FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Neandertalac
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Kakve su nam šanse za prolaz po vama? Ja optimista, ovaj Aik nije nikakav bauk, može se igrati sa njima.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Nema nista za jug to sam siguran jer nasima je malo frka oko otplate istoka, pa pare od ulaznica usmjeravaju na to. Cisto sumnjam da negdje leze neke pare za jug a ovdje se krpe da otpalte istok.Virtu4l je napisao/la:Bilo bi lijepo da izađe neko saopštenje vezano za stadion, ne vjerujem da je Hadžiosmanović sjedio skršenih ruku svo ovo vrijeme, bar da kaže kakvi su planovi za jug ili za travnjak i ima li nekih kontakata sa savezom i UEFA-om.
Savez/Uefa za travnjak, poznavajuci nas savez pisi propalo.
- Zeljeznicar -
Iskreno ja nam ne dajem neke velike sanse. Mozda nekih 30 ak procenata. Mnogo bi se stvari moralo poklopiti, mnogo srece pa da prodjemo dalje. Po meni bitno je da kao i u prvoj utakmici igraci daju maksimum, odigraju disciplinovano i koncentrisano, ne komplikuju previse, pa sta izadje iz toga. Treba nam mnogo trke i zelje, a toga nam nije nedostajalo na Grbavici. Oni ce biti jaci jer su dvojica iz prvih 11 bili na klupi prvu tekmu. Taj neki Argentinac kojeg su doveli nije u kombinaciji. Bice gutavo, ali lopta je to i nikada se ne zna...Neandertalac je napisao/la:Kakve su nam šanse za prolaz po vama? Ja optimista, ovaj Aik nije nikakav bauk, može se igrati sa njima.
Ma na kraju ćemo pristati na njihove uslove jer smo sami u ovoj priči, ostali su odmah poletili da potpišu, prije svih Sarajevo.irfo je napisao/la:pametnoVirtu4l je napisao/la:Mi smo jedini klub koji još uvijek nije pristao na ugovor sa BH Telecomom. Naši traže više od 10.000 KM po utakmici i moguće je da protiv GOŠKa ne bude prenos.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ljudi sta bi ovom nasem golmanu,pa frajer brani lopte koje su 2-3 metra od stative i izbacuje u korner,kod sanse one glavom zabio se u golu nesto pada a kod ponistenog gola pade prije nego je onaj i pomislio osutat.Katastrofa.
Zato što je kod svakog tog šuta lopta zakačila našeg igrača i on je probao oba puta da je stigne kako ne bi otišla u korner.Alipasino je napisao/la:Ljudi sta bi ovom nasem golmanu,pa frajer brani lopte koje su 2-3 metra od stative i izbacuje u korner,kod sanse one glavom zabio se u golu nesto pada a kod ponistenog gola pade prije nego je onaj i pomislio osutat.Katastrofa.
Kod one njihove šanse iz kornera bio je faul nad njim.
- Neandertalac
- Kontakt:
Pošteno, realna priča. U stvarnosti kada pogledamo neke parametre kao npr budžet, pojačanja ili infrastrukturu, mi smo za njih još u kamenom dobu.Monci je napisao/la:Iskreno ja nam ne dajem neke velike sanse. Mozda nekih 30 ak procenata. Mnogo bi se stvari moralo poklopiti, mnogo srece pa da prodjemo dalje. Po meni bitno je da kao i u prvoj utakmici igraci daju maksimum, odigraju disciplinovano i koncentrisano, ne komplikuju previse, pa sta izadje iz toga. Treba nam mnogo trke i zelje, a toga nam nije nedostajalo na Grbavici. Oni ce biti jaci jer su dvojica iz prvih 11 bili na klupi prvu tekmu. Taj neki Argentinac kojeg su doveli nije u kombinaciji. Bice gutavo, ali lopta je to i nikada se ne zna...Neandertalac je napisao/la:Kakve su nam šanse za prolaz po vama? Ja optimista, ovaj Aik nije nikakav bauk, može se igrati sa njima.
Ali može se sa njima igrati, definitivno. Ja lično ne bih postavljao stvari kao ti, treba dati maximum, ne komplikovati i tako te floskule koje djeluju kao da smo već izgubili ali eto kao dali smo sve od sebe. Pogrešno. Uz pravu motivaciju ne samo maximum već i više od toga, postavka gdje bi mi čitavo vrijeme insistirali na posjedu lopte, bez izbijanja već pas igra uz dosta trke, tražili go koji vrijedi "dva, sa malo mobilnijom navalom koja bi ih primorala da budu oprezniji plus dosta opasnija u tranziciji.
Treba nam brži špic igrač. Zec. Stevo nema šanse da im pobjegne i napravi probleme, prespor, na stranu njegova solidna igra leđima prema golu i postavljanje gdje je trenutno najbolji od ovoga što imamo. Gubimo dubinu, ne "veže" štopere i ne otvara prostor. Brzina nam treba.
Zeba nam po meni usporava napade, carini svaku loptu i ma koliko djelovalo da "jedini" nešto pokušava to je zato što postavkom sve ide preko njega i sami sebe ograničavamo. Isto mišljenje kao i za prvu utakmicu, baciti Žerića u vatru.
Dalje, jedan od "osigurača", Uglješa ili Blagojević mora imati više rizika u igri, tj Slavko im mora dati više slobode prema naprijed.
______Zec
_____Žerić
Zakarić_Stanić
Opet to sam samo ja koji pojma nemam, možda stručnim licima ovo razmišljanje izgleda i smiješno ali i meni naša "sterilnost" ofanzivno već odavno izgleda smiješno i žalosno.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Slazem se sa dosta toga sto kazes, bas stoji a ja sam nekako uopsteno misljenje dao. Slazem se i za Zerica, mada su sanse za takvu opciju nikakve na zalost. Mislim za rotaciju sa Zebom. Cinjenica je da za prolaz nama treba go( iskljucujuci penale) i kontre bi trebale biti najjace oruzje, sa Zecom posebno. Sa druge strane trebace nsm dobar skok u odbrani a tu je Stevo jaci. Tesko je biti pametan, neke sanse imamo. Kljuc je trka, disciplina, koncentracija i loptu na zemlju sa sto manje dodira. Hocemo li imati znanja i snage za to ja ne znam...
Ostaviti Stanića, Ramovića i Zeca na klupi, da prave razliku sredinom drugog poluvremena. Nadati se da možemo držati nulu 60 minuta.
VECA
SINIŠA GRAOVAC BOGIČEVIĆ PROJIĆ
BLAGOJEVIĆ UGLJEŠA
ŽERIĆ ZEBA ZAKARIĆ
STEVO
VECA
SINIŠA GRAOVAC BOGIČEVIĆ PROJIĆ
BLAGOJEVIĆ UGLJEŠA
ŽERIĆ ZEBA ZAKARIĆ
STEVO
Treba drzati nulu a opet nesto u napadu pokusati, kako nam samo fali Lendric.
- Zeljeznicar -
- Neandertalac
- Kontakt:
Ma sretno nam, sa ovom postavkom samo to mogu reći. Ne vidim čime bi ih iznenadili, daj Bože kakve frljoke, greške, penala. Koliko god mi bili disciplinovani oni će biti duplo više što je normalno, treba im "prodati" nešto drugo a "šablon" i "sigurna" igra nazad to sigurno nisu.Monci je napisao/la:Slazem se sa dosta toga sto kazes, bas stoji a ja sam nekako uopsteno misljenje dao. Slazem se i za Zerica, mada su sanse za takvu opciju nikakve na zalost. Mislim za rotaciju sa Zebom. Cinjenica je da za prolaz nama treba go( iskljucujuci penale) i kontre bi trebale biti najjace oruzje, sa Zecom posebno. Sa druge strane trebace nsm dobar skok u odbrani a tu je Stevo jaci. Tesko je biti pametan, neke sanse imamo. Kljuc je trka, disciplina, koncentracija i loptu na zemlju sa sto manje dodira. Hocemo li imati znanja i snage za to ja ne znam...
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Svakako je sredina zaključana, oni je drže vrhunski. Uigrati da napadamo sa trojicom po strani je poprilično logičan ali i težak zadatak. Npr. napadamo po desnoj pa su tu Zec, Siniša, Zeba i Blagojević kao podrška, ili lijevo Zakarić, Projić/Stanić, Zeba svakako i Uglješa kao podrška. Također, kad oni imaju loptu i razmjenjuju pasove pritisak treba biti takav da nemaju preko sekunde vremena za manevar. Jesmo li fizički potkovani za takvu igru upitno je, pa se nameće da moramo mi uzet loptu i mrcvariti ih do besvjesti.
Evo Gotala , nek igra za 500 evra
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
Valjao bi nam on, kako god zvučalo...Merhaba je napisao/la:Evo Gotala , nek igra za 500 evra
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
bi kad bi pristo sad igrat za hiljadu, dvijeVirtu4l je napisao/la:Valjao bi nam on, kako god zvučalo...Merhaba je napisao/la:Evo Gotala , nek igra za 500 evra
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Proci akobogda AIK i dovesti Vukotica,Ordagica uprava netreba da skrtari te pare bi vec vratili protiv Brage a da ne govorim koji bi bio delirijum u kupovini godisnji....sretno nam
- MocMahale444
Ko ga **** neka ga sauga gotal. Papak jedan neka igra gdje hoce ali u Zelji NE, NE, NE I NE.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Nama treba napadač, a možemo se kofrčiti koliko hoćemo.irfo je napisao/la:bi kad bi pristo sad igrat za hiljadu, dvijeVirtu4l je napisao/la:Valjao bi nam on, kako god zvučalo...Merhaba je napisao/la:Evo Gotala , nek igra za 500 evra
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.