AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Beduin
- Kontakt:
Re: AC Milan
Ni ja ne pamtim ludji januar u Milanu, nestvarno sta se izdesava za 24h. Mada, svi znamo da se na ovome radilo u tisini a ne zadnji dan da odluce dati Benacera npr. Ocito da trener nije zadovoljan na treninzima te zdravstvenim biltenom, upravo zbog toga mi nije krivo sto smo skinuli Benacera i Okafora na koje se nikako osloniti.
Sottil bolji od Okafora? Ne znam vala, ali je cinjenica da sad imamo italijana koji makar ima kontinuitet igranja za promjenu. A samo ooju godinu stariji, dakle i iskusniji.
Bondo ispred Benacera? Barem je dosta mladji, zdraviji, vise bi mogao doprinjeti u defanzivi i pravo okretan i jak momak. Jeste i dalje neiskusan, ali ima dosta prostora za napredak i dokazivanje. Meni je ovo ok rotacija.
Sottil bolji od Okafora? Ne znam vala, ali je cinjenica da sad imamo italijana koji makar ima kontinuitet igranja za promjenu. A samo ooju godinu stariji, dakle i iskusniji.
Bondo ispred Benacera? Barem je dosta mladji, zdraviji, vise bi mogao doprinjeti u defanzivi i pravo okretan i jak momak. Jeste i dalje neiskusan, ali ima dosta prostora za napredak i dokazivanje. Meni je ovo ok rotacija.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ma vidi nema smisla pojedinačno porediti igrače, jer je očigledno da je cilj bio dovesti igrače koji više odgovaraju sistemu 4-4-2.
Bondo nije isti tip igrača kao Ismail, al će vjerovatno puno bolje odraditi defanzivu što je jako bitno za ta 2 vezna u toj formaciji.
Sotil bi trebao biti puno više upotrebljiv na lijevom krilu od Okafora u 4-4-2.
Kao što sam napisao brine me to što je u februaru pregust raspored tako da neće imati kad uigravati nove igrače, a od februara ti zavisi kompletna sezona.
Bondo nije isti tip igrača kao Ismail, al će vjerovatno puno bolje odraditi defanzivu što je jako bitno za ta 2 vezna u toj formaciji.
Kao što sam napisao brine me to što je u februaru pregust raspored tako da neće imati kad uigravati nove igrače, a od februara ti zavisi kompletna sezona.
Il Club più titolato al mondo!
muxa je napisao/la: ↑04 feb 2025, 09:12Ma vidi nema smisla pojedinačno porediti igrače, jer je očigledno da je cilj bio dovesti igrače koji više odgovaraju sistemu 4-4-2.
4-4-2 formacija nema krila

A uigravace se u hodu 
Mislim da ce Felix igrati tog SS napadaca , a Rafa ide na svoju lijevu stranu. Sotil je zamjena za Rafu da ga odmori i plus talijan koji nam treba. Samo da se Felix uklopi dobro onda bi moglo dosta da profitiraju i Rafa i Pulisic i Gimenez od njega, jer taj momak ima viziju i sve potrebno da bude pokretacka snaga ove ekipe. Njemu treba kontinuitet i doce na svoje, al hajd pred nama je pa cemo vidjeti. Bas dosta utakmica igramo u narednih mjesec ipo dana

Mislim da ce Felix igrati tog SS napadaca , a Rafa ide na svoju lijevu stranu. Sotil je zamjena za Rafu da ga odmori i plus talijan koji nam treba. Samo da se Felix uklopi dobro onda bi moglo dosta da profitiraju i Rafa i Pulisic i Gimenez od njega, jer taj momak ima viziju i sve potrebno da bude pokretacka snaga ove ekipe. Njemu treba kontinuitet i doce na svoje, al hajd pred nama je pa cemo vidjeti. Bas dosta utakmica igramo u narednih mjesec ipo dana
Mene Felix raduje zbog toga sto zna podvaliti loptu, a realno mislim da ovaj napadac novi nije bas 1 na 1 dribler, nego golgeter kojem moras dati dobru loptu da bi pogodio....
Prije cca godinu dana mi je ovaj Bondo zapeo za oko, pa sam pisao tad o njemu na temi Serije A. Baš mi je drago da je došao u Milan, da vidimo ima li kvalitet za napraviti iskorak.
Sve u svemu, mislim da je ovo dobar transfer, 10M€ nije neka cifra za ovako mladog i potentnog igrača. A i plata je osjetno manja nego kod Benaccera.
- Beduin
- Kontakt:
Ja opet ne vidim kako mozemo igrati 442 a da neki igraci ne trpe, osim protiv slabijih ekipa kad napadamo i treba ti igrac vise u fazi napada.
Leao lijevo? Preofanzivno i odbrane dodatno trpi, znajuci koliko on doprinosi kad se branimo.
Leao kao SS? Tu je jos losiji i Gimenez bi morao za njega trcati i dodatno se trositi, kao sto je Morata radio ili Giroud koji se vracao nazad i lijevo izvlacio da ganja igrace.
Tu odmah dolazi i pitanje Felixa, jer u 442 bi od njega zavisila pozicija Leaoa. Osim, kao sto sam neki dan spomenuo, da Felix bude opcija sa klupe jer je svakako dosao na posudbu bez obaveze kupovine, a ovisno od situacije na terenu tako i njega koristiti i formaciju prilagodjavati (dal' 442 ili 433/4231).
Reijnders u 442? Moras ga podrediti formaciji gdje nece biti ofanzivan i sa vise slobode kao do sad, jer u tom slucaju ostavljas Fofanu samog na vjetrometrini. A ponajboljeg igraca je steta i grijeh podrediti svojij polovini terena sa nekim izletima prema naprijed, a cini mi se 2. najbolji strijelac ekipe je i strasno opasan po protivnika.
Ne znam stvarno, nagadjam i onako povrsno sam ovo preletio i napisao, ali ce bas biti zanimljivo vidjeti sta i kako ce uogravati trener u nastavku sezone.
Leao lijevo? Preofanzivno i odbrane dodatno trpi, znajuci koliko on doprinosi kad se branimo.
Leao kao SS? Tu je jos losiji i Gimenez bi morao za njega trcati i dodatno se trositi, kao sto je Morata radio ili Giroud koji se vracao nazad i lijevo izvlacio da ganja igrace.
Tu odmah dolazi i pitanje Felixa, jer u 442 bi od njega zavisila pozicija Leaoa. Osim, kao sto sam neki dan spomenuo, da Felix bude opcija sa klupe jer je svakako dosao na posudbu bez obaveze kupovine, a ovisno od situacije na terenu tako i njega koristiti i formaciju prilagodjavati (dal' 442 ili 433/4231).
Reijnders u 442? Moras ga podrediti formaciji gdje nece biti ofanzivan i sa vise slobode kao do sad, jer u tom slucaju ostavljas Fofanu samog na vjetrometrini. A ponajboljeg igraca je steta i grijeh podrediti svojij polovini terena sa nekim izletima prema naprijed, a cini mi se 2. najbolji strijelac ekipe je i strasno opasan po protivnika.
Ne znam stvarno, nagadjam i onako povrsno sam ovo preletio i napisao, ali ce bas biti zanimljivo vidjeti sta i kako ce uogravati trener u nastavku sezone.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Bitno je da znaš na šta sam misliomeskalin je napisao/la: ↑04 feb 2025, 09:52muxa je napisao/la: ↑04 feb 2025, 09:12Ma vidi nema smisla pojedinačno porediti igrače, jer je očigledno da je cilj bio dovesti igrače koji više odgovaraju sistemu 4-4-2.
4-4-2 formacija nema krilaako bude ovo igrao onda ce od krila praviti polutke sto je pogresno skoz, prije da ce Filixa na krilo gurati nego promjeniti cijeli sistem igre.

Moje mišljenje da se formacija neće dirati i da će ona i dalje biti 4-2-3-1. Jer 90% ekipe je navikao na nju. Jasno je da će u toku utakmice biti pomjeranja.
Po meni to će ovako izgledati:
Maignan
Walker-----Tomori----Pavlović-----Theo
Fofana-----Reijnders
Pulišić------Joa Felix------Leao
Santi Gimenez
Ovom formacijom se konačno neki igrači vraćaju na primarne pozicije, a to su Rajnders i Pulisić. Sa gore navedenim se dobija dodatni veznjak na klupi a to je Musah, kao i Bondo, i vjecito povrijedjeni Loftus. Zamjena za Leao tj Okafora se dovela a to je Sotil. Ostaje žal za stoperom i desnim krilom ali naravno ne može to sve za jedan prelazni rok/jedan dan. Sve u svemu klupa skromna : Sportielo, Thiaw, Gabia, Teraciano, Jimenez, Royal (kad bude zdrav), Bondo, Cukwueze,Abraham, Jović i Camarda , vala mogu izgurati sezonu.
Za kraj, cilj ove ekipe treba da bude plasman u top 4/5 , u ligi prvaka sta god da se uradi. Takodjer, sutra po prolaz u polufinale Coppe
Po meni to će ovako izgledati:
Maignan
Walker-----Tomori----Pavlović-----Theo
Fofana-----Reijnders
Pulišić------Joa Felix------Leao
Santi Gimenez
Ovom formacijom se konačno neki igrači vraćaju na primarne pozicije, a to su Rajnders i Pulisić. Sa gore navedenim se dobija dodatni veznjak na klupi a to je Musah, kao i Bondo, i vjecito povrijedjeni Loftus. Zamjena za Leao tj Okafora se dovela a to je Sotil. Ostaje žal za stoperom i desnim krilom ali naravno ne može to sve za jedan prelazni rok/jedan dan. Sve u svemu klupa skromna : Sportielo, Thiaw, Gabia, Teraciano, Jimenez, Royal (kad bude zdrav), Bondo, Cukwueze,Abraham, Jović i Camarda , vala mogu izgurati sezonu.
Za kraj, cilj ove ekipe treba da bude plasman u top 4/5 , u ligi prvaka sta god da se uradi. Takodjer, sutra po prolaz u polufinale Coppe
Pa to u suštini i jest 442 sa Felixom. 
Zadnja desetka koju smo imali je bio Hakan i tad smo imali dobru ravnotežu u sredini, igrači poput Felixa, Diaza ili CDK su čisti SS radi kojih smo često imali propuh kroz sredinu. Baš moraš imati specifičan profil igrača da bi to funkcionisalo.
Mislim da će dosta zavisiti od protivnika i okolnosti, ova 442 sa jako ofanzivnim krilima i veznjacima koji su više box to box nego li DCM zvuči kao harakiri protiv jačih ekipa.
U hodu će se vjerovatno štošta mjenjati i adaptirati, nije to ni dalje dovoljno da bi uspostavio svoj stil igre, ali je širi izbor nego što je bio i neka nova energija koja će se htjeti dokazivati.

Zadnja desetka koju smo imali je bio Hakan i tad smo imali dobru ravnotežu u sredini, igrači poput Felixa, Diaza ili CDK su čisti SS radi kojih smo često imali propuh kroz sredinu. Baš moraš imati specifičan profil igrača da bi to funkcionisalo.
Mislim da će dosta zavisiti od protivnika i okolnosti, ova 442 sa jako ofanzivnim krilima i veznjacima koji su više box to box nego li DCM zvuči kao harakiri protiv jačih ekipa.
U hodu će se vjerovatno štošta mjenjati i adaptirati, nije to ni dalje dovoljno da bi uspostavio svoj stil igre, ali je širi izbor nego što je bio i neka nova energija koja će se htjeti dokazivati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- muha milanez
- Kontakt:
Na hajr da izađe sve ovo. Puno promjena, ali vjerujem da će se desiti pozitivni šok. Već sutra vrlo dobra Roma, najbolji primjer kada pogodiš sa pravim trenerom. Koliko su se samo poboljšali i ustabilili.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
U pola sezone promjeniti pola tima, i ocekivati nesto??? Da se jedan evontualno dva igraca dovela pa hajd al ovako kad ce se to uigrati, na nekom ozbiljnijem nivou je svedeno na minimum jer je fudbal postao nauka svaki detalj se gleda studira....oni doveli 5 novih i ovdje se ocekuje nestoo....ne znam
Trener je dobio sto je zelio, rijesio je se onih koje nije htio, doveli su mu se igraci po njegovom 'cejfu', nikad ni jednog trenera nisu ovoliko ispostovali sto se tice igraca. Dosao mu Walker, bek kojeg nismo imali zadnjih 20 godina na toj desnoj strani. Zadrzao je Firku jer je zelio, dosao mu Felix zemljak. Otjerao sto je zelio. Vise izgovora za neuspjeh nema, sad mora poceti igrati kako treba, a da ne gledamo horor od igre.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Pod Sergiom nikad necemo gledati lijep fudbal, valjda to treba biti jasno. On je tip trenera kao Simeone, njega samo zanima rezultat, a ne neka ljepota u igri. E sad Simeone vec godinama sebi dovodi igrace po volji za njegov sistem ovome nasem ce trebati jos malo vremena za to
Pa opet nije realno očekivati neke drastične promjene od igrača koji su tek došli u sred sezone i koji se tek moraju adaptirati, pogotovo u ovim okolnostima gdje će se čitav februar igrati utakmice na 3-4 dana. U prevodu, skoro nula mogućnosti za prave poštene treninge već se sve svodi na oporavke i treninge lakšeg intenziteta.
Tek od ljeta, kad se prođu prave pripreme i kad se konačno finalizira roster igrača koji odgovara njegovim zamislima, tek tad će to biti to.
Al' da je većinom napravljen upgrade na 2-3 pozicije, jest. I trebalo bi se osjetiti bar protiv ovih bunkeraša u "lakšim" mečevima koji su nam uvijek bolna tačka, to su situacije gdje se većinom gube bodovi iako ne bi trebalo.
Tek od ljeta, kad se prođu prave pripreme i kad se konačno finalizira roster igrača koji odgovara njegovim zamislima, tek tad će to biti to.
Al' da je većinom napravljen upgrade na 2-3 pozicije, jest. I trebalo bi se osjetiti bar protiv ovih bunkeraša u "lakšim" mečevima koji su nam uvijek bolna tačka, to su situacije gdje se većinom gube bodovi iako ne bi trebalo.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Romagnoli13
- Kontakt:
Jedina je greška što se ovo nije uradilo ljetos, počevši od izbora trenera i tjeranja nekih levata.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Niko i ne trazi od njeg da umire od ljepote, jer realno nije Klopp ili Pep onomad. Vec ocekuje se upravo ono sto se o njemu i govori. Da utegne ekipu i da ginu na terenu, a ne da nam Dinamo ili osredjni klubovi Serie A drze cas fudbala.

Evo ga, dan posle mercata, poceo je odmah palamuditi svoje. Kako ono rekose, nabijte si trofej kup-a (superkupa) u d.....Ibra: "Many ups and downs, but we are the only ones with a trophy"

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Rafa definitivno napreduje i ne vidim problem sa povucenijom ulogom. Cak stovise lakse markirati kad ispred sebe imas covjeka/nisi prva linija odbrane. Mnogo veci problem je kad vidis Chuka koji bukvalno posmatra Zalevskog kako ulazi u 16 i totalno nekontestovan spusta loptu u peterac. Sto je gore, nije uopste bio istrosen u tom trenutku. To vec nije stvar neznanja vec lijenosti.
Za prvog moras imati vremena da naucis kad da ide na protivnika a kad da zatvara prostor, ocigledno je da hoce. Za nezainteresovanje nema lijeka.
Za prvog moras imati vremena da naucis kad da ide na protivnika a kad da zatvara prostor, ocigledno je da hoce. Za nezainteresovanje nema lijeka.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
A kako znaš da su to sve trenerove željemilanist je napisao/la: ↑04 feb 2025, 12:54Trener je dobio sto je zelio, rijesio je se onih koje nije htio, doveli su mu se igraci po njegovom 'cejfu', nikad ni jednog trenera nisu ovoliko ispostovali sto se tice igraca. Dosao mu Walker, bek kojeg nismo imali zadnjih 20 godina na toj desnoj strani. Zadrzao je Firku jer je zelio, dosao mu Felix zemljak. Otjerao sto je zelio. Vise izgovora za neuspjeh nema, sad mora poceti igrati kako treba, a da ne gledamo horor od igre.

Ako laze Ibra lazem i jamuxa je napisao/la: ↑04 feb 2025, 15:13A kako znaš da su to sve trenerove željemilanist je napisao/la: ↑04 feb 2025, 12:54Trener je dobio sto je zelio, rijesio je se onih koje nije htio, doveli su mu se igraci po njegovom 'cejfu', nikad ni jednog trenera nisu ovoliko ispostovali sto se tice igraca. Dosao mu Walker, bek kojeg nismo imali zadnjih 20 godina na toj desnoj strani. Zadrzao je Firku jer je zelio, dosao mu Felix zemljak. Otjerao sto je zelio. Vise izgovora za neuspjeh nema, sad mora poceti igrati kako treba, a da ne gledamo horor od igre.![]()

Nismo sigurno ja ili ti birali"We have strengthened the team. If we have narrowed the gap we will see. We did everything by talking with the coach. In my opinion we have improved the team a lot".

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.