Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Dodao bi još Yamahu Aerox i Derbi GP 50. Mada mislim da je Gilera Runner najbolji izbor
-
- Kontakt:
Derbi bas ne ulazi u cijenu kako ja znam.I ja sam zapikao sp50, nekako mi dizajn jedan od ljepsi i vidim dosta ljudi da ih vozaju.Samo me jos zanima da li je puno ako je skuter presao 15-20k?
Hvala pasa na odgovoruInatSilanBosanski je napisao/la:66kw nema fap filter i plutajuci.Jest sto neko rece malo trom, al' neces za trke uzimatsarajlija je napisao/la:Jedno pitanje mozeli mi neko odgovoriti ko se razumije u peugeote 307 koji od njih ima one fap filtere dio koji je preskup jel 66kv ili onaj od 74kv hvala unaprijed?![]()
Neko ko se razumije u ove motorice do 50ccm, zanima me koji je best buy za 2500KM? Ovim gov.nima nikad cijena ne opada haha

04.10.2009 !!
Eeh ovako...trebao bih uzeti ljetne gume ( polovne), ali malo bolje..pa me interesuje sto se tice godine proizvodnje, koliko stare su preporucljive,do koje godine da gledam??
sedam godina je plafon. to je ono da ih uzmes, koristis godinu i bacis.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Kod mene imaju ljetne Michelin ( Made in Germany
) 2012 godina, na njima je fabricka zelena linija po sredini jos vidljiva, tako da su gume skoro nove, ja ih dobio ali mi ne odgovara sirina 175/65 R15, pa ako je ko zainteresovan bujrum.

Mia San Mia
Pa dobro,naletio sam na jedne 2011. godina,Bridgstone 205/55 R 16 , 200 KMsekerbay je napisao/la:sedam godina je plafon. to je ono da ih uzmes, koristis godinu i bacis.
a imaju i Sava HP iste dimenzije, 2014, god 250 KM
-
- Kontakt:
Lud si ako ćeš dati tolike pare za gume stare 5 godina, uzmi nove.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Po mwni bolje nove i nekog lijevog proizvodjaca nego korištene za te pare 

-
- Kontakt:
Ne treba opet neko smeće novo uzet, kineze neke npr.
Savine su okej, bolje nego te polovne od ''poznatih'' proizvođača.
Pa ove Savine su vozene jedno ljeto...a s ovim dimenzijama,morao bih za nove izdvojit vjerovatno oko 400 KM...mozda i vise..nissm provjeravaogojzerica je napisao/la:Ne treba opet neko smeće novo uzet, kineze neke npr.
-
- Kontakt:
Pa eto bolje ti je njih vožene jedno ljeto nego one što su vožene 5-6 ljeta
ma ne moze se to tako napamet pisat, koja je bolja.
mnogo je faktora koji odlucuju hoce li sve biti kako treba, ili ce zavrsiti gdje ne bi trebao da zavrsi.
u obzir se uzima auto, nacin voznje, kao i prethodni vlasnik ako se @marcelo vec odluci za polovne.
i da, ako je prethodni vlasnik vozio kako treba i ako nisu starije od 4 godine, bolje su polovne gume nekog poznatog proizvodjaca nego savine iz radnje.
sava je qrac od ovce. da ja stavim savine gume, vjerujem da bi za max. tri dana skin´o profil.
i sto je najvaznije, nemo´ da se zayebavate sa onim indeksom brzine.
niposto ne prelaziti dozvoljenu brzinu.
meni je u voznji pukla prednja lijeva guma, iako se radilo o jednoj od najboljih guma - pireli soto zero, jer sam vozio 20 km/h brze od dozvoljenog.
steta 12 milja. hvala Bogu da je ostala glava na ramenima.
mnogo je faktora koji odlucuju hoce li sve biti kako treba, ili ce zavrsiti gdje ne bi trebao da zavrsi.
u obzir se uzima auto, nacin voznje, kao i prethodni vlasnik ako se @marcelo vec odluci za polovne.
i da, ako je prethodni vlasnik vozio kako treba i ako nisu starije od 4 godine, bolje su polovne gume nekog poznatog proizvodjaca nego savine iz radnje.
sava je qrac od ovce. da ja stavim savine gume, vjerujem da bi za max. tri dana skin´o profil.
i sto je najvaznije, nemo´ da se zayebavate sa onim indeksom brzine.
niposto ne prelaziti dozvoljenu brzinu.
meni je u voznji pukla prednja lijeva guma, iako se radilo o jednoj od najboljih guma - pireli soto zero, jer sam vozio 20 km/h brze od dozvoljenog.
steta 12 milja. hvala Bogu da je ostala glava na ramenima.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Ma sto se zayebavas, kupi M+S kao i svaki Bosnjo i to je to
jos kako se to strucno prevede, to ti je care moj ljeto + zima, za sva doba, nema dalje. 

Mia San Mia
Ma ne valja to. Ono, misliš da se pokrivaš za cijelu godinu i da si riješio brige. Em nisi siguran ljeti a kamoli zimi.R32 je napisao/la:Ma sto se zayebavas, kupi M+S kao i svaki Bosnjo i to je tojos kako se to strucno prevede, to ti je care moj ljeto + zima, za sva doba, nema dalje.
Ljeti veća potrošnja goriva od regularne ljetne gume, dok u zimskom periodu nisi ni blizu svoj na svome.
Vom Jäger zum Gejagten
Taman pomislih da si ti ozbiljan
A upravu si, a i jednom uzmes kvalitetne zimske i ljetne, i za prosjecnog vozaca 4-5 godina rahat.

A upravu si, a i jednom uzmes kvalitetne zimske i ljetne, i za prosjecnog vozaca 4-5 godina rahat.
Mia San Mia
Pa na alu felgama su mi ljetne,a na celicnim su mi nove kupljene zimske gume...vec dvije godine vozim neke ljetne continental,al su kriticne 
pa evo ove sam gledao
http://www.olx.ba/artikal/20722465/nove ... 6-hp-sava/
http://www.olx.ba/artikal/19898430/ljet ... idgestone/

pa evo ove sam gledao
http://www.olx.ba/artikal/20722465/nove ... 6-hp-sava/
http://www.olx.ba/artikal/19898430/ljet ... idgestone/
Dobre su oboje, o Brigdstone gumi nema puno price, ali i Sava je Made in Slovenia, i daleko bolja od ovih za nase trziste, Poljska i sl gdje se proizvode, Slovenske su kvalitetnije.
Mia San Mia
-
- Kontakt:
Nevjerovatno kako je narod u BiH nepismen, to sam baš preko OLX-a primjetio jer prodajem neke stvari. Čuj nove gume, a vožene jednu sezonu. Ma bra'o.
Hahaha ja ba, al eto da malo privuce paznju s tim...maa svega na pik-u imagojzerica je napisao/la:Nevjerovatno kako je narod u BiH nepismen, to sam baš preko OLX-a primjetio jer prodajem neke stvari. Čuj nove gume, a vožene jednu sezonu. Ma bra'o.