FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zeljo92
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zeljo92 » 13 jun 2017, 16:44

Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 13 jun 2017, 16:46

sumnjam da ce ovakav igrac kod nas

ugovor jos godinu i kapiten
Zadnja izmjena: irfo, dana/u 13 jun 2017, 16:48, ukupno mijenjano 2 puta.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2017, 16:54

starigrad je napisao/la:recimo, pozdera smo cekali. sa njim potpisali predugovor u posljednjih 6 mjeseci postojeceg ugovora.

u ta dva prelazna roka smo vise dovodili odmah po okoncanju sezone, nego sto smo cekali da im propadnu ino angazmani. potvrda ovome je da smo na pripremama bilo kompletni, naknadno je dolazio samo "kapitalac". tako je bilo sa kerlom, koji ne bi ni dosao da smo uspjeli srediti papire za kostica, pa je bilo dovodjenje njega navrat-nanos. i zakaric, koji se godinama cekao da potpise za nas. svi ostali prosli kompletne pripreme.
Mislim da je sve to bila posljedica velikog hajpa koji se stvorio gdje se mnogo toga odradilo naivno, a imalo se para na računu. I danas mislim da je većina tih igrača imala poprilično dobar CV i ne krivim nikoga za njihovo dovođenje, pa i Kerla je trebao biti svemirac za ovu ligu, ali nažalost nije bilo tako.

Po meni, najveća greška su Jahić, Križman i Kosorić, ovom posljednjem sam prvi priželjkivao nogu iz kluba, ali itekako sam se prevario. Poprilično sam siguran da bi sa ovom trojicom titula bila u našim vitrinama. Jahić i Kosorić bi u određenom momentu izgurali iz ekipe Kerlu i Bogićevića i ni u snu ne bi pravili greške koje su nas na kraju koštale. Ima tu još i Boccaccini koji je morao dobiti veću minutažu i to ide na Slavkinu adresu. Od šest stopera koje smo imali na raspolaganju (Bogićević, Kerla, Jahić, Kosorić, Boccaccini i Osmanković) nama su igrala dva najslabija, i to veoma drsko i bahato od strane trenera, najviše ih je forsirao kad su bili najslabiji, tjerajući inat.

Rotacija stopera se ne bi smjela osjetiti ni u jednoj ozbiljnoj ekipi, to je poprilično jednodimenzionalna pozicija gdje recimo četvrti stoper po hijerarhiji uvijek može uletiti a da se ne primjeti razlika, posebno u ovoj ligi gdje nemaš dva kvalitetna napadača.

Nas su stoperi uništili, u saradnji sa Zakarićem i ponekad Stanićem. Vrlo je teško igrati u takvom okruženju, sigurnost u odbrani itekako utiče na ofanzivni učinak, a ovako su naši veznjaci i krila morali biti oprezni jer tada moraš igrati bez rizika, što protivnicima uvijek odgovara.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 jun 2017, 17:08

Nama jos treba dobar lijevi bek,zadnji vezni i napadac. Ocekujem odlazak Markovica ili Ugljese. Tu mislim da je bolje da se rijesimo Markovica jer je stranac,a Ugljesa ima nase papire.
Valjda sad dodje dobar lijevi bek. Otkad je Kvesa otisao ta nam pozicija postala prokleta. Niko ne moze odigrati dobro.

Zec potpisao ugovor.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 13 jun 2017, 17:23

Virtu4l je napisao/la:
starigrad je napisao/la:recimo, pozdera smo cekali. sa njim potpisali predugovor u posljednjih 6 mjeseci postojeceg ugovora.

u ta dva prelazna roka smo vise dovodili odmah po okoncanju sezone, nego sto smo cekali da im propadnu ino angazmani. potvrda ovome je da smo na pripremama bilo kompletni, naknadno je dolazio samo "kapitalac". tako je bilo sa kerlom, koji ne bi ni dosao da smo uspjeli srediti papire za kostica, pa je bilo dovodjenje njega navrat-nanos. i zakaric, koji se godinama cekao da potpise za nas. svi ostali prosli kompletne pripreme.
Mislim da je sve to bila posljedica velikog hajpa koji se stvorio gdje se mnogo toga odradilo naivno, a imalo se para na računu. I danas mislim da je većina tih igrača imala poprilično dobar CV i ne krivim nikoga za njihovo dovođenje, pa i Kerla je trebao biti svemirac za ovu ligu, ali nažalost nije bilo tako.

Po meni, najveća greška su Jahić, Križman i Kosorić, ovom posljednjem sam prvi priželjkivao nogu iz kluba, ali itekako sam se prevario. Poprilično sam siguran da bi sa ovom trojicom titula bila u našim vitrinama. Jahić i Kosorić bi u određenom momentu izgurali iz ekipe Kerlu i Bogićevića i ni u snu ne bi pravili greške koje su nas na kraju koštale. Ima tu još i Boccaccini koji je morao dobiti veću minutažu i to ide na Slavkinu adresu. Od šest stopera koje smo imali na raspolaganju (Bogićević, Kerla, Jahić, Kosorić, Boccaccini i Osmanković) nama su igrala dva najslabija, i to veoma drsko i bahato od strane trenera, najviše ih je forsirao kad su bili najslabiji, tjerajući inat.

Rotacija stopera se ne bi smjela osjetiti ni u jednoj ozbiljnoj ekipi, to je poprilično jednodimenzionalna pozicija gdje recimo četvrti stoper po hijerarhiji uvijek može uletiti a da se ne primjeti razlika, posebno u ovoj ligi gdje nemaš dva kvalitetna napadača.

Nas su stoperi uništili, u saradnji sa Zakarićem i ponekad Stanićem. Vrlo je teško igrati u takvom okruženju, sigurnost u odbrani itekako utiče na ofanzivni učinak, a ovako su naši veznjaci i krila morali biti oprezni jer tada moraš igrati bez rizika, što protivnicima uvijek odgovara.
ovim pisanjem ne zelim reci da igraci, koji su se dovodili, nisu imali dobre ili solidne cv, samo iznosim cinjenice da smo u posljednjim prelaznim rokovima radili, daleko, drugacije nego sada.

necu iznositi nikakve svoje zelje, jer nemam pojma kako stojimo finansijski po pitanju budzeta za igrace, sta je slavko zamislio u glavi kao nacin igre i taktike za narednu sezonu i gdje on smatra da mu skripi na pozicijama, ko se moze uklopiti u to sto on zamislja, nemam pojma koliko je realno nekome ponuditi platu (opet se vracam i na budzet), koliko, uistinu, ima namjeru dati minutaze nasim omaldincima... moje zelje bi bile supljiranje.

medjutim, posmatrajuci desavanja u ovom prelaznom, u odnosu na posljednja 2-3, dolazim do dvije opcije u svojoj glavi: 1. da su se nasi opametili, pa pokusavaju bas ciljano dovoditi, a ne kamionima. 2. da ne stojimo, ni blizu, finansijski kao ranije.

bojim se da je, dobrim dijelom, ovo drugo u pitanju. imamo vrlo kratak vremenski period za pripreme, ne pamtim kad je bio kraci, i svaki dan kasnjenja ce kostati rezultatski.

kako sam bio skeptican pred kraj prosle sezone i, bez obzira na sve ostvareno, nisam vjerovao u titulu ni u zadnja 3 kola, kada je sve bilo u nasim rukama, isto tako se spremam da se i iduce sezone obradujem evropi. sve preko je bonus za mene.

na hajr i na dobro. daBogda oni mene demantovali i osigurali titulu 3-4 kola prije kraja.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 13 jun 2017, 17:43

Neandertalac je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
Zenzo je napisao/la:Bilo da je Cenan ili neka druga osoba na njegovom mjestu u ovom trenutku situacija je teska, nema kluba novca za top igrace kakve mi zelimo.

Ispromasivalo se sa dovođenjima proslih sezona i u budunosti ce biti toga, kada klub bude finasijski jako stabilan bice bolje.
Gdje su pare? Kako možemo biti u plusu i da nemamo para?

Zar klub nije finansijski stabilan? Bili pred stečajem pa ga stabilizirali, izvukli iz ponora?
Av av, čekam da odgovoriš.
Klub je stabilan i imamo para da poslujemo bez problema ali ne mjeri kako neki zele da se obestecenje za jednog igraca plati 200.000 KM plus mu daj platu 4.000 KM, a nama treba maltene na svakoj poziciji igrac te "cijene" (mada ne znaci ako je skup da je dobar) i kvalitete. Na to sve gdje su drugi razno razni trsokovi kluba, plate drugih uposlenika mimo igraca i strucnog staba, kao i razne potrebe, da ne pricamo o otplati duga kao i istocne tribine a svi smo jako zagrijani i za juznu.

Znam ja da bi neki voljeli ili zeljeli da smo mi pred stecajem da nemamo za kifle a kamoli igraca i velikih ciljeva za buducnost. ;)
- Zeljeznicar -

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 13 jun 2017, 17:45

Zec potpiso, fin igrac sto se mene tice, moze pomoc, samo da se ne ponovi slucaj kostic

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 jun 2017, 17:48

Ako bude na zvanicnoj da je potpisao ne vjerujem da ce biti problema. Ono za Kostica je bilo sumnjivo jer je samo na kraju teksta pisalo da ce se prikljuciti ekipi.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 13 jun 2017, 17:51

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 jun 2017, 18:03

https://fkzeljeznicar.ba/foto-asim-zec- ... ara/26689/

Dobrodosao.

Dostavio je papir iz Saveza da je slobodan igraci znaci nema smetnji.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2017, 18:07

napokon jedan baš brz igrač, dobrodošao u giganta momčino :bih:
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 13 jun 2017, 18:13

Neka je sa srećom Asime. Sada kada pogledamo opcije na krilinim pozicijama, imamo 4 igrača: Crnov, Zakarić, Zec i Hrvanović. Naravno još nije jasno hoće li Zec igrati napadača, ali poznato je da može igrati i krilo pa ćemo da vidimo.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 13 jun 2017, 18:13

gledam sad mirsad ramic zabio 18 golova za gosk ove sezone, i jos mu ugovor isteko, pa bolje da smo njega doveli nego ovog zajmovica

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 13 jun 2017, 18:14

Ne shvatam dovođenje Zajmovića ako će ostati Nikolić.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2017, 18:17

braco je napisao/la:Neka je sa srećom Asime. Sada kada pogledamo opcije na krilinim pozicijama, imamo 4 igrača: Crnov, Zakarić, Zec i Hrvanović. Naravno još nije jasno hoće li Zec igrati napadača, ali poznato je da može igrati i krilo pa ćemo da vidimo.
Ne bih imao ništa protiv da nam Zec bude prvi napadač.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 13 jun 2017, 18:22

Odlicno, idemo dalje sa igrcima. :thumbup:
- Zeljeznicar -

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 jun 2017, 18:24

Najbitnije je da dovodimo mladje igrace. Dovoljno opcija imamo na krilima sad. Nadam se da ce sljedece pojacanje biti lijevi bek.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 13 jun 2017, 18:25

LjoZee je napisao/la:Najbitnije je da dovodimo mladje igrace. Dovoljno opcija imamo na krilima sad. Nadam se da ce sljedece pojacanje biti lijevi bek.
Uskoro ide i to.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 13 jun 2017, 18:46

Jos bez pojacanja, na prinove smo fokusirani. Raduje me to, ali jos uvijek nam niko ne objasni ko je kriv za neispunjavanje sportskih ciljeva u dvije sezone.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2017, 18:51

Evo dok se dogovorimo ko će ti objasniti :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, drzgemboadislic, Google Adsense [Bot] i 26 gostiju.