AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

francobaresi
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la francobaresi » 29 okt 2013, 13:23

Trequartista je napisao/la:A dobro, do mene je, mislio sam da ima duži ugovor jer se nekad prošle sezone spominjalo produženje ugovora. :D

Ja trentutno ne vidim niti jednog trenera da je slobodan, a da bi radio bolje od Allegrija. Pustite se igračkih legendi, Milan je veliki klub, preveliki je to pritisak...

Igrački kadar je isto tako loš, trebate i to u obzir uzeti.
Ma jarane pusti tu priču, igrački kadar nije kao recimo prije 5-6 sezona ali nije ni toliki odron. Nema niko u Italiji neki stratosferični sastav, nema nijedne ekipe da se odvaja od ostatka tih "najvećih", sve je to razlika u 2-3 igrača.Jedina je razlika u ljudima koji su na klupi pojednih klubova. Juve ima Contea koji je od nekih solidnih igrača izvukao maksimum. Normalno potpomognut klasnim igračima kao što su Pirlo i Buffon ( čije vrijeme doduše prolazi), tu su još Tevez, Vidal. Chiellini i mali Pogba. Svi ostali nisu nikakav bauk. Napoli ima Beniteza, koji je sjajno uklopio Higuaina, Callejona, Inlera,Reinu, Insignea. Montella radi fantastičan posao sa dosta limitiranim budžetom i ne prevelikim izborom kvalitetnih igrača. Roma ima Garciu, koji je fantastičan stručnjak. Mnogi su mislili da će Roma nakon odlaska Lamele i onog malog Brazilca izgubiti na kvaliteti. Ali su se grdno prevarili.Inter je tek nešto bolji u igračkom smislu nego lani, ali na klupi je neuporedivo bolji trener.
Možda ću zvučati presubjektivno, ali Milan nema ništa lošiji sastav od Fiorentine,Intera pa ni Rome a Bgm ni Napoli nije daleko. Jedino Juve što je malo ispred, ali nisu to enormne razlike. Dva-tri igrača su ta razlika, ništa pretjerano. Samo što od svih ovih navedenih Milan ima ubjedljivo najlošijeg trenera.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 okt 2013, 13:23

Trequartista je napisao/la:Hoćeš da kažeš da imate dobar igrački kadar? Ili mislite da će neko zelen uspjeti na klupi Milana tek tako?

Nabrojte mi tri imena za koja smatrate da bi bili bolja opcija od Allegrija.

P.S. Claudio Ranieri je trener Monaca. :mrgreen:
igracki kadar je dobra, i itekako ima potencijala da izvuce top 3 mjesta u Italiji. to budala vidi, samo Allegri to ne vidi, ako imena poput Balotellija, Shaarawya, Pazzinia, Kake, Montoliva, Abatea,Mexesa, De Sciglia, Abiatia, te ako tu dodamo solidne Muntaria, Polia, Robinja, nisu u stanju to izboriti onda ja ne vidim ko bi mogao..
losa taktika Allegrija ubija Milan, a ne igracki kadar.

bilo sta da dodje je bolje od Allegrija, pa makar i tasoti vodio ekipu do kraja sezone, Di mateo se spominje u kontekstu Milana.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 29 okt 2013, 13:25

Trequartista je napisao/la:Hoćeš da kažeš da imate dobar igrački kadar? Ili mislite da će neko zelen uspjeti na klupi Milana tek tako?

Nabrojte mi tri imena za koja smatrate da bi bili bolja opcija od Allegrija.

P.S. Claudio Ranieri je trener Monaca. :mrgreen:
Ja trubim već duze vremena da bi dao priliku Pipu do kraja sezone, pa ako se ne pokaze kao dobra opcija onda dovesti Prandelija.
Il Club più titolato al mondo!

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 29 okt 2013, 13:26

Milan ima najgoru odbranu od prvih sedam ekipa, na ostalim dijelovima terena su manje-više ravnopravni pa donekle i izjednačeni sa ostalim. Ukoliko nemaš dobru odbranu ti nemaš šta tražiti u Seriji A, to je opće poznato.

Edit:

Serije A je najteža i najkomlikovanija za igrati. Mladi i neiskusni treneri brzo plate ceh, probali su Juve i Roma sa Ferrarom odnosno Luis Enriqueom pa su završili sa 30 bodova zaostatka za tadašnjim prvacima.

Zašto su Montella i Conte sada tako dobri u jačim/večim klubovima? Zato što su se prve 3-4 godine trenerske karijere ''kalili'' po prosječnim klubovima...

Moram ići sad, nastavit ćemo kasnije. :D
Zadnja izmjena: Trequartista, dana/u 29 okt 2013, 13:31, ukupno mijenjano 1 put.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 okt 2013, 13:31

Trequartista je napisao/la:Milan ima najgoru odbranu od prvih sedam ekipa, na ostalim dijelovima terena su manje-više ravnopravni pa donekle i izjednačeni sa ostalim. Ukoliko nemaš dobru odbranu ti nemaš šta tražiti u Seriji A, to je opće poznato.
To si jedino pogodio, ali to mi svi znamo. Zato sam i naveo gore ta 2-3 igrača koja su razlika između pojedinih ekipa. A krivac za to je isto Allegri, znao je za taj problem i opet je tražio Matrija a ne jednog stopera koji bi dosta toga promijenio. I to 12-13 mil. € za čovjeka koji će biti druga ili treća opcija kad svi igrači budu na raspolaganju. Sad ćelo to pokušava popraviti pa je kaparisao Ramia i Hondu. Lijepo potez, ali sad je prekasno. Čak i pored ova dva igrača koji će svakako pojačati Milan, ova ekipa treba još jednog stopera. Tek nakon toga možemo pričati o ozbiljnom timu. Ekipa bez dva jaka stopera u Italiji nije nikako ozbiljna i konkurentna.
-Rui Costa-

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 okt 2013, 17:49

Hajmo Lazio :!:

Nema šanse da mutavac uspije sakupiti više od boda ili dva iz ove dvije tekme, ali ne bih to dvaput rekao. Mora ići, što prije to bolje.

@Trequartista, eh, da je samo odbrana u pitanju... :roll:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 okt 2013, 19:36

http://www.football-italia.net/41135/allegri-sold-ebay" onclick="window.open(this.href);return false; :lol:

slika Sa današnjeg treninga.

Bari are considering to sign Jherson Vergara. If he leaves then it will be on loan or a co-ownership deal. Ma samo neka Zaccardo i Bonera nigdje ne miču. :mrgreen:

Coach Massimiliano Allegri has called up 23 players for the Serie A match against Lazio.

Goalkeepers: Abbiati, Amelia, Coppola, Gabriel.

Defenders: Abate, Constant, De Sciglio, Vergara, Zaccardo, Zapata.

Midfielders: Birsa, Cristante, Emanuelson, De Jong, Kakà, Montolivo, Muntari, Poli, Saponara.

Strikers: Balotelli, Matri, Niang, Robinho.

Čak 4 golmana je pozvao. :lol: Danas je izjavio da će Gabriel početi od prve minute, to je jedina pozitivna vijest. :D
-Rui Costa-

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 29 okt 2013, 20:05

"Na prodaju je trener bez ideje i karaktera. Nudim vam beskorisnog trenera, koji ne zna voditi treninge i koji ne zna motivisati svoje igrače. Specijaliziran je za utakmice protiv Barcelone, a ukoliko ga platite odmah, dobijate i Maura Tassotija besplatno. Ne odgovaramo za greške u proizvodnji".

:lol: :lol: :lol: :lol:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 okt 2013, 20:11

Abbiati dobio medalju od Gallianija i Berlusconija zbog obaranja rekorda kao golman s najviše nastupa za Milan. Prevazisao je legendardnog Rossija koji je imao 330 utakmica, a Abbiati trenutno je na 331 utakmici.

FORZA ABBIATI ! 8-)

slika

[youtube][/youtube]
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 okt 2013, 20:19

Dobri stari Abbi neka odradi ovu sezonu i nakon toga mislim da Gabriel treba preuzeti poziciju prvog golmana.
Svi smo vidjeli da je momak jako talentovan, to je pokazao u ovih 5-6 mečeva koliko je odigrao za Milana, naravno brojim i onih nekoliko prijateljskih.
-Rui Costa-

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 29 okt 2013, 23:01

francobaresi je napisao/la:
Trequartista je napisao/la:Milan ima najgoru odbranu od prvih sedam ekipa, na ostalim dijelovima terena su manje-više ravnopravni pa donekle i izjednačeni sa ostalim. Ukoliko nemaš dobru odbranu ti nemaš šta tražiti u Seriji A, to je opće poznato.
To si jedino pogodio, ali to mi svi znamo. Zato sam i naveo gore ta 2-3 igrača koja su razlika između pojedinih ekipa. A krivac za to je isto Allegri, znao je za taj problem i opet je tražio Matrija a ne jednog stopera koji bi dosta toga promijenio. I to 12-13 mil. € za čovjeka koji će biti druga ili treća opcija kad svi igrači budu na raspolaganju. Sad ćelo to pokušava popraviti pa je kaparisao Ramia i Hondu. Lijepo potez, ali sad je prekasno. Čak i pored ova dva igrača koji će svakako pojačati Milan, ova ekipa treba još jednog stopera. Tek nakon toga možemo pričati o ozbiljnom timu. Ekipa bez dva jaka stopera u Italiji nije nikako ozbiljna i konkurentna.
Ja sam ovdje davno govrio da imamo lošu odbranu, prije svega stoperi su užas. Međutiim svi su bili ubijeđeni da su Zapata i Mexes dobri stoperi za milan, sada nam se to obija o glavu. Ni sa dolaskom Ramia neće biti ništa bolje, jer Rami nije ništa bolji od Mexesa. Pa mi imamo 2 Francuska stopera od kojih ni jedan nije reprezentativac, e ako nemaju kvalitet za onako slabe francuske reprezentacije ja ne znam kako će imati kvalitet za jednog kluba kao što je Milan.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 okt 2013, 23:05

LegendKiller je napisao/la: Ja sam ovdje davno govrio da imamo lošu odbranu, prije svega stoperi su užas. Međutiim svi su bili ubijeđeni da su Zapata i Mexes dobri stoperi za milan, sada nam se to obija o glavu. Ni sa dolaskom Ramia neće biti ništa bolje, jer Rami nije ništa bolji od Mexesa. Pa mi imamo 2 Francuska stopera od kojih ni jedan nije reprezentativac, e ako nemaju kvalitet za onako slabe francuske reprezentacije ja ne znam kako će imati kvalitet za jednog kluba kao što je Milan.
Adil Rami & Philippe Mexès have won 10 of the 15 games they have played together for France (D2, L3)

[youtube][/youtube]

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 okt 2013, 23:20

Rami ce biti dobro pojacanje, posebno jer se vec otprije razumije sa Mexesom. Mexes je solidan i srcan igrac, ali sklon kiksevima i kratkom fitilju tako da, sto se mene tice, njega prodati na ljeto i dovesti stopera kako bog zapovijeda. Dosta je ovog silnog sramocenja i sprdanja sa klubom.

Posto se ionako nista posebno ne desava, moram se osvrnuti na to da ima bas dobru trebu,
ljubi je majka. 8-) 8-)

slika
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 okt 2013, 23:40

Ma kad pogledam djevojke drugih fudbalera, ova mi i nije nešto iskreno .. vidi joj cuzne :lol: i nema oblina. Al šta ćeš, možda je djevojka za ženit. Poštena 8-)

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 29 okt 2013, 23:42

Znam da je imao neku curu , bila je go-go plesačica ( čini mi se ). Nadam se da to nije ova. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 okt 2013, 23:50

Maestro^^ je napisao/la: Nadam se da to nije ova. :mrgreen:
Cini mi se da jest. :mrgreen:

FORZA MILAN !

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 29 okt 2013, 23:53

rope11 je napisao/la:
Maestro^^ je napisao/la: Nadam se da to nije ova. :mrgreen:
Cini mi se da jest. :mrgreen:
A evo jeste. Ester Giordano se zove. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 29 okt 2013, 23:56

ma imao je on prije bolju i stariju :)
*La Roma non si tifa, si AMA!*

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 okt 2013, 00:02

Hoces reci da je ovo stvarno bolje ? :mrgreen:
Djecko stvarno nema ukusa. :oops:

slika

FORZA MILAN !

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 30 okt 2013, 00:03

Jes' ova plava grdna ybt. Ova nova je boginja za ovu. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.