Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Cistite li auta ispod haube wap-om? Vidim ovi na praoni manje vise kao i s vana, pa ako cistite dal na nesto obracate paznju, gdje bi se smjelo gdje ne.
Mia San Mia
Mozes, ali npr. benzinci kod kojih kablovi nisu bas najbolje izolirani mal pazi. I naravno razvodnu kapu prekrij nekom kesom il necim pa kad zavrsi mal ga proturiraj (moze upasti vode izmedju pomenutih kablova i doci do svjecica).
Za dizelasa msm nemas brige, samo naprijed.
Za dizelasa msm nemas brige, samo naprijed.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Hvala, dizelas je, do sad sam samo povrsinski cistio. A sve mi bode oci kad otvorim haubu, valja detaljno ocistit.
Mia San Mia
Zna li iko dimenzije vijaka za celicne felge? Peugeot je u pitanju a felge su 16ke
- Papastathopoulos
- Kontakt:
ljudi, zanima me jedna stvar oko registracije, danas sam to prvi put cuo, a ne mogu da vjerujem da je to istina....
ovako cu vam objasniti...konkretno ja imam Fiestu 44 kw, za nju je registracija oko 380-400 KM otprilike...eh sad...ako ja budem htio da auto registrujem na sebe (a nisam nikad prije imao auto na sebi, znaci prva registracija) upoznat sam s tim da je prva registracija skuplja, tipa 600-700 KM, ne znam sad tacno...ali svaka naredna bi trebala biti tih 380-400 koliko je normalna registracija...toliko je barem do sad bilo kad je buraz registrovao...znam naravno da nije ista visina registracije za svako auto, ali je cinjenica da je samo prva registracija na imenu odredjene osobe visoka, a sve ostale su iste, a to ovisi o autu naravno...eh meni danas jaran otprilike ovako rece: kaze da je on pricao tamo sa likovima iz svog osiguranja i kaze kao prva registracija (ni on nije imao nikad auto na sebi i uzeo je prije par dana auto) je kao tih nekih 600-700-800 KM, nebitno, a dalje ide ovako: sljedeca je kao samo 5% jeftinija, pa sljedeca poslije toga opet oko 5-10% i tako se registruje nekih 8 godina dok se dodje do 50% te prve registracije i tih nekih 400 KM...
to je previse jbt, jel zna neko 100% kako to ide ?
ovako cu vam objasniti...konkretno ja imam Fiestu 44 kw, za nju je registracija oko 380-400 KM otprilike...eh sad...ako ja budem htio da auto registrujem na sebe (a nisam nikad prije imao auto na sebi, znaci prva registracija) upoznat sam s tim da je prva registracija skuplja, tipa 600-700 KM, ne znam sad tacno...ali svaka naredna bi trebala biti tih 380-400 koliko je normalna registracija...toliko je barem do sad bilo kad je buraz registrovao...znam naravno da nije ista visina registracije za svako auto, ali je cinjenica da je samo prva registracija na imenu odredjene osobe visoka, a sve ostale su iste, a to ovisi o autu naravno...eh meni danas jaran otprilike ovako rece: kaze da je on pricao tamo sa likovima iz svog osiguranja i kaze kao prva registracija (ni on nije imao nikad auto na sebi i uzeo je prije par dana auto) je kao tih nekih 600-700-800 KM, nebitno, a dalje ide ovako: sljedeca je kao samo 5% jeftinija, pa sljedeca poslije toga opet oko 5-10% i tako se registruje nekih 8 godina dok se dodje do 50% te prve registracije i tih nekih 400 KM...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
100% je tako kao sto ti taj jaran rece
Lopovi pa hajdi, eto sta su izmislili
Prvo je bilo da kada prvi puta auto registrujes na sebe prve dvije registracije placas duplo, ili 90% uglavnom skoro pa duplo.
Eh to su opet promijenili pa se to svake godine, odnosno svake registracije ti smanjuje po 5-10% od skoro 200% registracije koju placas prvi puta.
I bolje ti je sto ti je malo kilowata, iskoristi to
, samo ne znam u kojem kantonu registrujes kada je placam 370-380KM za 50kw.
I jos po ovom novom dajes 20KM u prosjeku vise, za autoceste

Prvo je bilo da kada prvi puta auto registrujes na sebe prve dvije registracije placas duplo, ili 90% uglavnom skoro pa duplo.
Eh to su opet promijenili pa se to svake godine, odnosno svake registracije ti smanjuje po 5-10% od skoro 200% registracije koju placas prvi puta.
I bolje ti je sto ti je malo kilowata, iskoristi to

I jos po ovom novom dajes 20KM u prosjeku vise, za autoceste

Mia San Mia
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Pa koji lopovi prcim im tetke glupe, sta rade od naroda...
Pa znam i ja da je prije tako bilo, kazem ti, i nisam mogao vjerovati kad mi je danas on tako ispricao...puu
A u HNK registrujem, mescini vala da je oko 380 registracija u Fieste
A jest, i to 20 KM mi je spomenuo, dobro si..
Pa sta mislis onda kolika bi bila registracija za auto od 88 kw ?
Pa znam i ja da je prije tako bilo, kazem ti, i nisam mogao vjerovati kad mi je danas on tako ispricao...puu
A u HNK registrujem, mescini vala da je oko 380 registracija u Fieste

A jest, i to 20 KM mi je spomenuo, dobro si..
Pa sta mislis onda kolika bi bila registracija za auto od 88 kw ?
Ja ne znam onda sta je kod mene, prvu registraciju sam imao 2011.godine. Kupio auto i odmah ga na sebe registrovo, 1.9 dizel, 2001.god, 74kwh. I bila registracija 540km(kao zbog tablica,saobracajne). I od onda svaka 500km. Ni marke gore ni dole. I sve u istom osiguranju. Doduse zadnju sam promijenio osiguranje, al opet platio 500km, samo mi dali ono 40km goriva i karticu od Bihamka(Triglav osig.). U ZDK registrovan.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
nemojte tako.
u redu, jeste bolno za novcanik, ali je dobro za zdravlje(
), kako vase, tako i drugih ucesnika u saobracaju.
to su preuzeli od nijemaca. kada u njemackoj prvi put regas auto, placas 200%.
sto veci motor, vise placas.
dobro u tome je sto te kao pocetnika indirektno tjeraju da uzimas auto sa malo kw. ili, ako se odlucis za auto sa vise kw, onda ces otvoriti desetere oci kako ne bi doslo do sudara, jer ti nakon registracije nije ostalo love za eventualne popravke.
kada se naucis tj. dobro ispraksas na autu sa malo kw, procenti ce se smanjiti, pa onda mozes uzeti neko sa vise kw bez da si opasan po sebe i okolinu
u redu, jeste bolno za novcanik, ali je dobro za zdravlje(

to su preuzeli od nijemaca. kada u njemackoj prvi put regas auto, placas 200%.
sto veci motor, vise placas.
dobro u tome je sto te kao pocetnika indirektno tjeraju da uzimas auto sa malo kw. ili, ako se odlucis za auto sa vise kw, onda ces otvoriti desetere oci kako ne bi doslo do sudara, jer ti nakon registracije nije ostalo love za eventualne popravke.
kada se naucis tj. dobro ispraksas na autu sa malo kw, procenti ce se smanjiti, pa onda mozes uzeti neko sa vise kw bez da si opasan po sebe i okolinu

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Eh dobro si vidis i za to, ima jos jedna caka
Kada kao taj "pocetnik" napravis udes, znaci ono od placanja pune cijene pa nadalje, valjda se to ponistava, pa opet placas od 200%
, al nisam siguran za to bas.
A eevo kod mene 50kw placam 380KM, kod druga 74kw placa 450-470KM, to je bez ovih sad dodatnih 10-20 KM.
Dok mi drug u Sarajevu za 87kw placa 580KM, koliko se sjecam.
Znaci otprilike tu je to.

A eevo kod mene 50kw placam 380KM, kod druga 74kw placa 450-470KM, to je bez ovih sad dodatnih 10-20 KM.
Mia San Mia
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Istina je to majku im yebem lopovsku valja sad 700+ dat na yebenu registraciju lopovi jedni 

- majestic24
- Kontakt:
Registrujes auto na nekog u porodici ko je vec ima neko auto na svoje ime (otac,mati,zena) i to je to.Papastathopoulos je napisao/la:ljudi, zanima me jedna stvar oko registracije, danas sam to prvi put cuo, a ne mogu da vjerujem da je to istina....
Moje auto je registrovano na ocevo ime i nemam u planu da ga prepisujem na sebe. Kad budem mijenjao auto,ili cu staviti ponovo na njegovo ime ili cu registrovati na zenu jer je vec imala auto registrovano na svoje ime. Nema zakona koji nema rupe.
P.S
Skupa ti je ta registracija. Koje osigruranje imas??
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ali to su valjda ove stare cijene, kako bi meni to sad otprilike izgledalo sa autom od recimo 88 kw ? uzmi u obzir da mi je to prva registracija i ovaj novi zakon (go.vna politicka)..R32 je napisao/la:A eevo kod mene 50kw placam 380KM, kod druga 74kw placa 450-470KM, to je bez ovih sad dodatnih 10-20 KM.
Ma jedino mogu na buraza, ali on vec ima auto na sebi jbg...jedino da vidim sa starcima je li iko od njih imao auto na sebi, ali zar nije svejedno jer valjda ovaj zakon vazi za sve ? uredu ova prva registracija, ali za ove ostale ce valjda vrijediti ovaj novi zakon za sve ?....i ova Fiesta je na meni, ali samo je nedavno preveo na sebe, jos uvijek nisam registrovao na svoje ime...majestic24 je napisao/la:Registrujes auto na nekog u porodici ko je vec ima neko auto na svoje ime (otac,mati,zena) i to je to.Papastathopoulos je napisao/la:ljudi, zanima me jedna stvar oko registracije, danas sam to prvi put cuo, a ne mogu da vjerujem da je to istina....
Moje auto je registrovano na ocevo ime i nemam u planu da ga prepisujem na sebe. Kad budem mijenjao auto,ili cu staviti ponovo na njegovo ime ili cu registrovati na zenu jer je vec imala auto registrovano na svoje ime. Nema zakona koji nema rupe.
P.S
Skupa ti je ta registracija. Koje osigruranje imas??
A Camelija je osiguranje..
A ovaj zakon nece mene zahvatiti koji registrujem svoje auto evo trecu godinu zaredom ? Prije 2 godine sam prvi put registrovao i platio registraciju oko 570 KM,a prosle godine oko 500 KM. Ove godine normalno placam isto kao prosle ili cu morati nesto po tom zakonu ??
74 kw je auto inace.
74 kw je auto inace.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Ma ovo novo je sitno 20-50KM nista posebno nije sad neki skok cijene
Dok ovo kada na sebe prvo auto registrujes plaćaš osiguranje 2x tj. 200% pa zato ispadne dosta skupo nažalost
Dok ovo kada na sebe prvo auto registrujes plaćaš osiguranje 2x tj. 200% pa zato ispadne dosta skupo nažalost

- Marsal
- Kontakt:
Otkad je taj zakon, znam samo kad kupiš novo auto da je prva registracija u pravilu 50-60 marki skuplja.
Pa ako kad i budem imao svoje na oca ću ga registrovat

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Pa i prije je valjda bilo kada prvi put registrujes da placas duplu registraciju, nije to nista novo, ali problem su naredne registracije poslije prve...prije je to bilo znatno jeftinije od prve a sada ce se svake godine smanjivati po 5% ...a sta je 5% ...JoseeMourinho je napisao/la:Ma ovo novo je sitno 20-50KM nista posebno nije sad neki skok cijene
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: Automobili, motori...
Ovo je prvo auto na tebi kao osobi, možeš svake godine drugo, al ovo je prvo koje preko sebe registrujesMarsal je napisao/la:Otkad je taj zakon, znam samo kad kupiš novo auto da je prva registracija u pravilu 50-60 marki skuplja.![]()

Samo 5% ma nemoguće yebote znaci za 20godina tek ce mi biti normalna?Papastathopoulos je napisao/la:Pa i prije je valjda bilo kada prvi put registrujes da placas duplu registraciju, nije to nista novo, ali problem su naredne registracije poslije prve...prije je to bilo znatno jeftinije od prve a sada ce se svake godine smanjivati po 5% ...a sta je 5% ...JoseeMourinho je napisao/la:Ma ovo novo je sitno 20-50KM nista posebno nije sad neki skok cijene
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Nece za 20, ali hoce za 8 tek...tako mi jaran rece...
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Semrush [Bot] i 169 gostiju.