FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la admin » 07 jun 2011, 23:06

privatizacija klubova nema veze sa statutom saveza već sa državnim zakonom o sportu.
nije to pitanje samo fudbalskih klubova, već i košarke, rukometa...

talijanski dresovi nisu među ovim gore nabrojanim. vjerujem da se radi o jednoj relativno novoj marki koja pravi proboj u BiH.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 07 jun 2011, 23:07

admin je napisao/la:privatizacija klubova nema veze sa statutom saveza već sa državim zakonom o sportu.

talijanski dresovi nisu među ovim gore nabrojanim. vjerujem da se radi o jednoj relativno novoj marki koja pravi proboj u BiH.
Tacnije Royal druze admine,jel' i ti imas tu informaciju :?:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 07 jun 2011, 23:08

BegAx je napisao/la:
adnanhz je napisao/la:Uf da je ova diadora,al ko da gledam opet stara legea :cry: sto se tice ovog statuta i nekih arapa vec podavno stara prica koja se vrti i u koju nisam previse optimistican tesko to kod nas moze se desit jer niti smo zanimljivi (stranim investitorima)nit je to moguce zakonski uradit neku vrstu privatizacije klubova :?
Sa novim statutom jest'
Pravno i zakonski nije jer u samoj drzavi nije na snazi nit donesen zakon o sportu i sportskim kolektivima ovaj statut sto se spominje kod nas je neka vrsta kao "privatizacije" al ima jedan, slican primjer iz susjedstva hajduk i po tome se vidi da nista posebno nije dobrog donijelo al et cekacu i ovo da vidim sta ce bit :|
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 07 jun 2011, 23:09

Evo npr. dodje neki investitor i kupi, lupam 50% udjela(3 500=3 500 000KM), koji ce se pretvoriti u dionice kada se usvoji zakon o sportu.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 jun 2011, 23:10

Megamon je napisao/la:
admin je napisao/la:privatizacija klubova nema veze sa statutom saveza već sa državim zakonom o sportu.

aha.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 jun 2011, 23:11

BegAx je napisao/la:Evo npr. dodje neki investitor i kupi, lupam 50% udjela(3 500=3 500 000KM), koji ce se pretvoriti u dionice kada se usvoji zakon o sportu.
50% udjela čega? udruženja građana? to se ne može kupovati.

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 07 jun 2011, 23:13

admin je napisao/la:
BegAx je napisao/la:Evo npr. dodje neki investitor i kupi, lupam 50% udjela(3 500=3 500 000KM), koji ce se pretvoriti u dionice kada se usvoji zakon o sportu.
Cega ne znam. Bit' ce jasnije kada novi statut bude dostupan online.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 07 jun 2011, 23:17

admin je napisao/la:
To sei ja pitam cega 50% i kojeg stranog investitora zanima i vidi neki interes u jednom bh klubu realno :roll:
Ova ideja za mene je jedino interesantna za nekog domaceg jakog privrednika i navijaca FKS koji bi htio i zelio a za stranog fakat ne vidim smisla
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 07 jun 2011, 23:23

Ja mislim da se ta lova daje da bi mogao uci u skupstinu.I samim time ako si zastupnik u skupstini imas pravo glasa pri izboru predsjednika.Skusptina broji mislim oko 90 clanova.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 07 jun 2011, 23:47

Megamon je napisao/la:Ja mislim da se ta lova daje da bi mogao uci u skupstinu.I samim time ako si zastupnik u skupstini imas pravo glasa pri izboru predsjednika.Skusptina broji mislim oko 90 clanova.
Upravo to , nije nikakvo vlasnistvo vec kupavanje mjesta u skupstini i time pravo glasa , prije svega za clanove Upravnog odbora. Dakle , neko ko ulozi odnosno kupi veci udio , morat ce postavljati svoje ljude u Skupstinu koji ce naravno glasati po njihovom naredjenju. Medjutim Skupstina je jednom godisnje (izuzev vanrednih situacija kao sto su bile ove godine) i svake godine bi se prema tome pred skupstinu trebali prodavati ti udjeli , dakle i svake godine novi priliv sredstava u klub . Neznam bas koliko je ovo moguce i ispravno ali cisto sumnjam da se radi o klasicnoj privatizaciji jer zakonom nije moguca a s druge strane se te takozvane "dionice" nebi mogle automatski ili po sili zakona pretvoriti u vlasnistvo samim izglasavanjem zakona o sportu koji bi u sebi regulisao privatizaciju klubova.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 08 jun 2011, 08:42

adnanhz je napisao/la:
admin je napisao/la:
To sei ja pitam cega 50% i kojeg stranog investitora zanima i vidi neki interes u jednom bh klubu realno :roll:
Ova ideja za mene je jedino interesantna za nekog domaceg jakog privrednika i navijaca FKS koji bi htio i zelio a za stranog fakat ne vidim smisla
Ma prijatelju nebi bila velika korist i od nekog domaceg covjeka,bez obzira koliko se kunu u ljubav prema klubovima mislim da ce se tesko odvojiti od para.Mozda je najbolja solucija da klubovi izdaju dionice koje mogu kupiti svi zainteresovani navijaci,naprimjer Sarajevo i Zeljo se procjene na 5.000.000,00 km i i izdaju 50.000 dionica po 100,00 km, raja pokupuje dionice klub ima zivu lovu i postaje dionicarsko drustvo i ne zavisi od jednog covjeka i njegove samovolje,a raja vremenom svoje dionice moze prodavati po trzisnoj vrijednosti.Ovo je po meni neka najsigurnija varijanta za klubove ali nazalost izvodljiva je tek kada se usvoji zakon na drzavnom nivou.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 08 jun 2011, 10:19

Megamon je napisao/la:

ovaj royal je fuj, dizajn nidje veze, bolja je legea bila

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 08 jun 2011, 12:21

Dani prolaze,pojacanja ne dolaze...to smo vec navikli od svih uprava da se dovode igraci u pola priprema.Kod nas nista nemoze biti kako treba i na vrijeme.Sad je glavna fora skupstina, ko da se nemoze dovesti 1-2 igraca pa onda zasjedajte do sabaha.

Silkoni
Kontakt:

Post Postao/la Silkoni » 08 jun 2011, 12:36

KO bi nama udovoljio???????' :)

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 jun 2011, 12:48

Silkoni je napisao/la:KO bi nama udovoljio???????' :)
neki seik ,al i to mozda haahahah :D :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Silkoni
Kontakt:

Post Postao/la Silkoni » 08 jun 2011, 12:56

mma_hz je napisao/la:
da nam dovedu ronalda rekli bi jebote ne igra kao sto je igrao u realu majke mi :D

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 jun 2011, 12:59

Silkoni je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:
da nam dovedu ronalda rekli bi jebote ne igra kao sto je igrao u realu majke mi :D
nista onda nek nam dovedu i messija ..haahhaah
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Silkoni
Kontakt:

Post Postao/la Silkoni » 08 jun 2011, 13:21

Kad vi vako bilo bilo bi to banja :D

Suština novog statuta je da bi se ubuduće kupovalo učešće u upravljačkim tijelima što znači da bi recimo 7.000 ljudi platilo po 1.000 KM ili najmanje 70 posto, odnosno 4.900 osoba platilo bi isti udjel kako bi imalo pravo odlučivanja. Jedan udjel koštaće 1.000 KM. Na taj način skupštinu bi predstavljalo 200 delegata, a pošto je to velik broj, njih 30 bi se mogli udružiti i davati jedan glas. Realizacijom ovog plana klub bi dobio sredstva od 7.000.000 ili 4.900.000 KM čime bi se podmirila dugovanja i ostao višak novca. Osnivačka skupština formirana po principu ulaganja novca izabrala bi novi ili stari Upravni odbor", istakao je Hadžimuratović.

tarpi do bagro 2
Kontakt:

Post Postao/la tarpi do bagro 2 » 08 jun 2011, 14:04

Ma nama ne trebaju neka vanzemaljska pojacanja,malo klupu popraviti i 2 napadaca(Skoro i jos neki crnac :mrgreen: )
---Skinhedi oko mene skankuju...

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 08 jun 2011, 14:11

ado-hz je napisao/la:Dani prolaze,pojacanja ne dolaze...to smo vec navikli od svih uprava da se dovode igraci u pola priprema.Kod nas nista nemoze biti kako treba i na vrijeme.Sad je glavna fora skupstina, ko da se nemoze dovesti 1-2 igraca pa onda zasjedajte do sabaha.
Pojacanja NECE biti prije skupstine, jer se ne zna hoce li ova uprava ostati.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 14 gostiju.