Isto tako za Moratu, samo da im je probati da vrate pare, sve nekakve suhe posudbe bez ikakvih obaveza. O ljudskom aspektu da i ne govorim, šutnut čovjeka koji nije prebrodio krizu, četvero male djece koji vozare na dugoj relaciji jer žive kod majke. Yebo vas Excel, nema tu ni sekunde man menadžmenta, kao da rade i trguju s robotima, a ne ljudima.
Uglavnom, od šampionskog Milana nije gotov ništa ostalo, sve su razmontirali - umjesto da su nadogradili, sačuvali taj kostur, imali konkretnu strategiju - yebeni excel vlada uz AI asistenta i algoritme. Yebo vas moneyball i 8.mjesto.
Tačno ih je panika uhvatila, jer sve ovo djeluje desperatno. Gledao sam dvije utakmice, snimke Gimeneza iz NL, baš mi daje neki Gilardino/R.Oliveira/Pjontek vajb, nadam se da sam stekao pogrešan utisak. Bondo, miriše više na Birsu i Meite (sjeća li se ko tih likova uopšte?), nego na nekoga ko će provesti duže od 18 mj. u Milanu. Ovolike promjene u sred sezone, uz novog trenera i sve, hmh, nadam se da griješim, ali ja vidim još veći izazov sada po pitanju top 5 - nego prije ovog januarskog mercata. Treba vremena za sve, ali vide papci kako Kolo Muani odmah dva komada zabije za Juve, pa se nalože da će i algoritam napokon "ubosti" sa insta pojačanjima....