Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Najgore u svemu je sto se kod nas ovi koji iole nesto vrijede prerano oproste od reprezentacije, a svi znamo koliko siromasnu bazu kosarkasa imamo. Gordic i Kikanovic su se oprostili pet godina prije nego sto su trebali, a danas bi nam itekako znacilo imati po jednog kvalitetnog kosarkasa spolja i unutra. O Djedovicevom potezu je suvisno bilo sta reci, a on je s ovom dvojicom mogao ciniti kostur reprezentacije.
Od Gegica se u reprezentaciji moze ocekivati da pomogne, ali samo u ulozi nekog ko dolazi iz drugog plana i ko je iskljucivo igrac zadatka. Suludo je od njega ocekivati da organizuje igru i da bude jedan od nosilaca reprezentacije. U njegovom slucaju netreniranje je ocito, jer je nemoguce da se kod momka ni u jednom segmentu koji se moze popraviti ne vidi nikakav napredak (ovdje prije svega mislim na vodjenje lopte i sut). Ako je DeAndre Jordan podigao procenat bacanja s manje od 40 na preko 70%, zasto on ne bi mogao?! Ok, neki limiti postoje, u nekim stvarima on nikad nece biti pretjerano dobar, ali je nemoguce da u zadnjih 5 godina ni za 5% nije popravio te neke ocite nedostatke. Isto vazi i za Camparu.
Od Gegica se u reprezentaciji moze ocekivati da pomogne, ali samo u ulozi nekog ko dolazi iz drugog plana i ko je iskljucivo igrac zadatka. Suludo je od njega ocekivati da organizuje igru i da bude jedan od nosilaca reprezentacije. U njegovom slucaju netreniranje je ocito, jer je nemoguce da se kod momka ni u jednom segmentu koji se moze popraviti ne vidi nikakav napredak (ovdje prije svega mislim na vodjenje lopte i sut). Ako je DeAndre Jordan podigao procenat bacanja s manje od 40 na preko 70%, zasto on ne bi mogao?! Ok, neki limiti postoje, u nekim stvarima on nikad nece biti pretjerano dobar, ali je nemoguce da u zadnjih 5 godina ni za 5% nije popravio te neke ocite nedostatke. Isto vazi i za Camparu.
napredovao se on nesto,ali nije bio dovoljno dobar za Bayerna.Nema Bayern toliko vremena da ceka na mlade,5,6 igraca su im otisli u drugi klub,mozda se nekada vrate.Problem kod nasih momaka je ,odmah se pogube nakon nekog solidnog ugovora,pare ih ubise.Ne znam ,ali cinjenica je da je iz one generacije koja se nije toliko pumpala i dizala u nebesa,mogo boljih igraca bilo

Ma danas agenti uvjere i mlade igrace i roditelje njihove da su oni vec zvijezde cim potpisu malo bolji ugovor za razliku od nekad kad si morao se dokazat na terenu prvo. Sami igraci vec nakon prvog uspjeha prestaju sa radom na sebi i misle da su oni vec kvalitetni igraci, a razlika izmedju kvalitetnog i talentovanog igraca je nebo i zemlja.lumani je napisao/la: ↑27 dec 2019, 07:45napredovao se on nesto,ali nije bio dovoljno dobar za Bayerna.Nema Bayern toliko vremena da ceka na mlade,5,6 igraca su im otisli u drugi klub,mozda se nekada vrate.Problem kod nasih momaka je ,odmah se pogube nakon nekog solidnog ugovora,pare ih ubise.Ne znam ,ali cinjenica je da je iz one generacije koja se nije toliko pumpala i dizala u nebesa,mogo boljih igraca biloGorda,Kikan,Nihad.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Knežević je top igrač za Zahirovića, Gegića i Čamparu, ima brzinu, solidan šut, malo slabiji pregled igre, al sve u svemu zahvalan igrač koji na nivou 2 ABA lige ima odličnu statistiku, čudilo me da ni kod jednog selektora nije imao mjesta pored antitalenata na playu, ista je priča sa Jošilom koji je za Vrabca, Buzu I Durmu igračina.Wandelanoite je napisao/la: ↑27 dec 2019, 01:41Sve trojica bi bila veliki upgrade u odnosu na Sparsovce, cak i Drasko Knezevic.
Sve u svemu niko iz Sparsa osim Kamenjasa ne smije dobiti poziv, ali ce se tu svakako naci i Vrabac i Buza, a vjerovatno i Zahiragic nakon cega ce mi se ogaditi i Bosnic i reprezentacija i kvalifikacije.
- legenda reala
- Kontakt:
Air Gega ovaj je gori i od Muse
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
Talic 11 p vs KK Mornar
a gledaj, ta dvojica prvih su pametni... kada samo pogledas koliko psovki je kikanovic dobijao sa tribina po utakmici jer svakakvi papci koji ne znaju pravila pocnu pametovati, ili forumski strucnjaci koji vide da je uhvatio 3 skoka pocnu govoriti kako kiki nema pojma.... pa i ja bih se oprostio vala,,,Ghuraba je napisao/la: ↑27 dec 2019, 02:20Najgore u svemu je sto se kod nas ovi koji iole nesto vrijede prerano oproste od reprezentacije, a svi znamo koliko siromasnu bazu kosarkasa imamo. Gordic i Kikanovic su se oprostili pet godina prije nego sto su trebali, a danas bi nam itekako znacilo imati po jednog kvalitetnog kosarkasa spolja i unutra. O Djedovicevom potezu je suvisno bilo sta reci, a on je s ovom dvojicom mogao ciniti kostur reprezentacije.
za nihada se sve zna, i njega razumijem u potpunosti, ipak je dijete prece od drzave/reprezentacije... a nije da i njemu nisu "strucnjaci" psovali... a sto se tice njegove i lumanijeve suplje price o povratku, to i adini vrapci na grani znaju da se nece desiti niti da je moguce da se desi...
P. S. i stipanovic se oprostio kada je vidio koliko je sati...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Dugo te nije bilo ShekiKK_Bosna je napisao/la: ↑28 dec 2019, 10:29a gledaj, ta dvojica prvih su pametni... kada samo pogledas koliko psovki je kikanovic dobijao sa tribina po utakmici jer svakakvi papci koji ne znaju pravila pocnu pametovati, ili forumski strucnjaci koji vide da je uhvatio 3 skoka pocnu govoriti kako kiki nema pojma.... pa i ja bih se oprostio vala,,,Ghuraba je napisao/la: ↑27 dec 2019, 02:20Najgore u svemu je sto se kod nas ovi koji iole nesto vrijede prerano oproste od reprezentacije, a svi znamo koliko siromasnu bazu kosarkasa imamo. Gordic i Kikanovic su se oprostili pet godina prije nego sto su trebali, a danas bi nam itekako znacilo imati po jednog kvalitetnog kosarkasa spolja i unutra. O Djedovicevom potezu je suvisno bilo sta reci, a on je s ovom dvojicom mogao ciniti kostur reprezentacije.
za nihada se sve zna, i njega razumijem u potpunosti, ipak je dijete prece od drzave/reprezentacije... a nije da i njemu nisu "strucnjaci" psovali... a sto se tice njegove i lumanijeve suplje price o povratku, to i adini vrapci na grani znaju da se nece desiti niti da je moguce da se desi...
P. S. i stipanovic se oprostio kada je vidio koliko je sati...

http://mondo.ba/a854499/Sport/Kosarka/N ... qsZde6pK7p
Kad se samo sjetim ovoga:
POVEZANE VIJESTI
Barbarić: Đedović je najobičniji šup**k
Đedović: Razmatram tužbu protiv Barbarića
Prvi put poslije rata da procitam da neko javno šup*k@ nazove šup*k@m bez kalkulacija i straha od odmazde ... and for that we salute him ...
POVEZANE VIJESTI
Prvi put poslije rata da procitam da neko javno šup*k@ nazove šup*k@m bez kalkulacija i straha od odmazde ... and for that we salute him ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
DaVinci je napisao/la: ↑28 dec 2019, 23:39Kad se samo sjetim ovoga:
POVEZANE VIJESTI
Prvi put poslije rata da procitam da neko javno šup*k@ nazove šup*k@m bez kalkulacija i straha od odmazde ... and for that we salute him ...![]()

Trpa Muho ko veliki. 

a odmorio se vala malo ko covjek, pozeli se forum ponekad ipaklumani je napisao/la: ↑28 dec 2019, 22:14Dugo te nije bilo ShekiKK_Bosna je napisao/la: ↑28 dec 2019, 10:29a gledaj, ta dvojica prvih su pametni... kada samo pogledas koliko psovki je kikanovic dobijao sa tribina po utakmici jer svakakvi papci koji ne znaju pravila pocnu pametovati, ili forumski strucnjaci koji vide da je uhvatio 3 skoka pocnu govoriti kako kiki nema pojma.... pa i ja bih se oprostio vala,,,Ghuraba je napisao/la: ↑27 dec 2019, 02:20Najgore u svemu je sto se kod nas ovi koji iole nesto vrijede prerano oproste od reprezentacije, a svi znamo koliko siromasnu bazu kosarkasa imamo. Gordic i Kikanovic su se oprostili pet godina prije nego sto su trebali, a danas bi nam itekako znacilo imati po jednog kvalitetnog kosarkasa spolja i unutra. O Djedovicevom potezu je suvisno bilo sta reci, a on je s ovom dvojicom mogao ciniti kostur reprezentacije.
P. S. i stipanovic se oprostio kada je vidio koliko je sati.....nije moja prica,nego vasa.
http://mondo.ba/a854499/Sport/Kosarka/N ... qsZde6pK7p

ma to je nihadova suplja prica... eto kao sto vidimo rekao je da je nasao nacin da zaigra, a ja ga nesto ne vidim u reprezentaciji

jedini nacin je da se odrekne njemackog drzavljanstva, a to nije lud da uradi... njemu svaka cast, igrao je 10+ godina, prodao se preko bosne i reprezentacije, vratio je sve to na parketu... tako da ne vidim potrebu da daje neke lazne nade da ce moci igrati ponovo

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Dario Dreznjak ima fine brojke i u ABA 2 i u domacoj ligi, mogao bi upasti na spisak...
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Mogu ti reci iz prve ruke da je momak trenirao sut i to provodio dosta vremena na tome cak i van klupskih obaveza i treninga, ali ne mozes ti istrenirati sam sut bez trenera koji zna sta radi. Satoransky kad je dosao u Vasington sutao 24 za 3% i 69% slobodna, sljedecu sezonu se vratio i ne suta ispod 39% evo tri sezone zaredom i radi toga je i postao startni plej u NBA(u suprotnom bi vec bio nazad u Europi). Fazon je bio u tome sto je otisao na ljeto kod nekog suterskog trenera u Njemacku i taj mu je to ljeto promjenio cijeli sut i lik se vratio kao jedan od boljih sutera u ekipi. Realno, trenerski kadar u Bosni je jadan pogotovo za individualni razvoj, djaba sav talenat, visina, snaga i sve ostalo cime smo genetski sposobni. Pa kad je "najbolji" individualni trener u Sarajevu Dzenan Podbicanin, o cemu mi pricamo ovdjeGhuraba je napisao/la: ↑27 dec 2019, 02:20Najgore u svemu je sto se kod nas ovi koji iole nesto vrijede prerano oproste od reprezentacije, a svi znamo koliko siromasnu bazu kosarkasa imamo. Gordic i Kikanovic su se oprostili pet godina prije nego sto su trebali, a danas bi nam itekako znacilo imati po jednog kvalitetnog kosarkasa spolja i unutra. O Djedovicevom potezu je suvisno bilo sta reci, a on je s ovom dvojicom mogao ciniti kostur reprezentacije.
Ako je ovo tema o potencijalnim reprezentativcima Hrvatske, mogao bi
Mateo i Dario Drežnjak ovih su dana s Hrvatskom otputovali u Kinu, na Kup Borislava Stankovića, a ako se pokažu korisnima mogli bi već u veljači zaigrati zajedno u kvalifikacijama za Eurobasket.
- Ima dosta braće koji igraju zajedno u klubovima, no u reprezentacijama su rijetki. Nas dvojica živimo zajedno i jako puno pričamo o košarci pa se i dobro razumijemo - ističe Dario, a Mateo dodaje:
- Naš je cilj da najprije zaigramo zajedno na ovom turniru, a potom i na nekom velikom natjecanju. U našem Širokom često nas dvojica igramo "pick and pop" pa se Dario odvrti na šut za tricu.
Drežnjaci su rođeni Mostarci baš kao i Bojan Bogdanović, a obojica igraju za prvaka BiH Široki.
- Ja sam još od kadetske reprezentacije počeo igrati za Hrvatsku, a Dario je sa 16 godina igrao za kadetsku reprezentaciju BiH.
U ovom kraju BiH, Hrvatska ima prednost.
- Bila mi je želja da zaigram za Hrvatsku i nakon što sam napunio 21, a tada sam imao priliku promijeniti košarkaško državljanstvo, to sam i ostvario.
@Drape Moja greska mislio sam da je igrao na onom turniru u Kini.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
KK_Bosna je napisao/la: ↑29 dec 2019, 20:08a odmorio se vala malo ko covjek, pozeli se forum ponekad ipaklumani je napisao/la: ↑28 dec 2019, 22:14Dugo te nije bilo ShekiKK_Bosna je napisao/la: ↑28 dec 2019, 10:29
a gledaj, ta dvojica prvih su pametni... kada samo pogledas koliko psovki je kikanovic dobijao sa tribina po utakmici jer svakakvi papci koji ne znaju pravila pocnu pametovati, ili forumski strucnjaci koji vide da je uhvatio 3 skoka pocnu govoriti kako kiki nema pojma.... pa i ja bih se oprostio vala,,,
P. S. i stipanovic se oprostio kada je vidio koliko je sati.....nije moja prica,nego vasa.
http://mondo.ba/a854499/Sport/Kosarka/N ... qsZde6pK7p![]()
ma to je nihadova suplja prica... eto kao sto vidimo rekao je da je nasao nacin da zaigra, a ja ga nesto ne vidim u reprezentaciji![]()
jedini nacin je da se odrekne njemackog drzavljanstva, a to nije lud da uradi... njemu svaka cast, igrao je 10+ godina, prodao se preko bosne i reprezentacije, vratio je sve to na parketu... tako da ne vidim potrebu da daje neke lazne nade da ce moci igrati ponovo![]()
Pa i Mirza je rekao da je nasao neku mogucnost

Bilo koji sportista koji hoce da uspije i da popravi neke stvari mora trenirati pored klupskih obaveza i treninga. Ne kazem ja da on nikad nije trenirao sut, ali nije dovoljno reci sebi 'ja cu ovo ljeto 20 dana raditi samo na sutu', pa otici u dvoranu i svakodnevno ispaliti stotine trojki. Najbolji suteri danasnjice neumorno sutiraju svaki dan tokom cijele karijere, bez obzira sto imaju idealan izbacaj i sto i zmireci mogu pogadjati. Sjecam se kad je Curry prosle godine preko ljeta otisao na nekakvu turneju u Kinu, ali je svejedno i tamo ustajao ujutro oko 4-5 sati i isao u dvoranu da sutira.Ziggs je napisao/la: ↑29 dec 2019, 23:10Mogu ti reci iz prve ruke da je momak trenirao sut i to provodio dosta vremena na tome cak i van klupskih obaveza i treninga, ali ne mozes ti istrenirati sam sut bez trenera koji zna sta radi. Satoransky kad je dosao u Vasington sutao 24 za 3% i 69% slobodna, sljedecu sezonu se vratio i ne suta ispod 39% evo tri sezone zaredom i radi toga je i postao startni plej u NBA(u suprotnom bi vec bio nazad u Europi). Fazon je bio u tome sto je otisao na ljeto kod nekog suterskog trenera u Njemacku i taj mu je to ljeto promjenio cijeli sut i lik se vratio kao jedan od boljih sutera u ekipi. Realno, trenerski kadar u Bosni je jadan pogotovo za individualni razvoj, djaba sav talenat, visina, snaga i sve ostalo cime smo genetski sposobni. Pa kad je "najbolji" individualni trener u Sarajevu Dzenan Podbicanin, o cemu mi pricamo ovdje
Sto se konkretno Gegica tice, on neke stvari sigurno ne moze ispraviti sam i neophodan mu je kvalitetan suterski trener, a tek poslije samostalno moze raditi ono sto mu ovaj preporuci. S trenutnim sutem i ponasanjem nigdje nije dospio. Gledao sam kako je Vujosevic radio s Bertansom i Bogdanovicem i, onako na prvu, ti treninzi su mi djelovali zaista ucinkovito.
Evo Talenata u Vogsci gube 100 razlike 

Trenutno korisnika/ca: Kobayashi, sLucajni, TripleThreat i 15 gostiju.