Gledao sam sinoc mozda pola te utakmice i mogu reci da je smijesno dovoditi ga u bilo kakav kontekst s nba ligom. Daleko je to od idealnog, kako se moze zakljuciti na osnovu njegove statistike. Momak je toliko spor, da bi, s obzirom na tempo kakav je u nba, bukvalno po dva napada kasnio za ostalima. Komotno bi mogao ostati u napadu dok protivnicka ekipa ima loptu u rukama, jer dok bi se on vratio nazad u odbranu, njegova ekipa bi vec ponovo dosla u fazu napada.
Jezivo je gledati ga dok brani pikenrol. Ako preuzme niskog protivnickog igraca - izgleda kao srna na ledu, a ako ostane na svom igracu - redovno zakasni i ispadne. Lose gradi skok u odbrani nakon sto protivnik uzme sut s distance ili poludistance, zato sto zbog svoje tromosti zakasni po sekundu-dvije i onda nema vremena da se lijepo pozicionira.
Sto se tice ofanzive, moze se reci da je izuzetno kompletan. Odlican je na niskom postu i ima jako dobar osjecaj za prostor pod kosem. Jedino je, cini mi se, u pik igri tanak, ali i tu opet treba traziti razlog u sporim nogama.
Sve u svemu, mislim da bi Garza bio od velike pomoci reprezentaciji. Za nba definitivno nije, ali evropska kosarka u kojoj se igraju pozicioni napadi bi mu mogla odgovarati.