Neka ga kritizira,treba ga i vise!Konacno da je i Uli shvatio koga je platio 30 mil te kome daje oko 10 mil godisnje i za sta!Mislim da bi Gomez barem pola svoje place trebao dati onima koji mu asistiraju i guraju ga u stopostotne sanse.Stefan Effenberg je napisao/la:Skoro sam zaboravio spomenuti Maria Gomeza.
Čovjek bi rekao da je Uli neki dan htio samo dati Gomezu do znanja da može i mora pružiti više.
No nakon jučerašnje kritike mislim da je situacija dosta ozbiljnija. Izgleda da je Hoenesu puknuo film sa Gomezom. Mnogi bi rekli da je lud ili šta već ali jednostavno Uli ima pravo.
Gomez se ove sezone mora više truditi i mora konačno napredovati u nekim segmentima. To je nužno za cijelu našu igru. Treba nam ta opcija više u igri. Nije dovoljno samo piknuti loptu u prazan gol već se treba još više i bolje truditi i u drugim segmentima igre.
Cinjenica je da on zabija 40+golova po sezoni i to su strasne brojke ali isto tako cinjenica je da u zadnje dvije sezone otkad je on nas prvi napadac mi nismo osvojili niti jedan trofej,zadnje naslove smo uzeli kada je on vecinom grijao klupu i mislim da i to nesto govori.Nema sumnje da je on dobar napadac i znamo da ce i ove sezone zabiti dosta golova ali da se mene pita bez razmisljanja bi ga prodao i za tu lovu kupio jednog manjeg, okretnijeg,brzeg napadaca, koji bi znao vise sudjelovati u igri,potezom rijesiti utakmicu i s njim bi nasa igra bila mnogo atraktivnija i efikasnija.
Od svih golova koje je Gomez postigao koliko ih je bilo u nekim kljucnim utakmicama?Jako malo i stalno ponavljam da kad nam zaustave krila Gomez je za nas igrac manje jer on nista nemoze napraviti sam,previse ovisi o drugima i tu nalazimo na jos jedan problem a to je pozicija 10 gdje nemamo pravog palymakera nekog tko bi podvalio loptu Gomezu ili nekom drugom kad su krila blokirana.Znaci ukoliko imamo vec tromog Gomeza za prvog napadaca i vidimo da kad nam zaustave krila igra kroz sredinu je losa onda moramo biti svjesni da nam je potrebna prava desetka i tada protivnicki tim nece moci biti fokusiran samo na zaustavljanje krila nego bi se morali baviti i desetkom.
Nema sumnje da Gomez daje sve od sebe da zabije gol ali koliko on daje za ekipu i rezultat sto je na kraju najvaznija stvar to je vec druga prica.Toliko za sada uz ovu temu, ukoliko se netko ukljuci u raspravu bit ce mi drago izmjeniti misljenja.