Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Zelje i realnost to je velika razlika!! Za sp postoji samo realnost, znaci igrati sa minimalno jednim zadnjim veznim, proti argentine bi bilo odlicno imati dva i jednog napadaca, a utakmice nek igraju igraci sto su u najboljoj formi!
Damire ja se slazem sa tobom. Salihovic je najbolji u vezi ali kao ljevo krilo. On moze odigrat i ljevog bocnog kao i zadnjeg veznog po potrebi. Ali idealna pozicija mu je ljevo krilo. Na kojoj je Lulic ipak malo bolji.damir_82 je napisao/la:
Sejad Salihovic nam je poziciju lijevog beka jako dugo zatvarao (zatvarao je i Lulic po potrebi)! Zatvarao je iz razloga jer boljeg nismo imali, a ne zato sto ce kvalitetno odigrati tu poziciju...
Kolasinac je dobar ljevi bocni ali i potencialno bar jednako dobar ako ne i bolji zadnji vezni. Ali iz razloga jer nemamo zadnjeg veznog osim Zahirovica, koji igra minimalno. Samo zato ja guram Kolasinca na zadnjeg veznog. Inace nebi. Ako si citao moje upise. Onda znas da bi ja isto volio da se proba M. Vrancic kao moza i D. Vrancic na toj poziciji. Steta da Salatica ne prihvataju pojedini igraci ako je to istina. U svim tim primjerima Kolasinac bi ostao na ljevom bocnom. Ja se iskreno nadam, da Pape ne misli zvati Rahimica na SP. Jer ce se to pokazati kao los potez, procjena. Slazem se da Papetu nije lako. I da mora balansirat sve vjetrove. Ali ako pozove Rahimica zbog starih zasluga. Mislim da ce pogrjesiti.
Dakle sva prica o Kolasincu kao DM se vodi zato sto nam je to goruca pozicija za SP..Moramo traziti alternative jer igraci koji pretenduju na tu poziciju ili ne igraju u svojim klubovima ( Zaha i Rahimic ) ili nisu pokazali kvalitet ( TSS I Hadzic )..Sa druge strane svi znamo Papetove spiskove u posljednjih hajmo reci godinu dana i sastave trebamo praviti od njih..Ako se pozovu Besic,M. Vrancic,Salatic ili neki deseti onda cemo baratati i s njima..
Kolasinca,istina,nisam gledao u tim nekim utakmicama u Salkeu na poziciji DM-a,ali njegova agresivnost,pokretljivost i energija meni licno djeluju obecavajuce kad pricamo o toj poziciji..Lijevog beka bi korektno po meni mogao odigrati Zukanovic..Ili Sejo..Sejo nikad nije podbacio tu..Takodjer zelim nas vidjeti sa dva krila prava konacno..Steta je ne iskorititi to sto imamo takvih igraca u kadru..Lulic,Hajrovic,Visca,Stevanovic..A opet imamo i napadace kojim takva igra sa krilima odgovara fantasticno..Plus Miralem Pjanic koji je fantastican play..
Kamo srece da je Rahimic mladji jedno 5-6 godina ili da Zuka igra redovno,ne bi Kolasinac mrdao iz odbrane,bilo sa beka ili stopera..
Kolasinca,istina,nisam gledao u tim nekim utakmicama u Salkeu na poziciji DM-a,ali njegova agresivnost,pokretljivost i energija meni licno djeluju obecavajuce kad pricamo o toj poziciji..Lijevog beka bi korektno po meni mogao odigrati Zukanovic..Ili Sejo..Sejo nikad nije podbacio tu..Takodjer zelim nas vidjeti sa dva krila prava konacno..Steta je ne iskorititi to sto imamo takvih igraca u kadru..Lulic,Hajrovic,Visca,Stevanovic..A opet imamo i napadace kojim takva igra sa krilima odgovara fantasticno..Plus Miralem Pjanic koji je fantastican play..
Kamo srece da je Rahimic mladji jedno 5-6 godina ili da Zuka igra redovno,ne bi Kolasinac mrdao iz odbrane,bilo sa beka ili stopera..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Krilnog igraca treba da krasi brzina kojom treba da probije pored protivnickog beka/bocnog igraca i da uputi centarsut/odigra povratnu loptu.....Jel mislis da Salihovic moze da probije Zabaletu? Bilo kojeg skolovanog defanzivnog beka? Mislis da ima tu brzinu?Ajax je napisao/la:Damire ja se slazem sa tobom. Salihovic je najbolji u vezi ali kao ljevo krilo. On moze odigrat i ljevog bocnog kao i zadnjeg veznog po potrebi. Ali idealna pozicija mu je ljevo krilo. Na kojoj je Lulic ipak malo bolji.damir_82 je napisao/la:
Sejad Salihovic nam je poziciju lijevog beka jako dugo zatvarao (zatvarao je i Lulic po potrebi)! Zatvarao je iz razloga jer boljeg nismo imali, a ne zato sto ce kvalitetno odigrati tu poziciju...
Kolasinac je dobar ljevi bocni ali i potencialno bar jednako dobar ako ne i bolji zadnji vezni. Ali iz razloga jer nemamo zadnjeg veznog osim Zahirovica, koji igra minimalno. Samo zato ja guram Kolasinca na zadnjeg veznog. Inace nebi. Ako si citao moje upise. Onda znas da bi ja isto volio da se proba M. Vrancic kao moza i D. Vrancic na toj poziciji. Steta da Salatica ne prihvataju pojedini igraci ako je to istina. U svim tim primjerima Kolasinac bi ostao na ljevom bocnom. Ja se iskreno nadam, da Pape ne misli zvati Rahimica na SP. Jer ce se to pokazati kao los potez, procjena. Slazem se da Papetu nije lako. I da mora balansirat sve vjetrove. Ali ako pozove Rahimica zbog starih zasluga. Mislim da ce pogrjesiti.
Ja ne mislim tako.....
Ne mislim ni ja zato ga ja guram na bocnog igraca. ( a Lulica na krilo ) Koji moze par puta na utakmici probit se u napad i centrirat iz drugog plana. Nesto kao Kolarov ili Zabaleta u Manchester Cityu. Ipak je bolji u centriranju i driblingu od Kolasinca. A Kolasinac je po meni bolji u uklizavanjima i defanzivnim zadacima. Meni su i jasni Papetovi razlozi zasto to ne zeli mijenjati.damir_82 je napisao/la:
Krilnog igraca treba da krasi brzina kojom treba da probije pored protivnickog beka/bocnog igraca i da uputi centarsut/odigra povratnu loptu.....Jel mislis da Salihovic moze da probije Zabaletu? Bilo kojeg skolovanog defanzivnog beka? Mislis da ima tu brzinu?
Ja ne mislim tako.....
- jer smo dobili poslje dugo vremena kvalitetnog ljevog bocnog
- zbog ioanko velikih pritisaka javnosti kojima je izlozen. Jedan manji dio je i njegova krivica. I mozda razmislja covjek kako bi tek reagovali kad bi i nesto sto je "dobro" probao da zamjeni.
Ja se slazem sa njim i razumjem ga. Ali mislim da bi ovo mozda bilo bolje. A za to je potrebno samo 45 min prijateljske utakmice i sve se vidi. Moglo se je i probat protiv Argentine, Egipta dosad. Inace se slazem sa vecinom tvojih upisa. Samo eto mislim da je ovo bolja varijanta. I slazem se da to nije lagan korak.
[youtube][/youtube]
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem da je neko angazovao quravu da ovo uradi.

Evo da i ja glumim selektora. Ja bih volio ovako nesto da probamo (ovo sam stavio i na Zahinoj temi), ali sumnjam da cu ovo vidjeti.
---------------------- Begovic --------------------
Mujdza -- Vranjes/Bicakcic -- Spahic -- Kolasinac
------- Zahirovic -- Salihovic/Zukanovic --------
--- Hajrovic ---------- Pjanic -------- Lulic ---
------------------------ Dzeko ------------------------
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
[quote="Ajax"
Salihovic je najbolji u vezi ali kao ljevo krilo. On moze odigrat i ljevog bocnog kao i zadnjeg veznog po potrebi. Ali idealna pozicija mu je ljevo krilo.[/quote]
Vec sam ranije pisao da nisu vise 4 i 6 halfovi, 8 i 10 polutke, 2 i 3 bekovi 7 i 11 krila, 5 libero i 9 centarfor..I naravno 1 golman
Srecom imamo igrace koji su i u svojim timovima (i u reprezentaciji) igrali na razlicitim pozicijama (prije svih mislim na defanzivce)....No sikiriki....
Salihovic je najbolji u vezi ali kao ljevo krilo. On moze odigrat i ljevog bocnog kao i zadnjeg veznog po potrebi. Ali idealna pozicija mu je ljevo krilo.[/quote]
Ne vezu se danas igraci tako striktno po poziciji na odredjenu kvadraturu na terenu kojom ordiniraju...Ajax je napisao/la: Ne mislim ni ja zato ga ja guram na bocnog igraca. ( a Lulica na krilo )
Vec sam ranije pisao da nisu vise 4 i 6 halfovi, 8 i 10 polutke, 2 i 3 bekovi 7 i 11 krila, 5 libero i 9 centarfor..I naravno 1 golman

Srecom imamo igrace koji su i u svojim timovima (i u reprezentaciji) igrali na razlicitim pozicijama (prije svih mislim na defanzivce)....No sikiriki....

- Principatus
- Kontakt:
Pjanic izgori od zelje da Susic ostane selektor.Na pitanje da li bi želio nastaviti raditi sa Safetom Sušićem, Pjanić je rekao kako je on prvi selektor koji je odveo reprezentaciju na veliko takmičenje, ali da o njegovom ostanku ne odlučuju igrači.
"On i N/FS BiH odlučuju o tome i oni će znati da li će produžiti ugovor ili ne", rekao je Pjanić.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ima li ko link iz sporta, na ovu vijesti da Ibi zeli Rahimica, Muslimovica u repki?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Surova realnost, svaka cast velikom Osimu:
""Dokle ćemo dogurati? Tko zna, nogomet je čudna igra. Najgore je što mi nemamo puno vrhunskih igrača, a oni što sebe smatraju takvima, to nisu. Jedan je spor, drugom trebaju trojica da mu smire lopte. Nemamo brzog igrača koji bi proletio kroz protivnika", izjavio je Osim koji bi na mjestu izbornika Safeta Sušića pozvao nekog iz domaće lige."
""Dokle ćemo dogurati? Tko zna, nogomet je čudna igra. Najgore je što mi nemamo puno vrhunskih igrača, a oni što sebe smatraju takvima, to nisu. Jedan je spor, drugom trebaju trojica da mu smire lopte. Nemamo brzog igrača koji bi proletio kroz protivnika", izjavio je Osim koji bi na mjestu izbornika Safeta Sušića pozvao nekog iz domaće lige."
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Fina postava za Argentinu,uz neke moje dvije sugestije..Prvo nema potrebe dvoumiti se izmedju Vranjesa i Bicakcica,ovaj drugi igra u sjajnoj formi u zadnje vrijeme,igra u Bundesligi ( iako meni licno on i nije pouzdan do kraja ) ali izmedju Vranjesa i njega bi stavio Bicu..Druga je da bi izbacio Zukanovica a na DM ostavo Seju i Zuku..Zaha ako poravi minutazu do SP-a ok,inace..Murga je napisao/la:Evo da i ja glumim selektora. Ja bih volio ovako nesto da probamo (ovo sam stavio i na Zahinoj temi), ali sumnjam da cu ovo vidjeti.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
bhsport je napisao/la:Ima li ko link iz sporta, na ovu vijesti da Ibi zeli Rahimica, Muslimovica u repki?

Kako se samo usudjuje,prekriziti sa spiska i hitno protjerati iz reprezentacije.Nek se zna ko je gazda.
Nije bitno ko ce od igraca ici u Brazil jer mi imamo Papeta,Pape je bog,on dobija utakmice,kakav Dzeko,kakav Spaha,Vedo.To sve prekriziti sa spiska,bez svakog se moze i mora se znati ko je gazda.
Za rezultat nema brige,ko god igra nebitno,tu je Pape da svojom magijom i svojom moci s klupe dobije utakmicu.
Pa Nigerijci kad izadju na teren oni ce biti opcinjeni sto su vidjeli poluboga Papeta,samo ce zuriti u njega ne vjerujuci da su uopste u situaciji da ga vide uzivo.I normalno,onda cemo ih lahko pobijediti,nece se nikako od silnog ushicenja moci koncentrisati na igru.
Za rezultat nema brige,ko god igra nebitno,tu je Pape da svojom magijom i svojom moci s klupe dobije utakmicu.
Pa Nigerijci kad izadju na teren oni ce biti opcinjeni sto su vidjeli poluboga Papeta,samo ce zuriti u njega ne vjerujuci da su uopste u situaciji da ga vide uzivo.I normalno,onda cemo ih lahko pobijediti,nece se nikako od silnog ushicenja moci koncentrisati na igru.
Momcino nije ti dobrodrummer je napisao/la:Nije bitno ko ce od igraca ici u Brazil jer mi imamo Papeta,Pape je bog,on dobija utakmice,kakav Dzeko,kakav Spaha,Vedo.To sve prekriziti sa spiska,bez svakog se moze i mora se znati ko je gazda.
Malo otidji u dzamiju prouci nesto a ne po vascjele dane piskaras po forumu
- velez_mostar
- Kontakt:
Susic ne zna tablicu mnozenja.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ljudi na sabahilde blate selektora haha 

http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
D 

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
- donniedarko
- Kontakt:
Sad smo spali za jos cetiri mjesta . Argument za Susica zasnovan na rang listi polako gubi na snazi 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.