zlajci je napisao/la:Po tko zna koji put i po tko zna koji put.
Izmišljena priča, ne znam ni ja više od koga, da je kroz neke kompenzacije naš klub završio neke tekme je čista laž, izmišljotina i šta li već.
Kada je Bratstvo u pitanju; Gračanica je grad vrlih ljudi i vrijednih radnika, sa tradicijom fudbala i sportskih radnika u njemu. U jednom historijskom trenutku se pojavio Nusret Helić kao načelnik koji je usput i "fudbalski fanatik"i koji je od njegovog trenutka ulaska u klub pretvorio Bratstvo u d.j.l. (od mlađih tko ne zna skračenicu nek izgugla). Radi se o osobi sa izraženom psihodelijom sumanutih ideja, paranoje i šizofrenije uz prisutan kompleks niže vrijednosti. Bratstvu je tako Helić na početku ove sezone, a sve za radi lokalnih izbora, obećao nerealne (u neformalnom razgovoru nazvao bih i kretenske ambicije) ambicije o ulasku Bratstva u PL. U takvoj atmosferi je dočekana tekma prošlu jesen sa Slobodom gdje je Helić kao službeni predstavnik domačina na upit tadašnjih članova UO Slobode kada su došli na stadion ima li neko posebno mjesto za njih, uhvatio se za m.u.d.a. i rekao ima ovdje mjesto za vas, da bi potom izvadio sumu keša (koji je btw novac poreskih i inih obveznika u općini Gračanica) i rekao koji je iznos (cifra poznata autoru ovog posta) date sudiji. Svi znamo kako je tekma završila. Helić je sam jedan u nizu za moj ukus bolesnih osoba sa ovog kantona kojima je jedini cilj pobijediti Slobodu jednom u životu.
Zato molim vas, ali zaista vas molim prestanite sa glupostima.
p.s.Harry_90 molit ću te da mi na pm pošalješ uslikanu ili skeniranu člansku karticu UG prijatelji FK Sloboda ili bar ispunjenu pristupnicu. Ukoliko to nemaš tih svojih 13000 ili već kolko je bilo na temi Slobode postova zabij sebi u d.u.p.e 
Sve ostalo se slazem osim ovoga boldiranog i upucenog Harry_90.
UG prijatelji FK Sloboda nije jos povukao konkretan potez. Onda slijedi pitanje koji:
Treba upitati naseg gradonacelnika vrlog zaljubljenika u sport ima li on clansku karticu? Ima al' qurac!
Zasto se udruzenje vec nije obratilo skupstini opstine Tuzla i nacelniku da bijednih 7000KM (koje dobiju mazoretkinje u nekom selu na Biokovu) ne poveca na neku razumnu sumu, bar kao sto Bijeljina izdvaja za svoj klub.
Zasto samo pricati o nacelniku Gracanice kao bolesniku? Zar Jasmin Imamovic nije veci bolesnik od njega, onaj koji je gledao kako sport propada u nasoj avliji i nije poduzimao nista?
Zar nije slagao kada ode ona garnitura da ce pomoci Slobodi? Jeste slagao je, kao sto znamo ima bolesnu naviku da obeca pa prekrsi!
Znamo mi svi u kojem grmu lezi zec.
OKK Sloboda je dobila 15.000KM da uzme igrace samo za plaj-off. Samo zato jer su u klubu Jasminovi ahbabi.
Dokle god se nacelnik i opstinsko vijece prema FK Slobodi odnosi na ovakav nacin, necemo nista postici.
Niti udruzenje, niti Fukare, niti mi starudije na tribinama, niti amerikanac, niti bilo ko!
Nama je bitno da ovaj nacelnik ode sa ovoga mjesta i da dodje neko drugi, neka bude i "mrtvi qurac" samo neka pomogne Slobodi onoliko koliko pomazu svojim klubovima cetiri najveca grada u BiH. Tada ce biti i vise "amerikanaca" u Slobodi i boljih rezultata.
Vrijeme je da prestanemo pricati o drugima i pocistimo **** u svojoj avliji.
Cast Azmiru i nekolicini koji su uspjeli ocuvati FK Slobodu!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.