FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

zlajci
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la zlajci » 16 maj 2013, 00:52

Po tko zna koji put i po tko zna koji put. :roll:

Izmišljena priča, ne znam ni ja više od koga, da je kroz neke kompenzacije naš klub završio neke tekme je čista laž, izmišljotina i šta li već.

Kada je Bratstvo u pitanju; Gračanica je grad vrlih ljudi i vrijednih radnika, sa tradicijom fudbala i sportskih radnika u njemu. U jednom historijskom trenutku se pojavio Nusret Helić kao načelnik koji je usput i "fudbalski fanatik"i koji je od njegovog trenutka ulaska u klub pretvorio Bratstvo u d.j.l. (od mlađih tko ne zna skračenicu nek izgugla). Radi se o osobi sa izraženom psihodelijom sumanutih ideja, paranoje i šizofrenije uz prisutan kompleks niže vrijednosti. Bratstvu je tako Helić na početku ove sezone, a sve za radi lokalnih izbora, obećao nerealne (u neformalnom razgovoru nazvao bih i kretenske ambicije) ambicije o ulasku Bratstva u PL. U takvoj atmosferi je dočekana tekma prošlu jesen sa Slobodom gdje je Helić kao službeni predstavnik domačina na upit tadašnjih članova UO Slobode kada su došli na stadion ima li neko posebno mjesto za njih, uhvatio se za m.u.d.a. i rekao ima ovdje mjesto za vas, da bi potom izvadio sumu keša (koji je btw novac poreskih i inih obveznika u općini Gračanica) i rekao koji je iznos (cifra poznata autoru ovog posta) date sudiji. Svi znamo kako je tekma završila. Helić je sam jedan u nizu za moj ukus bolesnih osoba sa ovog kantona kojima je jedini cilj pobijediti Slobodu jednom u životu.

Zato molim vas, ali zaista vas molim prestanite sa glupostima.

p.s.Harry_90 molit ću te da mi na pm pošalješ uslikanu ili skeniranu člansku karticu UG prijatelji FK Sloboda ili bar ispunjenu pristupnicu. Ukoliko to nemaš tih svojih 13000 ili već kolko je bilo na temi Slobode postova zabij sebi u d.u.p.e ;)
tuzlanska Sloboda

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 16 maj 2013, 01:13

Na nerealne ambicije nadovezao bih i Radnički, ali i sve one koji su nas vidili odmah sad u PL.

Radnički pogotovo zato što im je npr.omladinska škola, a trenutno i u seniorima je najmanje lukavčana, mnogo slabija od Slobodine. Međutim, neću da pričam puno o drugima jer imamo dovoljno svojih izazova.

Meni kao rođenom tuzlaku, doživotnom navijaču i prijatelju FK Sloboda, ne treba PL sve dok bar min 5000 ljudi se ne uključi u rad kluba, na ovaj ili onaj način. Cilj Prijatelja je 10000 članova za 3 godine.

Sve do tad me ne zanima ni ona ekipa kod Bijeljine, ni Gošk, ni Vitez...niko drugi...

Zapamtite, prve sezone kada Sloboda bude imala 5k prosjek na Tušnju osvojit će prvenstvo (premijel lige) 5 kola prije kraja. A do toga da dođemo treba puno rada, svih nas pojedinačno...i u međuvremeno meni lično ne smeta igrati sa Bihaćem, Bugojnom, Kaknjom, Banovićima, Lukavcom i svim drugim, jer kad vidim pojedine žvalje u PL uhvati me žgaravica i srklet.

Sloboda živi vječno,
Sportski pozdrav
tuzlanska Sloboda

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 maj 2013, 01:28

zlajci je napisao/la:
p.s.Harry_90 molit ću te da mi na pm pošalješ uslikanu ili skeniranu člansku karticu UG prijatelji FK Sloboda ili bar ispunjenu pristupnicu. Ukoliko to nemaš tih svojih 13000 ili već kolko je bilo na temi Slobode postova zabij sebi u d.u.p.e ;)

Kao prvo nisi skontao za.**** za bodove iz Bihaca,jer su neki sa foruma pisali da ce Sloboda dobiti tri boda u Bihacu,jer je navodno kupila mec u Gracanici da Jedinstvo pobjedi ;)

Ovim porazom tuzlanski tim se i definitivno oprostio od snova o brzom povratku u Premijer ligu BiH, iako do kraja prvenstva ima još pet kola.

Naime, Vitez je prvi sa 45 bodova, Radnički ima 39, a Sloboda 38 bodova, a to je skoro isti omjer s početka proljetnog dijela prvenstva.

Umjesto gromkih najava pojedinaca o brzom povratku, tituli prvaka BiH i Evropi, tuzlanska “svetinja” će i dogodine trčati prvoligaškim travnjacima. I bit će tako sve dok se ne promijeni aktuelna općinska vlast, glavni krivac za sunovrat tuzlanskog sporta, a pogotovo najvećeg sportskog kolektiva grada.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 16 maj 2013, 02:23

staragarda je napisao/la:nista to nije dok ne krene velika PL sljedece sezone sa sve mladost iz...pazi sad..Velike Obarske,Omarske il tako nesto :lol: :lol: .....tu ko pronadze ovaj zaseok tacno mu treba 3 boda dodijelit bez igranja tekme... :lol: :lol: ...a ko odradi gostovanje tamo,poslije toga ima vitez na london da mu lici :D
Hahahahhahahah svaka ti je rijec na mjestu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 16 maj 2013, 08:57

zlajci je napisao/la:Po tko zna koji put i po tko zna koji put. :roll:

Izmišljena priča, ne znam ni ja više od koga, da je kroz neke kompenzacije naš klub završio neke tekme je čista laž, izmišljotina i šta li već.

Kada je Bratstvo u pitanju; Gračanica je grad vrlih ljudi i vrijednih radnika, sa tradicijom fudbala i sportskih radnika u njemu. U jednom historijskom trenutku se pojavio Nusret Helić kao načelnik koji je usput i "fudbalski fanatik"i koji je od njegovog trenutka ulaska u klub pretvorio Bratstvo u d.j.l. (od mlađih tko ne zna skračenicu nek izgugla). Radi se o osobi sa izraženom psihodelijom sumanutih ideja, paranoje i šizofrenije uz prisutan kompleks niže vrijednosti. Bratstvu je tako Helić na početku ove sezone, a sve za radi lokalnih izbora, obećao nerealne (u neformalnom razgovoru nazvao bih i kretenske ambicije) ambicije o ulasku Bratstva u PL. U takvoj atmosferi je dočekana tekma prošlu jesen sa Slobodom gdje je Helić kao službeni predstavnik domačina na upit tadašnjih članova UO Slobode kada su došli na stadion ima li neko posebno mjesto za njih, uhvatio se za m.u.d.a. i rekao ima ovdje mjesto za vas, da bi potom izvadio sumu keša (koji je btw novac poreskih i inih obveznika u općini Gračanica) i rekao koji je iznos (cifra poznata autoru ovog posta) date sudiji. Svi znamo kako je tekma završila. Helić je sam jedan u nizu za moj ukus bolesnih osoba sa ovog kantona kojima je jedini cilj pobijediti Slobodu jednom u životu.

Zato molim vas, ali zaista vas molim prestanite sa glupostima.

Sve ostalo se slazem osim ovoga boldiranog i upucenog Harry_90.
UG prijatelji FK Sloboda nije jos povukao konkretan potez. Onda slijedi pitanje koji:
Treba upitati naseg gradonacelnika vrlog zaljubljenika u sport ima li on clansku karticu? Ima al' qurac!
Zasto se udruzenje vec nije obratilo skupstini opstine Tuzla i nacelniku da bijednih 7000KM (koje dobiju mazoretkinje u nekom selu na Biokovu) ne poveca na neku razumnu sumu, bar kao sto Bijeljina izdvaja za svoj klub.
Zasto samo pricati o nacelniku Gracanice kao bolesniku? Zar Jasmin Imamovic nije veci bolesnik od njega, onaj koji je gledao kako sport propada u nasoj avliji i nije poduzimao nista?
Zar nije slagao kada ode ona garnitura da ce pomoci Slobodi? Jeste slagao je, kao sto znamo ima bolesnu naviku da obeca pa prekrsi!
Znamo mi svi u kojem grmu lezi zec.
OKK Sloboda je dobila 15.000KM da uzme igrace samo za plaj-off. Samo zato jer su u klubu Jasminovi ahbabi.
Dokle god se nacelnik i opstinsko vijece prema FK Slobodi odnosi na ovakav nacin, necemo nista postici.
Niti udruzenje, niti Fukare, niti mi starudije na tribinama, niti amerikanac, niti bilo ko!
Nama je bitno da ovaj nacelnik ode sa ovoga mjesta i da dodje neko drugi, neka bude i "mrtvi qurac" samo neka pomogne Slobodi onoliko koliko pomazu svojim klubovima cetiri najveca grada u BiH. Tada ce biti i vise "amerikanaca" u Slobodi i boljih rezultata.
Vrijeme je da prestanemo pricati o drugima i pocistimo **** u svojoj avliji.

Cast Azmiru i nekolicini koji su uspjeli ocuvati FK Slobodu!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 16 maj 2013, 09:26

samolukavac je napisao/la:Šampion RS ne može u Premijer ligu BiH (Ovo sam pronašao, zanimljivo je takođe se spominje i Vitez na kraju dole)

Tri prvoplasirana kluba u Prvoj ligi RS ne ispunjavaju uslove za dobijanje licence za Premijer ligu BiH, zbog čega neće moći u viši rang.

Zbog teške finansijske situacije u mnogim klubovima trenutno tri prvoplasirana prvoligaša Republike Srpske: Mladost (Velika Obarska), Sloga (Doboj) i Sloboda (Mrkonjić Grad) ne mogu da ispune uslove za licenciranje za takmičarsku sezonu 2013/14, piše “Sportski žurnal”.

Predstavnici Mladosti i Slobode bili su na sastanku u Sarajevu sa Lejlom Kosovac, zaduženom za licenciranje klubova u ime Fudbalskog saveza BiH, i istakli su da ne mogu ispuniti uslove za takmičenje koji se od njih traže kako bi dobili licencu, dok Dobojlije nisu prisustvovale ovom sastanku zbog kvara automobila delegacije Sloge koji se desio u putu za Sarajevo, ali jasno je da Dobojlije nemaju adekvatnu infrastrukturu za Premijer ligu.

Vrlo vjerovatno je da pobjednik Prve lige RS sljedeće godine neće u viši rang, a s tim su upoznati i u Fudbalskom savezu RS.

“Moguće je da se desi da nijedan naš prvak ne ode u viši rang takmičenja jer je situacija sve teža i teža u celokupnom društvu, a samim tim i fudbalu. Tražićemo po skraćenom postupku izjašnjenje naših klubova da li prihvataju uslove licenciranja koji vaze ili ne. Ukoliko prihvate moraće da ispoštuju to, a ako ne ispoštuju, a prihvate uslove, snosiće sankcije. Eventualno odustajanje pojedinih klubova od plasmana u viši rang takmičenja ne remeti ništa kada su Propozicije takmičenja u pitanju jer smo sličnih situacija imali i ranije”, rekao je generalni sekretar FSRS, Rodoljub Petković.
Prema saznanjima “Sportskog žurnala” pozivi i upoznavanje sa uslovima licenciranja biće upućeni Modriča Maksimi, Sutjesci iz Foče, Kozari i Drini iz Zvornika.

Osim klubova iz Prve lige RS, pod upitnikom su i nastupi svih premijerligaša RS u najvišem rangu takmičenja, jer licence za sljedeću sezonu još nisu dobili Borac (Banjaluka), Leotar (Trebinje), Rudar Prijedor, Radnik (Bijeljina) i Slavija (Istočno Sarajevo).

Problem sa licencama prisutan je i u FBiH gdje je prošlogodišnji šampion Gradina iz Srebrenika, po fleksibilnijim uslovima, dobila licencu, ali je jesenju sezonu odigrala na drugim terenima, u Gradačcu. Sada isti problem ima i lider Prve lige Federacije BiH Vitez.

hahhahaha....ove Dobojlije nemaju ni ispravan automobil, a kamoli stadion.....
Bratstvo do groba....

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 16 maj 2013, 09:50

Ja vas ne kontam, ako je neko posteno igrom izborio plasman u prvu ligu ili premier ligu sta tu ima veze odakle je?

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 16 maj 2013, 16:35

a de dobro je onda da ne igramo PL naredne sezone pa da ne trazimo ta mjesta, jer znali smo mi i grad promasit :mrgreen: ( asocijacija Dodik :D )

sto se tice Bihaca prema njima sam uvijek imao respekt i dobro misljenje, a i Sloboda kokretne odnose . Kako navijaci tako i klub, samo ne znaju mladji mozda to. :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 16 maj 2013, 19:02

tropic je napisao/la:Ovi su plakati koliko se sjecam iz Premijer lige i sad su ih uzeli jer podsjecaju na stare dane kad su tribine bile pune. Barem to u svakom navijacu Jedinstva probudi nesto. Meni je jako drago sto Sloboda dolazi i radujem se tom susretu. Nismo mi nadrkani uopste na vas i @Gorki je upravu ne dolazi Sloboda svaki dan kod nas. Ja vas licno respektujem ali mi nismo jedan od onih klubova i navijaca koji svrsavaju na vas nakon utakmice. Dobro nam dosli u Bihac :D

druže ja sam se samo zezo u vezi plakata itd. :) .Sjeti/mo se samo tekme na Tušnju i u Bihaću kad smo igrali 3 za 3 ,i kad smo navijali " ovo je smiješno " (način na koji su igrači igrali,ofirno previše bilo :lol: ),ali ajde.

Hvala na dobrodošlici i vidimo se uskoro ako Bog da 8-)

LP!
Pobjeda je bolja od orgazma!

Sn96
Kontakt:

Post Postao/la Sn96 » 16 maj 2013, 23:42

Sretan vama put ovamo, pa koliko god da vas dodje. Imaćete finu dobrodošlicu. Jedinstvo 7 utakmica bez poraza, odavno nismo tako odigrali pa stadion treba da se i popuni malo. Ali opet i bez toga dolazi Sloboda koju ovdje u Bihaću ljudi dosta poštuju,tako da će biti 2000-3000 ljudi sigurno. ALi i bez njih biće to zanimljivo.
Sretno Fukare :D

Penaltik
Kontakt:

Post Postao/la Penaltik » 17 maj 2013, 00:19

[youtube][/youtube] jel zna neko od starijih Fukara jesul dolazili ovi na Tusanj ? :)
Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa

solar
Kontakt:

Post Postao/la solar » 17 maj 2013, 13:56

4. juna mlada reprezentacija na Tusnju sa Srbijom. Bilo bi lijepo vidit nekog naseg igraca u dresu reprezentacije, ne pamtim otkad nismo imali igraca u toj selekciji :D

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 17 maj 2013, 18:28

solar je napisao/la:4. juna mlada reprezentacija na Tusnju sa Srbijom. Bilo bi lijepo vidit nekog naseg igraca u dresu reprezentacije, ne pamtim otkad nismo imali igraca u toj selekciji :D
Pa kad smo ispali tad smo ostali bez Jasmina Mesanovica koji igra za mladu reprezentaciju, to znaci godinu dana nismo imali igraca koji igra za mladu reprezentaciju...

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 17 maj 2013, 20:10

[youtube][/youtube]
Pobjeda je bolja od orgazma!

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 18 maj 2013, 04:24

Momci jel dolazite u Bihac danas, koliko vas stize ako se moze znati, sutra su prognozirali lijepo vrijeme, nadam se da ce te se lijepo provesti vi koji dodjete i da cemo uzivati u utakmici... lijep pozdrav :D
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 18 maj 2013, 12:56

Jedinstvo danas bez 5 igrača, a na klupi će imati 3-4 juniora .. tako je rekao Mehmed Janjoš, trener Jedinstva

ali, bez obzira na to, momci moraju odigrati ozbiljno, a što se rezultata tiče, šta bude bi'će :D

Forza Sloboda !!!
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 maj 2013, 15:58

ma ako je dogovoreno nek prenesu u naredni obracunski period haha sad nam ne treba, trebat ce do godine :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 18 maj 2013, 17:22

Od 4' 1:0 za Jedinstvo (Balic)

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 18 maj 2013, 17:24

Imal gdje tekstualni prijenos ?

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 maj 2013, 17:33

Rukometasi Sloboda Solane maloprije otputovali za Zepce..pobjeda ili nerijesen rezultat vode Solare u premijer ligu.. tuzno je danas bilo vidjet da momci nemaju busa do Zepca,vec se trpaju u kombije i automobile :twisted: :twisted:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.