FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Balance
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Balance » 03 avg 2012, 12:30

Stefan Effenberg je napisao/la:Skoro sam zaboravio spomenuti Maria Gomeza.

Čovjek bi rekao da je Uli neki dan htio samo dati Gomezu do znanja da može i mora pružiti više.

No nakon jučerašnje kritike mislim da je situacija dosta ozbiljnija. Izgleda da je Hoenesu puknuo film sa Gomezom. Mnogi bi rekli da je lud ili šta već ali jednostavno Uli ima pravo.

Gomez se ove sezone mora više truditi i mora konačno napredovati u nekim segmentima. To je nužno za cijelu našu igru. Treba nam ta opcija više u igri. Nije dovoljno samo piknuti loptu u prazan gol već se treba još više i bolje truditi i u drugim segmentima igre.
Neka ga kritizira,treba ga i vise!Konacno da je i Uli shvatio koga je platio 30 mil te kome daje oko 10 mil godisnje i za sta!Mislim da bi Gomez barem pola svoje place trebao dati onima koji mu asistiraju i guraju ga u stopostotne sanse.
Cinjenica je da on zabija 40+golova po sezoni i to su strasne brojke ali isto tako cinjenica je da u zadnje dvije sezone otkad je on nas prvi napadac mi nismo osvojili niti jedan trofej,zadnje naslove smo uzeli kada je on vecinom grijao klupu i mislim da i to nesto govori.Nema sumnje da je on dobar napadac i znamo da ce i ove sezone zabiti dosta golova ali da se mene pita bez razmisljanja bi ga prodao i za tu lovu kupio jednog manjeg, okretnijeg,brzeg napadaca, koji bi znao vise sudjelovati u igri,potezom rijesiti utakmicu i s njim bi nasa igra bila mnogo atraktivnija i efikasnija.
Od svih golova koje je Gomez postigao koliko ih je bilo u nekim kljucnim utakmicama?Jako malo i stalno ponavljam da kad nam zaustave krila Gomez je za nas igrac manje jer on nista nemoze napraviti sam,previse ovisi o drugima i tu nalazimo na jos jedan problem a to je pozicija 10 gdje nemamo pravog palymakera nekog tko bi podvalio loptu Gomezu ili nekom drugom kad su krila blokirana.Znaci ukoliko imamo vec tromog Gomeza za prvog napadaca i vidimo da kad nam zaustave krila igra kroz sredinu je losa onda moramo biti svjesni da nam je potrebna prava desetka i tada protivnicki tim nece moci biti fokusiran samo na zaustavljanje krila nego bi se morali baviti i desetkom.
Nema sumnje da Gomez daje sve od sebe da zabije gol ali koliko on daje za ekipu i rezultat sto je na kraju najvaznija stvar to je vec druga prica.Toliko za sada uz ovu temu, ukoliko se netko ukljuci u raspravu bit ce mi drago izmjeniti misljenja.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 03 avg 2012, 15:53

Nisam primjetio da je neko postavio(ako jest pardon :D )da imate prijenos LIGA TOTAL CUP-a na FACE TV!

16:45 HSV - BORUSSIA DORTMUND

18:40 WERDER - FC BAYERN

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 03 avg 2012, 16:01

hoce li biti prijenos na sport 1

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 avg 2012, 18:04

badstuber je napisao/la:hoce li biti prijenos na sport 1
Prijenos će biti na SAT 1 (od njemačkih kanala). ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 03 avg 2012, 18:43

Iskreno sam se jako poželio Bayerna tako da jedva čekam sutra da pogledam Total Cup, te da zapravo i vidimo kakav ćemo FCB gledat' u narednoj sezoni. Uostalom sutra ćemo i igrat' protiv glavnih kandidata za titulu prvaka BuLi.

Nadam se da će priliku dobiti svi igrači u rosteru, a posebno očekivam Pizzu u prvih XI. 8-)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 04 avg 2012, 01:33

ozlijedio nam se contento pauza oko 10 dana

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 04 avg 2012, 18:41

FCB; Neuer, Gustavo - Badstuber - Boateng - Lahm, Kroos - Can, Shaqiri - Müller - Robben, Gomez

SVW; Miele - Theo, Sokratis, Prödl, Schmitz - Fritz, Juno, Hunt - Arnautovic, Elia - Petersen

MIA SAN MIA! 8-)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 04 avg 2012, 18:44

Jel ima neko neki link :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 04 avg 2012, 18:56

van Gaal,

Kod: Označi sve

http://www.sportlemon.tv/v-4/2/126/v-432677.html,
http://www.sportlemon.tv/v-4/2/126/v-432674.html,
http://www.sportlemon.tv/v-4/2/126/v-432680.html,
http://www.sportlemon.tv/v-4/2/126/v-432676.html.
Enjoy. 8-)

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 04 avg 2012, 18:58

Petersen. 8-)
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 04 avg 2012, 19:04

Pokušavamo nešto preko Robbena, al' za sad bezuspješno.

Nadam se boljem nastavku igre, te na kraju prolazu. Lično mi je drago što je Nils postigao pogodak jer mu je svaki idući duel zapravo dokazivanje da vrijedi za klub renomea kao što je Bayern München.

EDIT; Xherdan. 8-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 avg 2012, 19:21

Sve dok nasi zabijaju dobro je, nema veze koji je rezultat. :D

Iskreno, nisam nesto odusevljen ovim mini poluvremenom. Puno gresaka sam vidio, previse oklijevanja kao i puno nezainteresovanosti pojedinih igraca (citaj Kroos). Za Cana je sve u ovakvim utakmicama oprostivo.

Schweini se priprema, ocekujmo ga u nastavku.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 04 avg 2012, 19:54

Omerbavarac je napisao/la:Sve dok nasi zabijaju dobro je, nema veze koji je rezultat. :D

Iskreno, nisam nesto odusevljen ovim mini poluvremenom. Puno gresaka sam vidio, previse oklijevanja kao i puno nezainteresovanosti pojedinih igraca (citaj Kroos). Za Cana je sve u ovakvim utakmicama oprostivo.

Schweini se priprema, ocekujmo ga u nastavku.
Nekako se i dalje ponavljaju iste stvari, ponovo nema prave konekcije izmedju zadnjih veznih i ofanzivnog veznog.
Znam da dosta ljudi na ovom forumu jako ceni Milera, doduse, cenim i ja njegovo trcanje i borbu, ali sto se tice fudbalskog znanja nisam neki ljubitelj tog igraca i mislim da on nema kvalitet za prvu postavu. Po ko zna koji put se vidi da nam fali taj klasican plejmejker. Bez obzira da li pobedili 5-2 ili izgubili 3-0.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 avg 2012, 20:39

farinelli123 je napisao/la:Nekako se i dalje ponavljaju iste stvari, ponovo nema prave konekcije izmedju zadnjih veznih i ofanzivnog veznog.
Znam da dosta ljudi na ovom forumu jako ceni Milera, doduse, cenim i ja njegovo trcanje i borbu, ali sto se tice fudbalskog znanja nisam neki ljubitelj tog igraca i mislim da on nema kvalitet za prvu postavu. Po ko zna koji put se vidi da nam fali taj klasican plejmejker. Bez obzira da li pobedili 5-2 ili izgubili 3-0.
Potpis.

Ponovno sam razočaran našom igrom.

Muller nikako ne može igrati polušpicu, to će priznati i najzagriženiji obožavatelj ovog igrača. On nije u stanju povezati naše redove. Naša igra pati kad tu nema igrača koji će to povezati a to je Kroos, Šaćiri ili Ribery.

Muller ili na desno krilo ili teretana -> 5 kila mišićne mase -> centarfor. Druge nema.

Kako sam razočaran današnjim izdanjem.... Teško je to opisati. Ponovno nakon Kaiserslauterna loša igra.

Heynckes se polako gubi. Šta mu radi Ribery vani? Dok je ušao izgledao je totalno bezvoljno. Kako nema akciju za probijanje bunkera? Zašto mu ne igra prava polušpica? Zašto mu i dalje Gomez ne radi ono što se od njega očekuje? Ljudi moji kako ne vidi da se Gomez slabo nudi na suradnju i sveukupno loše igra a on ga i dalje ne vadi?

Igra nam je šablona. Nemamo faktor iznenađenja u igri. Najviše me nervira što ne preuzimamo rizik OKOMITOG PASA. Ljudi moji svi igraju s nekim rizikom ali mi igramo i dalje samo u širinu. To jednostavno ne mogu više gledati!!!!!!

Dosad sam imao strpljenja i to jako puno ali jbg, teško je gledati kako se ništa u samoj igri ne mijenja.

Pa zar se to ne vidi? Zar to veliki stručnjaci ne vide? Kako nam igra može biti tako jednolična??????

Zašto smo najbolje partije pružali sa Kroosom na playu? Pa zato jer momak ima znanje da odigra tu polušpicu i to je dokazao! Bio on spor, trom ili neagilan, momak zna odigrati tu desetku!!! Dokazano! Zbog čega ga onda vraća nazad?

Zbog čega onda mijenjati nešto što dobro funkcionira?

Očito je da gubim strpljenje jer ne vidim pomak u igri. Ne mogu igrati Muller i Gomez skupa. Pogotovo ne protiv bunkera.

Heynckes, ja sam bio za njega pa možda i najviše od svih. On nam je donio taj balans i bolju obranu ali igra prema naprijed nam je i dalje šablona i to me iznimno smeta.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 avg 2012, 21:06

Klare je napisao/la:
Sve što ima jeste ta ruska čvrstina, snaga i trčanje.
Sasvim dovoljno. 8-)
Ima ko je zadužen za ostale stvari, petorica najmanje, ali kad ne umiju, tačnije pola sezone bi da spavaju, direktno se radi o Kroosu i Mulleru, Robben također.
Rusa su pritisle i godine, ali za rotaciju je pouzdan igrač, naravno da tu ima i mana, a udarat' zna, tako da još jednom razmisli o njegovoj prodaji, iskustvo da ne pominjemo. ;)

Ovu sezonu ne treba da se nešto previše očekuje od Cana, Bundesliga je pod mus, također će se ići i na LP sa ovom generacijom, tako da bi taj vezni dobro došao ukoliko se pravilno kupi.

Dragi Klare, jedan takav je dosta. To je Luiz Gustavo. Dakle nema potrebe za još jednim. Za razliku od Gustava, Tymoschuk ne zna odigrati okomit pass. To je za njega viša matematika, blago rečeno.

Ja cijenim njegove defanzivne mogućnosti ali u modernom nogometu moraš znati i naprijed i nazad, pogotovo u klubu kakav je naš. Mislim na poziciju zadnjeg veznog, naravno.

Ne očekujem previše od Cana nego samo naglašavam kakav je talenat. Da je po meni, posudio bih ga ovu i drugu sezonu da igra negdje i da sazrije.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 avg 2012, 21:26

Balance je napisao/la:Neka ga kritizira,treba ga i vise!Konacno da je i Uli shvatio koga je platio 30 mil te kome daje oko 10 mil godisnje i za sta!Mislim da bi Gomez barem pola svoje place trebao dati onima koji mu asistiraju i guraju ga u stopostotne sanse.
Cinjenica je da on zabija 40+golova po sezoni i to su strasne brojke ali isto tako cinjenica je da u zadnje dvije sezone otkad je on nas prvi napadac mi nismo osvojili niti jedan trofej,zadnje naslove smo uzeli kada je on vecinom grijao klupu i mislim da i to nesto govori.Nema sumnje da je on dobar napadac i znamo da ce i ove sezone zabiti dosta golova ali da se mene pita bez razmisljanja bi ga prodao i za tu lovu kupio jednog manjeg, okretnijeg,brzeg napadaca, koji bi znao vise sudjelovati u igri,potezom rijesiti utakmicu i s njim bi nasa igra bila mnogo atraktivnija i efikasnija.
Od svih golova koje je Gomez postigao koliko ih je bilo u nekim kljucnim utakmicama?Jako malo i stalno ponavljam da kad nam zaustave krila Gomez je za nas igrac manje jer on nista nemoze napraviti sam,previse ovisi o drugima i tu nalazimo na jos jedan problem a to je pozicija 10 gdje nemamo pravog palymakera nekog tko bi podvalio loptu Gomezu ili nekom drugom kad su krila blokirana.Znaci ukoliko imamo vec tromog Gomeza za prvog napadaca i vidimo da kad nam zaustave krila igra kroz sredinu je losa onda moramo biti svjesni da nam je potrebna prava desetka i tada protivnicki tim nece moci biti fokusiran samo na zaustavljanje krila nego bi se morali baviti i desetkom.
Nema sumnje da Gomez daje sve od sebe da zabije gol ali koliko on daje za ekipu i rezultat sto je na kraju najvaznija stvar to je vec druga prica.Toliko za sada uz ovu temu, ukoliko se netko ukljuci u raspravu bit ce mi drago izmjeniti misljenja.
Sad sigurno očekuješ da opširno odgovorim na ovaj tvoj post koji je naravno bio odličan, no ipak ću se vratit na jednu činjenicu koju je rekao Uli Hoeness i na temelju toga ću odgovorit iako ćes možda biti razočaran:

Mario Gomez ist gut, nicht sehr gut!

Po mojem mišljenju, ova izjava stoji najbolje uz Gomezovo ime. Kratko i jasno. I ono najvažnije što Uli kaže:

Wenn er sehr gut waere, dann waeren wir jetzt Champions League Sieger!

Činjenica. Ne treba više diskutirati. Nema potrebe. Sve je rečeno.

Dakle, Gomez je samo dobar. Kao takav zaslužuje mjesto u Bayernu. Slijedeća sezona mu je odlučujuća. Ako se ne popravi loše mu se piše. Na njemu ostaje da vidimo. Vremena će imat ali ne previše........

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 05 avg 2012, 01:46

Bayernu fali neko kao Silva ili Sneijder.
A sad koliko je realno da se jedan od njih moze dovesti, ne znam.
Mozda bi ovaj drugi i mogao nekako.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 avg 2012, 02:02

Polako momci, sta ste osuli paljbu nakon jedne pa recimo nevazne utakmice, koja se cak nije igrala kao svaka normalna utakmica.
Prije pocetka ovog turnira smo svi rekli da niti jedan trener nece krenuti sa otvorenim kartama, da ce se cuvati za ligaska natjecanja, da ce se pokusati sto vise ostati u tajnosti, barem sto se tice taktike i pristupa igri.

Sacekajmo pocetak sezone, pa cemo onda kritikovati ako za to bude potrebe.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 05 avg 2012, 11:06

Nakon jednog meča nastao je niz kritika upućenih na naše igrače i Heynckesa.
Realno gledajući ovo je totalno nevažan meč tako da ne trebamo da se previše uzbuđujemo. Realno gledajući mi bi jučer glatko dobili SVW da je bila u pitanju liga, al' se vidjelo i na igračima kako se štede pred početak sezone. Istina, nekoliko igrača je odigralo ispod očekivanja (Boateng, Gomez..), al' sam uvjeren kako će se igra unaprijedit', te da ćemo već danas gledat' mnogo bolji susret protiv Hamburga.

Iskreno se nadam kako će igrači danas osvjetliti obraz kluba, te da će slavit'.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 avg 2012, 11:30

CroCHEF je napisao/la:Nakon jednog meča nastao je niz kritika upućenih na naše igrače i Heynckesa.
Realno gledajući ovo je totalno nevažan meč tako da ne trebamo da se previše uzbuđujemo. Realno gledajući mi bi jučer glatko dobili SVW da je bila u pitanju liga, al' se vidjelo i na igračima kako se štede pred početak sezone. Istina, nekoliko igrača je odigralo ispod očekivanja (Boateng, Gomez..), al' sam uvjeren kako će se igra unaprijedit', te da ćemo već danas gledat' mnogo bolji susret protiv Hamburga.

Iskreno se nadam kako će igrači danas osvjetliti obraz kluba, te da će slavit'.
Ovo boldirano se do novog trenera neće promijenit. To je jasno kao dan. I ja sam čekao dugo vremena da se u našoj igri nešto promijeni na bolje ali jednostavno vidim da nema tu ni malo napretka. Čini se da je @ secer bio u pravu, jbg, iskusan čovjek za razliku od nas mladih i nadobudnih.

Kako im nije jasno da će 80% ekipa protiv nas igrati bunker? Pa onda se treba tome prilagoditi i konačno naći odgovor za probijanje bunkera. Znači treba se uigrati neka akcija da se to probije a ne samo lopta u širinu i čekati što će napraviti Ribery i Robben.

Ovaj niz kritika već duže držim u sebi nadajući se da će se nešto promijeniti ali ništa se ne događa i naravno da polako gubim strpljenje.

Nevažan meč? U takvim mečevima odmah trebaš poslati poruku da si najjači. Očekivao sam da 2 puta igramo protiv Borussie ali ništa od toga. Pa cijela Njemačka nam se smije zbog ispadanja jučer........
Zadnja izmjena: Stefan Effenberg, dana/u 05 avg 2012, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 3 gosta.