FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nismo igrali protiv Olimpika vec AIK-a. Klub koji ima vise love,bolje uslove i kvalitetnije igrace. Nasi su dali svoj maksimum koji nije bio dovoljan da napravimo neku sansu jer nedostaje kvalitete u napadu. Svu snagu usmjeriti da se dovede napadac do pocetka lige i poslije jos 1-2 kvalitetna igraca i to bi trebalo biti dovoljno za ovu nasu ligu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- MocMahale444
Kad vec svi pisete sta vam smeta, sto barem 1 od vas nema plan kako ka boljem. Kako izaci iz sportske krize?
Ko moze pomoci? Gdje ba zapelo?
Da smo izgubili bilo bi: kud barem nismo izvukli nulu.
Da smo pobjedili bilo bi: daj nam Bragu da se igramo.
Pogledaj ekipu, ko i kako igra kod nas, onda kad to skontas mozes napisati post i kritikovati. Nemamo mi nakon Lendrica i Mire igraca da mogu nesto vise.
Sve srednja zalost jbga tako je kako je nadati se boljem.
Meni jos ona izgubljena titula steti. Svakim danom u svakom pogledu sve vise i vise.
Ko moze pomoci? Gdje ba zapelo?
Da smo izgubili bilo bi: kud barem nismo izvukli nulu.
Da smo pobjedili bilo bi: daj nam Bragu da se igramo.
Pogledaj ekipu, ko i kako igra kod nas, onda kad to skontas mozes napisati post i kritikovati. Nemamo mi nakon Lendrica i Mire igraca da mogu nesto vise.
Sve srednja zalost jbga tako je kako je nadati se boljem.
Meni jos ona izgubljena titula steti. Svakim danom u svakom pogledu sve vise i vise.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- ratobornagljiva
- Kontakt:
Kakve veze ima transparentnost sa činjenicom da Široki u prvom timu protiv Aberdina ima 7 igrača do 25 godina, kojem okosnicu čine domaći igrači i koji mijenjaju formaciju od 3-5-2 do 4-3-3 i 5-4-1 odnosno da imaju trenera koji ima viziju igre, za razliku od nas.Monci je napisao/la:Ko misli da se titula može uzeti ovakvim radom uprave, u zabludi je. Dakle ako hoćeš pošteno i transparentno funkcionisati, ostali to sigurno neće, za te pare koje titula donosi poduzeće sve prevare, kupovine, i mutne radnje da uzmu titulu. Na žalost jedini način borbe protiv ovoga je igračka dominacija, koju takođe (bar za sada ) nemamo. Iako ne djeluje optimistično, ja sam ipak za opciju transparentnosti, jer to je put kojim će svi morati krenuti, a onda smo mi u velikoj prednosti. Kada će se to desiti, niko ne zna, ali nadam se da će brzo. Mi nadam se imamo svoj put, i da se samo malo dodatno između sebe složimo niko nam ni do koljena ne bi bio.
Na kratko bi se osvrnuo i na utakmicu sa AIK-om i kvalitet švedske ekipe. Oni su doveli Argentinca u napad, koji nije igrao sinoć, neće ni u revanšu i platili su ga 2 mio eura. Takođe sinoć su im na klupi sjedila i dvojica igrača iz prvih 11. Pa ko hoće skontaće...
Opasni spinovi se bacaju i to sve da se opravdaju Nikolići, Ćenani i ostali debii koji su nas i doveli u ovu situaciju, a ona glasi:
-nemamo igru, al nikakvu
-trener ziheraš, defanzivac
-ekipa polovnjaka od kojih vrijedi Veca i eventualno Žerić, al momak ne dobija priliku pa to i ne možemo znati
-nije nam transparentnost oduzela titulu prošle godine nego loš igrački kadar ( Nikolić, Ćenan i svi ostali koji se petljaju oko ekipe ), loš izbor trenera i amateri koji se pitaju oko sporta umjesto profesonalaca.
Opasno se se spinuje. Samo blesav čovjek to ne vidi. Ova sezona je biti ili ne biti, prema svemu viđenom, nisam optimista.
ps. registrovan prije skoro deset godina na ss forumu pod nickom nikad_izvini, vizavi priče o novoregistrovanom članu foruma.
Pozdrav za spin brigadu
Mi smo već sad zaradili više od Zrinjskog,maldini3 je napisao/la:Ako gledamo nagrade UEFE ove sezone zrinjski je dobio 580 000€ za ovo prvo kolo. Racunat cemo da je ispao i da je to zarada. Plasman u trece pretkolo LE je 240 000€ i nek se odmah ispadne. To je ukupno 820 000€. To je minimum koji ce prvak zaraditi iduce sezone. A svi znamo da su nagrade svake godine povecavaju. Mislim da vrijedi otvoriti kasu za 2-3 igraca koja bi ti pomogla da dodjes to ove nagrade.
2 pretkolo - 440,000 €
Ulaznice - 100,000 €
Lendrić - 300,000 €
Kada gledamo recimo posljednjih pet godina, zaradili smo bar tri puta više novca od njih, govorim o transparentnoj zaradi, ne samo od njih nego od svakog kluba u državi, osim Sarajeva.
Tako da se postavlja pitanje kako je Zrinjski u mogućnosti ponuditi više para od nas bilo kojem igraču? Mislim da svako ko ima imalo mozga zna odgovor na to pitanje. E sad, da li se mi slažemo sa tim (našim) načinom poslovanja? Vjerujem da se svi slažemo da trebamo ići u tom pravcu, ali ponekad se iznerviramo pa kažemo ono što ne mislimo. Trebaju li nam ugovori, 500 na račun ostalo na ruke? Ponekad mislim da trebaju, ali samo kad sam ljut, jer ne mogu vjerovati da nas neki klub u državi može pobijediti finansijski.
Naredna sezona je bitna, veoma bitna, najbitnija do sad i titula će značiti iskorak jer će prvak vjerovatno odigrati šest utakmica u Evropi, pa možda i do grupa EL, što će ga lansirati iznad ovog prosjeka i sivila lige. Tako da mislim da moramo uložiti pare u ekipu, pa i pod cijenu južne tribine za koju će biti vremena, jer mislim da ne možemo i jare i pare i da se moramo odlučiti za jedno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- plavousrcu
- Kontakt:
Sta nam clan Uprave svakih deset dana porucuje. Mozda da smo kupovali titule. Imas li obraza clanu Uprave. Titulu necemo uzeti dok nam igrace dovode Cenani, Nikolici i ostale neznalice iz Uprave. Pricu kakvu ti poturas ovdje pricaju najveci dusmani kluba. Fuj clanu Uprave.Monci je napisao/la:Ko misli da se titula može uzeti ovakvim radom uprave, u zabludi je. Dakle ako hoćeš pošteno i transparentno funkcionisati, ostali to sigurno neće, za te pare koje titula donosi poduzeće sve prevare, kupovine, i mutne radnje da uzmu titulu. Na žalost jedini način borbe protiv ovoga je igračka dominacija, koju takođe (bar za sada ) nemamo. Iako ne djeluje optimistično, ja sam ipak za opciju transparentnosti, jer to je put kojim će svi morati krenuti, a onda smo mi u velikoj prednosti. Kada će se to desiti, niko ne zna, ali nadam se da će brzo. Mi nadam se imamo svoj put, i da se samo malo dodatno između sebe složimo niko nam ni do koljena ne bi bio.
Na kratko bi se osvrnuo i na utakmicu sa AIK-om i kvalitet švedske ekipe. Oni su doveli Argentinca u napad, koji nije igrao sinoć, neće ni u revanšu i platili su ga 2 mio eura. Takođe sinoć su im na klupi sjedila i dvojica igrača iz prvih 11. Pa ko hoće skontaće...
Mislim da ti Široki i nije baš tako dobar primjer, a pokušaću ti obasniti zašto.ratobornagljiva je napisao/la:Kakve veze ima transparentnost sa činjenicom da Široki u prvom timu protiv Aberdina ima 7 igrača do 25 godina, kojem okosnicu čine domaći igrači i koji mijenjaju formaciju od 3-5-2 do 4-3-3 i 5-4-1 odnosno da imaju trenera koji ima viziju igre, za razliku od nas.
Široki Brijeg iza sebe ima katastrofalnu sezonu, rezultatski možda i najgoru od kako se igra zajednička liga. Međutim sistem takmičenja im je omogućio da izvuku korist iz te katastrofe i osvoje kup jer su 10 kola odmarali igrače i pravili razne kombinacije da bi na kraju izabrali najbolju. Plus su u finalu imali sreću kakva se dešava veoma rijetko. Dakle, Široki je imao mnogo vremena da riješi svoju budućnost, a mi kao i ostali klubovi iz vrha nemamo to vrijeme. Jer zamisli da smo mi završili u ligi za opstanak, šta bi se desilo?
Željezničar i Sarajevo su jedini klubovi u državi koji imaju pritisak, onaj pravi sportski i navijački, što nas ponekad dovodi u tešku situaciju, ali ne bi valjalo da nije tako. Ostali imaju dovoljno vremena da se organizuju pa i pod cijenu loših rezultata, mi taj luksuz nemamo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- ratobornagljiva
- Kontakt:
Legitiman je argument, ali imali smo i mi katastrofalnu pretprošlu sezonu i šta smo izvukli iz toga ? Još polovnjaka, kratki rezime.Virtu4l je napisao/la:Mislim da ti Široki i nije baš tako dobar primjer, a pokušaću ti obasniti zašto.ratobornagljiva je napisao/la:Kakve veze ima transparentnost sa činjenicom da Široki u prvom timu protiv Aberdina ima 7 igrača do 25 godina, kojem okosnicu čine domaći igrači i koji mijenjaju formaciju od 3-5-2 do 4-3-3 i 5-4-1 odnosno da imaju trenera koji ima viziju igre, za razliku od nas.
Široki Brijeg iza sebe ima katastrofalnu sezonu, rezultatski možda i najgoru od kako se igra zajednička liga. Međutim sistem takmičenja im je omogućio da izvuku korist iz te katastrofe i osvoje kup jer su 10 kola odmarali igrače i pravili razne kombinacije da bi na kraju izabrali najbolju. Plus su u finalu imali sreću kakva se dešava veoma rijetko. Dakle, Široki je imao mnogo vremena da riješi svoju budućnost, a mi kao i ostali klubovi iz vrha nemamo to vrijeme. Jer zamisli da smo mi završili u ligi za opstanak, šta bi se desilo?
Željezničar i Sarajevo su jedini klubovi u državi koji imaju pritisak, onaj pravi sportski i navijački, što nas ponekad dovodi u tešku situaciju, ali ne bi valjalo da nije tako. Ostali imaju dovoljno vremena da se organizuju pa i pod cijenu loših rezultata, mi taj luksuz nemamo.
Potpisali smo sedam juniora. Poštujem. Gdje su ? Što potpisujemo igrače ako ne igraju, koji će nam klinac. Kod Zrinjskog protiv Maribora među najboljim igračima bijaše nekakvo dijete, Ćavar, pogađaš, njihov junior. Kod Širokog igru nose Menalo, Čabraja, Marković, Matić, Lončar ( 23 godine max i to samo jedan igrač, Čabraja, ostali su mlađi ) + Begonja (25) i Bralić (24), gledao sam i malo njanje, bolje od nas igraju, dosta mlađu i potentniju ekipu imaju od nas.
Mi imamo što većina nema, najviše publike i najviše para ( za BiH uslove ). Umjesto da to iskoristimo u privlačenju mladih igrača bilo preko skautinga, bilo preko omladinske škole mi smo uspjeli da otjeramo Dogana iz omladinske škole ( vidjećemo za godinu.dvije šta je i jel kakvog dobra promjena donijela - ovi igrači su njegova selekcija, vidjećemo naredne selekcije ), razjebemo ekipu, nakupimo se polovnjaka, dovedemo trenera ziheraša, prije njega Skijaša aka power point prezentaciju, promovišemo Ćenana kao SD-a, a još se Nikolić mota oko kluba.
Ko preuzima odgovornost za sportski segment osim trenera, jer očito da oni ne kroje transfer politiku, a bogme ni dovođenje većine igrača ? Koliko vidim, te xy osobe veze nemau sa fudbalom i to nas malo **** u zadnje vrijeme.
Moje mišljenje
Ne da mi se komentarisati sa "Željovcima" koji aminaju da Željo zijani. Čije je geslo "što gore, to bolje". Sa navijačima koji su sinoć 20 minuta prije tekme vrijeđali našeg trenera, maksuz sjeli iza klupe, naravno tu su da provociraju iz nekog interesa.
Možete misliti šta god hoćete, i da sam u upravi ili nisam, nebitno je, kome se da neka pročita moje postove od ranije skontaće. Ovaj što spominje Široki...pogledaj samo kaznu koju su dobili, i kako se na kraju završi. Vidjećemo i kada liga počne kome će se i kako suditi.
Ja sam legalista u životu, sve radim pošteno i transparentno, i podržavam po tom pitanju upravu 100%. U mnogo drugih stvari se ne slažem, ali mi ne pada na pamet da po forumima to pišem, da dušmani čitaju i naslađuju se. Vi znate zašto i za koga napadate ovdje, ali svakome njegovo...
Ne bih u daljnje polemike ulazio, svako ima pravo da misli šta hoće, ali isto tako ovdje smo nebitini, piše nas desetorica, i kao pitamo se za nešto...smješno...
Možete misliti šta god hoćete, i da sam u upravi ili nisam, nebitno je, kome se da neka pročita moje postove od ranije skontaće. Ovaj što spominje Široki...pogledaj samo kaznu koju su dobili, i kako se na kraju završi. Vidjećemo i kada liga počne kome će se i kako suditi.
Ja sam legalista u životu, sve radim pošteno i transparentno, i podržavam po tom pitanju upravu 100%. U mnogo drugih stvari se ne slažem, ali mi ne pada na pamet da po forumima to pišem, da dušmani čitaju i naslađuju se. Vi znate zašto i za koga napadate ovdje, ali svakome njegovo...
Ne bih u daljnje polemike ulazio, svako ima pravo da misli šta hoće, ali isto tako ovdje smo nebitini, piše nas desetorica, i kao pitamo se za nešto...smješno...
Sezonu pred nama treba gledati samo rezultatski. Kao sto sam vec pisao titula je OBAVEZA. Titula ce donijeti veliki priliv novca pa samim tim bice lakse i praviti juznu tribinu. Sa trenutnim igrackim kadrom nije realno ocekivati tituli tako da ulaganje u igrace treba biti prioritet. Vec smo pisali o tome da nam nas nacin rada otezava dovodjenje igraca ali ove sezone je ulog preveliki i mislim da se isplati platiti2-3 igraca koja ce ti biti prevaga za titulu.Virtu4l je napisao/la:Mi smo već sad zaradili više od Zrinjskog,maldini3 je napisao/la:Ako gledamo nagrade UEFE ove sezone zrinjski je dobio 580 000€ za ovo prvo kolo. Racunat cemo da je ispao i da je to zarada. Plasman u trece pretkolo LE je 240 000€ i nek se odmah ispadne. To je ukupno 820 000€. To je minimum koji ce prvak zaraditi iduce sezone. A svi znamo da su nagrade svake godine povecavaju. Mislim da vrijedi otvoriti kasu za 2-3 igraca koja bi ti pomogla da dodjes to ove nagrade.
2 pretkolo - 440,000 €
Ulaznice - 100,000 €
Lendrić - 300,000 €
Kada gledamo recimo posljednjih pet godina, zaradili smo bar tri puta više novca od njih, govorim o transparentnoj zaradi, ne samo od njih nego od svakog kluba u državi, osim Sarajeva.
Tako da se postavlja pitanje kako je Zrinjski u mogućnosti ponuditi više para od nas bilo kojem igraču? Mislim da svako ko ima imalo mozga zna odgovor na to pitanje. E sad, da li se mi slažemo sa tim (našim) načinom poslovanja? Vjerujem da se svi slažemo da trebamo ići u tom pravcu, ali ponekad se iznerviramo pa kažemo ono što ne mislimo. Trebaju li nam ugovori, 500 na račun ostalo na ruke? Ponekad mislim da trebaju, ali samo kad sam ljut, jer ne mogu vjerovati da nas neki klub u državi može pobijediti finansijski.
Naredna sezona je bitna, veoma bitna, najbitnija do sad i titula će značiti iskorak jer će prvak vjerovatno odigrati šest utakmica u Evropi, pa možda i do grupa EL, što će ga lansirati iznad ovog prosjeka i sivila lige. Tako da mislim da moramo uložiti pare u ekipu, pa i pod cijenu južne tribine za koju će biti vremena, jer mislim da ne možemo i jare i pare i da se moramo odlučiti za jedno.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
- plavousrcu
- Kontakt:
Mi ne mozemo nista i znamo to. Vi u Upravi mozete, ali ne znate i na zalost svih nas koji Zelju volimo necete nikad znati. Imas priliku na narednoj sjednici Upravnog odbora pokusati nesto promijeniti. Nemoj ovdje spinovati radi nas desetorice. Iskoristi to vrijeme za nesto drugo.Monci je napisao/la:Ne da mi se komentarisati sa "Željovcima" koji aminaju da Željo zijani. Čije je geslo "što gore, to bolje". Sa navijačima koji su sinoć 20 minuta prije tekme vrijeđali našeg trenera, maksuz sjeli iza klupe, naravno tu su da provociraju iz nekog interesa.
Ma koga god dovedeš, šta ti je garant da ćeš uzeti titulu? Gdje to neko sa sigurnošću može unaprijed garantovati istu? Ja koliko pratim, nigdje nikad niko u svijetu to ne može garantovati. Pa u nekim ligama klubovi se uvale stotine miliona eura i pušiona....klub treba pronaći stabilne izvore finansiranja, a novac koji donosi titula ili Europa dođe dodatno. Stabilno izvori su višegodišnji ugovor sa generalnim sponzorom, i ostalim sponzorima, rentanje poslovnih prostora, TV prava. To bi trebalo biti sigurno svake godine. Na to dolaze pare od Europe, prodaje igrača, prihodi od ulaznica. To su iznosi koji nisu fiksni, i koje ti niko ne može garantovati...
Naravno, ipak mislim da je ovo ona situacija u kojoj su svi u pravu.ratobornagljiva je napisao/la:Moje mišljenje
Evo ja se ne sjećam Želje koji nije imao dobrog napadača, neka me neko podsjeti kada smo posljednji put bili u sličnoj situaciji. Ovaj Željo nema napadača, a u narednih deset dana ćemo odigrati dvije veoma bitne utakmice, prvo AIK pa onda GOŠK. Svašta nam se u prošlosti dešavalo, falilo je igrača na svim pozicijama, ali napadač nikad nije falio. To je ono što recimo meni u ovom trenutku najviše smeta. Sad bih bio zadovoljan nekim Krpićem, pa i Kokotom, samo da se riješi ta pozicija, a ne tako davno smo maštali o Mudrinskom, Ožegoviću, Orlandiću i još nekim odličnim igračima iz regiona.
Pa brate dragi kontaktiraj te napadače, ponudi im pare i riješi problem, napadača moraš platiti tako to funkcioniše u fudbalu.
Imali smo dvije veličanstvene utakmice u Evropi, napravljen je ogroman pomak i to je stvarno odlično, ali uskoro se vraćamo Vitezu, GOŠKu, Mladosti i Krupi, tako da se mora brzo regovati.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jarane ja ovdje od 2008 godine pišem, a ti zadnjih par mjeseci....pametnom dosta...plavousrcu je napisao/la:Mi ne mozemo nista i znamo to. Vi u Upravi mozete, ali ne znate i na zalost svih nas koji Zelju volimo necete nikad znati. Imas priliku na narednoj sjednici Upravnog odbora pokusati nesto promijeniti. Nemoj ovdje spinovati radi nas desetorice. Iskoristi to vrijeme za nesto drugo.Monci je napisao/la:Ne da mi se komentarisati sa "Željovcima" koji aminaju da Željo zijani. Čije je geslo "što gore, to bolje". Sa navijačima koji su sinoć 20 minuta prije tekme vrijeđali našeg trenera, maksuz sjeli iza klupe, naravno tu su da provociraju iz nekog interesa.
- plavousrcu
- Kontakt:
Pogledaj sta pises. Pricu koju mozes prodavati balavcima. Da imas obraza ne bi nikad vise nista napisao. Svaki drugi post ti je mi kupovali titule. Samo treba izmedju redova procitati.Monci je napisao/la:Jarane ja ovdje od 2008 godine pišem, a ti zadnjih par mjeseci....pametnom dosta...plavousrcu je napisao/la:Mi ne mozemo nista i znamo to. Vi u Upravi mozete, ali ne znate i na zalost svih nas koji Zelju volimo necete nikad znati. Imas priliku na narednoj sjednici Upravnog odbora pokusati nesto promijeniti. Nemoj ovdje spinovati radi nas desetorice. Iskoristi to vrijeme za nesto drugo.Monci je napisao/la:Ne da mi se komentarisati sa "Željovcima" koji aminaju da Željo zijani. Čije je geslo "što gore, to bolje". Sa navijačima koji su sinoć 20 minuta prije tekme vrijeđali našeg trenera, maksuz sjeli iza klupe, naravno tu su da provociraju iz nekog interesa.
Ponovo bez ikakve potrebe etiketirate jedni druge.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
+1Virtu4l je napisao/la:Mi smo već sad zaradili više od Zrinjskog,maldini3 je napisao/la:Ako gledamo nagrade UEFE ove sezone zrinjski je dobio 580 000€ za ovo prvo kolo. Racunat cemo da je ispao i da je to zarada. Plasman u trece pretkolo LE je 240 000€ i nek se odmah ispadne. To je ukupno 820 000€. To je minimum koji ce prvak zaraditi iduce sezone. A svi znamo da su nagrade svake godine povecavaju. Mislim da vrijedi otvoriti kasu za 2-3 igraca koja bi ti pomogla da dodjes to ove nagrade.
2 pretkolo - 440,000 €
Ulaznice - 100,000 €
Lendrić - 300,000 €

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
- plavousrcu
- Kontakt:
Svaki drugi post mu je mi kupovali titule samo zamotano u celofan da ispadne fin. Sve zna, ko koga dovodi, ko odvodi, kako smo kupovali, a sad ne kupujemo. Obraz ostao na poslu i trebamo sutiti da njegovo sramno etiketiranje Zeljovaca. Fuj.Virtu4l je napisao/la:Ponovo bez ikakve potrebe etiketirate jedni druge.
Treba pokusati dovesti Besirovica iz Radnika jer ce onaj ostati u Slobodi. Sigurno je jeftiniji,a jedan od boljih je u nasoj ligi. Cim je Obradovic oprostio dug Radniku znaci da ne stima tamo nesto i vjerovatno bi se lakse dogovorili sa Radnikom nego sa onim iz Tuzle.
U ponedjeljak sa GOSK-om u 20:30.
Cudi me da jos nema godisnjih u prodaji a liga pocinje za 7 dana
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Paromlinac, Redfire16 i 58 gostiju.