AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

memaga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 05 feb 2025, 22:37

Felix jednostavno zna igrati nogomet, to se odmah vidi, nema tu filozofiranja....

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 feb 2025, 22:37

Jes fino gledati igraca kao sto je Felix u nasem dresu, ovaj momak zna sa loptom sve

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 feb 2025, 22:38

Bravo Tidzo i to se broji, yebajiga....

Ipak ti se ne da :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 feb 2025, 22:39

To Tidžo, samo buši. :mrgreen:

Sreća pa je opsajd, tako smo napadački jaki da smo počeli i za Romu zabijati. :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 05 feb 2025, 22:44

Kao sto napisah sve najbolje za Felixa, tako za Musu skroz suprotno, slobodno mogu reci da je profulao profesiju, nije mu ni sad kasno da promjeni zanimanje, sport npr.bocanje....klasicni fudbalski antitalenat....

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 05 feb 2025, 22:45

memaga je napisao/la:
05 feb 2025, 22:37
Felix jednostavno zna igrati nogomet, to se odmah vidi, nema tu filozofiranja....
Baš tako, isto kao i Dybala, zato odriješiš kesu i miran si - a ne kao algoritam koji isčupa x,y,z talenta, zeca, propalog talenta, pa trpi, uči na (Milanu skupo) plaćenim greškama. Mic po mic, ili ti ga Pavlović po Royal, pa se klub odjednom nađe rame uz rame sa jednom Bolognom i sl. :kafa:

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 05 feb 2025, 22:51

Sada imamo fakat strašan napadački potencijal, ali ova odbrana ne ulijeva nikakvo povjerenje. 😅

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 05 feb 2025, 22:58

Bravo dečko, nek ti je sa srećom! 🔴⚫

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 feb 2025, 23:00

Samo da je malo odbranu utegnuti, napad ce biti tj trebao bi biti strasan

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 feb 2025, 23:09

Dokle god se bude zabijao gol više nego li što odbrana može primiti, dobro će biti. :mrgreen:

Osim onih 20-25 minuta gdje se Romi previše prostora davalo, ostatak jako dobro odigran i puno bolje od onoga što smo gledali dosad. Onaj prelaz na 442 je totalno ugasio Romu.

Felix majstor, nema tu puno diskusije, samo mu daj prostora da igra. I Santi mi se isto čini kao fin igrač, vidi se odmah kod prvih dodira lopte.

FORZA MILAN !

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 05 feb 2025, 23:14

Fina tekmica. Sa odmorom sam je pogledao, nema zivciranja. Sto se mene tice nek sve izgube, ili nek sve pobijede.

Walker Texas Ranger je odlican na desnom beku. Napokon je ta strana mirna. Al zato opet rupa na lijevoj strani sa Theom. Covjek je inkonstanta za nevjerovat. JA ne znam sta imate protiv Pavlovica, al momak ode na ljeto u Englesku ligu za 50 mil sigurno. Onako borbenog odbrambenog mi nemamo od vrijeme Stama. Al vama je on zapeo za oko, ne znam radi cega... Da su pametni produzimu odma ugovor, je dok je on na terenu ja sam siguran. Taj ce veceras glavom ide na Dyvbikov sut. Al eto vama je problem kako je izveo aut...
Jimenez moze lagano nazad u Real, e jesam ga nahvalio oni par utakmica, covjek odma pomisli da je novi Messi ili Yamal, driblali li dribla, nema ubica... veceras smo radi njegovi gluposti (sjetite se zadnji minuta protiv Intera sta je napravio) upropastili dosta sansi. Musah je opet izgubljen, i sumnjam da je on za krila. A o Abraham Linkolnu ne zelim da pricam. Igrao je fino, napokon se trudio i napravio nesto. Ali mu zamjeram za drugi gol, jer ono je golman mogao da skine. A i sam je vidio Theo i Pulisica koji nisu u offsideu sami stoje lijevo pored njega. E to je EGOizam koji ja mrzim u ovom klubu. Leao bi ono sigurica progurao lijevo na Theo i imao sigurni 2:0. Al mora Abraham Linkoln da pokaze koje babo. Babo desi bio do sad? Koliko si puta znao promasit cijeli gol. E moj babuka...

El Bebote je previse zelio, vidjelo se kad se spotaknuo u trku za gol. Al kakav pas za Joao Felixa u pm hahaha i naravno Felix tako smekerski ga lobuje ma daaaaaj prejako. Odlican trening nji dvojice.

I sad kontam, mi imamo odlican tim. Mike, Walker, Tomori, PAvlovic, Theo, Tidzolino, Fofana i naprijed pogon na sva 4: Pulisic, Felix, Leao i El Bebote.
Leleeeee ovo ako se uigra, moglo bi se nesto i napravit ove sezone. Al polako, idemo na Empoli

Mister Sergio, Grazie :tokralju: sei un grande, otjerao si smece iz svlacionice, ljude koji su kvarili atmosferu i 100% nisu se zalagali na treningu :beba: , i s tim dao znak ostalima: zna se koje Mister.

Ciao e buona notte

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 05 feb 2025, 23:17

rope11 je napisao/la:
05 feb 2025, 23:09
Dokle god se bude zabijao gol više nego li što odbrana može primiti, dobro će biti. :mrgreen:

Osim onih 20-25 minuta gdje se Romi previše prostora davalo, ostatak jako dobro odigran i puno bolje od onoga što smo gledali dosad. Onaj prelaz na 442 je totalno ugasio Romu.

Felix majstor, nema tu puno diskusije, samo mu daj prostora da igra. I Santi mi se isto čini kao fin igrač, vidi se odmah kod prvih dodira lopte.
Pa dali smo im prostora jer nije bilo napada. Kad ne znas izvest loptu iz svoje trecine, i bit opasan naprijed, onda je protivniku lako da te stisne. Sto nas nisu stisnuli kad su usli El Bebote i Felix? Odjednom nema Rome. Kad im pokazes da znas koristit sanse i kreirat ih, onda im nedas slobodu da se otvaraju i idu naprijed. Vec ih tjeras na kontre. E to smo tek sa ulaskom Felix, Leao i El Bebote uspijeli.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 feb 2025, 23:38

Više dobrih nego loših stvari. Još mnogo prostora za napredak.

Felix je magija od igrača, Gimenez isto se pokazao dobro.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 05 feb 2025, 23:43

Scena ko iz Kuma ili Goodfellas :mrgreen: :urnebes:

Zadnja izmjena: galia95, dana/u 05 feb 2025, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 05 feb 2025, 23:46

Joao i Santi hahahaha 😅 okej nemojmo pretjerivati 🤣

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 06 feb 2025, 00:05

Dobra pobjeda protiv solidne Rome. Tek sad napad može početi praviti dosta šansi. Problem je što se pravi puno grešaka u odbrani. Neću da govorim da je stvar samo zadnja linija ili golman ali puno grešaka se pravi. Loše odluke, loše postavljanje, loša dodavanja. Imam utisak da je nekih 80% primljenih golova i šansi za protivnike plod naših greski.

Felix i Gimenez su pojačanja a vjerujem I Bondo pa čak i Sottil mogu biti pojačanja. Walker je svakako pojačanje u odnosu na ono što smo imali. Musah dosta griješi a i nije mu se našla prava pozicija ali i drugi i treći gol on je započeo te akcije. Sa dolaskom novih igrača njegovo mjesto je na klupi.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 06 feb 2025, 00:13

enzo777 je napisao/la:
05 feb 2025, 23:14
Fina tekmica. Sa odmorom sam je pogledao, nema zivciranja. Sto se mene tice nek sve izgube, ili nek sve pobijede.

Walker Texas Ranger je odlican na desnom beku. Napokon je ta strana mirna. Al zato opet rupa na lijevoj strani sa Theom. Covjek je inkonstanta za nevjerovat. JA ne znam sta imate protiv Pavlovica, al momak ode na ljeto u Englesku ligu za 50 mil sigurno. Onako borbenog odbrambenog mi nemamo od vrijeme Stama. Al vama je on zapeo za oko, ne znam radi cega... Da su pametni produzimu odma ugovor, je dok je on na terenu ja sam siguran. Taj ce veceras glavom ide na Dyvbikov sut. Al eto vama je problem kako je izveo aut...
Jimenez moze lagano nazad u Real, e jesam ga nahvalio oni par utakmica, covjek odma pomisli da je novi Messi ili Yamal, driblali li dribla, nema ubica... veceras smo radi njegovi gluposti (sjetite se zadnji minuta protiv Intera sta je napravio) upropastili dosta sansi. Musah je opet izgubljen, i sumnjam da je on za krila. A o Abraham Linkolnu ne zelim da pricam. Igrao je fino, napokon se trudio i napravio nesto. Ali mu zamjeram za drugi gol, jer ono je golman mogao da skine. A i sam je vidio Theo i Pulisica koji nisu u offsideu sami stoje lijevo pored njega. E to je EGOizam koji ja mrzim u ovom klubu. Leao bi ono sigurica progurao lijevo na Theo i imao sigurni 2:0. Al mora Abraham Linkoln da pokaze koje babo. Babo desi bio do sad? Koliko si puta znao promasit cijeli gol. E moj babuka...

El Bebote je previse zelio, vidjelo se kad se spotaknuo u trku za gol. Al kakav pas za Joao Felixa u pm hahaha i naravno Felix tako smekerski ga lobuje ma daaaaaj prejako. Odlican trening nji dvojice.

I sad kontam, mi imamo odlican tim. Mike, Walker, Tomori, PAvlovic, Theo, Tidzolino, Fofana i naprijed pogon na sva 4: Pulisic, Felix, Leao i El Bebote.
Leleeeee ovo ako se uigra, moglo bi se nesto i napravit ove sezone. Al polako, idemo na Empoli

Mister Sergio, Grazie :tokralju: sei un grande, otjerao si smece iz svlacionice, ljude koji su kvarili atmosferu i 100% nisu se zalagali na treningu :beba: , i s tim dao znak ostalima: zna se koje Mister.

Ciao e buona notte
Pasa moj, Theo fantastican veceras, dvije asistencije kud ces bolje, zatvarao je fino, cak centarsut kod gola je dosao sa suprotne strane.
Sto se tice Pavlovica, sve stoji sto si napisao, borben, pozrtvovan, ali napravio je gresku kod gola Rome, mislim bas glupo, od naseg auta do gola da primimo. I ne nije on izveo aut :mrgreen:
Jimenez jos mlad, ima slifa to se vidi, treba tu malo i iskustva, nadoci ce, tamam kad bude trebao nazad za Real :sick: Takodje Musah, moze biti fantastican, zna lopte, ima dobar rad tijelom, ali uvijek us.re sa potezom viska. Mora nauciti da se prije oslobadja lopte.

Ahh Abraham, dva gola lola smjesti, podsjeti nas odmah kako treba napadac da igra, a ne ona mutava plovka sto je krala minute dzaba svima. I da neka je pucao u onoj situaciji (razumijem sta hces da kazes) ali yebes mu mater, valjda je to odlika spica, da puca i daje golove. Opet se osvrcem na mutavca, dzaba nam sto je se vracao do nase odbrane, kad gore u napadu nema ga da da gol.

Walker dobar, beton, takodje i Fikro, kako bi nam samo znacio da se on vrati u formu :pray:
Gimenez i Felix pokazali magiju odmah od prvih minuta. To je taj kvalitet a ne da se trazis po pola godine :mrgreen:

I sad na kraju, da ne bude ovo samo kratka vijeka. Treba ovu pobjedu potvrditi u subotu. Da ne bude opet dzaba smo krecili :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Sinpos
Kontakt:

Post Postao/la Sinpos » 06 feb 2025, 00:14

Bice ovo zanimljiva zavrsnica prvenstva. Sve su prilike da ce napad puno bolje funkcionisati, ljepo je to izgledalo kad su usli Felix, Santi i Leao. Ali se bojim nase defanzivne linije. Vezni red ce puno vise morati raditi u odbrani, pogotovo ako budemo igrali 442 i s Rafom kao lijevim veznim. Zna se to odavno, a i veceras se vidjelo, da on ne igra odbranu. Njegovo trckaranje nazad do Theo pokriva sam dvojicu me uzasno nerviralo. Nadam se da ce to Mister nekako posloziti, jer stvarno mislim da sa ovom ekipom imamo realne sanse na top 4. Ali polako, korak po korak. Lijepa utakmica, solidna igra... Sljjedeci je Empoli.
Forza Milan!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 feb 2025, 00:26

Nama nisu toliki problem defanzivci jer su većinom dovedeni pred svršen čin, problem je što protivnici prelako dolaze do prostora što je propust čitavog kolektiva. Odbrana počinje od napada, a ne od stopera.

Ovo je nešto na čemu će ozbiljno morati raditi, ali kako već trener i igrači spominju, skoro je pa nemoguće implementirati ikakve ideje na treninzima pored ovakvog rasporeda. :salut:

Pavlović se profilisao u jednog od bitnijih igrača u timu, od skoro transfera do startera u desetak dana. Ima nekih svojih mana, ali falio je jedan ovakav srčan i borben luđak koji će životom ulaziti u duele. :bow:

FORZA MILAN !

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 06 feb 2025, 00:49

Snimak s tribina 😎 Ovdje se tek vidi koliko je bila briljantna asistencija Gimeneza za Joao Felixa. Nadam se ovakvim i sličnim scenama i u budućnosti. ❤️🖤

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.