FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Raonffa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 09 jul 2017, 01:09

plavousrcu je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la: Moze biti dobra reklama. Treba Lendric da proigra, zabije desetak golova. Nisam optimista jer je vec pokusavao vani u ligama koje su za napadace bolje od Ligue1, ali nikad se ne zna. Ako ne bude igrao nikakva reklama, a Turci nam ubijaju.
Kamo puste sreće da smo Bajića i Hadžiahmetovića prodali u Lens, garantujem ti da bi na Bajiću već ovog ljeta dobro profitirali, odnosno na njegovom transferu.

Naši ljudi gledaju to poprilično površno, kao "meni je u cilju da klub što više zaradi", ok, trenutačno će Turci plaćati najviše naše igrače, ali, da smo prodali Bajića i Hadžiahmetovića u lige na Zapadu za 300k eura (umjesto po pola miliona eura u Tursku), danas bi za Lendrića dobili 500, 600k eura, i tako bi se sa svakim prodanim igračem, povećavala cijena narednom igraču kojeg želimo prodati.

Turčin će ti najviše platiti 500k eura za igrača i to je to, daska. Da su oni pogodno tržište svi bi prodavali igrače u Tursku, jedino mi pametni, a svi ostali budale.

Nađite mi jednu ex yu ligu gdje najbolji igrači odlaze u Tursku, nema nijedne ne morate tražiti. Nego odlaze na Zapad i to za mnogo veću lovu nego što naši idu u Tursku, a nekad davno su i ti klubovi prodavali za siću svoje igrače na Zapad, i kroz kontinuitet te cifre rastu, od 300k eura dođeš do 3 miliona eura.
Idu na zapad zbog svoje i kvalitete lige. Dosta igraca iz Srbije ide u Tursku, teze im je na zapad jer su stranci. Vjerujem da je to jedan od razloga Lendricevog odlaska u Lens. Ko zna kako bi se nasi snasli u Ligue1, nema tu garancije nikakve.
Idu prosječni igrači iz Srbije u Tursku, svi bolji igrači idu na Zapad, jer su klubovi isforsirali to da im danas nude milione za njihove igrače, a mi ako ovako nastavimo najveći domet će nam biti 500k eura iz Turske.

Pa vala, Bajić, Hadžiahmetović, Višća, Adilović i Kvesić u zadnjih par godina što su otišli iz Želje u Tursku, barem dvojica bi napravili nešto po drugoligaškim klubovima Liga petice ili u prvoligaškim klubovima Češke, Švice, Austrije, Poljske.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 09 jul 2017, 01:10

Raonffa je napisao/la:Mogao je Miroslav odraditi isto kao i Lendrić, produžiti ugovor na još godinu dana i biti prodat ovog ljeta, da i Željo zaradi nešto.

Jer Željo mu je i omogućio da opet može pronaći inostrani angažman za finu lovu plus još da igra, da nije došao na Grbavicu još bi on grijao klupu po grčkim drugoligašima i španskim trećeligašima, da ne kažem da bi potonuo dublje, jer iz godine u godine bio je sve gori i gori.
Nemoj se ljutiti, ali kako znas da bi grijao klupe drugoligasa. Nagadjanja, mozda bi opet bio u Sevilli da nije dosao kod nas. Nije mu se mozda svidjela atmosfera, siguran u sebe i misli da moze vise i bolje, ne igra mu se ovdje, smatra da ce se slobodan lakse prodati i da ce vise zaraditi. Sve su to moguci razlozi zbog kojih nije htio produziti i treba ga razumjeti, toliko mu dugujemo radi odnosa. A, mozda smo mu po njegovim procjenama malo ponudili.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 09 jul 2017, 01:11

MocMahale444 je napisao/la:
braco je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Mladji su mu pisali i to je glupost zesca, nikoga nikad moliti ne samo njega.

Ovo se o njemu vodi prica jer je izdao klub nakon sto je dubio puls i srce mu ponovo lupa. Advokati skocili da ga brane odma :kafa:
Ja ne govorim ništa o razlozima zašto je odlučio da ne produži i kakav je čovjek itd. to nek misli samo za sebe, ja samo pitam one što su pisali konstanto laži o njemu da neće biti 5% Miroslava iz prethodne polusezone tada, zašto se ušutili ko zadnje pi.čke kad su počele takmičarske utakmice.
Nisam mislio na tebe, ne znam sto si se nasao prozvanim.

@Plavosrcu kako nije izdao klub ba pa nismo marke uzeli za takvog igraca. Bolan pa klub je bitan ne neki bivsi igraci koji su tu samo na tren.
Halali onda, mislio sam da se odnosilo na moj post jer si napisao za ove ove što su ga molili.

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 09 jul 2017, 01:12

Ali ne mogu da vjerujem o cemu se raspravlja. Placenik profesionalac i u svijetu milion primjera kad nece da produze...Sta da se radi...ja ga vec zaboravio.. Razumio bih pricu kad neki igrac nece da produzi ev lupam imamo te omladinske selekcije i sad neki talenat koji je npr oslobodjen placanja tih clanarina u omladinskim selekcijama i klub mu valja sve do potpisivanja profi ugovora i ispali nas ...e tad bih bio ljut kao ris... I opet ozivili mu karijeru, iritira mnogo.. Ja kao navijac ne zelim da moj klub nekome da ozivljavam karijeru ..Ja hocu igraca koji ide stepenicu po stepenicu..Na tim treba biti fokus da zaradimo a ne ovi igraci tipa Miro i Lendric.. Oni su samo bonus kao sad sto smo dobili za Lendrica.
Volim Zeljeznicar

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 09 jul 2017, 01:15

MocMahale444 je napisao/la:
braco je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Mladji su mu pisali i to je glupost zesca, nikoga nikad moliti ne samo njega.

Ovo se o njemu vodi prica jer je izdao klub nakon sto je dubio puls i srce mu ponovo lupa. Advokati skocili da ga brane odma :kafa:
Ja ne govorim ništa o razlozima zašto je odlučio da ne produži i kakav je čovjek itd. to nek misli samo za sebe, ja samo pitam one što su pisali konstanto laži o njemu da neće biti 5% Miroslava iz prethodne polusezone tada, zašto se ušutili ko zadnje pi.čke kad su počele takmičarske utakmice.
Nisam mislio na tebe, ne znam sto si se nasao prozvanim.

@Plavosrcu kako nije izdao klub ba pa nismo marke uzeli za takvog igraca. Bolan pa klub je bitan ne neki bivsi igraci koji su tu samo na tren.
Klub je jedini bitan, ali nije izdao. Dok je bio clan kluba uradio je vise nego svi ostali zajedno za njega. Desava se da se ne postigne dogovor, kako ne shvatate to. Sto hiljada primjera u fudbalu, od Zanzibara do Australije. Sudimo mu za period dok je bio dio kluba.

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 09 jul 2017, 01:17

I Bogicevicu smo trebali oziviti karijeru :lol: a ne na silu da probamo raskinut ugovor pa nas on tuzi jbt...
Volim Zeljeznicar

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 09 jul 2017, 01:20

LAPAZ je napisao/la:I Bogicevicu smo trebali oziviti karijeru :lol: a ne na silu da probamo raskinut ugovor pa nas on tuzi jbt...
Da ovaj nije karakter i profesionalac od glave do pete pecao bi on vec godinu dana. Igracu niko ne moze pomoci ako sam sebi ne misli dobro, a nikad mi vise ne dovodili ove sto im trebamo "ozivjeti" karijere. Ja sam za Visce i slicne.

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 09 jul 2017, 01:21

Tacno tako.Problem Miro a nije problem polovna roba povrijedjena koja nam se uvali ni sam ne znam kako..
Volim Zeljeznicar

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2017, 01:22

LAPAZ je napisao/la:I Bogicevicu smo trebali oziviti karijeru :lol: a ne na silu da probamo raskinut ugovor pa nas on tuzi jbt...
Bogićević je bio u pravu što je tužio, i ja bih da sam na njegovom mjestu. Ne možeš nekome obećati kule i gradove pa onda reći ja sam se malo šalio.

Kapitensku naravno nije smio dobiti i to je ono što mi se ne sviđa, kao i očajne partije prošle sezone.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 09 jul 2017, 01:24

Virtu4l je napisao/la:
Bogićević je bio u pravu što je tužio, i ja bih da sam na njegovom mjestu. Ne možeš nekome obećati kule i gradove pa onda reći ja sam se malo šalio.

Kapitensku naravno nije smio dobiti i to je ono što mi se ne sviđa, kao i očajne partije prošle sezone.
Ma nisam aludirao na to da li je on u pravu ili ne.. Ali mnogo se nesigurnosti igracima unese sa ovim raskidima..Ko zna kako to hoda..Ev npr sta ovi igraci sa kojim smo sporazumno raskinuli npr da su rekli necemo raskid boli nas tuki....Sta onda? I imas npr 10 Jahica na platnom...
Zadnja izmjena: LAPAZ, dana/u 09 jul 2017, 01:25, ukupno mijenjano 1 put.
Volim Zeljeznicar

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 09 jul 2017, 01:25

LAPAZ je napisao/la:Tacno tako.Problem Miro a nije problem polovna roba povrijedjena koja nam se uvali ni sam ne znam kako..
To jos u klubu niko ne zna. Cisti amaterizam da bi se nama na tribinama i drustvenim mrezama udovoljilo. Jos ako nas klepi po usima bice nazdravlje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 09 jul 2017, 01:25

Sindikalac ne bi trebao ni dotaci kapitensku,a kamo li da je nosi oko ruke. Nase dijete trpi zbog njega. Sve vise mi se cini da on ne smije biti na klupi pa makar zbog njega 10 golova primili na jednoj utakmici.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 09 jul 2017, 01:28

@Braco opusteno :) za tebe je bio prvi dio mladji su pisali pa sam spustio i odg drugima.

@Plavo ja totalno razumijem sta ti pricas, samo Zeljo je dio familije (barem tako meni) i zbog toga pisem nekad ljutito.
Sad vidi ovo, ti usvojis malca i naucis ga svemu spasis ga od propasti da bi na kraju taj malac tebe ostavio da truhnes sam i jedes iz kante.
Kontas li barem sekundu da mi moramo imati koristi od igraca uz duzno POSTOVANJE svima.
Pogledaj onog jadova Jahica i jos par da ne ulazimo u dalju raspravu zar su oni ista zasluzili osim batina.
Miro jeste profesionalac i hvala mu na tome ali isto tako i ljigava hinja koja samo gleda sebe nigdje obraza. Nije on Ronaldo ma da i jeste Ronaldo nema sanse da se tako trebao odnositi prema nama a menaderu mu seksam najmilije.
Bogicevic jos traku dobio :facepalm: Zeba nam uzeo titulu s slobodom i mi ga vratimo kad nema snage da posteno pisa.

Neprijatelji ti cuvaju ogledalo da mozes pogledati greske.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 09 jul 2017, 01:32

Ma Jahiću je najbolje boli ga qrac fina lova kapa u džep, a od oktobra nije vidio terena. Milina.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 09 jul 2017, 01:34

Raonffa je napisao/la:Mogao je Miroslav odraditi isto kao i Lendrić, produžiti ugovor na još godinu dana i biti prodat ovog ljeta, da i Željo zaradi nešto.

Jer Željo mu je i omogućio da opet može pronaći inostrani angažman za finu lovu plus još da igra, da nije došao na Grbavicu još bi on grijao klupu po grčkim drugoligašima i španskim trećeligašima, da ne kažem da bi potonuo dublje, jer iz godine u godine bio je sve gori i gori.
Zeljo je to omogucio mnogima pa zasto to nisu svi iskoristili. Lahko je pisati da on nije produzio sa Zeljom a pitate li se zasto je tako. Jel uredu da skoro citava prva postava ima veca primanja od Miroslava? Zasto klub nije pristao na njegove uslove kad se pregovaralo o novom ugovoru? Koliko god da je trazio trebali su mu platiti jer sto igrac ima jaci ugovor sa klubom njegovo obestecenje prilikom prodaje je vece. Sad ako potpise za zrinjski bice Miro p.eder zato sto je u zrinjskom dobio koliko je trazio a ti mu to nisi htio platiti.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jul 2017, 01:35

Nemoj se ljutiti, ali kako znas da bi grijao klupe drugoligasa. Nagadjanja, mozda bi opet bio u Sevilli da nije dosao kod nas. Nije mu se mozda svidjela atmosfera, siguran u sebe i misli da moze vise i bolje, ne igra mu se ovdje, smatra da ce se slobodan lakse prodati i da ce vise zaraditi. Sve su to moguci razlozi zbog kojih nije htio produziti i treba ga razumjeti, toliko mu dugujemo radi odnosa. A, mozda smo mu po njegovim procjenama malo ponudili.
Sigurno bi sa klupe grčkog drugoligaša opet dogurao do Seville, al' eto bio fin pa ipak došao u Želju da nam digne rejting lige i kluba :) Daj molim te, dolazak u našu ligu znači da više nema nikakvih opcija u ozbiljnom fudbalu, pa pokušava da oživi mrtvu karijeru.

Vidjet ćemo šta je i kako je mislio, znam da ja mislim da će opet kroz dvije, tri sezone nazad u BiH ili u Srbiju, jer teško da ima kvalitet za neku ozbiljniju ulogu negdje drugo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 09 jul 2017, 01:41

Ja razumijem nekog ko kaze Miro je pica nije htio produzit ugovor. To razumijem, i ja mislim da je mogao e sad detalje ne znam i necu da blatim...Ali nervira me "mi mu spasili karijeru". I za mene jos nije kasno, ganjao sam loptu , gdje je cenan nek mi spasi karijeru produzit cu ugovor majke mi ako me krene kao Miru. Vidi on je u nasoj ligi mogao ozivjeti karijeru u skoro svakom klubu da se ovako posvetio...Ne znam da li bi u repku se vratio ali da bi ozivio karijeru , bi. Tomicu je et Zrinjski ozivio karijeru ako cemo tako...i oni umiju da Ozive...Za neke je pizda za neke ne...ali te socijala tacka ba da smo mi nekom pomogli ozivjeli..ma daj..Miro nije nase dijete niti je nas neki prijekat...
Volim Zeljeznicar

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jul 2017, 01:45

maldini3 je napisao/la:

Zeljo je to omogucio mnogima pa zasto to nisu svi iskoristili. Lahko je pisati da on nije produzio sa Zeljom a pitate li se zasto je tako. Jel uredu da skoro citava prva postava ima veca primanja od Miroslava? Zasto klub nije pristao na njegove uslove kad se pregovaralo o novom ugovoru? Koliko god da je trazio trebali su mu platiti jer sto igrac ima jaci ugovor sa klubom njegovo obestecenje prilikom prodaje je vece. Sad ako potpise za zrinjski bice Miro p.eder zato sto je u zrinjskom dobio koliko je trazio a ti mu to nisi htio platiti.
Skoro čitava prva postava ima veća primanja od Mire? Baš smo jaki onda, i to dobro dobro jaki.

Zavisi koliko je para tražio, činjenica je da nije zaslužio neke astronomske cifre, jer bilo je puno boljih i učinkovitijih igrača u našoj ligi od njega, što u Želji što u ostalim klubovima.

PS: Svejedno ga ne smatram ni picom ni izdajicom, želim mu sve najbolje u karijeri.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 09 jul 2017, 01:45

Raonffa je napisao/la:

Sigurno bi sa klupe grčkog drugoligaša opet dogurao do Seville, al' eto bio fin pa ipak došao u Želju da nam digne rejting lige i kluba :) Daj molim te, dolazak u našu ligu znači da više nema nikakvih opcija u ozbiljnom fudbalu, pa pokušava da oživi mrtvu karijeru.

Vidjet ćemo šta je i kako je mislio, znam da ja mislim da će opet kroz dvije, tri sezone nazad u BiH ili u Srbiju, jer teško da ima kvalitet za neku ozbiljniju ulogu negdje drugo.
Otisao bi mozda u Lucane i onda u Tursku i Sevillu. Znam sta govoris, ali ne znamo sta zivot nosi. Da je njemu prije cetiri godine neko rekao da ce ponovo igrati u nasoj ligi i jos u Zelji otjerao bi ga u pizdu materinu. Otisao, hvala mu za sve i zelim mu sve najbolje. Obje strane su krive zbog toga, siguran sam da nije samo do njega. MocMahale kontam sta govoris. Idemo dalje, treba ove Svedjane naguziti.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jul 2017, 01:49

Otisao bi mozda u Lucane i onda u Tursku i Sevillu. Znam sta govoris, ali ne znamo sta zivot nosi. Da je njemu prije cetiri godine neko rekao da ce ponovo igrati u nasoj ligi i jos u Zelji otjerao bi ga u pizdu materinu. Otisao, hvala mu za sve i zelim mu sve najbolje. Obje strane su krive zbog toga, siguran sam da nije samo do njega. MocMahale kontam sta govoris. Idemo dalje, treba ove Svedjane naguziti.
Sve je to ŠBBKBB, ipak mu je bolje u Želji nego u prosječnom srpskom klubu, prije će ga primjetiti, imat će veća primanja i bolju šansu za dokazivanje i eventualni novi klub, što mu je svakako bio cilj, i ispunit će ga.

Želim mu i ja sve najbolje, to uopšte nije upitno. Niti ga pljujem niti ga smatram izdajicom, samo kažem da je mogao postupiti drugačije, kao što je moglo i desetine drugih igrača što je prodefilovalo kroz Želju, nije on ni prvi ni zadnji koji će na ovaj način otići iz Želje.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.