Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
- rob do bagro
- Kontakt:
- rob do bagro
- Kontakt:
Re: Teretana
Respekt curi.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ne priznam ja cure bez sisa
Koju sam grešku pravio ovih pola godine što sam trenirao.
Za leđa sam radio samo lateralno, vratilo, veslanje sajlom i bucicama.
Glavnu vježbu sam izostavio, nisam radio glavnu vežbu za lats, ono sa šipkom kad se malo sagneš, ispraviš leđa i vučeš prema sebi uz butine do prepona.
Radio sam je samo jednom i ima veći uticaj od svega ovog zajedno, vježba je fenomenalna.
To će aBd čekati novi početak tamo u septembru,
a također ni mrtva dizanja nisam radio, a trebao bih i sigurno hoću aBd.
Trbušnjake i kardio se ne smije zanemariti, nipošto, pa makar vam cilj bio povećanje mišićne mase.

Glavnu vježbu sam izostavio, nisam radio glavnu vežbu za lats, ono sa šipkom kad se malo sagneš, ispraviš leđa i vučeš prema sebi uz butine do prepona.
Radio sam je samo jednom i ima veći uticaj od svega ovog zajedno, vježba je fenomenalna.

Trbušnjake i kardio se ne smije zanemariti, nipošto, pa makar vam cilj bio povećanje mišićne mase.
Nisi radio dvije glavne vjezbe za ledja, mrtvo i ovo sto si gore slikovito opisaoKlare je napisao/la:Koju sam grešku pravio ovih pola godine što sam trenirao.![]()
Radio sam je samo jednom i ima veći uticaj od svega ovog zajedno, vježba je fenomenalna.![]()

Jbga nisam se informisao, ono odavno radim vratilo, misleći da je to glavno za leđa, ali Bgm nije.
Vratilo dođe više za neko istezanje, ali u predjelu latsa osjetim tek malo nakon 6 serija, uradim ih ja i 10, ali skroz slab učinak.
Neki dan uzeo šipku i nevjerovatno kako pogađa već nakon jedne serije.
Nikad mi nije bilo jasno, toliko radim vratilo, a ono istinsko proširenje nikako da se dobije.
Eh leđa moja na jesen ćete vi meni aBd rasti i rasti.
Vratilo dođe više za neko istezanje, ali u predjelu latsa osjetim tek malo nakon 6 serija, uradim ih ja i 10, ali skroz slab učinak.
Neki dan uzeo šipku i nevjerovatno kako pogađa već nakon jedne serije.

Nikad mi nije bilo jasno, toliko radim vratilo, a ono istinsko proširenje nikako da se dobije.
Eh leđa moja na jesen ćete vi meni aBd rasti i rasti.
Zgibovi ćaba
Dobri su zgibovi, zdrava, zahtjevna vježba, ali neko ko hoće velika leđa zgibovi ne pomažu.
Oni idu do neke mjere, ali za nešto više ipak velika prednost vježbama koje sam naveo.
Oni idu do neke mjere, ali za nešto više ipak velika prednost vježbama koje sam naveo.

Koja je razlika kad radis sa dlanovima prema gore kad uhvatis naspram kad su dlanovi okrenuti podu
ja znam za lat ja npr lat radim sa 3-4 prsta tako izoliram biceps rade mi samo ledja ondasoxx je napisao/la:Koja je razlika kad radis sa dlanovima prema gore kad uhvatis naspram kad su dlanovi okrenuti podu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
- IlPrincipe
- Kontakt:
Moram napraviti pauzu od mjesec dana, da li će se odraziti velika promjena ?
Naravno u kuci cu raditi sklekove,trbusnjake,zgibove i imam par tegova ali opet nije to to kao u teretani i plasim se da me ne bude pola
a fkt nikad dosad nisam imao tako veliku pauzu.
Naravno u kuci cu raditi sklekove,trbusnjake,zgibove i imam par tegova ali opet nije to to kao u teretani i plasim se da me ne bude pola

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Ako budes nastavio ishranu,kao dok si trenirao ogromne razlike nece biti.Neces napredovat,ali bi to trebalo ostat 90% tvoje sadasnje muskulature najmanje.
Najveci problem nevjezbanja je promjena ishrane.Ja sam prosle god za 2 mjeseca sletio 10kg i imao samosjecaj da je 10kg misica s mene spalo cistih.Sreca za mjesec dana terora nad ribom i piletinom je brzo vratio stvari u normalu.
Sent from my LG-D605 using Tapatalk
Najveci problem nevjezbanja je promjena ishrane.Ja sam prosle god za 2 mjeseca sletio 10kg i imao samosjecaj da je 10kg misica s mene spalo cistih.Sreca za mjesec dana terora nad ribom i piletinom je brzo vratio stvari u normalu.
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
a da dodaš dodatnu težinu sebi prilikom nekih vježbi? ja sam znao stavljat ruksak pun flaša punih vode na ledja i raditi sklekoveIlPrincipe je napisao/la:Moram napraviti pauzu od mjesec dana, da li će se odraziti velika promjena ?
Naravno u kuci cu raditi sklekove,trbusnjake,zgibove i imam par tegova ali opet nije to to kao u teretani i plasim se da me ne bude polaa fkt nikad dosad nisam imao tako veliku pauzu.

Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D
-
- Kontakt:
Misicna masa se sporo dobija i sporo gubi. Pauza od mijesec dana neznaci puno misicnoj masi. Tu se najvise gubi motorika, memorija vijezbe to jest tehnika i misicna memorija. Jedini minus je da te ceka jaka upala misica poslije prvog treninga, koja moze trajati vise dana. Dok je upala u misicima vazno je piti puno vode, sto znaci mokriti cesce tokom dana cistu tekucinu. Voda daje snagu i olaksava proces zdravljenja misicima.
Neko je spomenuo BCAA kao supliment za trening. BCAA pomaze za probijanje leda poslije pauze. Jer amino kiselena ide direktno u krv. Kasnije opada efekat i prelazi u placebo. Za one koji nemaju za dodatke proteina, kreatina i amino kiselina netrebaju se sikirati. Svi ovi dodatci su vecinom placebo. Protein je prirodno u nasoj ishrani. Kreatin se proizvodi u nasem tijelu. Kreatin se uzima u slucaju da tijelo samo neproizvodi dovoljno. U krvi se izmjeri nivo kreatina. Amino kiselina su takodjer prirodno u ishrani. Kreatin i protein prolazi kroz bubrege. Sto vise unosis, sto vise se bubrezi opterecuju, zato umijereno. Previse unosenje BCAA moze stvarati amonijak u mozgu, sto je stetno mozdanim celijama. Sve umjereno treba uzimati, ali trening je glavni. Sto vise znoja to bolji trening.
Neko je spomenuo BCAA kao supliment za trening. BCAA pomaze za probijanje leda poslije pauze. Jer amino kiselena ide direktno u krv. Kasnije opada efekat i prelazi u placebo. Za one koji nemaju za dodatke proteina, kreatina i amino kiselina netrebaju se sikirati. Svi ovi dodatci su vecinom placebo. Protein je prirodno u nasoj ishrani. Kreatin se proizvodi u nasem tijelu. Kreatin se uzima u slucaju da tijelo samo neproizvodi dovoljno. U krvi se izmjeri nivo kreatina. Amino kiselina su takodjer prirodno u ishrani. Kreatin i protein prolazi kroz bubrege. Sto vise unosis, sto vise se bubrezi opterecuju, zato umijereno. Previse unosenje BCAA moze stvarati amonijak u mozgu, sto je stetno mozdanim celijama. Sve umjereno treba uzimati, ali trening je glavni. Sto vise znoja to bolji trening.
-
- Kontakt:
BCAA i amino kiselina je isto.
Pozdrav ljudi, početnik je pri tastaturi
Negdje sam pročitao da postoji neka aplikacija za android koja ti olakšava vježbanje, misli se na vježbanje kući, ne teretanu. Pa ako neko može reći kako se zove aplikacija, da skinem, pa da počnem raditi kući

Negdje sam pročitao da postoji neka aplikacija za android koja ti olakšava vježbanje, misli se na vježbanje kući, ne teretanu. Pa ako neko može reći kako se zove aplikacija, da skinem, pa da počnem raditi kući

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Imas mali milion slicnih aplikacija,i vecina njih ti daje instrukcije,objasnjenja,i sta sve ne tokom treninga.Samo nadji trening kategoriju na play store
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
Re: Odg: Teretana
Ma tražio sam ali nisam mogao nać... Nemam sad vremena za teretane, pa sam mislio da radim kod kuće...KiaKaha je napisao/la:Imas mali milion slicnih aplikacija,i vecina njih ti daje instrukcije,objasnjenja,i sta sve ne tokom treninga.Samo nadji trening kategoriju na play store
Evo ja sam sad ukucao samo "fitness" u search,i izbacilo mi je najmanje 50 aplikacija.Virtuagym je prva...
Re: Odg: Teretana
Našo sam tu, valjda je to ta u kojoj se priča, i valjda je dobraKiaKaha je napisao/la:Evo ja sam sad ukucao samo "fitness" u search,i izbacilo mi je najmanje 50 aplikacija.Virtuagym je prva...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.