RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 dec 2013, 17:33

Treba bola procesljat Srbiju i CG. Sjeca li se neko Milosa Ognjenovica crnogorca. Neznam da je Velez poslje rata imao boljeg stopera. Ima takvih igraca istocno. Pusti ove kurave iz nase lige. Trce dok ne potrose platu
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 02 dec 2013, 17:36

gost je napisao/la:
Rodeni je napisao/la:Ja bi se zahvalio Kodri I Maleticu , Cemalovica poslati da se kali u nizoj ligi polusezonu ali da igra negdije stalno a Zvonica isto negdije da odigra polusezonu u Igmanu nije za prvog tima on
a doveo bi onog napadaca Smajica iz Olimpika mali je jak brz zivotinja glavonja to nam fali u napadu , Osmanagica iz Sarajeva , Brkovica iz Zelje vratiti, I kvalitetna dva stopera
Zašto pobogu njega ? Pa dečko je igrao ovdje pa smo se opet borili za opstanak. Nikakav nam on dodatni kvalitet ne donosi. A i ova druga dvojica spomenutih su mi upitna. Doduše ovog Smajića i ne znam (mada i to nešto znači, valjda bih znao za njega da je kakva klasa) , a Brković iz one zadnje polusezone u Veležu bi bio pojačanje, ali nažalost davno je bila ta sezona.

Jako je teško dovesti pravo pojačanje iz ove lige. Imaš tu dva izbora, jedan je, onaj igrač koji je nešto bolji u ovom trenutku od drugih (recimo samo za primjer, Vule Trivunović) je obično dosegao maksimum, i ne može dalje napredovati,a zauzima mjesto iu ekipi nekom ko može napredovati. Drugi je, dovesti nekog talentovanog, onda ga moraš čekati, a naravno nikad ne znaš hoće lise on propiti, prokurvati ili ne daj bože povrijediti.

Naravno,bilo bi dobro pojačati se, ali zaista ne bih išao za nekim polovičnim rješenjima, radije bih dao priliku recimo Ramoviću da pokaže svoj potencijal, nego dovodio rezerve Želje i Sarajeva
1 bold: Kad je igrao, bili smo drugi na tabeli prije zime. Ali ta je sezona bila bezze. Zavrsili smo sedmi i pola ekipe je napustilo klub.

2 bold: Sule Smajic?

3 bold: Potpuno se slazem. Ove sezone je vazno da budemo stabilni. Neka se borimo sljedece sezone za Evropu ako ne mozemo ove. Ne smijemo zaustaviti uspon nasim mladim igracima samo da izgubimo u prvoj rundi kvalifikacija za Europa Ligu...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 02 dec 2013, 17:40

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Treba bola procesljat Srbiju i CG. Sjeca li se neko Milosa Ognjenovica crnogorca. Neznam da je Velez poslje rata imao boljeg stopera. Ima takvih igraca istocno. Pusti ove kurave iz nase lige. Trce dok ne potrose platu
Legenda. Otisao je negdje u Svedsku poslije ako se ne varam. Zavrsio je karijeru ima par godina u trecoj ligi.

Sjecam se jedne tekme kad nije igrao zbog kartona i proveo utakmicu na tribini sa RA.

Inace ga mozes pratiti na Twitteru pod @Montenegroo03 :)
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 02 dec 2013, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 02 dec 2013, 17:42

Pirke je napisao/la:
1 bold: Kad je igrao, bili smo drugi na tabeli prije zime. Ali ta je sezona bila bezze. Zavrsili smo sedmi i pola ekipe je napustilo klub.

3 bold: Potpuno se slazem. Ove sezone je vazno da budemo stabilni. Neka se borimo sljedece sezone za Evropu ako ne mozemo ove. Ne smijemo zaustaviti uspon nasim mladim igracima samo da izgubimo u prvoj rundi kvalifikacija za Europa Ligu...
1. Nebitno, ali Osmanagić nije ostavio neki utisak na mene, da se razumijemo biloje mnogo gorih igrača u Veležu, ali on za mene ne bi bio pojačanje.
2. Pa valjda nije mislio na Sulu Smajića, on niti je glavat ,niti je centarfor :mrgreen:
3. Tako nekako, bilo bi dobro dovesti centrafora, i jednog playmakera, ali zaista dovoditi polovične igrače, a posebno rezerve Želje i Sarajeva....ne bih

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 02 dec 2013, 17:46

Rekao bih da nema potrebe dovoditi igrače koji znače nešto u našem domaćem nogometu. Tu su da ćuknu keš, i ništa više. Samo jedan u nizu od onih koji to potvrđuju je Maletić. Uzmite u obzir recimo i igrače koji su se toliko puta vraćali i odlazili iz Željezničara.

Takvi igrači nikada neće maksimum pružiti za razliku od onih koji još uvijek nemaju " ime " u ovoj ligi.
Naravno da ovi stavovi nisu isključivi nauštrb kvaliteta, ali ipak moram istaći da moramo pronaći sredinu između kvaliteta, talenta, imena i neke njegove karijere.

Jedan od takvih igrača je recimo Ramović. Dečko koji iako pokazuje oscilacije, je pokazao da je jako talentovan, da ima potencijal, da će se truditi i dati 100 % od sebe svaki put kad izađe na teren. Bolje istrpiti takvoga igrača, koji će gledati da dobro odigra da bi se prodao dalje ( surova realnost ), nego trpiti " magarca " koji je došao radi kinte više pred penziju, i igrača koji se ne može nazvati profesionalcem van 51129 km kvadratnih našeg prostora.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 02 dec 2013, 17:49

gost je napisao/la:
Pirke je napisao/la:

1. Nebitno, ali Osmanagić nije ostavio neki utisak na mene, da se razumijemo biloje mnogo gorih igrača u Veležu, ali on za mene ne bi bio pojačanje.
2. Pa valjda nije mislio na Sulu Smajića, on niti je glavat ,niti je centarfor :mrgreen:
3. Tako nekako, bilo bi dobro dovesti centrafora, i jednog playmakera, ali zaista dovoditi polovične igrače, a posebno rezerve Želje i Sarajeva....ne bih
1. Ma znam, slazem se. Jbg, te sezone sam imao ogromne nade za Velez. Kada smo igrali "leprsavo" :lol: .
2. Ahhh fakat, ima neki drugi Smajic. Evo po statistici je odigrao 84 minute u ovoj polusezoni i zabio jedan gol. Imas pravo, ni ja nisam cuo za njega. :D
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 dec 2013, 17:50

Pirke je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Treba bola procesljat Srbiju i CG. Sjeca li se neko Milosa Ognjenovica crnogorca. Neznam da je Velez poslje rata imao boljeg stopera. Ima takvih igraca istocno. Pusti ove kurave iz nase lige. Trce dok ne potrose platu
Legenda. Otisao je negdje u Svedsku poslije ako se ne varam. Zavrsio je karijeru ima par godina u trecoj ligi.

Sjecam se jedne tekme kad nije igrao zbog kartona i proveo utakmicu na tribini sa RA.

Pirke yebote treci mali mi se rodio u to vrijeme. Umalo mu ne dado ime Milos :lol: :lol: :lol: momak je igrao koda je rodjen na carini a ne u CG
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 02 dec 2013, 18:31

Ma nemaš vala nekog izbora u BiH što se tiče onih koji bi bili pojačanja.To što ima je već kaparisano,a sad dovoditi neke polovnjake nije riješenje.Eto Maletić je došao kao ekstra pojačanje i još nije donio, bar koliko sam ja vidio ,prevagu ni u jednoj utakmici,a zbog toga je doveden.Treba mu dati šansu još par utakmica na proljeće ako se ne pokaže noga,bolje je da igraju naša djeca.Znam da smo željni uspjeha,al ne može ništa preko noći,a mi svako malo mijenjamo ili trenera ili ekipu a tako bogami nije niko napravio uspjeh.Feja nije birao ove igrače pa me baš interesuje kako će to izgledati na proljeće.Više od pojačanja nam treba psiholog i kondicioni trener.Zna li ko gdje je Ekrem Bratić navodno jedan od najboljih kondicionih trenera u BiH(tako sam negdje pročitao)a iz Mostara je?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

edgardavids
Kontakt:

Post Postao/la edgardavids » 02 dec 2013, 18:59

Upravu ste raja da ovo iz naše lige ništa ne zaslužuje tolike pare kao što npr Maletić prima, a ništa nije pokazao ove sezone. Eno gledam Zvijezda dovela nakvog japanca, trebali smo i mi kontinent mijenjat, bar bi se protivnik prepo ono kad vidi imamo igrača ne završava mu prezime sa IĆ :mrgreen:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 02 dec 2013, 19:03

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Pirke je napisao/la:

Pirke yebote treci mali mi se rodio u to vrijeme. Umalo mu ne dado ime Milos :lol: :lol: :lol: momak je igrao koda je rodjen na carini a ne u CG
Jel ono on zabio Vitezu u zadnjoj utakmici federalne kad je bilo veliko slavlje ? :)

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 02 dec 2013, 19:04

ono koliko sam mogao da vidim na zadnjih par utakmica pojedinci mogu da zadovolje ostalo treba poslati negdje kao prvo da uce igrati nogomet a kao drugo da ih neki trener nauci pameti..kazazic,kodro,cemalovic,zvonic pod hitno poslati negdje gdje ce moci da uce,,pola igraca ne zna pjeske uci u krivinu a ne da trce..dalje,treba dovesti pojacanja odmah,,odbrana 2 igraca i jedan klasicni playmaker...napadaca imamo samo treba prave igrace stavljati u prvih 11...jusuf sjedi na klupi a igra cemalovic koji je losiji od njega za 2 klase..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 dec 2013, 19:06

@Pirke

koliko sam uspio upratiti, u toku je akcija za pomoć omladinskoj školi, slično kao što je bilo za klupski bus, a jesenas sam čitao intervju sa tanovićem koji kaže da u februaru velež dobiva teren s umjetnom travom.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 dec 2013, 20:05

@vm22 nesto se ne sjecam jer sam taj dan bio opaljen svacim :P ali se kroz maglu sjecam Acinog slaloma i lomljenja kicme onog levata iz Viteza :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 02 dec 2013, 21:14

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:@vm22 nesto se ne sjecam jer sam taj dan bio opaljen svacim :P ali se kroz maglu sjecam Acinog slaloma i lomljenja kicme onog levata iz Viteza :lol: :lol: :lol:
Ponekad mi i zafali Federalna liga. :D :lol:
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 02 dec 2013, 21:17

Nikad više u Federalnoj.
Nismo ispadali iz ex Yu lige,ispali smo iz ove naše,u kojoj je najbitnije koliko su ti jaki sponzori.
Nikad više!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 03 dec 2013, 00:39

I moja ocjena je recimo da imamo samo 2-3 igraca koji mogu biti u tom nekom timu koji ce se boriti za evropu,zatim imamo 3-4 igraca koji bi bili dobri kao prve rezerve,a sve ostalo je za federalne lige(da se da nekome na posudbu) :roll: Po meni samo Okic,Merzic i Maletic(na iskustvo) mogu biti u tom nekom timu koji ce se boriti za Evropu (mozda i Ostrog tu da ubacimo jer je solidno branio).Jusuf,Rama,Hebibovic,Letic,Zolj i Majkic mogu biti dobre rezerve,a sve ostalo na posudbu da steknu rutinu i iskustvo (i da nauce opucati loptu na gol niko veze nema)ili im dati odrijesene ruke.Recimo mali Dino se bori pravo ,on izgara na terenu ali uprkos svemu nema tog nekog ucinka ;) ,fali mu iskustvo,i mislim treba da ode u federalnu ligu na posudbu jednu godinu da malo stekne rutinu i iskustvo ili u neki drugi tim PL koji se bori za opstanak i onda se vratiti nazad u Velez.Ne moze se neko kaliti u timu koji hoce da se bori za Evropu ,tim ispasta,nema rezultata ;)

Najpotrebniji su nam sad u pauzi od svih jedan dobar centarhalf(tipa Torlaka).jedan srednji vezni(tipa Zeba) i jedan robustan klasicni centarfor-razbijac (tipa mozda Adilovic ili Mesanovic)i plus jos par ostalih igraca.

Slazem se sa ostalima da im treba ko hljeb jedan dobar kondicioni trener kojih ce ih nabiti snagom(recimo ni jedan Mesi ne bi bio najbolji igrac da nema snagu i da ne trci,dzaba mu sto zna lopte),samo nemojte navikanog Bratica dovoditi please :roll: .Isto tako moraju poraditi na psihi jer nisu dovoljno psihicki cvrsti igraci i nemaju potreban moral na svakoj utakmici,padaju brzo,i to nakon jednog primljenog gola i gube moral,sto se treba sto prije popraviti.Moraju se znati i nositi i sa (nekad negativnim) povicima sa tribina.Sve je to do psihicke pripremljenosti igraca.Nadam se da ce se nesto na bolje promjeniti u ovoj dugoj pauzi.

P.S. Neko spomenu Osmanagica kao pojacanje :roll: ,mogu samo reci da ne bi imo mjesta u ovakvom Velezu,decko nista ne pokazuje na terenu(gledo sam ga nekoliko utakmica u dresu Sarajeva,ucinak nula bodova)Sto se tice Smajica,nije los igrac ali on je bivsi zrinjevac i nama takvi ne trebaju.Jedino dovesti Suljevica(mozda je neko mislio na njega),on bi bio pojacanje
FORZA VELEZ

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 03 dec 2013, 01:43

@rodjak stara mostarska skola. Potpis tebra+jos jedan potpis za Smajica antisu jer kako sam vec jednom napisao Velezov dres ide samo na cisto tijelo i peksijaneri ga nemogu oblacit. Forza Velez ljubavi moja
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 03 dec 2013, 03:52

Svaka vam cast na urednom terenu!
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 03 dec 2013, 04:09

Mokroguz je napisao/la:Svaka vam cast na urednom terenu!

????? (da nisi mozda polupo loncice :? ,to jest da nisi promasio temu,ne kontam :? )
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 03 dec 2013, 05:01

rodjak je napisao/la:
Mokroguz je napisao/la:Svaka vam cast na urednom terenu!

????? (da nisi mozda polupo loncice :? ,to jest da nisi promasio temu,ne kontam :? )
Dobro onda nikakva vam cast na neurednom terenu :lol:
[youtube][/youtube]

10:50 i naprijed
Meni izgleda uredno, posebno kad poredis sa drugim stadionima :roll:
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.