Papastathopoulos je napisao/la:E ovako, mozda je ovo pitanje vec neko prije postavljao, al da i ja priupitam
Da li bi bilo ikakvog efekta da uzmem kg gainera, al da ne idem u teretanu, nego imam kuci jedan teg, malo sklekovi i tako to..znaci, samo mase da nabacim, ne trebaju mi misici..pa kontao da uz ishranu uzmem i to..bil' pomoglo ista ?
Molim za ozbiljne odgovore

Misicnu masu mozes nabiti treningom,a masnocu hranom. Netreba ti gainer, jer ne treniras u kolicinama u kojim se javlja potreba za ekstra energijom.
Weightgainer je dobar za one koji sedmicno vijezbaju sa tegovima 5-7 sati i cardio 2-3 sata. Koji potrose energiju koju nemogu unijeti.
Ako si mrsav i slabo razvijenih misica, nebi ti nikako preporucio masnocu, jer ces otezati tijelu rad, i trening ce ti biti tezi i za cardio zbog masnoce i za zglobove zbog tezine. Ako nemozes puno jesti nemoj se tijerati, jer od toga ce ti samo biti zlo i sa vremenom ce ti brzo dosaditi. Iskusni bilderi kao El Principe neuzivaju kad jedu, vec jedu da bi mogli trenirati vise. A od tog nivoa si ti daleko jos.
Masnoca se najvise slaze na stomaku i na guzovima/butovima, tek onda po rukama. Ako zelis velike ruke, potrebno je trenirati. Svako ko gaina tezinu ce ti reci, da mu nestane trbusni zid i da ruke budu malo masovnije. Kad se omrsavi na stomaku omrsavi se i na rukama, cak se masnoca prvo skloni sa ruku pa tek onda sa stomaka.
Savijetovao bi ti da pocnes redovno trenirati. Sklekovi, dips, squats, lunges i pull-ups su super vijezbe za pocetak. Za trening je vazno da nedosadi brzo, zato sebi miksaj treninge iz dana u dan. Sa treningom ce ti i apetit porasti. U slucaju da pocnes mrsaviti, preporucio bi ti unosenje zobnih pahuljica i punomasnog mljeka za dorucak.