BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

edoA
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la edoA » 21 okt 2011, 09:42

harishp je napisao/la:
edoA je napisao/la:@amho, hvala na informativnom postu.

Dugotrajno rijsenje i ne trazim. Jasno mi je da tu treba vise posla.

Ali, kako @amho prokalkulisao, nova trava ne bi bila neka pre velika investicija i mogla bit biti zavrsena do tkeme bih-prtugla.
Zar to ne bi bilo onda preporucljivo ?
Problem je vec objasnjen i to u par navrata.
Dzabe bacanje novca kojeg ionako nema iz razloga sto prije trave se mora postaviti minimalno drenaza a uz to i grijaci da bi se odrzavala ta trava i u buducnosti.
Ovako fine pare bacene za kratki rok.
Sta je sa umjetnom travom koliko bi to tacno ispalo,rijesen problem za sva vremena a recimo na stadionu Lulicevog bivseg kluba je umjetna trava cak je se tamo odigravao evropski sampionat.
Mislim da je objasnjeno, da je to moguce i da nije neki pre veliki trosak.
S time, ja to vidim kao dobru opciju, a ne bacanje para.

Sto se tice umjetne trave, to bilo sigurno naj bolje dugotrajno rijsenje. Ali siguran sam da bi bio visi trosak, a i ne bi bilo zavrseno do tekme, a upravu o tome se i vrti ova cjela prica :idea:

Licno sa sebe cu zakljucit, bilo bi moguce bez pre velikog troska travnjak srediti za ovu tekmu. Ali valja dici guzicu iz fotelje uzeti pare u ruke i pokrenuti to. I posto takav u savezu ne postoji, nista od te price :roll:

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 21 okt 2011, 09:42

Goldy je napisao/la:
majestic24 je napisao/la: Meni je iskreno drago sto ce Ronaldo igrati...s njim je Portugal losiji (bez obzira koliko to smijesno zvucalo)
nije smiješno, moćno zvuči, dubokoumno čak!...vidi se da razmišljaš...veliki broj ljudi zaboravlja da je fudbal timski sport i da su vrlo važni psihologija kemija ekipa , da ne igraju imena tj da se jačina ekipe ne dobija prostim sabiranjem individualnog renomea igrača po štampi...
u pravu ste obojica, ja sam ubjedjena da ronaldo unosi nekakav razdor u taj tim, citava igra im se oko njega vrti kad je on tu, a los je kapiten samo tako... pa taj cojek se jedva raduje kad neko drugi da go...
...

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 21 okt 2011, 09:44

Goldy je napisao/la:
majestic24 je napisao/la: Meni je iskreno drago sto ce Ronaldo igrati...s njim je Portugal losiji (bez obzira koliko to smijesno zvucalo)
nije smiješno, moćno zvuči, dubokoumno čak!...vidi se da razmišljaš...veliki broj ljudi zaboravlja da je fudbal timski sport i da su vrlo važni psihologija kemija ekipa , da ne igraju imena tj da se jačina ekipe ne dobija prostim sabiranjem individualnog renomea igrača po štampi...
ekipna igra im je losija kad je ronaldo na terenu, medjutim zaboravljate da ronaldo moze sam odlucit' utakmicu... moze postic gol 'niotkud', a to je u k.o. fazi ubitacno kada ekipa s takvim igracem igra u gostima... nama je u zenici pobjeda 2:1 ravna porazu...

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 21 okt 2011, 09:47

panties je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
u pravu ste obojica, ja sam ubjedjena da ronaldo unosi nekakav razdor u taj tim, citava igra im se oko njega vrti kad je on tu, a los je kapiten samo tako... pa taj cojek se jedva raduje kad neko drugi da go...
Gacice boga mi i ja sam to zamjetio.. :mrgreen:
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 21 okt 2011, 09:47

Portugalcima nije stalo do toga da se ne igra u Ze nego da se ne igra u BiH. Oni vrlo dobro znaju da samo BP ispunjava uslove za odrzavanje utakmice baraza, isto kao sto znaju da je jedna tribina na Kosevu podpuno zatvorena i nije u uoptrebi.

Cilj im je da igramo negdje izvan ili na Kosevu jer nebi igrali pred citavim staionom, a teren im je veci tako da njihovi brzi igraci mogu iskoristiti predonst kao sto su Francuzi uradili.

Mada mislim da nece biti nista od pritisaka i da ce se travnjak u Ze popraviti.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 21 okt 2011, 10:01

vejza_ je napisao/la:http://www.****/vijesti-sve/zenica-vijesti/7226-vjestacka-trava-na-kamberovicu...html

samo ove zadnje 2 tacke izbrisati umjetna trava je postavljena za 10 sati a sve pripreme su trajale 5-7 dana
lahko je sve to pripremit' i postavit' za 10 dana, ali nabavit' najmanje pola miliona maraka za travu i radove, narucit' i dopremit' podlogu traje puno duze... pogotovo ako se sve hoce odradit' po redovnoj cijeni..

vejza_
Kontakt:

Post Postao/la vejza_ » 21 okt 2011, 10:07

ma nije toliko love vjeruj mi ovaj teren je kostao oko 100 hiljada a bilono bi bilo 200-250 hiljada sa drenazom i umjetnom travom a ne znam jesu li stavljali ovdje grijanje a to se moze uraditi za 7-10 dana...a sad ne znam za tu rarudbu trave.... ali jedno je veliko pitanje dali to osim i kobpanije zele???

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 21 okt 2011, 10:20

Opa vidim podcjenjuje se C.Ronaldo :mrgreen: njemu malo fali...kao i Naniju pored nase spore odbrane neka nam je bog na pomoci :mrgreen: abd nece biti njegova sedmica..

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 21 okt 2011, 10:32

vejza_ je napisao/la:ma nije toliko love vjeruj mi ovaj teren je kostao oko 100 hiljada a bilono bi bilo 200-250 hiljada sa drenazom i umjetnom travom a ne znam jesu li stavljali ovdje grijanje a to se moze uraditi za 7-10 dana...a sad ne znam za tu rarudbu trave.... ali jedno je veliko pitanje dali to osim i kobpanije zele???
14 dana je minimalni rok za isporuku podloge (kad bi sad narucio)... za mjesec dana se to sve ne moze odradit'... a mi imamo 21 dan do pocetka utakmice... moguce je da je taj teren o kojem ti pricas kostao toliko... ali da bi se teren odradio na nacin da zadovoljava uefa/fifa kriterije treba puno vise vjeruj ti meni ;)... nije umjetna trava sva ista... razlikuju se karakteristike, a Bogami i cijena... drenaza i grijanje opet trebaju..

pored svih ovih stvari koje sam pomenuo, treba komisija fifa/uefe primit' teren i izdat' dozvolu za medjunarodne utakmice... ne ide to tako jednostavno, a ni tako brzo... najvise sto se mozda i moze uradit, je zamijenit travu bez ikakvih dodatnih radova (drenaza, podloga, grijanje), ali opet je pitanje kako ce srast za ovih 21 dan odnosno maksimalno 10.tak dana jer se ne moze danas postavit'... o cijeni da i ne govorimo... potrebne kolicine trave dobit' za 10 dana po standardnoj cijeni je nemoguce... ugradnja bi uzela sigurno jos nekoliko dana, tako da je i to skoro pa nemoguce odradit' do utakmice s portugalom..

jedino kozmeticki dotjerat odredjene dijelove... mozda zamijenit' travu u sesnaestercima, gdje je najvise ostecena... i to je to... za ostalo nema vremena, a o prama da ne govorimo...

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 21 okt 2011, 10:35

inace sam ismijavao ove sto govore da su sanjali tekmu i bgm sinoc sam sanjao tekmu ... al sam sanjao prvu tekmu da igramo tamo u portugalu i mi dobili 0-2 , reko nemozemo kuci dobiti valjda 3 komada i jbga onda se probudis :D
>>No body likes us but we dont care<<

vejza_
Kontakt:

Post Postao/la vejza_ » 21 okt 2011, 10:48

ne znam vise... ali znam da je trenutno bilino mnogo bole nego protiv cipra (U21) a i protiv borca je bila mnogo bolja nego dan poslije kad su ona 2 likova dolazili sa Porcom da vide teren

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 21 okt 2011, 12:07

prostopan i ociscen dranazni sistem na bilinom polju , sa nekom specijalnom masinom(tankim cijevima) koja probija travnjak 50 cm na svim djelovima ..Opet ponavljam da su portugalci uspjeli sa pritiskom i da ce se igrati na uredenom travnjaku .Ja nista ne bi dirao jer stadion ima licencu i nemogu odredivat portugalci gdje da se igra u NASOJ ZEMLJI .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 21 okt 2011, 12:15

dinoze je napisao/la:Portugalcima nije stalo do toga da se ne igra u Ze nego da se ne igra u BiH. Oni vrlo dobro znaju da samo BP ispunjava uslove za odrzavanje utakmice baraza, isto kao sto znaju da je jedna tribina na Kosevu podpuno zatvorena i nije u uoptrebi.

Cilj im je da igramo negdje izvan ili na Kosevu jer nebi igrali pred citavim staionom, a teren im je veci tako da njihovi brzi igraci mogu iskoristiti predonst kao sto su Francuzi uradili.

to je nidje veze, pa 20k ljudi je doslo u pariz, sigurno ako se bude igralo u npr njemackoj il sta ja znam da bi bilo isto toliko ako ne i vise.
a ako na kosevo dodje koliko dodje na bilino, bit ce pune otvorene tribine (sa zapadnom praznom).

mada ja mislim da ce se igrati na BP, iako sam misljenja da nasim igracima to ne odgovara - hem se umore, hem su sanse za povrede vece na takvom terenu.
...

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 21 okt 2011, 12:16

Opet dolaze kiše, samo da ne padne 11.11. :roll:
Čelik Zenica 1945

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 21 okt 2011, 12:43

Portugal će pasti! Stočani znaju zašto!

Umjesto epitafa stolačkoj mladosti iz jeseni 1994.

I opet će nebo proplakati na taj dan. Bit će subota 11.11. Godina 11-ta u drugom tisućljeću. Jako me golica hoćemo li dobiti Portugal? Što se mene tiče, mi smo ga dobili i prije dvije godine. Nije me briga hoće li se opet neki turčiti ako Hrvatska zijani od Turske. O Crnogorcima i njihovom okršaju protiv Čeha i ne razmišljam, a Ircima je bandit i mafiozo Platini odlučio pomoći, pa im je zbog nečuvene pljačke milenija i Anrijevog hand-fudbala preklanjskog baraža, podario naše mjesto u "šemširu". Tako je nama trebala doći ona ista Estonija što smo joj sprašili sedam laganih komada u Zenici "prekolani", ali Platini je morao prati crn obraz. Estonci, ostavite svaku nadu da ćete vidjeti Poljsku i Ukrajinu. Zašto zahmetim o baražu?

Pa, zato što mi je jako bitno i što me je jako briga da u dvije utakmice budemo bolji od Portugala. Znam, plakat će nebo tog dana. Plače svakoga 11. novembra. Plakalo je i prije 17 godina. Sedamnaest godina je puno. Te je godine nekako naša reprezentacija i počela da se okuplja i organizuje. Ljiljane su na grudima nosili Vlatko Glavaš, Meho Kodro, Suad Katana, Muhamed Konjić, Meša Baždarević...Jesmo li nakon 17 godina konačno dočekali svoj trenutak ponosa i radosti? Jesmo. Moraju nam se jednom sve prečke i stative u najvažnijim utakmicama vratiti u najboljem obliku. Moraju te lopte završavati u kanafi. Hoće, ovaj put, zaista hoće.

Nebo će se na 11.11.2011 otvoriti nad Zenicom. Plače nebo svakog 11.11. i svake godine, poslije one ratne 1994., na taj isti dan. U Stocu i iznad Stoca na taj dan je najtužnije. Stolac je jedini grad u BiH koji plače sa svakim porazom naše reprezentacije. Stolac je istureni i ostavljeni grad koji se svojim drevnim srcem raduje svakoj pobjedi naše reprezentacije. I zapamtite: Radovati se u Stocu nije isto kao bibikati Ferhadijom, Fejićevom ili bulevarima Tuzle, Bihaća i Zenice. Zašto se mi u Stocu moramo vazda i stalno dokazivati da nismo ni Turci, ni Ekvadorci, ni Brazilci, i ne znam ti više ko smo, ali samo neka smo oni što igraju protiv kockasto vatrenih. E, pa nismo. Moj je Saša Papac. Naš je. Stočanin. Đed mu je odavle. I Pandža je moj. Boris. Mostarac. Vlatko je Glavaš moj. Iz Bugojna. Darko Maletić je moj. Zvjezdan je moj, Misimović. I Borče Sredojević.

Plakat će nebo u subotu. Na dan 11.11.2011. Prvi put će nam se sastati suze radosnice sa suzama tužnim, pretužnim. Ježim se kad pomislim da su s nama u subotu svi oni momci Stolački, Dubravski, Čapljinci, Prozoraci, Mostarci, Jablaničani, Konjičani. Stočani posebno. Da su s nama svi oni koji su 11.11.1994.svoje živote dali za tu noć koja nas čeka u subotu 11.11.2011. Tog dana i te noći kiša će oprati uplakana lica i slavit će se pobjeda. Naši momci po kojima je Jesen 94' ostala duboka i teška neprebolna rana nasoljena i dosoljavana svih ovih 17 godina su nam priuštili trenutak sreće da imamo Bosnu i Hercegovinu i svoju fudbalsku reprezentaciju.

http://www.stolac.ba" onclick="window.open(this.href);return false;

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 21 okt 2011, 12:46

ovo nek procitaju reprezentativci i ne sumnjam u pobjedu

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 21 okt 2011, 13:34

Zajebali se Stocani 11.11.2011 je petak a ne subota :D

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 21 okt 2011, 13:37

panties je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Portugalcima nije stalo do toga da se ne igra u Ze nego da se ne igra u BiH. Oni vrlo dobro znaju da samo BP ispunjava uslove za odrzavanje utakmice baraza, isto kao sto znaju da je jedna tribina na Kosevu podpuno zatvorena i nije u uoptrebi.

to je nidje veze, pa 20k ljudi je doslo u pariz, sigurno ako se bude igralo u npr njemackoj il sta ja znam da bi bilo isto toliko ako ne i vise.
a ako na kosevo dodje koliko dodje na bilino, bit ce pune otvorene tribine (sa zapadnom praznom).

mada ja mislim da ce se igrati na BP, iako sam misljenja da nasim igracima to ne odgovara - hem se umore, hem su sanse za povrede vece na takvom terenu.
Gdje moze biti bolje da se igra izvan BiH nego u BiH? Valjda je logicno da svaka repka igra kuci u svojoj domovini.
Ovo sto si napisao o Kosevu da bi bilo isto kao u Ze iako je zapadna tribina zatvorena e to je stavrno nigdje veze :lol:

svabo94
Kontakt:

Post Postao/la svabo94 » 21 okt 2011, 14:08

volio bi da se dzemo i bajic vrate u repku.
po mom misljenu je bajic bolji od mravca

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 21 okt 2011, 14:12

Dzemo, bajic i jahic, pa ko je najbrzi od njih neka zaigra.

Safet bi ih trebao tjertai samo da treniraju sprint do Portugala.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.