Haris Medunjanin

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Batko
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la Batko » 27 jan 2014, 09:04

Nije bas toliki problem njegovo trcanje, problem je sto on trci u istom tempu nonstop, nema brzine i nema eksplozivnozti koja je neophodna za jednog modernog veznjaka, da ne kazem def veznog.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 27 jan 2014, 09:44

medunjanin bi u jednoj izbalansiranoj taktickoj postavci bio odlican za ovu ekipu jer ima stvarno dobar pregled igre i jaka je mrcina tj jedan je od najsigurnijih igraca kada ima loptu u nogama. pjanic ove godine igra dosta povucenije u romi, dosta trci i ima iznenadjujuce velik broj oduzetih lopti tako da bi nam takav pjanic u kombinaciji sa recimo kolasincem i medunjaninom kao deep lying playmakerom cinio poprilicno jak vezni red koji bi imao solidan spoj trke (pjanic, seo), snage (seo, medunjanin) i kreativnosti (medunjanin, pjanic). dosta ljudi konstantno potencira kako nam je losa odbrana, kako nemamo jake bekove a ispred stopera nam brisan prostor :D

GriFFoNi
Kontakt:

Post Postao/la GriFFoNi » 27 jan 2014, 10:06

Posto mi je Hertha najdraza u Bundesligi, te ekipa koja bas nekako po svim aspektima moze dovesti, a i Hare sam komotno upasti u ekipu..volio bih bas da dodje u glavni grad.Mislim tako kad se sve sagleda, te nisu nesto bajni u vezi..al to su moje zelje volio bih vise nego ista.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 27 jan 2014, 10:33

haris medunjanin je odlican igrac , veoma m,alo lopti gubi, jako siguran sa loptom i pasovima. no komično ga je gledati u kada treba zatvarati prostor u odbranoi jer on nije taj igrac. naravno to nije njegova greška.
salihovic-medunjanin
pjanic

ovo bi igrao i vjerujem da bi u momentu kada nemamo zadnjeg veznog ovo bila najbolja opcija.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 27 jan 2014, 14:23

Evil Genius II je napisao/la:medunjanin bi u jednoj izbalansiranoj taktickoj postavci bio odlican za ovu ekipu jer ima stvarno dobar pregled igre i jaka je mrcina tj jedan je od najsigurnijih igraca kada ima loptu u nogama. pjanic ove godine igra dosta povucenije u romi, dosta trci i ima iznenadjujuce velik broj oduzetih lopti tako da bi nam takav pjanic u kombinaciji sa recimo kolasincem i medunjaninom kao deep lying playmakerom cinio poprilicno jak vezni red koji bi imao solidan spoj trke (pjanic, seo), snage (seo, medunjanin) i kreativnosti (medunjanin, pjanic). dosta ljudi konstantno potencira kako nam je losa odbrana, kako nemamo jake bekove a ispred stopera nam brisan prostor :D
+1 fino receno

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 14 feb 2014, 20:58

" onclick="window.open(this.href);return false;

Medo večeras dao svoj prvi gol u sezoni. Šteta pa nije toliko bitan, počasni gol Gaziantepa u porazu od Rizespora (5:1).

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 01 mar 2014, 14:58

Ima li ko link za Haretovu tekmu?

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 04 mar 2014, 18:04

slika
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 mar 2014, 18:04

Vehab 1/1

Sent from my iPhone using Tapatalk

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 mar 2014, 18:17

Napisao sam jednom I ponovo cu... Medunjanin je tip igraca koje je pregazilo vrijeme. Poceo je karijeru kao 10tka ali fudbal je krenuo u pravcu koji zahtjeva puno brzeg I pokretljivijeg igraca za tu poziciju. Onda se s njim probava na 8ci cak I na zadnjem veznom a cinjenica je da za te obje pozicije trebaju igraci koji mogu da trce I koji su jaki defanzivno I u duelima. Medunjanin pored toga sto je uzasno spor, nema nikakve defanzivne navike, uzasno lose pokriva prostor ,lijen je za potrcat ,slab u duelima pogotovo zracnim . On onako melja loptu po sredini kad se protivnik povuce pa bi covjek rekao da zna igrat medzutim cim se isti stavi pod pritisak njema nigdje. Protiv trkacki jakih igraca a da pritom znaju I igrat on izgleda kao amater.sjetimo se portugala,slovacke 2 puta,rumunije pretprosle kvalifikacije itd... Jedino sto je odigrao dobro poluvrijeme protiv francuske ali kad su ga ljudi malo vise stisli u drugom poluvremenu pogubio se sav... Uostalom cinjenica je da do 26-27 godine tj do gaziantepa nikad ni u jednom klubu nije bio standardan iz gore navedenih razloga... I ja nemogu shvatit pojedine koji guraju njega prije salihovica na 8cu... Pa ljudi ljudski medo kad bi trcao kao salihovic on nebi hodao sljedeca 3 dana... To je isto kao da poredite divlju macku sa pitomom kucnom macom...

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 04 mar 2014, 18:28

Medunjanin: "Bradu imam jer je imao i naš poslanik Muhamed a.s"

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 05 mar 2014, 00:05

Sjecam se Mede protiv Zelje, dodje kod golmana po loptu i kao na poligonu ih valja bez trunke straha (nije mjerilo)...Nego, on je tehnici jaci od Pjanica , spor jeste ali zna pokrivat prostor, zadnji vezni nije, najbolji je kad su trojica u sredini gdje pired sebe ima recimo Pjanica i iza Rahimica, tu dolazi njegova igra do izrazaja, strasno kreativan, slabo gubi loptu i strasnu lijevu nogu ima, ja ne znam sta ivaj decko gore pise.. Xavi je slab u duelu, posebno u zraku a ni def nije nesto...onoo ha ha

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 05 mar 2014, 00:08

Sheyi je napisao/la:Medunjanin: "Bradu imam jer je imao i naš poslanik Muhamed a.s"
Aaa svaka mu čast :D...

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 mar 2014, 20:56

e moj harise :roll: samir muratovic je za tebe izmislio fudbal
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 05 mar 2014, 21:03

gruezi je napisao/la:Napisao sam jednom I ponovo cu... Medunjanin je tip igraca koje je pregazilo vrijeme. Poceo je karijeru kao 10tka ali fudbal je krenuo u pravcu koji zahtjeva puno brzeg I pokretljivijeg igraca za tu poziciju. Onda se s njim probava na 8ci cak I na zadnjem veznom a cinjenica je da za te obje pozicije trebaju igraci koji mogu da trce I koji su jaki defanzivno I u duelima. Medunjanin pored toga sto je uzasno spor, nema nikakve defanzivne navike, uzasno lose pokriva prostor ,lijen je za potrcat ,slab u duelima pogotovo zracnim . On onako melja loptu po sredini kad se protivnik povuce pa bi covjek rekao da zna igrat medzutim cim se isti stavi pod pritisak njema nigdje. Protiv trkacki jakih igraca a da pritom znaju I igrat on izgleda kao amater.sjetimo se portugala,slovacke 2 puta,rumunije pretprosle kvalifikacije itd... Jedino sto je odigrao dobro poluvrijeme protiv francuske ali kad su ga ljudi malo vise stisli u drugom poluvremenu pogubio se sav... Uostalom cinjenica je da do 26-27 godine tj do gaziantepa nikad ni u jednom klubu nije bio standardan iz gore navedenih razloga... I ja nemogu shvatit pojedine koji guraju njega prije salihovica na 8cu... Pa ljudi ljudski medo kad bi trcao kao salihovic on nebi hodao sljedeca 3 dana... To je isto kao da poredite divlju macku sa pitomom kucnom macom...
Reci gdje je poceo karijeru i ko mu je bio trener i koju je poziciju igrro ??? Neznas
Koju poziciju je igro u Holanskom dresu??? Neznas

KOju poziciju je igro kod Luisa van Gaala?? Neznas

Da kazes da nije standardan reci mi klub u kojem nije bio standardan?? Nema ga jer je uvijek bio standardan...
A da Safet gura Medunjanina gdje god mu skripi i da u repki ne igra svoju poziciju to je druga stvar ...
Nalupo si se gluposti nemoj vise ziv bio..
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 05 mar 2014, 21:06

fedeltafrotta je napisao/la:e moj harise :roll: samir muratovic je za tebe izmislio fudbal
i ti se asli razumijes u fudbal ko i safet susic haman

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 mar 2014, 22:14

Adale medunjanin je poceo karijeru u az alkmaru dok je trener bio luis van gal... Prvu sezonu odigrao par utakmica drugu 6-7 uglavnom ulazio sa klupe nakon toga posudba u spartu roterdam gdje je cas igrao cas bio na klupi nakon toga se vratio u az gdje je ponovo vecinu sezone presjedio na klupi I poceo par utakmica... Nakon toga odlazi u valladolid gdje je prvu sezonu ogromnu vecinu utakmica poceo na klupi a nekad ga ni na klupi nije bilo.. U drugoj sezoni u valladolidu je isto tako uglavnom bio zamjena gdje je postigao par efektnih golova kao joker s klupe .. Obicno nakon golova bi poceo u prvoj postavi sljedecu utakmicu ali bi ga cesto vadili vec na poluvremenu. Nakon ispadanja valladolila odlazi u maccabi gdje je prva 2 mjeseca bio stanndardan a postigao je I gol panathanaikosu u evropa ligi. Onda kao I obicno mu forma pada I ubrzo je preselio na klupu ... Bio je najplaceniji igrac a sjedio na klupi. To mu je smetalo pa se fizicki probao obracunati s trenerom.. Otjerase ga pa je ostatak sezone bio bez kluba a smijurija od selektora ga uprkos svemu drzao u repci. Nakon toga odlazi u gaziantep gdje je prosle godine igrao cas bio na klupi da bi se pred kraj ustalio u prvoj postavi. Ove sezone je uglavnom standardan ali igra mu je ispodprosjecna cak I za standarde turske lige. Ti ako nezelis da vidis koliko je to takticki I trkacki limitiran igrac to je tvoja stvar...

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 05 mar 2014, 22:44

gruezi je napisao/la:Adale medunjanin je poceo karijeru u az alkmaru dok je trener bio luis van gal... Prvu sezonu odigrao par utakmica drugu 6-7 uglavnom ulazio sa klupe nakon toga posudba u spartu roterdam gdje je cas igrao cas bio na klupi nakon toga se vratio u az gdje je ponovo vecinu sezone presjedio na klupi I poceo par utakmica... Nakon toga odlazi u valladolid gdje je prvu sezonu ogromnu vecinu utakmica poceo na klupi a nekad ga ni na klupi nije bilo.. U drugoj sezoni u valladolidu je isto tako uglavnom bio zamjena gdje je postigao par efektnih golova kao joker s klupe .. Obicno nakon golova bi poceo u prvoj postavi sljedecu utakmicu ali bi ga cesto vadili vec na poluvremenu. Nakon ispadanja valladolila odlazi u maccabi gdje je prva 2 mjeseca bio stanndardan a postigao je I gol panathanaikosu u evropa ligi. Onda kao I obicno mu forma pada I ubrzo je preselio na klupu ... Bio je najplaceniji igrac a sjedio na klupi. To mu je smetalo pa se fizicki probao obracunati s trenerom.. Otjerase ga pa je ostatak sezone bio bez kluba a smijurija od selektora ga uprkos svemu drzao u repci. Nakon toga odlazi u gaziantep gdje je prosle godine igrao cas bio na klupi da bi se pred kraj ustalio u prvoj postavi. Ove sezone je uglavnom standardan ali igra mu je ispodprosjecna cak I za standarde turske lige. Ti ako nezelis da vidis koliko je to takticki I trkacki limitiran igrac to je tvoja stvar...
Kao prvo nisi me cito dok je igro u Az ko mu je bio trener i koju poziciju je igro a poslije sam spomeno Van Gaala znaci ako znas ime prvog trenera gdje je Haris bio standardan svaku utakmicu igro trener koji trazi maximum na terenu ... pogresio sii ali ok idemo dalje...
U spartu je preso kad ga je luis van gaal posudio iz logickog razloga jer je imo jace igrace iskusnije zna se koli9ko je direktor banke dao love i da bi na kraju nestala i banka i luis van gaal i borio se za titulu i bio standardan da bi otiso u spaniju i uvijerk bio starter i kad su ispali preso u Izrael gdje je bio uvjek standardan do konflikta sa trenerom i nakon dva mijeseca napustio je klub.... u turskoj je uvijek standardni ...
A to nije tema ali et prico si o pozicijama njegovim pito sam te koje je pozicije igro i kod kojeg trenera alin nije bitnooo .... Ti prvo moras pogledat Spahica koji u repki se kurci ide naprijed dribla i Medunjanina zavaljuje svaku tekmu...Uporedi Spahinu igru u klubu i u repki i bice ti jasno... Ako se razumijes u fudball shvatices da je lulic i medunjanin najvece radilice u repki!!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 mar 2014, 22:44

Jedino sto mi se svidjelo kod tebe je brada , hahah

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 06 mar 2014, 08:26

Definitivno je ispao iz sablona ofanzivnog veznjaka. Puno vise mu odgovara pozicija zadnjeg veznog kad je on taj koji prenosi loptu iz odbrane u napad.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, Google Adsense [Bot] i 57 gostiju.