FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- grbavicka1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Čast njima al' vala gerijatrija u sredini terena.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Irfo, uvijek kritika, ma ne mora biti niti opravdana, neka je i zlonamjerna, ali neka ima smisla. Lupamo ovdje bez ikakvih kvalitetnih informacija, ili imamo možda neke poluinformacije, ali ne damo nikome drugom reći da je možda u pravu. Kažem ponovo, ova uprava će kad tad otići, tako je zadnjih 100 godina, mnogih se više i ne sjećamo, čak i iz ovog vijeka, prije 20-ak godina. Po meni samo moramo biti svjesni šta te stvari u nekom momentu znače našem Želji? E ja mislim da tu najviše griješimo, i onda razmišljam da se neke stvari svjesno rade; primjer situacija prije tekme sa Zrinjskim...o tome se samo radi, bar po meni. Naravno dozvoljavam da nisam u pravu, ali to je moj stav i moje mišljenje...irfo je napisao/la:Jahic na godisnjem, naradio se proslu godinu nema sta, nije lako svaki mjesec cekove dobijat a ne radit nista, sreca pa imamo odlicne advokate koji ce rijesit njegovu situaciju isto kao sto su znalacki odradili situaciju sa kosticem u kojoj se nismo nimalo obrukali
Pa nama će doći igrači koji nemaju ugovor ili koji su raskinuli ugovore sa klubovima. Mada to netreba da znaci da ti igrači nevaljaju ali opet ne moramo svakog takvog igrača angažirat. Imali smo ko fol širinu u minuloj sezoni i opet sve isti igrači igrali i kup i ligu. Nismo mi bundesliga da smo spremni toliko da možemo izdržati taj tempo
A čekaj, ima li neki od klubova u PL koji dovodi drukčije? Pa svi čekamo zadnje vozove, raskide ugovora, kraj prelaznih rokova, kada igrači nemaju gdje pa se nude po PL BiH. I onda ih pokupe oni koji plaćaju najviše, a to rade oni koji sve daju u kešu, bez poreza, jer igrače najviše zanimaju pare na ruke, za koje faktički niko ne zna. Mi ne radimo tako, pa nam to izgleda predstavlja problem. Evo za šta smo mi, za transparentnost, ili da imamo situaciju kao Sloboda?
Transparentost je jako pozitivna stvar u poslovanju kluba i sigurno nešto što privlači sponzore, navijači su to prepoznali i podržali na razne načine. Međutim, mora postojati neki oblik odgovornosti za sportski segment i one koji su birali isti. I ne, nije meni krivo što nemamo pare da plaćamo odštete, već što nemamo neki uhodan sistem funkcionisanja sportskog segmenta na osnovu čijeg će djelovanja razne Pece, Jašarevići, Beširevići, Vukotići, Ordagići, Redžići dolaziti kod nas sa 17-18 godina, gdje će im Željo kao najveći klub biti prva opcija,a ne da se dovodimo u situaciju da se fatamo za glavu kad nam ljudi bubnu odštete koje zahtjevaju. I što se tiče tog plaćanja odšteta, Zrinjski se tu već malo izdiže iz sivila Premijer lige i sposoban je platiti obeštećenja za jako dobre igrače unutar naše lige, pa su tako Slobodi poslali ponudu od 150.000 km za Ordagića. Mogli smo mi biti u puno boljoj situaciji od njih, uz manju dozu tvrdoglavosti i svojeglavosti uprave pri dovođenju većine igrača i više stručnih ljudi u sportskom segmentu, onih koji su bar zadnjih 10-ak godina pratili našu ligu 
Sent from my SM-G925F using Tapatalk

A sto nam nista nije porucio sef strucnog staba ? Zelimo da znamo da li cemo imati opet najspremniju ekipu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Slali smo i mi ponudu komšijama od 400.000 za depiliranog..nije to poenta. Slažem se da nemamo sistema, i to sam već navodio ranije. Neko je morao letiti za lošu transfer politiku. Da li je to Riba ili Ćenan, ili neko treći ili zajedno, nebitno je.
Sa druge strane hajmo biti realni, pišali smo i mi na Zahirovića, Hervasa, Kerlu, Jahu, Bevaba, i na koga sve ne. Mnogo nam se stvari nije poklopilo, i nismo imali sreće kada je transfer politika u pitanju. Lendrić je pokazatelj. Došao je kao rezervna opcija Djermanoviću, a kako završi? Bez obzira na sve slažem se 100% da imao velikih izazova sa sportskim segmentom, i dalje međutim mislim da će se to stabilizovati. Graovac je ciljano pojačanje, evo i sada svi kažemo odličan mali, upgrade za ekipu, ali šta ako se prospe? nema druge nego se nayebati familije sportskom direktoru...
Sa druge strane hajmo biti realni, pišali smo i mi na Zahirovića, Hervasa, Kerlu, Jahu, Bevaba, i na koga sve ne. Mnogo nam se stvari nije poklopilo, i nismo imali sreće kada je transfer politika u pitanju. Lendrić je pokazatelj. Došao je kao rezervna opcija Djermanoviću, a kako završi? Bez obzira na sve slažem se 100% da imao velikih izazova sa sportskim segmentom, i dalje međutim mislim da će se to stabilizovati. Graovac je ciljano pojačanje, evo i sada svi kažemo odličan mali, upgrade za ekipu, ali šta ako se prospe? nema druge nego se nayebati familije sportskom direktoru...
Hoćemo da se ne brineš.LjoZee je napisao/la:A sto nam nista nije porucio sef strucnog staba ? Zelimo da znamo da li cemo imati opet najspremniju ekipu.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Ma slažem se da se drkalo na mnoga pojačanja, pa su se čak i slušale mnoge želje navijača po pitanju dovođenja igrača, ehh tu mislim da se mora povući neka jasna crta, previše je malo tog lizanja i slušanja na relaciji uprava-navijači, mora se znati gdje je kome mjesto. A naša ponuda za Dulju je bila čista onako malo kao neki pokušaj bahaćenja, bez ikakvog finansijskog pokrića, po meni nepotreban potez, na koji su šire narodne mase klicale i odobravale, a meni je u neku ruku bio degutantan. Ev pruža im se prilika, nek ispolje tu finansijsku bahatost sad na Ordagiću, sigurno sjajan igrač, koji donosi prevagu na terenu, onakav kakvog trenutno nemamo.Monci je napisao/la:Slali smo i mi ponudu komšijama od 400.000 za depiliranog..nije to poenta. Slažem se da nemamo sistema, i to sam već navodio ranije. Neko je morao letiti za lošu transfer politiku. Da li je to Riba ili Ćenan, ili neko treći ili zajedno, nebitno je.
- Neandertalac
- Kontakt:
Av av, čekam da odgovoriš.Neandertalac je napisao/la:Gdje su pare? Kako možemo biti u plusu i da nemamo para?Zenzo je napisao/la:Bilo da je Cenan ili neka druga osoba na njegovom mjestu u ovom trenutku situacija je teska, nema kluba novca za top igrace kakve mi zelimo.
Ispromasivalo se sa dovođenjima proslih sezona i u budunosti ce biti toga, kada klub bude finasijski jako stabilan bice bolje.
Zar klub nije finansijski stabilan? Bili pred stečajem pa ga stabilizirali, izvukli iz ponora?
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- plavousrcu
- Kontakt:
Ko vodi klub, streberi ili navijaci? Ne moze SD govoriti eto od nas navijaci traze. Treba nas postovati posebno radi ulaganja u klub, ali granica mora postojati.
Neki i dalje pokusavaju da razdvoje upravu od sportskog segmenta a to vise nije moguce. Onog trenutka kada su oni podrzali rad SD i Slavke kao trenera oni su postali jedno i tu je kraj price. Nema vise prica kako je nesto vaznije od rezultata i kako oni rade dobar posao u nekim drugim segmentima kluba. Sada je rezultat najvazniji a oni su odlucili da je Slavko njihovo rijesenje. Sve osim titule je KATASTROFA i nema vise izgovora.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
Stvarno sta je sa permanentnim pa ne daje izjavu, prije se svugdje guro samo da se eksponira medijski, cak je bio jedini trener koji na poluvremenu nije pusto asistenta da govori da bi on bio malo na tvu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Neobicno gledati slike sa treninga,a da na njima nije Miroslav. Hvala Miro za sve.[emoji112]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
ako se ne varam, u posljednja dva prelazna roka, mi smo radili drukcije. bilo je i igraca koji su potpisivali tokom sezone i po isteku ugovora, pod kojim su bili, zvanicno dolazili kod nas. samo, na kraju se pokazalo da smo ih duze cekali, da im istekne postojeci ugovor, nego sto su se zadrzali kod nas.Monci je napisao/la:A čekaj, ima li neki od klubova u PL koji dovodi drukčije? Pa svi čekamo zadnje vozove, raskide ugovora, kraj prelaznih rokova, kada igrači nemaju gdje pa se nude po PL BiH. I onda ih pokupe oni koji plaćaju najviše, a to rade oni koji sve daju u kešu, bez poreza, jer igrače najviše zanimaju pare na ruke, za koje faktički niko ne zna. Mi ne radimo tako, pa nam to izgleda predstavlja problem. Evo za šta smo mi, za transparentnost, ili da imamo situaciju kao Sloboda?
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
Ma libo me tuki i za upravu i za trenera, samo me zanima rezultat. Rezultat kojeg vec godinama nema. Ko je kriv? Pa treba svi da sjednu i uprava i trener i igraci i da se vidi gdje to vise ne stima. Nesto nevalja. Ovaj put uprava je dala povjerenje treneru,tj produzila mu povjerenje iako smo pred kraj sezone klonuli, znaci ovaj put oni direktno odg za rezultat. A da ne govorim o odgovornosti za fijasko sa desetinama promasenih transfera. Neko ce reci da nismo nesto osteceni finansijsli. Ma libo me i za to, taj igrac koji se obrukao i krao minute i sate na utakmici, uzeo je mjesto jednom nasem mladom i perspektivnom igracu. Nanesena je ogromna steta sto u prvom timu tako i u podmlatku.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Da, ali za kojeg smo platili neku odštetu. I ti koje smo dovodili su očito najgora varijanta, a to su bili oni koji su fulili sve prelazne rokove i niko ih nije htio. A mi ko blećci još se ložili na njih.starigrad je napisao/la:ako se ne varam, u posljednja dva prelazna roka, mi smo radili drukcije. bilo je i igraca koji su potpisivali tokom sezone i po isteku ugovora, pod kojim su bili, zvanicno dolazili kod nas. samo, na kraju se pokazalo da smo ih duze cekali, da im istekne postojeci ugovor, nego sto su se zadrzali kod nas.Monci je napisao/la:A čekaj, ima li neki od klubova u PL koji dovodi drukčije? Pa svi čekamo zadnje vozove, raskide ugovora, kraj prelaznih rokova, kada igrači nemaju gdje pa se nude po PL BiH. I onda ih pokupe oni koji plaćaju najviše, a to rade oni koji sve daju u kešu, bez poreza, jer igrače najviše zanimaju pare na ruke, za koje faktički niko ne zna. Mi ne radimo tako, pa nam to izgleda predstavlja problem. Evo za šta smo mi, za transparentnost, ili da imamo situaciju kao Sloboda?
A ne znam koje smo to čekali da im isteknu postojeći ugovori?
Pa i mi smo se nekad kurcili i slali ponude (Duljevic)Qwerty90 je napisao/la:Transparentost je jako pozitivna stvar u poslovanju kluba i sigurno nešto što privlači sponzore, navijači su to prepoznali i podržali na razne načine. Međutim, mora postojati neki oblik odgovornosti za sportski segment i one koji su birali isti. I ne, nije meni krivo što nemamo pare da plaćamo odštete, već što nemamo neki uhodan sistem funkcionisanja sportskog segmenta na osnovu čijeg će djelovanja razne Pece, Jašarevići, Beširevići, Vukotići, Ordagići, Redžići dolaziti kod nas sa 17-18 godina, gdje će im Željo kao najveći klub biti prva opcija,a ne da se dovodimo u situaciju da se fatamo za glavu kad nam ljudi bubnu odštete koje zahtjevaju. I što se tiče tog plaćanja odšteta, Zrinjski se tu već malo izdiže iz sivila Premijer lige i sposoban je platiti obeštećenja za jako dobre igrače unutar naše lige, pa su tako Slobodi poslali ponudu od 150.000 km za Ordagića. Mogli smo mi biti u puno boljoj situaciji od njih, uz manju dozu tvrdoglavosti i svojeglavosti uprave pri dovođenju većine igrača i više stručnih ljudi u sportskom segmentu, onih koji su bar zadnjih 10-ak godina pratili našu ligu

Kad se treba pisati o proslim dugovanjima onda je lako, a kad treba reci da smo preko 500.000 maraka potrosili na raskide ugovara i ugovora igraca koji trenutno igraju tu a nisu za pofalickog.
Npr jedan Markovic je igrac za kantonalne utakmice.Igrao je jako lose a niko ga ne spominje. Ali je IN pisati o Bogicevicu on je krivac.
Dalje kolike pare se bacaju na Bekrica i Zebu koji mogu odigrati jednu utakmicu a onda ih 10 nema nigdje. Svrsavanje na potez Zebe protiv Mladosti, a kad dodje derbi ne moze se sastaviti s loptom.
I dalje da ne nabrajam...Ko ce odgovarati za sve ovo? Nema te matematike da mi trenutno nismo debelo u minusu kad se uzme sve u obzir.
Npr jedan Markovic je igrac za kantonalne utakmice.Igrao je jako lose a niko ga ne spominje. Ali je IN pisati o Bogicevicu on je krivac.
Dalje kolike pare se bacaju na Bekrica i Zebu koji mogu odigrati jednu utakmicu a onda ih 10 nema nigdje. Svrsavanje na potez Zebe protiv Mladosti, a kad dodje derbi ne moze se sastaviti s loptom.
I dalje da ne nabrajam...Ko ce odgovarati za sve ovo? Nema te matematike da mi trenutno nismo debelo u minusu kad se uzme sve u obzir.
recimo, pozdera smo cekali. sa njim potpisali predugovor u posljednjih 6 mjeseci postojeceg ugovora.Monci je napisao/la:Da, ali za kojeg smo platili neku odštetu. I ti koje smo dovodili su očito najgora varijanta, a to su bili oni koji su fulili sve prelazne rokove i niko ih nije htio. A mi ko blećci još se ložili na njih.starigrad je napisao/la:ako se ne varam, u posljednja dva prelazna roka, mi smo radili drukcije. bilo je i igraca koji su potpisivali tokom sezone i po isteku ugovora, pod kojim su bili, zvanicno dolazili kod nas. samo, na kraju se pokazalo da smo ih duze cekali, da im istekne postojeci ugovor, nego sto su se zadrzali kod nas.Monci je napisao/la:A čekaj, ima li neki od klubova u PL koji dovodi drukčije? Pa svi čekamo zadnje vozove, raskide ugovora, kraj prelaznih rokova, kada igrači nemaju gdje pa se nude po PL BiH. I onda ih pokupe oni koji plaćaju najviše, a to rade oni koji sve daju u kešu, bez poreza, jer igrače najviše zanimaju pare na ruke, za koje faktički niko ne zna. Mi ne radimo tako, pa nam to izgleda predstavlja problem. Evo za šta smo mi, za transparentnost, ili da imamo situaciju kao Sloboda?
A ne znam koje smo to čekali da im isteknu postojeći ugovori?
u ta dva prelazna roka smo vise dovodili odmah po okoncanju sezone, nego sto smo cekali da im propadnu ino angazmani. potvrda ovome je da smo na pripremama bilo kompletni, naknadno je dolazio samo "kapitalac". tako je bilo sa kerlom, koji ne bi ni dosao da smo uspjeli srediti papire za kostica, pa je bilo dovodjenje njega navrat-nanos. i zakaric, koji se godinama cekao da potpise za nas. svi ostali prosli kompletne pripreme.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.