Idu prosječni igrači iz Srbije u Tursku, svi bolji igrači idu na Zapad, jer su klubovi isforsirali to da im danas nude milione za njihove igrače, a mi ako ovako nastavimo najveći domet će nam biti 500k eura iz Turske.plavousrcu je napisao/la:Idu na zapad zbog svoje i kvalitete lige. Dosta igraca iz Srbije ide u Tursku, teze im je na zapad jer su stranci. Vjerujem da je to jedan od razloga Lendricevog odlaska u Lens. Ko zna kako bi se nasi snasli u Ligue1, nema tu garancije nikakve.Raonffa je napisao/la:Kamo puste sreće da smo Bajića i Hadžiahmetovića prodali u Lens, garantujem ti da bi na Bajiću već ovog ljeta dobro profitirali, odnosno na njegovom transferu.plavousrcu je napisao/la: Moze biti dobra reklama. Treba Lendric da proigra, zabije desetak golova. Nisam optimista jer je vec pokusavao vani u ligama koje su za napadace bolje od Ligue1, ali nikad se ne zna. Ako ne bude igrao nikakva reklama, a Turci nam ubijaju.
Naši ljudi gledaju to poprilično površno, kao "meni je u cilju da klub što više zaradi", ok, trenutačno će Turci plaćati najviše naše igrače, ali, da smo prodali Bajića i Hadžiahmetovića u lige na Zapadu za 300k eura (umjesto po pola miliona eura u Tursku), danas bi za Lendrića dobili 500, 600k eura, i tako bi se sa svakim prodanim igračem, povećavala cijena narednom igraču kojeg želimo prodati.
Turčin će ti najviše platiti 500k eura za igrača i to je to, daska. Da su oni pogodno tržište svi bi prodavali igrače u Tursku, jedino mi pametni, a svi ostali budale.
Nađite mi jednu ex yu ligu gdje najbolji igrači odlaze u Tursku, nema nijedne ne morate tražiti. Nego odlaze na Zapad i to za mnogo veću lovu nego što naši idu u Tursku, a nekad davno su i ti klubovi prodavali za siću svoje igrače na Zapad, i kroz kontinuitet te cifre rastu, od 300k eura dođeš do 3 miliona eura.
Pa vala, Bajić, Hadžiahmetović, Višća, Adilović i Kvesić u zadnjih par godina što su otišli iz Želje u Tursku, barem dvojica bi napravili nešto po drugoligaškim klubovima Liga petice ili u prvoligaškim klubovima Češke, Švice, Austrije, Poljske.