Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Kamenjas je profil centra koji se meni najvise svidja, mada bi, naravno, idealno bilo da ima i sut s distance u svom napadackom repertoaru. Uvijek sam se jezio od kosarkasa koji su visoki preko 205 cm (da ne kazem preko 210), a boje se i izbjegavaju svaki fizicki kontakt. Upravo iz tog razloga cijenim one koji su uvijek spremni potuci se na parketu, pa makar bacali cigle s 3 metra od obruca. Solidan low post, spretnost i brzina prilikom pikenrola, dobra odbrana i postojanost na skoku (i defanzivnom i ofanzivnom) su stvari koje Kamenjasa trenutno krase. Mene stilom kosarke podsjeca na Nikolu Pekovica, ali, nazalost, nerealno je ocekivati da napravi i priblizno takvu karijeru. Steta sto nije izrastao bar na 210 cm, mozda bi mu s tim i dometi bili znatno veci. Kad vec spomenuh Pekmana, njega sam uvijek vise cijenio nego Vucevica, iako je ovaj ofanzivno znatno kompletniji kosarkas, a i napravio je bolju karijeru.
Nego, ima li kakvih naznaka oko prosirenog spiska? Je li Bosnic govorio nesto o tome u zadnjim intervjuima koje je davao? Prvi dvomec je za otprilike mjesec i po dana, pa bi valjda bilo logicno da se vec zna prosireni spisak od nekih 25 imena. Ili ce Vedran ipak sacekati jos neko vrijeme i objaviti spisak od 16-18 kosarkasa s kojima ce i krenuti pripreme...
Nego, ima li kakvih naznaka oko prosirenog spiska? Je li Bosnic govorio nesto o tome u zadnjim intervjuima koje je davao? Prvi dvomec je za otprilike mjesec i po dana, pa bi valjda bilo logicno da se vec zna prosireni spisak od nekih 25 imena. Ili ce Vedran ipak sacekati jos neko vrijeme i objaviti spisak od 16-18 kosarkasa s kojima ce i krenuti pripreme...
-
- Kontakt:
Pasalic i Josilo odlicni protiv Zvezde, trenutno poluvrijeme Krka se drzi u egalu.
Pasalic pogodi dvije dobre trojke.
Bosnic mora obratiti paznju na ove ABA liga potencijalne reprezentativce Talica, Hodzica, Pasalica, Josila. Svi igraju dosta dobro.
Pasalic pogodi dvije dobre trojke.
Bosnic mora obratiti paznju na ove ABA liga potencijalne reprezentativce Talica, Hodzica, Pasalica, Josila. Svi igraju dosta dobro.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
volio bih da kamenjas zavrsi u nekoj slovenskoj ekipi...Krka ako ostane u Aba ligi a siguran sam da hoce, bi bila dobar izbor...bas su tanki na visokim pozicijama
Izbaci mi ovo maloprije na youtubeu. Vremena kad su ga stranci vidjeli kao zamjenu za Manua...

-
- Kontakt:
S magarca na malo uhranjenijeg magarca, nema mi to previse logike...
Ako ce Borac igrati ABA ligu sljedece sezone a sve su prilike da hoce, nije to losa opcija, svakako je bolja od Sparsa.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
ni ja ne bi imao nista protiv Borca ako ce igrati Aba ligu...ako te zele onda ces imat i minutazu...nema veze i da ispadnu odmah , bila bi to dobra prilika
Tu je problem to 'ako', a i meni bi to bio ok klub pod uslovom da zavrse u prvom rangu regionalne lige.
Ma realno su najkvalitetnija ekipa u ABA 2, MZT im moze parirati ali opet Borac bi trebao imati prednost domaceg terena.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Nisu mogli naći nekog iz Euro Cupa već u Australiji izrovili
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Agent mu je Almir Smajic i vjerovatno on ima glavnu ulogu u tome sto ce ovaj " igrati " za nas. Dok su Mirza i ekipa jedva docekali.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Košarkaš John Roberson trebao bi u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nastupati u dresu košarkaške reprezentacije BiH, ali zbog nemara Vijeća ministara BiH naš državni tim mogao bi izgubiti ovog igrača.
Naime, dokumentacija za dobijanje statusa naturalizovanog stranca je kompletirana još u novembru, kada je uredno i predat Robersonov zahtjev za dobijanje bh. državljanstva, ali usljed političke krize sjednice ovog tijela se nisu redovno održavale i slučaj je stavljen na stand-by.
Ukoliko se dogodi da ni na narednom skupu državnih ministara ne bude rasprave o dodjeli državljanstva američkom košarkašu, naša reprezentacija će ostati bez velikog pojačanja na početku kvalifikacija za Eurobasket 2021. jer do kraja naredne sedmice naš savez u FIBA-u mora poslati spisak igrača koji će igrati.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
Reprezentativac Austrije.FoxMulder je napisao/la: ↑09 jan 2020, 19:24http://sportklub.rs/Kosarka/Evrokup/a31 ... okupu.html
Ko je ovaj? Bil za nas igrao?
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Šteta. Valjao bi nam.Ethel je napisao/la: ↑09 jan 2020, 19:25Reprezentativac Austrije.FoxMulder je napisao/la: ↑09 jan 2020, 19:24http://sportklub.rs/Kosarka/Evrokup/a31 ... okupu.html
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
Vrabac i Buza kao u dobra stara vremena, a brat Zaha je i dalje tu da im asistira.
Dobre partije Sejfica i Knezevica na drugoj strani.
https://druga.aba-liga.com/match.php?id ... b=Boxscore

https://druga.aba-liga.com/match.php?id ... b=Boxscore
- invincible1921
- Kontakt:
Igrao za KK Bosnu oni ga otjerali rekli imamo mi bolje.Ethel je napisao/la: ↑09 jan 2020, 19:25Reprezentativac Austrije.FoxMulder je napisao/la: ↑09 jan 2020, 19:24http://sportklub.rs/Kosarka/Evrokup/a31 ... okupu.html

Smaja je ekstra momak,mnogo pomaze nasoj kosarci.