Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Burberry46
- Kontakt:
Re: Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18
Ponosan na Juve, svaka cast igracima. Allegri treba ostati u Juventusu.
Ne vjerujem kako smo blizu bili i da je Real u Madridu bio na koljenima.
Ne vjerujem kako smo blizu bili i da je Real u Madridu bio na koljenima.
1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- IlCapitano
- Kontakt:
Nije ga uopšte udario nogom, jedino upitno je je li ga gurnuo sa leđa, po onim snimkama koje su pokazali nije. U najboljem slučaju 50:50 odluka i osim ako nemaš tehnologiju ne možeš ono svirati u onom momentu.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Na stranu penal. Ovo je bilo nadrealno. Čak i nismo igrali kako možemo, ali kada je srce tu onda ide. Costa briljantan, igrač superiornog mentaliteta, sve dobro je poteklo od njega, i prvi i treći gol i brojna otvaranja. Onako Marcela vrtiti nije malo. Griješio je u nekim laganim dodavanjima jer se izuzetno trošio. Mandzo lav, nisam bio za njega očekujuci drugu utakmicu, ali on jednostavno ne zakaze kada treba. Gresaka je bilo, Sandro, Chiellini onako, Higuain isto iako se borio. Glupo mi je pricati o izmjenama kada se okrene, prizeljkivao sam je jer smo mnogo padali, ali sam znao da ce biti u produzetku. Ali nama se uvijek osveti čak i kada pomislimo čuvati rezultat.
Jbg, lakše bi bilo da su nas satrali. LP je jednostavno za nas nesretna. Ali tu smo i opet cemo pokusati.
Jbg, lakše bi bilo da su nas satrali. LP je jednostavno za nas nesretna. Ali tu smo i opet cemo pokusati.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Sta cemo sa penalima i sudjenjem iz prve utakmice ? Sta cemo sa cjelokupnim sudjenjem gdje je svaki kontakt bio faul (a ako ne vjerujes u ovo, snimku laganu upali i pogledaj), i sta cemo sa penalom u 93-oj minuti ? To su cinjenice i realnost. Nije ba ovo prvi put da se desava, nego je toliko za*eban momenat bio za dogoditi se da je izazvao preveliku prasinu. I gore stvari su se desavala i desavat ce se, jer fudbal je biznis, a ne nekakav sport.Biscione je napisao/la:Da su ovo 1980-te kad se igrao muški fudbal složio bih se s tobom, ali već odavno je u fudbalu vrijeme manekena i sudije sude u skladu s tim, ali to se izgleda samo primjeti kad se dosudi protiv tvog kluba. Ne kažem ništa protiv vas, i ja sam navijač i mi navijači smo svi subjektivni, samo primjećujemo kada nas oštete a kada nas "pomaze" onda je sve čisto i OK. Večeras ste sami krivi, nije se mjelo dopustit da igrač ostane sam u onakvoj prilici u zadnjoj minuti, pa ono se ni nama ne bi desilo sa Ranochijom i Lisandrom na štoperimafirefirefirely je napisao/la:Druze, ne moze od lijeve noge Benatije padati naprijed na glavu.. Krenuo je vec u pad cim je osjetio Benatiju iza sebe...
Lijepo rece nedavno neki stariji fudbaler. Pratim samo 3 i 4 ligu, tu se jedino igra fudbal. Ovo su sistemske stimaljke kroz duzi niz godina. I vratit ce se ovo Juventusu, prvom prilikom ko sto je vraceno recimo Chelseau.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Buffon: “I’m happy to play with Juventus, I’m proud of what we have done today & proud of playing with my teammates in a games like this. The referee is the only person who saw it’s a penalty & we can’t complain.” 
Agnelli: “We are proud of what we have done today, it’s shame we’ve lost because of a foolish mistake. The referee costed us the match. Yes I expected the comeback because we are Juventus, everyone know that.”

Agnelli: “We are proud of what we have done today, it’s shame we’ve lost because of a foolish mistake. The referee costed us the match. Yes I expected the comeback because we are Juventus, everyone know that.”
Zadnja izmjena: Nedved11, dana/u 11 apr 2018, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*
E sve pisem pa brisem.. tezak poraz, uvijek kad mislis da ne moze gore i teze liga prvaka te uvjeri da moze i gore i teze i bolnije. Kakva fudbalska noc, kakav klasik Juventusa na Bernabeu, kakav doktorat Maxa i ekipe
hvala Juve za sve, ako nista naucio si me da podnosim poraze u zivotu i da lakse prelazim preko njih. Sto se tice zadnje situacije, jasno kao sunce da je odlula 50% 50%, Vasqez ceka loptu i bilo kakav kontakt da padne, i onda Mike odlucuju da presudi pobjednila iako je po svemu trebalo da ide u poduzetke.. jos za kraj, Gigi koji poslije 0:3 u Torinu cestita i aplaudira ekipi Reala, koji u 20godina karijere ne dobije zbog protesta crveni i koji svojim govorom tijela jasno pokazuje da nije penal, da ne moze biti penal, Mike u inat svemu svira. Dodao bih jos, produzio je 3min, na osnovu cega? Jedne izmjene? Ne ovo nije Gigijev kraj, Neee!

Max Allegri
-
- Kontakt:
Fortuna je nagradila onaj tim koji je krenua naprijed.
Real je imao puno vise i rizikovati i izgubiti nakon 3-0.
Primljen gol bi im znacio kraj pa su opet napadali, a mi smo cekali produzetke i po ko zna koji put ispusili.
I da smo docekali produžetke isti bi bio komacan scenarij, primili bi ga u 120.min ili bi izgubili na penale.
Sta se cekalo sa izmjenama, cuadrado je korao dobiti 20min da on i costa trce i probijaju kontrama.
U zadnjem i predzadnjem napadu se jasno vidi mentalitet, allegri pokazuje da se smiri lopta i ceka kraj a zidane pokazuje da se krene naprijed i pokusa dati gol.
Real je imao puno vise i rizikovati i izgubiti nakon 3-0.
Primljen gol bi im znacio kraj pa su opet napadali, a mi smo cekali produzetke i po ko zna koji put ispusili.
I da smo docekali produžetke isti bi bio komacan scenarij, primili bi ga u 120.min ili bi izgubili na penale.
Sta se cekalo sa izmjenama, cuadrado je korao dobiti 20min da on i costa trce i probijaju kontrama.
U zadnjem i predzadnjem napadu se jasno vidi mentalitet, allegri pokazuje da se smiri lopta i ceka kraj a zidane pokazuje da se krene naprijed i pokusa dati gol.
#ALLEGRIOUT
- IlCapitano
- Kontakt:
Koliko jadan moraš biti 

Onoliko da se rijecima ne moze opisati.IlCapitano je napisao/la:Koliko jadan moraš biti
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Film u kom glavni lik mora ubiti zmaja sa cakijom. I nakon epske borbe,izvan svih ocekivanja nas junak je oborio neman i taman da zada zavrsni udarac podere ga srcani udar i ide odjava. -- Juventus u LP.
Buffon, Agnelli i Alegri, izjave su za svaku pohvalu, pogotovo Agnelieva.. 

1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Na bih Juventina nazivao jadnim jer nije da to nije slučaj generalno kod nas, ali večerašnje okolnosti se ne mogu tome pripisati. Previše je uloga bilo, valjalo je ovo stići, igralo bi se još pola sata, svega bi tu bilo.
Moj Marvine, dokle ćemo mi ovo doživljavati? Čovječe, Barca, Real, pa ispadanje od Bayerna, pa ovo, da ne spominjem sad ranije godine. Teške rane.
Moj Marvine, dokle ćemo mi ovo doživljavati? Čovječe, Barca, Real, pa ispadanje od Bayerna, pa ovo, da ne spominjem sad ranije godine. Teške rane.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 12 apr 2018, 00:08, ukupno mijenjano 1 put.
#MaxOUT
#MaxOUT
-
- Kontakt:
Inace Vasqez ima oci na glavi i vidi da mu je ovaj na ledjima...kreno je glavom na loptu,taj trzaj koji se jasno vidi ne moze se odglumiti, nikako.Mig_Mig je napisao/la:E sve pisem pa brisem.. tezak poraz, uvijek kad mislis da ne moze gore i teze liga prvaka te uvjeri da moze i gore i teze i bolnije. Kakva fudbalska noc, kakav klasik Juventusa na Bernabeu, kakav doktorat Maxa i ekipehvala Juve za sve, ako nista naucio si me da podnosim poraze u zivotu i da lakse prelazim preko njih. Sto se tice zadnje situacije, jasno kao sunce da je odlula 50% 50%, Vasqez ceka loptu i bilo kakav kontakt da padne, i onda Mike odlucuju da presudi pobjednila iako je po svemu trebalo da ide u poduzetke.. jos za kraj, Gigi koji poslije 0:3 u Torinu cestita i aplaudira ekipi Reala, koji u 20godina karijere ne dobije zbog protesta crveni i koji svojim govorom tijela jasno pokazuje da nije penal, da ne moze biti penal, Mike u inat svemu svira. Dodao bih jos, produzio je 3min, na osnovu cega? Jedne izmjene? Ne ovo nije Gigijev kraj, Neee!
Uz sve to maši loptu skroz i koljenom zakucava po rebrima i plucima Vasqueza, o čem mi pričamo ovdje?
Fin komentar dade momak koji sudi profesionalno.
Iz mog ugla ne toliko iskusnog sudije je kazneni udarac. Igrač se nalazi u očiglednoj prilici za postizanje gola, u kretanju prema lopti sa ne baš pretjeranom ravnotezom, jer ipak ide glavom prema lopti. Ruke na ledjima i odgurivanje pa cak i minimalnog intenziteta u slicnoj situaciji ometa igrača, svako ko je kad igrao fudbal zna koliko to zasmeta. Odgurivanje protivnickog igraca koji je u gol šansi unutar 16 metara, pa cak i da je kontakt minimalnog intenziteta = kazneni udarac.
samosarajvo je napisao/la:
Fin komentar dade momak koji sudi profesionalno.
Mislim, ako već idemo tim principom. Previše je podijeljenosti da bi se reklo da je sve čisto.Predsjednik Komiteta za sudije i suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Ibrahim Hasanbegović je ocijenio kako arbitar Michael Oliver nije trebao svirati penal iz kojeg je Ronaldo pogodio za prolazak Reala u polufinale Lige prvaka.
P.S. Arturo Vidal juventino vero.

#MaxOUT
#MaxOUT
-
- Kontakt:
Samo zamislite da je poljak odbranio penal pa da smo ispali na penale. Ja to ne bi preživio.
Meni nekako bude lakse, jer cim ga nišom zabili prije produzetaka kad smo ih imali u knock downu i priliku da ih dokrajcimo, znao sam da ispadamo.
i da smo napali cetvrti gol pa ga primili opet bi nam trebao jedan za prolaz, ovako smo samo cekali da ga primimo..pola sata nam je gol visio u zraku i desilo se u najgorem mogucem trenutku, mozda su nam samo postedili muka kao protiv bayerna.
Svaka cast igracima i treneru do 61. min ali poslije toga smo mi prestali da igramo, to nam je bezbroj puta koštalo i nikad da naučimo.
Meni nekako bude lakse, jer cim ga nišom zabili prije produzetaka kad smo ih imali u knock downu i priliku da ih dokrajcimo, znao sam da ispadamo.
i da smo napali cetvrti gol pa ga primili opet bi nam trebao jedan za prolaz, ovako smo samo cekali da ga primimo..pola sata nam je gol visio u zraku i desilo se u najgorem mogucem trenutku, mozda su nam samo postedili muka kao protiv bayerna.
Svaka cast igracima i treneru do 61. min ali poslije toga smo mi prestali da igramo, to nam je bezbroj puta koštalo i nikad da naučimo.
#ALLEGRIOUT
-
- Kontakt:
E jbg...kao sto rekoh da nije bilo kontakta sa ledja, a jeste, sam pokret noge je za penala.
Vasqez je totalno van balansa jer se spusta i ide glavom na nizu loptu ili je pokušava plucima smiriti, svejedno je.Ovaj trzaj glavom ne moze biti gluma, a on odaje namjere Lucasa.
Evo 4 navijaca Bayerna, 2 Dortmunda, jedan Chelsea koji mrzi CR-a jos iz doba Manchestera i onog finala LŠ, nemaju dilemu.
Ja odavno cisciji penal ovog tipa nisam vidio.Znaci da nije ruka ili udarac po nogama, vec na ovaj fazon.
Sam momenat i sve to jeste takvo kakvo jeste ali nema dileme o penalu.
Vasqez je totalno van balansa jer se spusta i ide glavom na nizu loptu ili je pokušava plucima smiriti, svejedno je.Ovaj trzaj glavom ne moze biti gluma, a on odaje namjere Lucasa.
Evo 4 navijaca Bayerna, 2 Dortmunda, jedan Chelsea koji mrzi CR-a jos iz doba Manchestera i onog finala LŠ, nemaju dilemu.
Ja odavno cisciji penal ovog tipa nisam vidio.Znaci da nije ruka ili udarac po nogama, vec na ovaj fazon.
Sam momenat i sve to jeste takvo kakvo jeste ali nema dileme o penalu.
A onda ti se vrati penal nad Pogbom u finalu LP...
Max Allegri
Nekakvog kontakta je bilo, je li to bilo dovoljno za penal? Mislim da nije. Nakon toga imamo navodno udaranje nogom, ja to nisam vidio. Morate biti hrabri da u ovakvoj situaciji dosudite penal. Mislim da je sudac ovdje pogriješio, rekao je Mateo Beusan

- IlCapitano
- Kontakt:
Kako ga neću nazvati jadnim kad ne može biti jadniji? Ne možeš biti toliko slijep i pristran pa i nakon ovakve predstave večeras pričati sranja i gluposti.Pogba je napisao/la:Na bih Juventina nazivao jadnim jer nije da to nije slučaj generalno kod nas, ali večerašnje okolnosti se ne mogu tome pripisati. Previše je uloga bilo, valjalo je ovo stići, igralo bi se još pola sata, svega bi tu bilo.
Fortuna nagradila tim koji je krenuo naprijed? Misliš onaj koji se vratio od 3 gola zaostatka? Ako ćeš pisati takve gluposti jasno je da fudbal u životu nisi ni rekreativno igrao. Koliko je samo mentalne snage trebalo da se vrate u ovu utakmicu, koliko su se fizički potrošili ganjajući njih u posjedu i zaustavljajući kontre. Nisu roboti jebote, igrali su 70 minuta bez prestanka, nije samo jedan igrač izgubio snagu, ulazak Cuadrada ili bilo koga drugog ne može promijeniti puno kad je cijela ekipa na izdisaju. Čekala se pauza i produžetak da se malo noge i glave oporave, evo i Max kaže da su izmjene bile spremne odmah za početak produžetka, vjerujem da bi odmah krenuo prvi val kao na početku i da bi krenuli po 4. gol.
Ne možeš biti takmac pa ekipi ni ruku pružiti šta su sve uradili večeras, nego ljudima pičiti po živcima. Jadan, jadov i tačka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.