FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

don_burza
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la don_burza » 09 avg 2012, 23:58

Nas ce sigurno povrede natjerat da izadjemo u nesto drugacijem sastavu dok za Zutalje nisam siguran nit me zanima :D
MOzda nesto ovako

slika

Samo zamjeniti Cana i Boatenga i onda pozicije Lahmu i Boatengu
Thomas Müller - Fußballgott

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 10 avg 2012, 00:06

ma dobro,nije los sastav,mada nesh sumnjam u tog Can-a,doduse moram priznati nisam pogledao jos niti jednu utakmicu njegovu za bavarce...
nego sto mi za oko zapada jeste da nema schweinia!!! sta je sa njega??? opet neka povreda,ili?
Stern des Südens

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 10 avg 2012, 00:08

Naograiso :lol:
Mislim da Basti nece igrati u Nedelju jer se povrijedio protiv HSV-a
Medjutim kazu da je juce od doktora otisao na biciklu ;)

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 10 avg 2012, 00:13

Kakva je povreda u pitanju? Je li opet ona problematicna noga?
Stern des Südens

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 10 avg 2012, 00:15

Klare je napisao/la:@Stefan, eto sada smo i sigurni koliko ti ustvari ne voliš Gomeza, pa tek onda tim očima koje ne znaju za ljubav :mrgreen: posmatraš njegove partije.
Krivo. Ja nikad nisam rekao da ne volim Gomeza. Da ne budem licemjeran, ja sam bio sretan kad je potpisao za Bayern. Zašto? Zato jer ono što sam ja gledao je bilo potpuno drugačije od onog što sad gledam. Priznaš?

Jedno je sigurno: niti volim niti mrzim Gomeza. Dakle, po meni je Gomez dobar napadač i kao takav zaslužuje mjesto u Bayernu.

Klare je napisao/la:Dakle, da smo izgubili protiv Reala :arrow: glavni krivac Gomez :? , a šta s onim njuška-golom, s onim iznuđenim penalom, sa neprestanom trkom tokom čitavih 210+ minuta, borbom s onim anamo mesarima..., onih 210+minuta je bila škola za sve napadače, knjiga koja treba da bude obavezno štivo svim polaznicima u nogometne akademije, škola za one koji odavno igraju, škola za trenere, bivše igrače.

Budimo realni. Ove bliže utakmice sasvim dobro pamtim da mogu reći da je Gomez bio najslabiji igrač u prvoj utakmici. To ne mogu zaboraviti. I tu tekmu je promašio zicer oko 60. minute. No onda se ispravio kasnije.

Drugu utakmicu je bio odličan po svemu. Samo ga je jedno ubijalo u pojam. Jedno 4 promašena zicera. Dakle, nemoj mi govoriti ko bi bio kriv kad je obrana odigrala vrlo dobro dvije tekme, sredina je pružila odlične partije a Gomez je u te 2 tekme promašio barem 5 zicera i zabio gol i iznudio penal. Znači njegov omjer je 2 od 5 ( minimalno ). Nemoj da idem pogledati tekme i nabrojim još 2-3 zicera u tim tekmama koja su mi promakla. To je dovoljno u velikoj utakmici?

Nemoj me zezati, jedan Elber je zabijao iz ničega a kamoli da ne zabije zicer a Gomez ne može zabiti čiste, ali druže čiste zicere koje bi čak i amateri zabili.

Ponavljam: Gomez u slijedećoj sezoni mora napredovati u samo 2 stvari da bude "sehr gut". Prva je suradnja sa suigračima. O tome sam pisao na prijašnjim stranama ove teme i neću pisati opet.

Druga je da počne zabijati zicere. To će biti dovoljno od njega. Igra će nam biti još bolja.

Klare je napisao/la:Igrač onakve konstitucije, a onakve mobilnosti, ono je neviđeno, cijenim tvoje mišljenje, al' puno se sa secerom družiš :D , al' znajte da ste ukrivu.
Nažalost, ne družim se sa nikim od vas iako bih volio naravno da se jednom upoznamo i pogledamo zajedno utakmice Bayerna. Bila bi mi čast i privilegija da vas upoznam. Nadam se da će doći i to vrijeme. No pošto ne pijem ne znam kako bih se uklopio u društvo... :D

Doduše, @ secer je odavno prekrižio Gomeza i ostaje kod tog mišljenja a ja ipak dajem Gomezu priliku da napreduje no samo još ovu sezonu.
Klare je napisao/la:Kroos, nit' je odličan, nit' je nešto slabiji od ostalih, uklopi se u taj tim, bilo ono sivilo, ili čista rapsodija.
Al' da odavno pravog izvođača prekida nemamo, to je jasno, sa balonima, ili svijećama teško da možeš iznenaditi svog protivnika, te lopte moraju biti snažne, oštre, to treba biti da se samo glava postavi, a lopta se poput vatrene kugle zakoprca u protivničkoj mreži. :D
U buketu igrača za trzaj nema niti vremena, niti prostora, a u tim situacijama Kroos je mnogo ofalio, pola ga nema, pa dalje Robben, Badstuber, sve bezopasno, Ribery je iz tih situacija malo opasniji, a Shaqiri bi sa svojom ljevicom mogao to podići na veći nivo, vidjećemo.

Oh da, Pranja je imao taj centrašut o kome vam pričam, ali naš trener nije to htio staviti u razmatranje, i to je jedna od stvari zašto smo puša, ne iskoristiti takav potencijal, neoprostivo.

Contento, jedina krampa u ovom timu, ono da bude zamjena Alabi(smajli koji povraća), očajno, očajno, bez imalo ironije kažem da je lell, onakav kakav jeste, dosta bolji igrač, ende. ;)
Slažem se. Za prekide je zadužen trener. Čovjek bi se zapitao što oni rade na treningu? Imaju toliko vremena da uigraju akcije i da to izgleda kako treba ali ne, prekidi su nam živi očaj.

Jedina akcija koju sam ja vidio: dok Buyten igra i kad mi imamo korner onda se centrira na prvu gdje je on zabio nekolicinu golova. Naravno da je to jedna akcija. Pitamo se gdje su druge?

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 10 avg 2012, 00:18

Ne znam nisam siguran sta je u pitanju.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 avg 2012, 00:54

Stefan Effenberg je napisao/la:
Jedno je sigurno: niti volim niti mrzim Gomeza. Dakle, po meni je Gomez dobar napadač i kao takav zaslužuje mjesto u Bayernu.
Za mene je on najmanje vrlo dobar. Najmanje znači, a dosta naginje prema svjetskoj klasi. I to svjetska klasa sam za njega više puta znao upotrijebit. Al s izrazom svjetska klasa moramo uvijek biti oprezni. Na primjer kada govorimo o Riberyju, onda je to sigurno svjetska klasa, onda tu nema dilema, onda tu jedino neko ko ne prati fudbal kako treba može reči da on to nije.
A npr. kad govorim o Gomezu onda kažem da je najmanje vrlo dobar napadač, pa po meni spada i u svjetsku klasu, samo što kod njega imamo eto ta neka variranja između svjetske klase i vrlo dobar. Naime ne smatram ga najboljim napadačem svijeta, ima ih par svakako boljih, ali ga svrstavam u visoku kategoriju, zbog nevjerovatne kvote i jer je trpač. Trpa svim dijelovima tijela. :)

Stefan Effenberg je napisao/la: Drugu utakmicu je bio odličan po svemu. Samo ga je jedno ubijalo u pojam. Jedno 4 promašena zicera. Dakle, nemoj mi govoriti ko bi bio kriv kad je obrana odigrala vrlo dobro dvije tekme, sredina je pružila odlične partije a Gomez je u te 2 tekme promašio barem 5 zicera i zabio gol i iznudio penal. Znači njegov omjer je 2 od 5 ( minimalno ). Nemoj da idem pogledati tekme i nabrojim još 2-3 zicera u tim tekmama koja su mi promakla. To je dovoljno u velikoj utakmici?
Smatram da zaista nije imao toliko promašenih zicera. Sad je naravno pitanje šta je to zapravo zicer? :) Meni ovako kroz glavu prolaze brojni promašeni ziceri , brojnih top napadača, od Torresa, preko Džeke, Robinha, pa i Ibre. Znači dobro se mogu sjetit kad su Torres i Džeko znali fulat prazan gol ili izaći sami pred golmana, baš kristalno sami i fulit šansu. A npr oba su ta igrača visoka kategorija. Mogao bi još dosta primjera naći, veliki fula top napadača, mislim sad da rovim, mogao bi i određene utakmice pronaći. Sad da se mogu sjetit puno puta, da je Gomez sam samcat išao prema golmanu i fulio, to ne mogu, ili da je fulio na primjer prazan gol.
Bilo je nekih fula, koje su i mene znale iznervirat, protiv Reala po neka, protiv Chelsea je tu jedna jako izgledna prilika iz prvog poluvremena, traljavo šutirao, ako se dobro sjećam. Ali opet ni tu nije bio sam samcat pred golmanom.
Određene mane kod njega se mogu naći u suradnji sa igračima, kada ne odigra dobru neku kombinaciju i to jako traljavo ispadne, te zatim dosta puta spomenuta, jako slaba igra po krilu. Ova je tema svakako nepresušna, svašta bi tu još mogao navodit, ali je činjenica da iako se s tobom i Secerom u dosta stvari slažem, po pitanju Gomeza se mišljenja razlikuju i to je to. :) Al tu smo da raspravljamo, a svakako da opet sve i analiziramo kada nova sezona počne.
A tada se nadam da ću moći opet pohvalit i Kroosa, te da ćemo hvalit i brojne druge igrače. :) Tad bi to naravno značilo da nam u sezoni dobro ide. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 10 avg 2012, 13:58

Sacir mora poceti protiv Dortmunda,najbolji igrac Bayerna na pripremama.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 10 avg 2012, 16:23

UPDATE
: Bastian nema nikakvih problema i trebao bi startat protiv BVB-a
: Pizzaro ima problema sa kondicijom
: Rafinha bi trebao pocet trenirati naredne sedmice
: Gomez se nada da ce ranije nego planirano biti spreman
: Alaba za dvije sedmice skida gips

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 10 avg 2012, 16:38

Pozdrav Bavarci! Imal sta novo u vezi Javi Martineza?

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 10 avg 2012, 17:46

anelbavarac je napisao/la:Sacir mora poceti protiv Dortmunda,najbolji igrac Bayerna na pripremama.
Nadam se da i Jupp tako misli!! ;)
don_burza je napisao/la:UPDATE
: Bastian nema nikakvih problema i trebao bi startat protiv BVB-a
Onako nespreman i jos uvijek psihicki poljuljan nema sta trazit u prvih 11 protiv Dortmunda pa makar Kroos igrao tu poziciju.
RMA je napisao/la:Pozdrav Bavarci! Imal sta novo u vezi Javi Martineza?
Misljenja sam da ukoliko izgubimo protiv Dortmunda uprava ce odrijesit kesu i dovest Javia ili nekog drugog za tu poziciju.Ukoliko pobjedimo mala je vjerojatnost dovodenja Martineza jer ce smatrat da smo dovoljno jaki ove sezone sto mene osobno nikako ne raduje jer mislim da bi on bio veliko pojacanje i konacno jedan igrac za prvih 11 koji bi nam donio novu dimenziju u nasoj igri koja je procitana knjiga!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 10 avg 2012, 21:03

Ne vidim razlog da Gustavo ne igra na beku u nedjelju.Mislim da je odigrao sasvim uredu na Total Cupu.Mislim da je doslo vrijeme da prekinemo niz poraza protiv dortmunda,a siguran sam da ce se to i desiti.

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 10 avg 2012, 23:59

Dal će konačno Bayern biti u stanju da se približi B.Dortmund? :?
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 11 avg 2012, 01:37

Uprkos povredama ubijeden sam u pobjedu u nedjelju.

Krajnje je vrijeme da ih spustimo na zemlju.

Pobjeda 100%

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 11 avg 2012, 10:23

Ko prenosi?

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 11 avg 2012, 11:14

davud87 je napisao/la:Ko prenosi?
Eurosport 2

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 avg 2012, 12:50

Can još uvijek nije za prvih 11 pogotovo ne u utakmici finala super kupa protiv Domuza, Boateng bi trebao početi desno a Lahma prebaciti na lijevu stranu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 avg 2012, 13:22

Vidim opet smo svi puni samopouzdanja,vidim neko cak pise 100% da cemo ih dobiti...
Bozhe Bozhe....nmg da vjerujem
pa daj malo pogledajte,zadnjih 5utakmica smo izgubili,svih ti 5utakmica je bilo puno bitnije od ove,da smo se pojacali neshto i nismo,jos nam fali par standardnih igraca (Schweini,Alaba,Gomez)...

Nezz sta reci dragi moji bavarci,ali mi ovu utakmicu dobijamo samo ukoliko BvB ne bude igrao u najjacem sastavu. Zao mi je sto ovo ovako moram reci,ali mislim da je to jedino,u ovom trenutku, ispravno razmisljanje!!!
Stern des Südens

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 11 avg 2012, 13:51

@proFCB realno razmisljas i to mi je drago,kod mene je uvijek prisutan respect protivnika bez obzira na ime,ugled,tradiciju,formu... Znaci da sutra igramo protiv npr. FC St. Pauli-ja bez obzira na nasu odnosno snagu protivnika nemozes biti 100% siguran u pobjedu jer uvijek se mogu desiti iznenadenja,a kamoli kad igras protiv prvaka i pobjednika kupa s kojim imas omjer 0-5 u isto toliko utakmica!Ali posto igramo na svom terenu ja sam ipak optimistican i nadam se da je Jupp naucio neke stvari i da ce konacno slozit taktiku kako spada i nadmudrit Kloppa!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 avg 2012, 14:13

Eto vidjet cemo sutra da li je sta naucio...ja cisto sumnjam
Koliko god mi bio drag trener, ipak mislim da ga je il vrijeme pregazilo,ili jednostavno nije dorastao tome da vodi jedan od najjacih evropskih klubova...

Koliko god mi blatili van Gal-a pod njegovom palicom smo u rekordnom vremenu bili na samom vrhu, osvajaci kupa,bundeslige te finalisti lige prvaka.
Tokom njegove ere jedan Schweinsteiger je bio daleko bolji igrac nego sto je to zadnje dvije sezone...
Stern des Südens

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.