Takođe au gurbeti koji ruke peru samo kad baš moraju.Finn je napisao/la: ↑05 mar 2020, 13:11Koga zanima Italija.
https://www.--- SPAM ---/vijesti/clanak/situacija-s-koronavirusom-u-italiji-postaje-dramaticna-zasto-je-doslo-do-toga/2162150.aspx (Index)
Jedno od tumačenja za naglu ekspanziju virusa u Italiji je da ona ima dosta staro stanovništvo.
To prije svega vrijedi za one zaražene u bolnicama koji su pretežno stariji. No vrijedi i inače za talijansko stanovništvo koje je vrlo dugovječno.
"Naše očekivano trajanje života je među najdužima u svijetu. Nažalost, u situacijama poput ove rizik teškog ishoda je viši za starije", rekao je Galli.
Virus je do sada ondje odnio 107 života, u velikoj većini starije između 63 i 95 godina. Najmlađi teško oboljeli pacijent koji je umro imao je 55 godina i bio je kronični bolesnik.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
-
- Kontakt:
Niđe veze, Japanci imaju najviše starih ljudi na Zemlji i najdugovječnije stanovništvo na planeti pa im je situacija dosta bolja.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
- Moderator
- Kontakt:
Ma ja...Finn je napisao/la: ↑05 mar 2020, 13:11Koga zanima Italija.
https://www.--- SPAM ---/vijesti/clanak/situacija-s-koronavirusom-u-italiji-postaje-dramaticna-zasto-je-doslo-do-toga/2162150.aspx (Index)
Jedno od tumačenja za naglu ekspanziju virusa u Italiji je da ona ima dosta staro stanovništvo.
To prije svega vrijedi za one zaražene u bolnicama koji su pretežno stariji. No vrijedi i inače za talijansko stanovništvo koje je vrlo dugovječno.
"Naše očekivano trajanje života je među najdužima u svijetu. Nažalost, u situacijama poput ove rizik teškog ishoda je viši za starije", rekao je Galli.
Virus je do sada ondje odnio 107 života, u velikoj većini starije između 63 i 95 godina. Najmlađi teško oboljeli pacijent koji je umro imao je 55 godina i bio je kronični bolesnik.

Uhljupi i neorganizovana država. Nisu ništa bolji od nas.Bundesliga je napisao/la: ↑05 mar 2020, 13:15Niđe veze, Japanci imaju najviše starih ljudi na Zemlji i najdugovječnije stanovništvo na planeti pa im je situacija dosta bolja.
Nullius in verba
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Kina ima sigurno mnogo veći broj zaraženih ali naravno neće da otkriju pravi broj. Ne bi me iznenadilo da je oko milion. Pa sam Wuhan odakle je krenula epidemija ima 11 miliona stanovnika.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Zato sto su **** nacija koja se sminka i cupa obrve i ide kod plastikanera. No hard feelings Sveti.
Nullius in verba
-
- Kontakt:
Ne mogu biti gori od nas nikakoHeller je napisao/la: ↑05 mar 2020, 13:23Uhljupi i neorganizovana država. Nisu ništa bolji od nas.Bundesliga je napisao/la: ↑05 mar 2020, 13:15Niđe veze, Japanci imaju najviše starih ljudi na Zemlji i najdugovječnije stanovništvo na planeti pa im je situacija dosta bolja.

A to da i tamo ima dosta korupcije i javašluka svakako stoji.
I am not yet born; O hear me.
Izmedju ostalog razlog je taj sto su u nekim bolnicama postupili lezerno. Imas primjer bolnice u Codognu gdje je jedan pacijent zarazio 6 uposlenih. Pored toga, u bolnicama se svakako nalaze i starije osobe losijeg imuniteta.zasto Italija ima ovoliko slucajeva
Premijer Conte prozvao je medicinsko osoblje kako se nisu drzali svih propisa te postupali prema protokolu.
Onda, sve je stvar organizacije, pravovremene reakcije ali nekad jednostavno gubis na vremenu jer nosilac x bude u kontaktu na razlicitim lokacijama te zarazi par osoba koje opet zaraze sljedece. Sve to u fazi inkubacije koja traje do tri sedmice a onda kada se pojave prvi simptomi preko noci imas strasne brojke.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Dobio sam insajdersku da je potencijalno troje zaraženo u Ze sa koronom.
"We need to suffer. And we need to fight."
Ma mutiran virus, može preći vrlo lako.
Sreća je što mlađi ne umiru.
Kakve su budale ovi po komplet BiH, ne bi me čudilo da budu sve prazni gradovi, da škole, fakulteti, ništ živo ne radi.
Sreća je što mlađi ne umiru.
Kakve su budale ovi po komplet BiH, ne bi me čudilo da budu sve prazni gradovi, da škole, fakulteti, ništ živo ne radi.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Ma bacili Kinezi suplju sa koronom, sad kad padnu dionice u firmama gdje ima vlasnika Amera Rus Korejaca Japanaca pa kad Kinezi pokupuju i postanu vecinski il totalni onda ce se i povuc korona
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
SDA je taj problem prije 20 god rijesila. Ako niste
Nullius in verba
- majestic24
- Kontakt:
Ovi slovenci nisu normalni.
Meni danas dodje sefica pred kraj smjene,kaze doslo od vrha firme da niko od radnika ove firme nesmije napustati Sloveniju do daljneg ,a ko to napravi ide dvije sedmice u karantenu...rekoh,"sefice ja sutra ode,a vi me saljite gdje god hocete"
Meni danas dodje sefica pred kraj smjene,kaze doslo od vrha firme da niko od radnika ove firme nesmije napustati Sloveniju do daljneg ,a ko to napravi ide dvije sedmice u karantenu...rekoh,"sefice ja sutra ode,a vi me saljite gdje god hocete"
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
strasano je kakve posljedice mozemo imati sa ovim migrantima.....vjerovatno kada se to desi Dodik ,Bakir i Covic ce biti najmanji problem.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.