Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

meho-medo
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la meho-medo » 11 jul 2016, 20:46

Heller je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:A nisu nikada ni bili nesto strasni zadaci na prijemnom na RGGF, za razliku npr. od FET-a ili Mašinstva.
Nije bilo ove godine neke zainteresovanosti za građevinu, ili je u ovoj generaciji manje djece, tek 50-tak ih primljeno na prvom roku. Dok je prosle godine na prvom roku popunjeno.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ja sam se ispiso, pa upisivo drugi odsjek eh sad prošle godine je prijemni bio puno ****, meni lično teži od ETF-a 2012 koji sam pao, iako sam imo dosta bodova, mislim da je bio teži, i to je bilo primljeno oko 40% onih koji su izašli, na Geologiju konkretno.
Aha, to je opet dosta relativno, jer i ja sam prosle godine upiso građevinu i radio taj prijemni uradio 7/10.
Ali da sam se spremo, jesam.

"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 11 jul 2016, 20:47

Opšta hemija, pokušaj br. 12. -.-' :damn: :facepalm:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 11 jul 2016, 20:49

Ja sam uradio 8 od 10, al **** ide mi sad matematika, dok kad sam upisivo 2012 nisam imo pojma i ko ispicke 7/10, prosle godine su generalno stroziji kriteriji bili, dovoljno je uporediti samo rang liste.

Mramor kod koga?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 11 jul 2016, 20:52

Heller je napisao/la: Mramor kod koga?
Crnkićka. Brate mene sramota više jbt, volio hemiju, sad' je mrzim, očima je ne mogu gledat'. :facepalm:

marcelo05
Kontakt:

Post Postao/la marcelo05 » 11 jul 2016, 23:31

meho-medo je napisao/la:
marcelo05 je napisao/la:Misljenje u fakultet u Mostaru ( Dzemal Bijedic )? Tacnije smijer Gradjevina
Zar ti ne studiras građevinu u Tz?

Hehe da, u Tz studiram..al muke su :D Dobar je Zijo, al Basic je ters...pa se zato raspitujem, da vidim jel u Mostaru sta bolje :D :lol:

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 12 jul 2016, 01:44

NKMramor je napisao/la:
Crnkićka. Brate mene sramota više jbt, volio hemiju, sad' je mrzim, očima je ne mogu gledat'. :facepalm:
Tako zlatna zena, a ti ne mozes proci :zviz:
@Heller Manje po pubovima, vise za knjigom :mrgreen:

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 12 jul 2016, 13:11

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
NKMramor je napisao/la:
Tako zlatna zena, a ti ne mozes proci :zviz:
@Heller Manje po pubovima, vise za knjigom :mrgreen:
E zlatna... :urnebes: Bez dobre veze se ne može položit da si doktor nauka, to znaš i ti. Cijela Tuzla je zna hahahaha

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 jul 2016, 16:05

PMF-ovci su najveca qovna, svi razocarani u svoje zivote istresaju se na studentima koji izbjegavaju njihove nauke na PMF-u :D

Kod nas ce ih navodno uskoro sutnuti sa fakulteta :thumbup:

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 12 jul 2016, 16:06

istresaju se oni i na nama koji ne izbjegavamo :mrgreen:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 jul 2016, 16:10

Moj buraz jucer pao fiziku, treci put, a svaki put uradi kaze poloziti ce. I svaki put im nema uvida, otisli dole u kancelariju kod te profesorice ona ih istjerala, asistent rekao nece da se nervira na uvidu. Oni otisli kod dekana onda na faxu zalili mu se on ne moze da vjeruje.

A valjda im svaki rok isti broj bodova, taj asistent i ne pregleda radove samo pusti koga zna i ko ima stelu, pa ne smije dati uvid kada nije niti pregledao :rol:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 12 jul 2016, 16:31

Ma ne znam ljudi, ja sam hemiju na medicini kod prof. Aide polozio bez problema, brat kod mene jos lakse, bez ikakve stele. Pokazes se na vjezbama kod asistenata da si neko ko je vrijedan, ko uci, da im tvoje ime ostane negdje u mozgu i nece bit problema. Kod mene je generacija bas bila brojna i opet me asistenti zapamtili, procitas malo tu vjezbu koju radis ili prethodnu kada ispituju i gdje da te ne zapamte. Ja mislim da te parcijale uglavnom asistenti ocjenjuju, moguce da grijesim. Zavrsni je vec drugo, prof. Crnkic ocjenjuje, ja sam od prve polozio, a znam da je bilo dobrih studenata koji su znali pasti, ali na narednom roku obicno poloze. Dosao na upis kod zene, kaze znam kolega, sjecam vas se, sjedili ste u prvom redu i zapisivali sta sam ja pricala. Iskreno, malo je reci da sam se iznenadio. :D

Sto se tice toga da odredjeni asistenti/profesori ne dozvoljavaju uvid, zasto brat ne ode kod dekana Kunosica, mislim da je on po tom pitanju korektan, pogotovo jos sto je fizika u pitanju.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 12 jul 2016, 16:39

nešto razmišljam.. zna li neko ima li mjesta na mašinstvu u Tuzli? :mrgreen:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 12 jul 2016, 16:47

Aerials je napisao/la:nešto razmišljam.. zna li neko ima li mjesta na mašinstvu u Tuzli? :mrgreen:
9 redovnih primljeno samo na energetiku,ako hoces poginut od fizickog opisivanja desavanja u prirodi upisi to,ako neces,ima jos par mjesta na proizvodnom i nesto malo vise na mehatronici..ne znam koliko sad primaju,al predpostavljam da se na energetiku moze upisati jos 20 redovnih i 15 samofinansirajucih..
Ipak po novom prima se 40 redovnih,dakle 31 mjesto slobodno + 20 samofinansirajucih,sva mjesta slobodna :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 12 jul 2016, 16:51

Aerials je napisao/la:nešto razmišljam.. zna li neko ima li mjesta na mašinstvu u Tuzli? :mrgreen:
Pa, otidji sreco i provjeri, sta ti fali :P Mozda i na stranici fakulteta ima. Mislim da je prosle godine bilo.

Mene je taj fakultet nesto privlacio, ne znam ni sam razlog, nit znam Bog zna o cemu se tu tacno radi. Fiziku sam uvijek volio, isao lafo na kantonalna u Osnovnoj, u Srednjoj umjesto profesora davao kontrolne, pismene i ocjenjivao iste. Matematiku nisam volio nikad, a nije da je nisam znao, doduse u medicinskoj je taj nivo u odnosu na gimnaziju 0. Govorim ovo vise na osnovu onih koji studiraju masinstvo, za koje sam u Osnovnoj sto se ova dva predmeta tice (objektivno) bio Ajnstajn. :D
Valjda su matematika/fizika medju glavnim predmetima na masinstvu.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 12 jul 2016, 17:06

Bila sam danas i nisam pogledala, nije me nešto interesovalo, a mrsko mi maksuz otići :crazy:
Ja budala htjela ETF, u zadnjem trenutku se predomislim i upišem PMF :facepalm: da barem nisam, ne preporučujem nikome :thumbdown:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 12 jul 2016, 17:10

Matematika i fizika jesu glavni na masintsvu ali ne onakvi kakvim ih ti poznajes,jednacine,nesto malo izvoda i to,tu ti se vise sve svodi na integrale,povrsine preko integrala,izvodi po nekoj promjenjivoj,sto ja npr nisam ni u gimnaziji iz izbornog nesto puno radio,vise je to bilo izvod od x po x,eventualno jos nesto da se ubaci,ovdje se radi da ti opises citav sistem preko temperature i vremena koji su najcesce promjenjivi..fizika je u domenu objasnjavanja sta se desava u tim postrojenjima,kako se dobije snaga na turbini preko pare ili brzine vode i tako te stvari..nije to ono m*g/A i hajd deri sad..to ja sve govorim za energetsko masinstvo koje je mozda i najslicnije gimnazijskom poimanju fizike i matematike..na proizvodnom se radi nesto sto ljudi van strucnih skola nisu nikad ni vidjeli,konstruisanje dijelova,alata za pravljenje dijelova,spojevi i tako to..mehatronika je vise kao automatizacija,skroz malo zadataka,puno rada na racunaru,al samostalno ga moras nauciti,to je po meni ono sto je velika mana...I naravno prve dvije godine su svima iste,osnove nekih stvari koji znaju biti preteske,pogotovo masinski elementi za one koji su dosli iz ovih obicnih skola i crtanje naravno..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 12 jul 2016, 17:22

Slatinash_7 je napisao/la:Matematika i fizika jesu glavni na masintsvu ali ne onakvi kakvim ih ti poznajes,jednacine,nesto malo izvoda i to,tu ti se vise sve svodi na integrale,povrsine preko integrala,izvodi po nekoj promjenjivoj,sto ja npr nisam ni u gimnaziji iz izbornog nesto puno radio,vise je to bilo izvod od x po x,eventualno jos nesto da se ubaci,ovdje se radi da ti opises citav sistem preko temperature i vremena koji su najcesce promjenjivi..fizika je u domenu objasnjavanja sta se desava u tim postrojenjima,kako se dobije snaga na turbini preko pare ili brzine vode i tako te stvari..nije to ono m*g/A i hajd deri sad..to ja sve govorim za energetsko masinstvo koje je mozda i najslicnije gimnazijskom poimanju fizike i matematike..na proizvodnom se radi nesto sto ljudi van strucnih skola nisu nikad ni vidjeli,konstruisanje dijelova,alata za pravljenje dijelova,spojevi i tako to..mehatronika je vise kao automatizacija,skroz malo zadataka,puno rada na racunaru,al samostalno ga moras nauciti,to je po meni ono sto je velika mana...I naravno prve dvije godine su svima iste,osnove nekih stvari koji znaju biti preteske,pogotovo masinski elementi za one koji su dosli iz ovih obicnih skola i crtanje naravno..
Ma znam, nisam ni rekao da poznajem, vec onako govorim da bih se mozda i mogao snaci s obzirom da mi fizika pogotovo nikada nije predstavljala neki problem, uzivao sam radeci zadatke iz svake oblasti. I na medicini sam je kod prof. Stahov/Kunosic polozio na prvom roku, a vise od 2 dana nijedan dio ispita nisam spremao. Daleko od toga da je bas bezazlena, koliko ljudi anatomiju polozi, a fizika ih koci po 2-3 godine.

Predavala mi je jednu godinu i prof. Almedina (mislim da se tako zove), asistent je na fizici na masinstvu, koliko je meni poznato. Imao sam 5 bez ikakvih problema, gotovo da zadatka nikada uradio nisam do tog kontrolnog ili pismene. Za te stvari je najbitnije da ih volis, pa je covjeku nekako lakse podnijetu tu kompleksnost samog predmeta i neprospavane noci, kako bi se ispit polozio. Upravo to sto ti nabroja, tesko da bih ja posebno volio, zato sam se i odlucio za nesto sasvim drugo (sto stvarno volim i zelim da budem aBd, otkako znam za sebe), ali ne znaci da mi mozda ne bi islo uz veliko zalaganje i trud. Puno vise to volim od bilo koje drustvene nauke, na primjer.

@Aerials, mora da matematiku studiras? :P

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 jul 2016, 17:25

Moj prijedlog ti je ESKE na Elektrotehnici, pravi zenski smijer. Nemate programiranja, nema tih predmeta sa RI smjera tako da je to za vas uzivancija. Ne bi trebala studirati preko 5 godina da to zavrsis, a kada prodjes drugu, trecu i cetvrtu nemas nikakvih problema.

Zbog classrooma koji imamo od ove godine i dostupnosti profesora nemas nikakvih problema sa profesorima i asistentima sa naseg fakulteta. Sve fino uredjeno :thumbup:

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 12 jul 2016, 17:32

Ma za ETF je sad već kasno, morala bih čekati sljedeću godinu jer vjerovatno nema mjesta na budžetu. Mada sumnjam da ću ja igdje sa PMFa ali eto da provjerim, ko zna šta će se desiti.

Federer, da :)

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 12 jul 2016, 19:56

tuzlak1987 je napisao/la:Moj buraz jucer pao fiziku, treci put, a svaki put uradi kaze poloziti ce. I svaki put im nema uvida, otisli dole u kancelariju kod te profesorice ona ih istjerala, asistent rekao nece da se nervira na uvidu. Oni otisli kod dekana onda na faxu zalili mu se on ne moze da vjeruje.

A valjda im svaki rok isti broj bodova, taj asistent i ne pregleda radove samo pusti koga zna i ko ima stelu, pa ne smije dati uvid kada nije niti pregledao :rol:
Izgleda da je buraz dobar pritisak izvršio. :mrgreen:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.