FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 08 jul 2017, 14:04

Mujkanović: Ordagić ne ide u Željezničar
Mujkanović: Zec ne ide u Željezničar
Mujkanović: Bobić ne ide u Željezničar
pronadji razliku
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 jul 2017, 14:05

irfo je napisao/la:
Mujkanović: Ordagić ne ide u Željezničar
Mujkanović: Zec ne ide u Željezničar
Mujkanović: Bobić ne ide u Željezničar
pronadji razliku
Od ponedeljka neće biti nikakve razlike u tim izjavama. :kafa: :kafa:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 jul 2017, 14:06

Dobrodosao Ordagicu. [emoji38]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 08 jul 2017, 14:07

Mujkanovicu de reci da ne prolazimo aik :rol:

kako im je lud ovaj prešednik, zec je jos nas igrac kme kme, zalit cemo se uefi kmeeeeeeee :lol:

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 jul 2017, 14:13

sretno ivanu! poslije mire definitivno naš najbolji igrač prošle sezone!

ali ja smatram da je ovo pogrešan potez. prodali smo ga za male pare, za lens je to sića.
meni je jasno da je to za nas ozbiljna cifra i da nam nijedan drugi igrač osim možda vedrana nije ni pišljiva boba vrijedan, ali trebalo je postaviti cijenu od pola miliona pa bujrum. ima još dva mjeseca do kraja prijelaznig roka. a ako niko neće onda idemo sa lendrićem dogodine na vječnu vatru!

jednostavno ne đasvi mi se ovaj potez nikako

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 jul 2017, 14:19

jestamaji je napisao/la:sretno ivanu! poslije mire definitivno naš najbolji igrač prošle sezone!

ali ja smatram da je ovo pogrešan potez. prodali smo ga za male pare, za lens je to sića.
meni je jasno da je to za nas ozbiljna cifra i da nam nijedan drugi igrač osim možda vedrana nije ni pišljiva boba vrijedan, ali trebalo je postaviti cijenu od pola miliona pa bujrum. ima još dva mjeseca do kraja prijelaznig roka. a ako niko neće onda idemo sa lendrićem dogodine na vječnu vatru!

jednostavno ne đasvi mi se ovaj potez nikako
S gledista nas navijaca ni meni se ne svidja, jer tesko cemo boljeg dovesti, ali treba nam lova za normalno funkcionisanje i onda mogu razumjeti.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 jul 2017, 14:26

pa eto zaradićemo preko milion i po od uefe, ulaznica i lendrića, naopako bilo da nećemo imati budžet za ovu godinu. prošle sezone nismo imali skoro ništa pa smo umalo osvojili titulu i uz to izgradili istok

sad još da džeko i rijad potpišu negdje u njemačkoj ili engleskoj ne bi nam bilo kraja :mrgreen:

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 08 jul 2017, 14:33

plavousrcu je napisao/la:
Monci je napisao/la:Ivan Lendrić....došao je u Želju, iako nije bio treneru po volji (Edisu). Dovela ga je uprava na svoju odgovornost kao back-up Đermanoviću koji je trebao biti prvi pik. Svojim radom, angažovanjem i golovima izborio se za startera, i trpao iznad prosjeka za špic igrača. Momak dosta živčan i nervozan, i ako nema sa kim, u svađi je sa samim sobom. Uprkos fakat izuzetnim egzekutorskim sposobnostima, i velikom broju golova, nije uspio sa Željom ništa osvojiti na žalost. Ipak njegova statistika i broj golova će ostati zapisana u klubskim knjigama. Na kraju odlazi za za naše uslove ozbiljan iznos. Ako je tačno bGm lijepa cifra u budgetu kluba. Ivane neka ti je sa srećom, i svrati ponekad...
Istu sam pricu cuo i svaka cast nasima. Samo problem je sto sam cuo da su dovedeni jos mnogi bez trenerovog aminovanja i skupo su nas kostali.
Ma Vi morate pljuckati, pa kako god bilo. Ali rastjeraće Vas ova uprava, nestaćete kao i raznorazni aldini, hrasno, gudala...Željo korak po korak ide naprijed, nema povratka nazad, nekih bivših predsjednika, sekretara....
Da ima fula, ima, ali ko god radi sa ljudima, zna da se tu i najviše i najćešće griješi.
Da smo nezadovoljni igrom i ostvarenjima prošle sezone, jesmo. Svi gunđamo i roncamo na trenera, mjenjali bi ga rado, ali ima li smisla? Bez obzira na igru, čovek zijanio 3-4 tekme za skoro godinu dana...a podmetali mu na sve strane, što je najgore i u svlačionici, pa i danas to rade.
Nakon prodaje naših omladinaca, od kojih para relno i funkcionišmo zadnjih godina,evo uspjeli smo prodati nekog od igrača koje smo doveli za sitne novce, koji je dao mnogo u godinu i po dana, i prodajemo ga za solidne šuške. Ja se fakat ne sjećam, ali kojeg smo zadnjeg izgrađenog igrača koji nije iz naše škole prodali i uzeli neke pare?
Da se razumijemo, ne dižem upravu, još uvijek griješe, ali znatno manje nego prije godinu dana, ili pola godine. Očito je da rade u tišini, i da se neki potezi vuku izvan očiju javnosti i navijača. Vidjeli smo i ugovor sa Sport Klubom, pokazuje da nas ljudi uvažavaju i cijene. Nek vala ubodu još GS, naprave JUG, pa ko im šta može reći.
Oko sportskog dijela iskreno nisam previše optimističan iz samo jednog razloga....poštenog pristupa uprave, i korova oko kluba koji poduzima sve da nas povali, i fakat ne znam kako i na koji način se misle izboriti sa tim izazovima...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jul 2017, 14:37

Morali smo prodati Lendrića, nismo smjeli dopustiti da nakon Stevanovića, i naš drugi najbolji igrač u zadnje dvije sezone napusti klub bez obeštećenja.

Neće to biti baš tolika tragedija, kao što nije bio ni odlazak Stevanovića.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 jul 2017, 14:38

Vise cemo osjetiti i teze nadoknaditi odlazak Lendrica nego Stevanovica.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jul 2017, 14:42

LjoZee je napisao/la:Vise cemo osjetiti i teze nadoknaditi odlazak Lendrica nego Stevanovica.
Možda nećemo imati najboljeg strijelca lige, igrača koji će zabiti 15ak golova u prvenstvu, al' sam siguran da ćemo imati više različitih strijelaca i učinkovitiju igru.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 08 jul 2017, 14:46

Raonffa je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Vise cemo osjetiti i teze nadoknaditi odlazak Lendrica nego Stevanovica.
Možda nećemo imati najboljeg strijelca lige, igrača koji će zabiti 15ak golova u prvenstvu, al' sam siguran da ćemo imati više različitih strijelaca i učinkovitiju igru.
s obzirom da je slavkina taktika do sad bila nabij pa nek miro nesto uradi ili nek da lendric gol iz nikakve sanse, nesto sumnjam da cemo imati ucinkovitiju igru...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jul 2017, 14:49

irfo je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
s obzirom da je slavkina taktika do sad bila nabij pa nek miro nesto uradi ili nek da lendric gol iz nikakve sanse, nesto sumnjam da cemo imati ucinkovitiju igru...
Pa sad će morati da je mijenja htio ili ne :mrgreen:

Vjerujem da bi već protiv AIK-a mogli vidjeti nešto bolju i tečniju igru, sve ono što tražimo u zadnje vrijeme. Neću reći da su Lendrić i Miro loši igrači, naprotiv, al' mislim da sa njima nema igre od noge do noge, pogotovo sa Lendrićem koji nije taj tip napadača.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 jul 2017, 14:52

Sad kad nas Slavko sve iznenadi pa protiv AIK-a kao napadaca izvede Zajmovica.[emoji38]

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 08 jul 2017, 14:54

Lendric Ivane Sretno ti Majstore Hvala ti za sve sto si uradio za zelju !
Amer Ordagic ako dodje bice fino pojacanje , top pojacanje Kapitalac pravi iako nisam neki optimista da ce doci,Neka me Cenan pitar Demantuje . Projic ce bit trebo bit Dzoker za Aik !
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 jul 2017, 15:04

Monci je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:
Monci je napisao/la:Ivan Lendrić....došao je u Želju, iako nije bio treneru po volji (Edisu). Dovela ga je uprava na svoju odgovornost kao back-up Đermanoviću koji je trebao biti prvi pik. Svojim radom, angažovanjem i golovima izborio se za startera, i trpao iznad prosjeka za špic igrača. Momak dosta živčan i nervozan, i ako nema sa kim, u svađi je sa samim sobom. Uprkos fakat izuzetnim egzekutorskim sposobnostima, i velikom broju golova, nije uspio sa Željom ništa osvojiti na žalost. Ipak njegova statistika i broj golova će ostati zapisana u klubskim knjigama. Na kraju odlazi za za naše uslove ozbiljan iznos. Ako je tačno bGm lijepa cifra u budgetu kluba. Ivane neka ti je sa srećom, i svrati ponekad...
Istu sam pricu cuo i svaka cast nasima. Samo problem je sto sam cuo da su dovedeni jos mnogi bez trenerovog aminovanja i skupo su nas kostali.
Ma Vi morate pljuckati, pa kako god bilo. Ali rastjeraće Vas ova uprava, nestaćete kao i raznorazni aldini, hrasno, gudala...Željo korak po korak ide naprijed, nema povratka nazad, nekih bivših predsjednika, sekretara....
Da ima fula, ima, ali ko god radi sa ljudima, zna da se tu i najviše i najćešće griješi.
Da smo nezadovoljni igrom i ostvarenjima prošle sezone, jesmo. Svi gunđamo i roncamo na trenera, mjenjali bi ga rado, ali ima li smisla? Bez obzira na igru, čovek zijanio 3-4 tekme za skoro godinu dana...a podmetali mu na sve strane, što je najgore i u svlačionici, pa i danas to rade.
Nakon prodaje naših omladinaca, od kojih para relno i funkcionišmo zadnjih godina,evo uspjeli smo prodati nekog od igrača koje smo doveli za sitne novce, koji je dao mnogo u godinu i po dana, i prodajemo ga za solidne šuške. Ja se fakat ne sjećam, ali kojeg smo zadnjeg izgrađenog igrača koji nije iz naše škole prodali i uzeli neke pare?
Da se razumijemo, ne dižem upravu, još uvijek griješe, ali znatno manje nego prije godinu dana, ili pola godine. Očito je da rade u tišini, i da se neki potezi vuku izvan očiju javnosti i navijača. Vidjeli smo i ugovor sa Sport Klubom, pokazuje da nas ljudi uvažavaju i cijene. Nek vala ubodu još GS, naprave JUG, pa ko im šta može reći.
Oko sportskog dijela iskreno nisam previše optimističan iz samo jednog razloga....poštenog pristupa uprave, i korova oko kluba koji poduzima sve da nas povali, i fakat ne znam kako i na koji način se misle izboriti sa tim izazovima...
Ti fol nisi u Upravi, a znas sve i ko je Lendrica doveo i ko bio protiv njega. Sve znas i ovdje si po zadatku, a takvi su najvece zlo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 jul 2017, 15:23

Ako ćemo uzeti da je tačno da Ordagić dolazi u Željezničar, svakako onda da bolje pojačanje iz naše lige nismo mogli dovesti na poziciju centralnog veznog. Može i desno krilo pokriti u slučaju krajnje nužde u vidu povreda, suspenzija itd. Sa njim možemo očekivati nešto novo u našoj igri definitivno. Veoma inteligentno igra, po prijemu lopte neće gledati odmah da nabije dugu loptu na krilo ili napadača ili da doda prvom do sebe (poznato zvuči zar ne?) već će uvijek gledat prvo da li ima slobodan prostor koji će koristiti za brzu kretnju s loptom po prijemu iste. Nema veznog u ligi koji bolje koristi prostor od njega, neće se zaletit ko mazga spuštene glave u trku pri vođenju lopte i šta bude bude već njegov pregled igre pri kontroli lopte mu omogućava da odluči da li će nastaviti trk, promjeniti smjer, dodati itd.

Ako je naš klub u mogućnosti da dovede Ordagića, čak i da ne zaradimo kakvu ozbiljnu paru pri njegovoj budućoj prodaji, po meni bi ga se onda trebalo dovest jer bi bio jedan veoma bitan kotačić u pohodu na titulu. Neću reći da ćemo sa njim 100% osvojiti titulu, ali su nam šanse dosta veće kad imaš takvog igrača. A sramota bi bilo da klub poput Želje ni ove sezone ne osvoji titulu. Maštam o veznom redu Uglješa-Ordagić-Žerić. Po meni moderan vezni red sa bržim protokom lopte, a i Uglješa i Ordaga itekako mogu biti od pomoći i u defanzivnom bloku naše ekipe. A i Žeru ne bi morao mjenjati svaku utakmicu u 60. minuti kao Zebu. Naravno ovaj vezni red pod uvjetom i da Uglješa bude onaj pravi Uglješa, evo sad se malo nazire kao da se uozbiljio pa ćemo da vidimo.

Naravno sa Ordagićem bi to daleko bilo od savršene ekipe jer ima još pozicija koje štekaju. Lijevi bek je jedna od tih pozicija, ali eto dolazi Projić kojeg nisam gledao ali ono što sam čuo je da se radi o ok igraču koji bi trebao dostao sigurnije djelovati prema nazad nego Stanić. Možda Projić bude nešto kao Siniša tj. solidan igrač . To i nekako očekujem od njega, a i bolje je što nemam velika očekivanja od Proje. Šteka i pozicija špica, da će se Slavko osloniti na Stevu, Dženana i Dženisa čisto sumnjam. Iz naše lige ne vidim nijednog napadača koji bi mogao da bude kakva takva zamjena za Lendrića.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 08 jul 2017, 15:41

Od nas u Lens, ovo je super da igrač ode u ligu petice, jest da je sica. Kad je zadnji put neko od nas prešao u ligu petice?

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 jul 2017, 15:41

lisander je napisao/la:Od nas u Lens, ovo je super da igrač ode u ligu petice, jest da je sica. Kad je zadnji put neko od nas prešao u ligu petice?
Lens je druga liga.

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 08 jul 2017, 15:42

1. Kad se počinju ulaznice prodavati za četvrtak (jesu li već počele)?
2. Željo može igrati na Grbavici 2 pretkola ako se dobro sjećam. Šta fali Grbavici za iduću stepenicu, tj. da može primiti 3. pretkolo, playoff, pa onda i grupnu fazu nekad aBd?
TŽV!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 66 gostiju.