FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen
ako šalke zbog miliona ili dva propusti ovakvog igrača nek se odmah svi ubiju kolektivno
Agieren statt reagieren
- kraljttbvb
- Kontakt:
Meni su to sve mackovi
u vreci! I Beister i Bitencourt su bili medju najboljim igracima u drugoj ligi, pa gdje su sad? Nije isto igrati protiv Ingolstada, Regensburga, Sandhausena i BVB-a, sapketa ili neverkuzena...

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Kupili smo i mi ne tako davno jednog mačora iz treće lige (kojeg ste vi tamo šutnuli) i mnogi su govorili da bacamo novcekraljttbvb je napisao/la:Meni su to sve mackoviu vreci! I Beister i Bitencourt su bili medju najboljim igracima u drugoj ligi, pa gdje su sad? Nije isto igrati protiv Ingolstada, Regensburga, Sandhausena i BVB-a, sapketa ili neverkuzena...

Agieren statt reagieren
- kraljttbvb
- Kontakt:
Razlika je kada mladi talenat dodje dodje u tadasnji Gladbah koji je bio u donjem dijelu tabele i kada dodje u ekipu koja igra LP i od kojeg se ocekuje da dobro igra protiv ovih jacih klubova kao sto je igrao i u drugoj ligi.Pale_Companion je napisao/la:Kupili smo i mi ne tako davno jednog mačora iz treće lige (kojeg ste vi tamo šutnuli) i mnogi su govorili da bacamo novcekraljttbvb je napisao/la:Meni su to sve mackoviu vreci! I Beister i Bitencourt su bili medju najboljim igracima u drugoj ligi, pa gdje su sad? Nije isto igrati protiv Ingolstada, Regensburga, Sandhausena i BVB-a, sapketa ili neverkuzena...
Sadasnji Gladbah ne bi imao vremena da ceka da se tamo neki Marco Reus razvije u dobrog igraca. Imas primjer Xaxe (jel se 'vako pise), koji je dosta vremena presjedio na klupi u Gladbahu jer se u borbi za Evropu nije imalo vremena cekati da proradi

Edit: Mogli smo ovo prebaciti na temu Bundeslige, da ljudima ne spamamo temu.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Ima i to tvoje smisla svakako, ali nije nama niti sada problem čekati nekog igrača da se razvije jer tako je to kad pretežito radiš s mladim talentima, mora se imati mnogo strpljenja i razumijevanja. Mislim da ako Goretzka dođe niko od njega ne očekuje da odmah ubija prve sezone u Schalkeu već se momku dati vremena da sazrije i pokaže svoj puni potencijal.
Sigurno ga već jako dugo prate i znaju što mogu dobiti s njim .
I ne znam zašto bi se prebacivali bilo gdje ako već pričamo o mogućem transferu Goretzke (mladog igrača) u Schalke što je apsolutno u temi navedene teme.
Sigurno ga već jako dugo prate i znaju što mogu dobiti s njim .
I ne znam zašto bi se prebacivali bilo gdje ako već pričamo o mogućem transferu Goretzke (mladog igrača) u Schalke što je apsolutno u temi navedene teme.
Agieren statt reagieren
- kraljttbvb
- Kontakt:
Nema sapke vremena da bilo koga ceka, isto kao sto BVB nije mogao cekati Bitencourta i Leitnera. Leitner je i ko dobijao neke prilike za igru, bar po 20-ak minuta, dok je Bitencourt tek kad je prevenstvo bilo rijeseno poceo dobijati priliku da igra. Bolje mu je bilo da je ostao u Cotbusu proslu sezonu i svaku tekmu igrao po 90 minuta, nego sto je grijao klupu u BVB-u.
Isto tako mislim da je Goretzki i ostalim mladim igracima bolje da odu u Stutgart, Hanover, Nurnberg i ove ekipe iz sredine tabele gdje ce dobijati vise prilike za igru, nego da dodju u BVB, sapke, neverkuzen i da igraju za njihove druge timove u 3. i 4. ligi.
Isto tako mislim da je Goretzki i ostalim mladim igracima bolje da odu u Stutgart, Hanover, Nurnberg i ove ekipe iz sredine tabele gdje ce dobijati vise prilike za igru, nego da dodju u BVB, sapke, neverkuzen i da igraju za njihove druge timove u 3. i 4. ligi.
U19 je izgubila prvu polufinalnu utakmicu za prvaka Njemačke protiv Wolfsburga. Rezultat je bio 0:2 no po prikazanom, moglo je ovo i drugačije završiti. Malo nam je golman zakazao u ovom meču a ja sam mišljenja da bi remi bio realan. Naša U17 momčad je već ispala u polufinalu. Ipali su od Herthe sa 0:1 i 2:2.
Obe selekcije su, zaista, odigrali fantastičnu sezonu osvojivši prvenstvo i kup zapadne Njemačke u svojim kategotijama. (dobili su i sve derbi utakmice
)
Prava je šteta što je U19 izgubila večeras ali ja i dalje vjerujem da mogu odbraniti titulu.
Što se tiče Goretzke, nešto mi smrdi oko ovog transfera. Navodno njegov agent tvrdi da Leon u ugovoru ima tzv. Ausstigsklauzel. Schalke je sve godovorio sa igračem ali nisu iskoristili AK
Treba oko ovog slučaja sačekati dok se ne ozvaniči jer je vijest o transferu ipak prvi prenio Bild.
- Vidim da se ovdje raspravlja o tome da li je pametno da Goretzke pređe u Schalke i da li će upće igrati u prvoj ekipi.
Ja mislim da hoće jer se radi o izvanrednom talentu a i igra poziciju koja nam nedostaje.
Njegov talent se ne može porediti sa Leitnetom i Leonardom B. Možemo ga samo uporediti sa Draxlerom, Götzeom, Kroosom, braćom Bender itd. Ipak se ovdje radi dobitniku zlatne medalja Fritz Walter.
http://de.wikipedia.org/wiki/Fritz-Walter-Medaille" onclick="window.open(this.href);return false;
Obe selekcije su, zaista, odigrali fantastičnu sezonu osvojivši prvenstvo i kup zapadne Njemačke u svojim kategotijama. (dobili su i sve derbi utakmice

Prava je šteta što je U19 izgubila večeras ali ja i dalje vjerujem da mogu odbraniti titulu.
Što se tiče Goretzke, nešto mi smrdi oko ovog transfera. Navodno njegov agent tvrdi da Leon u ugovoru ima tzv. Ausstigsklauzel. Schalke je sve godovorio sa igračem ali nisu iskoristili AK

- Vidim da se ovdje raspravlja o tome da li je pametno da Goretzke pređe u Schalke i da li će upće igrati u prvoj ekipi.
Ja mislim da hoće jer se radi o izvanrednom talentu a i igra poziciju koja nam nedostaje.
Njegov talent se ne može porediti sa Leitnetom i Leonardom B. Možemo ga samo uporediti sa Draxlerom, Götzeom, Kroosom, braćom Bender itd. Ipak se ovdje radi dobitniku zlatne medalja Fritz Walter.
http://de.wikipedia.org/wiki/Fritz-Walter-Medaille" onclick="window.open(this.href);return false;
@kraljttbvb
Zaboravio si jedan bitan faktor ovde-Konkurencija.Bice tu mesta za njega i dobice adekvatnu minutazu, Heger s vremena na vreme ce pokrivati poziciju desnog beka(pod uslovom da se ne pojacaju na toj poziciji), a Dzouns ima preko 30 godina tako da se ne moze bas ozbiljno racunati na njega.Ne kazem da je los, ali ne moze se trener puno oslanjati na njega.Salkeu fali kreativac i Gorecka ce im svakako resiti puno problema.U prvih godinu dana ne treba ocekivati nista specijalno od njega, ali zato posle toga da napravi lom.
Ovo je ipak vise investicija za buducnost.
Zaboravio si jedan bitan faktor ovde-Konkurencija.Bice tu mesta za njega i dobice adekvatnu minutazu, Heger s vremena na vreme ce pokrivati poziciju desnog beka(pod uslovom da se ne pojacaju na toj poziciji), a Dzouns ima preko 30 godina tako da se ne moze bas ozbiljno racunati na njega.Ne kazem da je los, ali ne moze se trener puno oslanjati na njega.Salkeu fali kreativac i Gorecka ce im svakako resiti puno problema.U prvih godinu dana ne treba ocekivati nista specijalno od njega, ali zato posle toga da napravi lom.

Christian Clemens je od danas novi igrač Schalkea.
Potpisao je na 4 godine ,po meni odlican igrac I ocekujem da pocetkom sljedece sezone bude standardan
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Szalai-ja sati djeli od dresa Schalke. Transfer bi trebao iznositi 8 mil eura. Clemens, Sanatana, Szalai, Goretzka?...
Planski se ekipa stvara. Ostaje desni bek (Corchia) i jedna bomba u veznom redu.Valjda su napokon skontali da bez plana nema ni rezultata.
Planski se ekipa stvara. Ostaje desni bek (Corchia) i jedna bomba u veznom redu.Valjda su napokon skontali da bez plana nema ni rezultata.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Prvu utakmicu nove sezone igramo kući protiv Hamburga.
http://cdn.laola1.tv/dfl/live/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cdn.laola1.tv/dfl/live/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Znaci li ovo odlazak Huntelara?Tesko mi je da zamislim da ce jedan od ove dvojice sedeo na klupi, ne ide mi to da neki nemacki klub(a da nije Bajern) plati 8 miliona evra za back-up napadaca.
Za mene je to derbi kola i nadam se da ES2 nece nista zeznuti sa tim prenosom, ocekujem da bude u terminu od pola 7.
Za mene je to derbi kola i nadam se da ES2 nece nista zeznuti sa tim prenosom, ocekujem da bude u terminu od pola 7.
znači derbi na početku pa onda Wolfsburg i Hannover u gostima i Leverkusen kući
ide Hamburg komotno, samo da je do 9. ili 10., kada se već igra, riješiti transfer situaciju.
što se tiče pojačanja, ne očekujem neke bombe što se tiče istih. očekujem odlazak pojedinaca koji stvarno samo tu su kao paraziti. prije svega mislim na Unnerstalla, Fuchsa, Barnetu, Moritza, Klingenburga te Pukkija. jbga, ovo su nekako po meni igrači koji nisu dostojni Svetog dresa. pojačanja jesu primarni cilj prelaznog roka ali uzevši u obzir sve okolnosti koje vrše pritisak na 04. Ono, bilo bi suludo da se nadamo pojačanju od 35+ miliona eura ali svakako očekujem nekoliko jakih i perspektivnih igrača u granicama te cifre.
kakva je situacija oko Goretzka, zna li se da li dolazi ili je to bila samo medijska patka?

što se tiče pojačanja, ne očekujem neke bombe što se tiče istih. očekujem odlazak pojedinaca koji stvarno samo tu su kao paraziti. prije svega mislim na Unnerstalla, Fuchsa, Barnetu, Moritza, Klingenburga te Pukkija. jbga, ovo su nekako po meni igrači koji nisu dostojni Svetog dresa. pojačanja jesu primarni cilj prelaznog roka ali uzevši u obzir sve okolnosti koje vrše pritisak na 04. Ono, bilo bi suludo da se nadamo pojačanju od 35+ miliona eura ali svakako očekujem nekoliko jakih i perspektivnih igrača u granicama te cifre.
kakva je situacija oko Goretzka, zna li se da li dolazi ili je to bila samo medijska patka?

Another hero - another mindless crime.
Corchia izgleda ce u lyon ..dolazak szalaia bi znacio odlazak pukkija nadam se na posudbu ...pukki je ogroman talenat samo mu treba minutaza da se dokaze a to pored hunte tesko da ce dobit I stoga se nadam da ce na posudbu jer tesko da cemo huntu zadrzat sljedece godine ,lik ima klazulu u ugovoru a nek mu iole jaci klub posalje ponudu on ce otici...
Szalai 99% u Schalke. Obeštećenje 6.5 miliona eura. Možda će igrati sa dva napadača 
http://www.youtube.com/watch?v=nQQrWpf9pYs
http://www.youtube.com/watch?v=iUQqUoTkhAM
http://www.youtube.com/watch?v=gw9SyQ2RaAI
Lijepi stari Gelsenkirchen

http://www.youtube.com/watch?v=nQQrWpf9pYs
http://www.youtube.com/watch?v=iUQqUoTkhAM
http://www.youtube.com/watch?v=gw9SyQ2RaAI
Lijepi stari Gelsenkirchen

Kolašinac je produžio ugovor do 2017-te. Dobio je i novi broj tj. broj 6.
Odličan igrač i potencijal. Defanzivno beton, a možda ga počnu furati i na poziciji zadnjeg veznog.
Sead Kolašinac potpisao ugovor do 2017. 

Another hero - another mindless crime.
a da pogledas samo dva posta viseFrobidden je napisao/la:Sead Kolašinac potpisao ugovor do 2017.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.