mozemo govoriti da su nepoznanice osim Belgije, Grcke ....
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 12 nov 2015, 21:21

Elegant je napisao/la:Golman Mađara u trenerci a gore dres. :mrgreen:
Pa, yebote trademark Kiralya kroz cijelu karijeru :salut:

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 12 nov 2015, 21:22

Ma baš su totalno profesionalni...i baš nam daju podršku..po njihovom Irci nema šta da traže a i oni sa SK priželjkuju već u Zenici da to BiH riješi sa 2-3 gola razlike pa rasterećeno u Irsku..

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 12 nov 2015, 21:23

SlevinKelevra je napisao/la:
20 godina nosa sivu trenerku, sjecam se kad je davno jos igrao za herthu u istoj trenerci.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 12 nov 2015, 21:25

SlevinKelevra je napisao/la:
Bravo. :thumbup: :salut:

cipiripi
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la cipiripi » 12 nov 2015, 21:25

AnelZ je napisao/la:Dodatni razlog zasto se trebaju pozivati igraci iz nase lige pa makar samo bili na klupi (18 igraca na listi za utakmicu) jeste sto UEFA i FIFA placaju klubovima odsustvo igraca. Za svaku utakmicu na koju je igrac pozvan u reprezentaciju i nalazi se na spisku od 18 igraca za utakmicu klub dobija po oko 5000-6000 € sto za nase klubove i nije malo. Citave kvalifikacije na klupi i klub dobije oko 50000 €.

Za igrace koji su sa reprezentacijom na velikom takmicenju su te cifre jos vece jer tu se dobija po oko 3000 € za svaki dan koji taj igrac provede na takmicenju pocinjujuci od 2 sedmice prije prve utakmice reprezentacije i zavrsava dan nakon posljednje utakmice reprezentacije. To znaci da za jednog igraca iz reprezentacije koja odmah ispadne u grupnoj fazi klub moze dobiti oko 65000-70000 €.

Znam da nije za igrati se koje igrace da se pozovu u reprezentaciju za kvalifikacije ili cak vise za veliko takmicenje, ali mislim da barem jedan igrac ne bi previse smetao, moze biti i golman :D
To je to. A nije da nema kvalitetnih igraca u nasoj ligi.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 nov 2015, 21:35

Nije reprezentacija merhamet. Ne možeš zvati igrača iz domaće lige ako imaš boljeg u inostranstvu, a imaš.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rios

Post Postao/la Rios » 12 nov 2015, 21:40

Virtu4l je napisao/la:Nije reprezentacija merhamet. Ne možeš zvati igrača iz domaće lige ako imaš boljeg u inostranstvu, a imaš.
Bilo je dosta klimavih igraca kroz historiju repke iz inostranstva,ne samo kod Safeta nego i prije pa jednim dijelom i sad kod Mese na nekim spiskovima je bilo takodjer,mogli u se umjesto takvih zvati neki igraki iz PL,bilo ih je,al elem..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 nov 2015, 21:45

Rios je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Nije reprezentacija merhamet. Ne možeš zvati igrača iz domaće lige ako imaš boljeg u inostranstvu, a imaš.
Bilo je dosta klimavih igraca kroz historiju repke iz inostranstva,ne samo kod Safeta nego i prije pa jednim dijelom i sad kod Mese na nekim spiskovima je bilo takodjer,mogli u se umjesto takvih zvati neki igraki iz PL,bilo ih je,al elem..
Iako su klimavi, svaki igrač iz PLBiH bi dao lijevo jaje da igra u klubu u kojem igraju ti 'klimavi'... pa makar to bili Hajduk ili Sturm.
Voli te tvoje Sarajevo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 nov 2015, 21:47

Eno Iraca komentarisu gol Mađara u gostima, valjda misle moramo i mi.

Ali nece moci. :twisted:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 12 nov 2015, 21:48

Virtu4l je napisao/la:
Rios je napisao/la:
Iako su klimavi, svaki igrač iz PLBiH bi dao lijevo jaje da igra u klubu u kojem igraju ti 'klimavi'... pa makar to bili Hajduk ili Sturm.
Vise od 50 % je sreca, tj mjesto rodjenja
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 12 nov 2015, 21:49

Elegant je napisao/la:Eno Iraca komentarisu gol Mađara u gostima, valjda misle moramo i mi.

Ali nece moci. :twisted:
Sta reci brate, smijemo li sebi dopustiti da Begovic ide u mrezu po loptu? :hmmmmm:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 12 nov 2015, 21:49

Gledam Norveška Mađarska...

Pa što Bože mi ne izvukosmo ove Norvežane, koja je ovo buranija u pm! Pa ljudima nema ko dati gola i kad naprave neku akciju...

Rios

Post Postao/la Rios » 12 nov 2015, 21:52

Virtu4l je napisao/la:
Rios je napisao/la:
Nemoj bas tako banalizirati Virtu,to nema nikakve veze sa (ne)kvalitetom igraca.Inace bi npr. mogli reci da je Kovacic bolji veznjak od Miralema jer ovaj igra u Realu a ovaj u Romi. ;)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 nov 2015, 21:54

JohnCleese je napisao/la:Vise od 50 % je sreca, tj mjesto rodjenja
Da, ti i ja smo npr rođeni u BiH, a mogli smo i u Norveškoj... isto tako i u Ruandi...
Rios je napisao/la:Nemoj bas tako banalizirati Virtu,to nema nikakve veze sa (ne)kvalitetom igraca.Inace bi npr. mogli reci da je Kovacic bolji veznjak od Miralema jer ovaj igra u Realu a ovaj u Romi. ;)
Dobro znaš na šta sam mislio. U reprezentativnim okvirima Roma i Real imaju istu težinu, ali Sturm i Zrinjski nemaju.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, DeeWa, JackW, KimJongEsmer, legendarnadruga, Micron, napapijri1987, Proximic, signalidunapark i 76 gostiju.