Čovjek je bošnjak, i šta ćemo sad?
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Anfernee "Penny" Hardaway #1
"Bilo je poziva da igram za mlađe selekcije, ali sam imao obaveze u Americi i jednostavno nisam stigao. Sada čekam poziv selektora Đorđevića, kojem ću se rado odazvati.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Sve dok ne zaigra za njih, uma nade jer je čovjek bošnjak. Plus je prošle godine bila insajderska informacija da će igrati za nas, ne vidim u čemu je problem ako se piše o njemu? I Begović je javno na radiju rekao da će igrati za kanadu i par dana poslije debitovao za nas.
To sto je Bosnjak nama ne prestavlja nikakvu prednost da ce zaigrati za nas. On je jasno reko sta mu je cilj i mi ne trebamo biti pudlice i moliti da zaigra za nas.
Njegovi agenti su direktno odgovoran za odlazak biberovica pod zastavu turske.
Njegovi agenti su direktno odgovoran za odlazak biberovica pod zastavu turske.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
znači bilo koji covjek koji je bošnjak,bilo gdje da je rodjen,bilo gdje da citav zivot zivi,ima da bude kandidat za naše reprezentacije?
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Pa naravno, šta sam ja francuz? Ili moja kćerka francuskinja jer je rođena u francuskoj?filip13 je napisao/la: ↑12 dec 2019, 16:56
znači bilo koji covjek koji je bošnjak,bilo gdje da je rodjen,bilo gdje da citav zivot zivi,ima da bude kandidat za naše reprezentacije?
Da,filip13 je napisao/la: ↑12 dec 2019, 16:56
Isto kao sto Hrvati idu u Australiju po Hrvate da igraju za njih i ako neznaju kad su zadnji put bili u Hrvatskoj!
francuzi po prebivalištu,državljanstvu,je li tony parker francuz?,otac mu amerikanac,mati holanđanka,rođen u belgijiTracy3McGrady je napisao/la: ↑12 dec 2019, 17:03Pa naravno, šta sam ja francuz? Ili moja kćerka francuskinja jer je rođena u francuskoj?
ja ne znam da u ustavu naše države piše da je ovo država svih bošnjaka na planeti zemlji i da svi bošnjaci na planeti zemlji ,gdje god da su rodjeni,zivili,imaju pravo na drzavljanstvo BiH,ili srbi,hrvati,nebitnoVrebac je napisao/la: ↑12 dec 2019, 17:03Da,
Isto kao sto Hrvati idu u Australiju po Hrvate da igraju za njih i ako neznaju kad su zadnji put bili u Hrvatskoj!
Ne pise ... ali zar se ne podrazumjeva ... sto bi mi bili enlightened kad nam niko od komsija nije a svi ista gofna ...filip13 je napisao/la: ↑12 dec 2019, 18:16ja ne znam da u ustavu naše države piše da je ovo država svih bošnjaka na planeti zemlji i da svi bošnjaci na planeti zemlji ,gdje god da su rodjeni,zivili,imaju pravo na drzavljanstvo BiH,ili srbi,hrvati,nebitno
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
ne znam da se to podrazumijeva,podrazumijeva li se da svaki hrvat koji ima neko porijeklo iz BiH treba igrati,treba ga vrbovati da igra za nas,ja mislim da ne,zivi,rođen npr. u belgiji,roditelji tamo rođeni,njihovi roditelji takođe,u nekom 5. koljenu porijeklo mu iz nase drzave,kakve on ima veze sa nasom drzavom?,tako i ovaj smajlagićDaVinci je napisao/la: ↑12 dec 2019, 18:22Ne pise ... ali zar se ne podrazumjeva ... sto bi mi bili enlightened kad nam niko od komsija nije a svi ista gofna ...
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Kćerka mi je rođena u francuskoj, ima francusko drzavljanstvo, voli Bosnu više nego možeš zamisliti, šta sad treba da kaze necu ja igrati za Bosnu jer eto ja sam rodena u francuskoj. Bosnjak moze biti iz Brazila ako se takvim osjeca, a moze iz Sarajevo sa baščaršije ali da ga boli ona stvar za Bosnom. Tako isto Alen, on je bosnjak i ima pravo da igra za nas, i sve dok je tako on je potencijalni reprezentativac. Isto kao I Kolašinac što igra za nas. Dobro ti znaš šta ja tebi govorim, samo se pravis mutav.
za nas ima pravo igrati svako ko to hoće,kako god se zvao,kontaš?
ima li neki momak,srbin iz beograda,rodjen u beogradu kao i smajlagić,živio tamo kao i smajlagić,pravo igrati za nas?,ili smajlagić ima kao neku prednost u tome?
ja ovo zadnje što si napisao tebi nikad ne bih rekao
ima li neki momak,srbin iz beograda,rodjen u beogradu kao i smajlagić,živio tamo kao i smajlagić,pravo igrati za nas?,ili smajlagić ima kao neku prednost u tome?
ko o cemu filip o svojoj zbunjenosti drzavljanstvom i etnosom...ili o visinama igraca
vjerovatno se izjede kad vidi da musu od 206cm spominju kao beka-sutera...on to ne moze pojmitiu svojoj glavi
na stranu sve,ne vjerujem da ovaj smailagic ista osjeca prema bih.....znam sandzaklije koje su rodjene u sarajevu pa navijaju za zvijezdu i partizan...a ovaj je beogradjanin
jos kad na sve dodas nasu agilnu upravu predvodjenu slucajnim prolaznikom teletovicem....sve je jasno
sad ce nama miki novi intervju kako se sredjuje djedovic i kako treba forsirati mladog sikirasa i camparu
koja stetocina je ovaj mulac...ko i ostali sda.ovci

na stranu sve,ne vjerujem da ovaj smailagic ista osjeca prema bih.....znam sandzaklije koje su rodjene u sarajevu pa navijaju za zvijezdu i partizan...a ovaj je beogradjanin
jos kad na sve dodas nasu agilnu upravu predvodjenu slucajnim prolaznikom teletovicem....sve je jasno
sad ce nama miki novi intervju kako se sredjuje djedovic i kako treba forsirati mladog sikirasa i camparu

koja stetocina je ovaj mulac...ko i ostali sda.ovci
Sinoc je u Mejdanu bio sudar divova. Na obje strane veliki broj velikih kosarkaskih imena i ujedno bh reprezentativaca.
Jadno je na koga se mi oslanjamo i u koga nade polazemo. Buza i Vrabac bi samo u slucaju da se spoje u jednog igraca moozda mogli biti od neke koristi. Ovaj prvi je toliki spor i nespretan s loptom, da se covjek zapita bavi li se kosarkom duze od godinu dana. Na zagrijavanju je cijepao trice kao lud, ali onda krene utakmica i ne bude ni blizu toliko dobar, bez obzira sto je imao dosta otvorenih suteva. Nazalost, mentalno nije dorastao ni ovom nivou. Ja sam se potajno nadao da ce on ozivjeti karijeru, ali previse je tu neznanja da bi nada bila osnovana. O Vrabcu se sve zna, tako da je suvisno bilo sta o njemu napisati. Kamenjas je bio bas dobar. Od njega ce, ako Bog da, biti nesto. Mislim da je vrijeme da ode iz Sparsa i da se okusa u aba ligi ili nekoj ligi koja nije jaca od nje. Trebaju mu minute, a znanja definitivno ima. Koristan je na obje strane parketa, brzo napreduje kroz karijeru i ne bih se iznenadio da za godinu ili dvije pocne pogadjati suteve s distance i poludistance u kontinuitetu. Vjerujem da ce bez problema nadmasiti Stipanovica i da ce napraviti bolju karijeru od njega. Prvi je skakac lige, prvi ili drugi po indexu korisnosti, a tek mu je 19 godina.
Sto se tice Slobodinih igracina, ni tu se nema nista pametno reci. Campara suterski dobar, ali sve ostalo klimavo. Medjutim, nije veliki potrosac lopti, racionalan je poprilicno i takav igrac s takvim sutem uvijek dobro dodje. Njemu je aba liga plafon. Gegic je bio katastrofalan. Ispaljivao je cigle i air ballove s trice bez pardona. Momak je nenormalno nafuran, glumi nekakvu zvijezdu, a ni u aba2 ligi ni po cemu posebno ne odskace. Potencijal i dalje stoji, sve ono sto smo o njemu pricali i dalje stoji, ali s ovakvim pristupom i nacinom igre - sve je uzalud.
Polutak, Memic, Ilic, Manjgafic, Cerkezovic i svi ostali koji su se povezivali s reprezentacijom nece dalje od nase lige ili neke koja je u tom rangu. Manjgafic je sinoc npr. bio dosta dobar, ali ga pratim kroz cijelu sezonu i daleko je to od reprezentativnog kalibra. Nekonstantan je totalno, mada ima dobre fizicke i atletske sposobnosti. Ilic sinoc nije ni igrao, ali sam ga pratio na zagrijavanju i dovoljno je reci da ni tu ne moze da pogodi tricu. O ostalima je suvisno pricati...

Jadno je na koga se mi oslanjamo i u koga nade polazemo. Buza i Vrabac bi samo u slucaju da se spoje u jednog igraca moozda mogli biti od neke koristi. Ovaj prvi je toliki spor i nespretan s loptom, da se covjek zapita bavi li se kosarkom duze od godinu dana. Na zagrijavanju je cijepao trice kao lud, ali onda krene utakmica i ne bude ni blizu toliko dobar, bez obzira sto je imao dosta otvorenih suteva. Nazalost, mentalno nije dorastao ni ovom nivou. Ja sam se potajno nadao da ce on ozivjeti karijeru, ali previse je tu neznanja da bi nada bila osnovana. O Vrabcu se sve zna, tako da je suvisno bilo sta o njemu napisati. Kamenjas je bio bas dobar. Od njega ce, ako Bog da, biti nesto. Mislim da je vrijeme da ode iz Sparsa i da se okusa u aba ligi ili nekoj ligi koja nije jaca od nje. Trebaju mu minute, a znanja definitivno ima. Koristan je na obje strane parketa, brzo napreduje kroz karijeru i ne bih se iznenadio da za godinu ili dvije pocne pogadjati suteve s distance i poludistance u kontinuitetu. Vjerujem da ce bez problema nadmasiti Stipanovica i da ce napraviti bolju karijeru od njega. Prvi je skakac lige, prvi ili drugi po indexu korisnosti, a tek mu je 19 godina.
Sto se tice Slobodinih igracina, ni tu se nema nista pametno reci. Campara suterski dobar, ali sve ostalo klimavo. Medjutim, nije veliki potrosac lopti, racionalan je poprilicno i takav igrac s takvim sutem uvijek dobro dodje. Njemu je aba liga plafon. Gegic je bio katastrofalan. Ispaljivao je cigle i air ballove s trice bez pardona. Momak je nenormalno nafuran, glumi nekakvu zvijezdu, a ni u aba2 ligi ni po cemu posebno ne odskace. Potencijal i dalje stoji, sve ono sto smo o njemu pricali i dalje stoji, ali s ovakvim pristupom i nacinom igre - sve je uzalud.
Polutak, Memic, Ilic, Manjgafic, Cerkezovic i svi ostali koji su se povezivali s reprezentacijom nece dalje od nase lige ili neke koja je u tom rangu. Manjgafic je sinoc npr. bio dosta dobar, ali ga pratim kroz cijelu sezonu i daleko je to od reprezentativnog kalibra. Nekonstantan je totalno, mada ima dobre fizicke i atletske sposobnosti. Ilic sinoc nije ni igrao, ali sam ga pratio na zagrijavanju i dovoljno je reci da ni tu ne moze da pogodi tricu. O ostalima je suvisno pricati...
.
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 13 dec 2019, 08:42, ukupno mijenjano 1 put.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Mutav nije uvreda druze, to je neko ko nece da cuje ono sto mu se govori. Fakat nisam mislio da te uvrijedimfilip13 je napisao/la: ↑12 dec 2019, 22:00za nas ima pravo igrati svako ko to hoće,kako god se zvao,kontaš?

Sto opet ne mjenja cinjenicu da svaki bosnjak, srbin ili hrvat koji vuce porijeklo iz Bosne ima pravo igrati za BiH. Nedavno smo bili jugoslavija i tako da nas ima svugdje kao sto ima i srba i hrvata svugdje pa oni u 99% slucajeva igraju za srbiju ili hrvatsku.
to je već nešto drugo, i sa time se slažem,ali za konkretno smajlagića ne znamo da li je porijeklom iz naše državeTracy3McGrady je napisao/la: ↑13 dec 2019, 08:19Mutav nije uvreda druze, to je neko ko nece da cuje ono sto mu se govori. Fakat nisam mislio da te uvrijedimfilip13 je napisao/la: ↑12 dec 2019, 22:00za nas ima pravo igrati svako ko to hoće,kako god se zvao,kontaš?
ja ovo zadnje što si napisao tebi nikad ne bih rekao![]()
Sto opet ne mjenja cinjenicu da svaki bosnjak, srbin ili hrvat koji vuce porijeklo iz Bosne ima pravo igrati za BiH. Nedavno smo bili jugoslavija i tako da nas ima svugdje kao sto ima i srba i hrvata svugdje pa oni u 99% slucajeva igraju za srbiju ili hrvatsku.
Garza 34min- 21p, 11sk, 3ast
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
-
- Kontakt:
Smajlagic je Sandzaklija i njegovi za sebe govore da su Bosanci.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.