Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

bombaysaphire
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la bombaysaphire » 05 feb 2020, 23:02

Bassha je napisao/la:
05 feb 2020, 22:50
bombaysaphire je napisao/la:
05 feb 2020, 22:23
Ono smeće od Teodosića namjerno povrijedi Gordu...
Gledo sam snimak i ne mogu da vjerujem da pickxaa nije mogao prici Gordicu i vidjeti kako je.

Markovicu svaaka cast

Jesi vidio smeća, Marković je čitavo vrijeme bio pored brata Nemanje dok nije ustao :salut:

Smeće vidjelo kako Zaza to radi , mamu mu yebem , e nek je hulio zadnji šut, Rašid kaže LOPTA NE LAŽE!!!
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 feb 2020, 23:07

Ghuraba je napisao/la:
05 feb 2020, 22:39
05 feb 2020, 22:23
Ono smeće od Teodosića namjerno povrijedi Gordu...
Jesi gledao utakmicu? Sta se desilo, koliko ozbiljno je izgledalo? :(

Edit: Pogledao sam snimak te situacije. Za ne povjerovati kakva gnjida je ovaj Teodosic :puke:

Mislim da su bas male sanse da bude spreman za 15 dana, tj. za ove nase kvalifikacione utakmice. Odlicno nas je krenulo...

Ma đe nisam , gotivim Partizan baš, i Trinkija ...

Ne mora značiti, obično kod povrede zgloba u košarci pauza je 7-10 dana , znam po sebi :thumbup:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 05 feb 2020, 23:37

Rodjaci ciganin je to....al nemojte pretjerivat. Nije bila namjera.Bice Gorda dobro.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 05 feb 2020, 23:57

05 feb 2020, 23:07
Ne mora značiti, obično kod povrede zgloba u košarci pauza je 7-10 dana , znam po sebi :thumbup:
Toliko traje oporavak kod onih najobicnijih distorzija zgloba, a kod Gordica ovo i ne izgleda bas tako bezazleno. Sve zavisi sta je s ligamentima, tj. jesu li ostali 'netaknuti'. I ja govorim iz licnog iskustva, izvrtao sam skocni zglob vise puta i rijetko kad sam odmah nakon 7 dana mogao ponovo zaigrati. Naravno, nisam u treningu i ni blizu fizicki spreman kao Gorda, ali sumnjam da ce zaigrati za repku.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 feb 2020, 00:14

Shadows je napisao/la:
05 feb 2020, 23:37
Rodjaci ciganin je to....al nemojte pretjerivat. Nije bila namjera.Bice Gorda dobro.

Meni izgleda isto kao kad je Zaza Kawhia sjebao , bukvalno isto ...

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 06 feb 2020, 00:17

Ghuraba je napisao/la:
05 feb 2020, 19:03
boomerang5 je napisao/la:
05 feb 2020, 16:56
Samo mi nije jasno, kad vec imamo usranu ekipu i kad vec zoves iz domace lige, zar bar ne mozes pozvati najbolje igrace iz domace pisljive lige, a ne debile kao gegica ili ovog zubca( u sirokom ima 5-6 igraca koji imaju dvocifren prosjek, ti zoves covjeka koji ima 7p u prosjeku ...)
Ni meni nije jasno zasto ti komentarises nesto o cemu pojma nemas.
Zasto nije pozvao nekog od marka rikala, milana luzaica, glogovac isto u 5 deka ako ne i bolji od kamenjasa, darka talica, nikolu gajica( mada mi se njegova igra ne svidja , ali je lik prema indexu najbolji igrac lige), stefana mijovica koji zna eksplodirati i ubaciti po 30-40 koseva. Slozit ces se da ne bi bilo lose nekada pogledati koju utakmicu domace lige i tebi a i strucnom stabu, mozda bi se sta i naslo, a ne samo prepisati spisak od prethodnih kvalifikacija. Molim te nemoj odg jer ne znam zasto komentarises kad pojma nemas. Gegic koji ne igra mjesec dana , a i ono sto je odigrao je veoma skromno,, igrac koji u nasoj ligi ima prosjek od 7p nema sta traziti na evropskoj kosarkaskoj mapi. Jedini opravdan poziv od ovih sto je pozvao iz domace lige je campara, a i on je tek uhvatio ritam zadnjih 5-6 tekmi. Kamenjas ok, mada ne vjerujem da ce imati spektakularnu minutazu ako se odazove andrija, a vrabac jedino ako mu se daju striktne upute da igra samo odbranu i da ne gleda na kos, jer sve preko 2 suta njegova po mecu i vec je po valorizaciji u minusu.

P.s: sto moras pozvati iz sirokog nekog, kad su se njihovi reprezentativni igraci jasno deklarisali da hoce da igraju za komsije...

LP
Zadnja izmjena: boomerang5, dana/u 06 feb 2020, 00:56, ukupno mijenjano 2 puta.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 06 feb 2020, 00:21

Kakvo je smece ovaj Teodosic,uvijek mi je smrdio na cetalja
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 06 feb 2020, 01:20

boomerang5 je napisao/la:
06 feb 2020, 00:17
Zasto nije pozvao marka rikala, milana luzaica, darka talica, nikolu gajica( mada mi se njegova igra ne svidja , ali je lik prema indexu najbolji igrac lige). Slozit ces se da ne bi bilo lose nekada pogledati koju utakmicu domace lige i tebi a i strucnom stabu, mozda bi se sta i naslo, a ne samo prepisati spisak od prethodnih kvalifikacija. Molim te nemoj odg jer ne znam zasto komentarises kad pojma nemas. Gegic koji ne igra mjesec dana , a i ono sto je odigrao je veoma skromno,, igrac koji u nasoj ligi ima prosjek od 7p nema sta traziti na evropskoj kosarkaskoj mapi. Jedini opravdan poziv od ovih sto je pozvao iz domace lige je campara, a i on je tek uhvatio ritam zadnjih 5-6 tekmi. Kamenjas ok, mada ne vjerujem da ce imati spektakularnu minutazu ako se odazove andrija, a vrabac jedino ako mu se daju striktne upute da igra samo odbranu i da ne gleda na kos, jer sve preko 2 suta njegova po mecu i vec je po valorizaciji u minusu.

P.s: sto moras pozvati iz sirokog nekog, kad su se njihovi reprezentativni igraci jasno deklarisali da hoce da igraju za komsije...
Dobro prijatelju, ali evo umjesto koga bi ti stavio Rikala, Luzaica, Talica i Gajica? De eliminisi cetvoricu s ovog Bosnicevog spiska koji odgovaraju pozicijama tvoje cetvorke.

Ako se ne varam, Tuzlak si i pratis Slobodu, pa da li se sjecas kad su Rikic i Luzaic bili u Slobodi (ako se ne varam, bas u istoj sezoni su igrali kod nas)? Da li mislis da je to sto su oni u stanju pruziti dovoljno za reprezentaciju? Nemoj se voditi samo statistikom, koja je pogotovo pogubna kod kosarkasa koji igraju u tim slabasnim ekipicama, gdje imaju po 35 minuta i gdje ispaljuju po 20 lopti. Rikica i Luzaica znam kad su imali po 16-17 godina i kad su igrali za omladinske reprezentacije. Njih dvojica nemaju apsolutno nista sto ih moze dovesti do A tima, bez obzira sto nam je kosarka spala na bas niske grane. Njihov plafon je 20-ak minuta u ABA2 ligi, mada nisam siguran da Milan i toliko moze. Da sad Vrabac ode u Capljinu ili Leotar, vjeruj mi da bi svaku tekmu u domacem prvenstvu koketirao s tripl-dabl ucincima, a svi znamo kakav je on. Ne mogu da vjerujem da je tebi statistika u tim poluamaterskim ekipama pokazatelj nekakvog kvaliteta.

Talic je bio na sirem spisku, ali eto umjesto koga bi ga ti ubacio? Gajic je tu mozda i najozbiljnije ime jer smo najtanji na poziciji dvojke, ali ni on ne donosi nista novo. Ispodprosjecan je suter i sama njegova karijera je dokaz kvaliteta kojeg 'posjeduje'. Kazes Gegic ne zasluzuje mjesto, ok, slazem se s tobom - mjesto u reprezentaciji ne zasluzuje niko ko je bez kluba. Ali, vjeruj mi, i on ovakav je svemirski brod za sve ove koje si ti naveo. Korisniji je od Vrabca, mada su obojica ciglarosi, ali je kod takvih kosarkasa sve do trenera. Pandza je u Slobodi radio haos i pod njegovom palicom je i Sani bio katastrofalan. Gegic moze biti od koristi kod trenera koji ce ga spustiti na zemlju i dati mu do znanja sta se od njega ocekuje (ko je pratio zna da je kod Vujosevica znao itekako pomoci). Ja ti garantujem da ce on s tih 7 poena u nasoj ligi biti 5x korisniji za reprezentaciju nego nekakvi Luzaici i Gajici, bez obzira sto oni zabijaju po 20. Slazem se i za Zubca, ali sam vec napisao razlog njegovog pozivanja - on i Andrija su jedini Hrvati na spisku.

Da se ja pitam, umjesto Zubca bih pozvao Durmu, umjesto Vrabca Josila i umjesto Penave mozda Buzu, mada kontam da i nije toliko lose ako Ajdin dodje na okupljanje reprezentacije. U velikoj je banani trenutno i mozda ce mu to znaciti za samopouzdanje, mada je nuzno da sto prije promijeni klub. To 16. ime na spisku nije toliko ni bitno, pogotovo sto ovdje i Milosevic i Lazic i Vrabac mogu ici na PF (tj. poziciju koju Penava pokriva). Svi ostali sa spiska su opravdano tu, izuzev eto Gegica, ali on ima neke stare zasluge kod Vedrana, a nije da imamo koga pozvati umjesto njega. Zaboravih Minju, ciji poziv je takodjer cudan i nelogican, ali nemam pojma ko bi umjesto njega mogao upasti (mozda Delalic).

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 06 feb 2020, 07:05

Sve to stoji, ali u svijetu i sportu (doduse u kosarci najmanje) se uvijek igraci pozivaju po formi, jedino kod nas po imenima ( i menadzerskim talovima). Ja kazem da je isti ovaj sastav znao doziviti poraze po 50-60 razlike, svejedno cemo izgubiti ova 2 meca, makar isprobaj nesto novo, jer znamo svi koliko su ovi momci limitirani i kolilo (ne) mogu. Kakva se onda poruka salje ovim momcima, sve mladji igraci koji igraju zaista dobre sezone( opet kazem u pisljivoj domacoj ligi) ako pozoves od 16 igraca 3-4 koja uopste ne igraju ili nemaju kluba. Ja bih sa ovog spiska izbacio adamovica, zubca, gegica, penavu i kamenjasa, a ubacio rikala, luzaica, glogovca, slazem se za josila (mada eto pricao sam samo o domacoj ligi) i nikolu gajica. To naravno pod uslovom da si betonirao imena poput andrije, nemanje, sulejmanovica, sto cisto sumnjam (a i povreda ce gordicu dodatno ojacati argumentaciju, a bojim sr ako on ne dodje da ce povuci kaskadu otkaza, onda po meni dolaze imena poput buze, darka talic, stefana mijovica i dr na listu.
Ja bih recimo tako razmisljao kao selektor, da pozoves ono najbolje sto TRENUTNO imas, jer ti niko a ne moze reci, imas argumentaciju, makar to bila i nepoznata imena siroj javnosti i igraci upitnih kvaliteta. Ovako zoves ljude koji su vec bili pozivani, pokazali da nisu vanserijski kvalitet, a pri tome jos ne igraju( ili ako igraju, ko da i ne igraju).

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 06 feb 2020, 07:59

Ima li kakve šanse da Roberson ipak uđe u tim za prva dva meča, ako mu danas Vijeće ministara odobri pasoš, što ne bi trebalo biti problem?!
Mes Que Un Club

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 06 feb 2020, 08:58

https://www.youtube.com/watch?v=AbI4z44_nyo

ima ovde, na 9:36, kaže da je sve OK.

Inače, katastrofa potez, radio je izolaciju u samom ćošku, nije mogao probiti i opalio je očajan šut. Pritom Gorda ima naviku da baca noge unaprijed pri šutu, a pogotovo kada je u ovako teškoj poziciji

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 06 feb 2020, 12:03

Analiza Garzine igre u postu

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 06 feb 2020, 14:27

Evo dobio Roberson pasos, valjda moze odmah igrat
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 06 feb 2020, 14:28

irfo je napisao/la:
06 feb 2020, 14:27
Evo dobio Roberson pasos, valjda moze odmah igrat
Može ako bude htjeo
Anfernee "Penny" Hardaway #1

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 07 feb 2020, 12:58

Ahbabi, nema Hasandica ... :o

Docekah i taj dan ... sad ima neko da ga strada ... :bih:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 07 feb 2020, 13:34

Lazić pruža skromne partije za Primorsku i nakon što su klub napustili glavni igrači, u zadnje tri utakmice ABA lige postizao je 4, 9 i 7 poena. Za usporedbu Hodžić je postizao 18, 16 i 19 poena sa trojkama 10/19

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 07 feb 2020, 23:45

Je li ikad iko iz Saveza pricao sa ovim Alenom Pjanicem iz Gießena?

Gledao sam ga nekoliko utakmica ovdje u Njemackoj. Djeluje zanimljiv. A jos je relativno mlad 1997 godiste...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 feb 2020, 14:41

Adamović 15p, 4s, 5a protiv Limburga. Tabela izgleda jako dobro za njegov i Bosnićev Mons

slika

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 08 feb 2020, 21:24

Alibegovic za poluvrijeme 17 poena i 7 skokova.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 feb 2020, 22:11

Sparsovci protiv Zrinjskog

Vrabac 33 minute, 15 poena, 7 skokova, 4 asistencije
Kamenjaš 28 minuta, 20 poena, 12 skokova, 3 asistencije
Buza 30 minuta, 19 poena(4/6 trojke), 9 skokova, 3 asistencije
Zahiragić 28 minuta, 13 poena, 2 skoka, 3 asistencije

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Maverick i 8 gostiju.