Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- LlullSergio
- Kontakt:
Re: Chat
Ma mi proizvodimo ovaj bijeli portland cement. Cuo sam i za taj aluminatni,ali to mi ne proizvodimo.
Kod nas je početna sirovina taj vapnenac sa visokim udjelom tog CaCO3. To izdrobis, pa homogenizujes, pa osusis pa izmeljes u jednom mlinu, pa opet homogenizacija pa predgrijavas na temp. do nekih 1000 stepeni pa ide u pec gdje na max. temperaturama od 1300-1400 stepeni se formira taj klinker. I onda hladis klinker,pa u silose ga saljes i onda iz silosa mijesas sa gipsom i pepelom i dobijas taj bijeli portland cement.
Kod nas je početna sirovina taj vapnenac sa visokim udjelom tog CaCO3. To izdrobis, pa homogenizujes, pa osusis pa izmeljes u jednom mlinu, pa opet homogenizacija pa predgrijavas na temp. do nekih 1000 stepeni pa ide u pec gdje na max. temperaturama od 1300-1400 stepeni se formira taj klinker. I onda hladis klinker,pa u silose ga saljes i onda iz silosa mijesas sa gipsom i pepelom i dobijas taj bijeli portland cement.
http://beatbh.com/Barbarossa je napisao/la: ↑03 feb 2020, 22:35Kakva firma ima u Živinicama da pravi exploziv?
Da nisu nesto s rudnikom povezani
Mada su to prilično primitivni eksplozivi, kad gledaš ono đubrivo u filmovima što destiluju to je to otprilike.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
To je i dobro, mi imamo doktora nauka koji uđe u prostoriju u kojoj je mrki mrak, nema struje, i pita što se ne radi

Nullius in verba
Mittal je cini mi se poceo s ovim rigoroznim mjerama zastite na radu otkad se prije nekoliko godina par radnika ozbiljno sj.ebalo i tuzili ih za neke ogromne pare. Od tad deru za svaku sitnicu.
Plate su realno mizerne. Sef IT departmenta npr ima radno vrijeme od 8 do 5 od ponedjeljka do petka al mora bit dostupan u bukvalno bilo koje doba dana il noci citavu sedmicu. Plata ovako 2 i 200 je nista za taj nivo odgovornosti i vremena koje izdvajas. Jaran mi zavrsava master ETFa u Sarajevu i radi u Mittalu za 1300 ovako i svako malo mora doci ovako oko 2-3 navece. Kad su remonti onda je normalna stvar da radi od 7 ujutro do 1 navece.
Plate su realno mizerne. Sef IT departmenta npr ima radno vrijeme od 8 do 5 od ponedjeljka do petka al mora bit dostupan u bukvalno bilo koje doba dana il noci citavu sedmicu. Plata ovako 2 i 200 je nista za taj nivo odgovornosti i vremena koje izdvajas. Jaran mi zavrsava master ETFa u Sarajevu i radi u Mittalu za 1300 ovako i svako malo mora doci ovako oko 2-3 navece. Kad su remonti onda je normalna stvar da radi od 7 ujutro do 1 navece.
Doduše. Kod nas je radio frajer par mjeseci, nikad nalog nije otvorio, uvijek neko za njega otvarao, nije znao da napiše koliko je čega uradio. Htio je on da radi, daj ti njemu uradiće on sve, al nije znao to da upiše

® GONGASHI POWERHOUSE ®
-
- Kontakt:
jel neko čuo za onu Borkicu, bivšu od onog Gruevskog?
Ma dobro te stvari i razumijem,netko ne zna ispuniti dokumente kad trebaš prepisati sa osobne

Ali mi je nezamislivo u našoj državi u kojoj 80 posto momaka od 15g pa nadalje jednostavno mora nesto raditi kako bi obitelj zivjela bolje (barem pokosit travu,zamjenit osigurac,nacijepat drva)dođeš i nisi radno sposoban iako si prošao liječnički (a pritom nemas dijagnozu).
Zadnja izmjena: Rosicky, dana/u 03 feb 2020, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.
Ja sam u proizvodnji, automatika sve, zadnja paleta nikada nije potpuna, vazda pola palete, i došao neki dan viljuškarista (oni preuzimaju s traka proizvod) ne može lik da prebroji koliko paketa ima na paletiRosicky je napisao/la: ↑03 feb 2020, 23:51Ma dobro te stvari i razumijem,netko ne zna ispuniti dokumente kad trebaš prepisati sa osobne
Ali mi je nezamislivo u našoj državi u kojoj 80 posto momaka od 15g pa nadalje jednostavno mora nesto raditi kako bi obitelj zivjela bolje (barem pokosit travu,zamjenit osigurac,nacijepat drva)dođeš i nisi radno sposoban iako si prošao liječnički (a pritom nemas dijagnozu).

Nullius in verba
-
- Kontakt:
jolicnikola je napisao/la: ↑03 feb 2020, 23:39jel neko čuo za onu Borkicu, bivšu od onog Gruevskog?
Odgađam ovaj vozački već godinu-dvije, večeras mi stari u hitnu sam sebe odvezao. Ne mogu vjerovati kakav sam ja debil.
"We need to suffer. And we need to fight."
Meni je najjača scena kada smo čovjeka od 40g poslali da nam donese razrijeđivač (lik radio u firmi koja se zvala "boje i lakovi" doduše 3mjeseca) i on meni donese korektor za kemijskuHeller je napisao/la: ↑03 feb 2020, 23:53Ja sam u proizvodnji, automatika sve, zadnja paleta nikada nije potpuna, vazda pola palete, i došao neki dan viljuškarista (oni preuzimaju s traka proizvod) ne može lik da prebroji koliko paketa ima na paletiRosicky je napisao/la: ↑03 feb 2020, 23:51Ma dobro te stvari i razumijem,netko ne zna ispuniti dokumente kad trebaš prepisati sa osobne
Ali mi je nezamislivo u našoj državi u kojoj 80 posto momaka od 15g pa nadalje jednostavno mora nesto raditi kako bi obitelj zivjela bolje (barem pokosit travu,zamjenit osigurac,nacijepat drva)dođeš i nisi radno sposoban iako si prošao liječnički (a pritom nemas dijagnozu).![]()

Ili kad je u kotlovnicu poslan lik (žena,2djece)da naloži peć da se grije hala tj samo ubaci dvoja kolica uglja jer je ovaj kotlovnicar otišao prije sa posla.
Dolazim ja sa kolegom da provjerim da nije kreten sta pogresno uradio

-
- Kontakt:
a o Borkici ništa?
® GONGASHI POWERHOUSE ®
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.