FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
U ovom nasem klubu sve se doznalo osim u koliko je sati prozivka. [emoji38]
Ja sam bio ubjedjen da su danas ljekarski,a sutra prvi trening.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Kazu trasnparentni.LjoZee je napisao/la:U ovom nasem klubu sve se doznalo osim u koliko je sati prozivka. [emoji38]
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
o dugovima ne bih, sve sto bih mogao pisati o tome bilo bi mahalanje i nagadjanje i ne bi bilo korektno. pogotovo sto se pisanje i prica o tom dugu, svakako, svodi na nagadjanja i mahalanja i nigdje se nije moglo procitati o tome, izuzev na forumima, po principu rekla-kazala. iz iskustva, smatram da kada bi bilo istine o tom dugu, do sada bi mnogi od portala nesto i napisali o tome. neki radi "senzacije", neki radi opozicije.Virtu4l je napisao/la:Strašno je ovo. Eventualni dug za istočnu tribinu se koristi kao argument, pazi, za istočnu tribinu. I to ga spominju oni koji podržavaju ekipitzu koja nas je u crno zavila.starigrad je napisao/la:Virtu4l je napisao/la:Auuu, što se spinneri otkriše nabrzinu... ima ova Uprava neprijatelje, itekako ih ima.
u velikoj je zabludi onaj ko misli da nije tako. gdje god se vrte pare, opozicija je neminovna i tako nije samo u bosni, nego u citavom svijetu.
da ne budem pogresno shvacen, duze vrijeme nisam, skoro nikako, direktno upucen u desavanja u samom klubu i oko njega. imam drugih, daleko prioritetnijih stvari u zivotu i forumi su mi glavni izvor informacija. samim tim, ne zelim, niti imam namjeru bilo koga etiketirati kao "neprijatelja" kluba i opozicionara. ali, ponovo kazem, takve situacije su neminovnost. vrijeme ce pokazati ko je sta i kako radio.
ova uprava ima podrsku kao nijedna prije i odradili su mnogo toga. medjutim, mi smo FK i najvazniji je, barem po mom shvatanju, sporstki rezultat. tu opasno stekaju i ovaj prelazni rok bi mogao mnogo toga odrediti u buducnosti po pitanju daljnje podrske prema njima.
isto tako, nadam se da ce se pokazati istinitim neke njihove najave: tuzbe protiv odgovornih za ranije dugove, transparetnost po pitanju finansija, 100%-no prepustanje sportskog segmenta struci, ne zalijetanje sa nekakvim najavama titula (u dvije sezone, prvo zaimovic, pa onda nikolic), pokusavanje pranja sebe za neke neuspjehe (primjer prozivanja miroslava za neproduzavanje ugovora zimus)... da ne nabrajam. ima ona narodna: "cuvaj se sam, pa ce te i Bog cuvati". do njih je samih hoce li sacuvati povjerenje koje su stekli ili ce sve sami sebi baciti pod noge bjezeci od onoga sto su sami najavljivali.
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 11 jun 2017, 21:58, ukupno mijenjano 1 put.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
Sutra ljekarski, utorak prozivka.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
ne bjezim od odgovora, ali sam sve napisao kao odgovor @virtual, pa da se ne ponavljamBuffon1 je napisao/la:Slazem s tobom. Samo treba biti realan da su oni sami na sebe navukli neke koji se mozda ne bi bavili s tim. Razna prozivanja s svih strana, od Amara pa dalje.starigrad je napisao/la:
u velikoj je zabludi onaj ko misli da nije tako. gdje god se vrte pare, opozicija je neminovna i tako nije samo u bosni, nego u citavom svijetu.
Da su radili u miru, bez ikakvog prozivanja drugih toga ne bi bilo.
Logicno da niko ne voli da se laje na njega, ako krenemo sami od sebe to je cinjenica.
Ipak mislim da samo rezultati mogu donijeti smjene, a to je kad raji dodje pet do 12. Ivica je to najbolje rekao onda na stadionu, treba se sjetiti njegovog govora.
Tribina ne kosta onih milion i 200 hiljada koliko su objavili na zvanicnoj (tj oni su objavili da je to prva faza radova, a druga je usminkavanje onoga od cega ce Zeljo imati zaradu)... toliko je kostalo njeno pravljenje, osposobljavanje za tekme, ograde i stolice... ali stvarno kostanje tribine ce biti blizu 2miliona KM... tj vanjsko uredjenje, uredjenje prilaza, wc ovi i sanitarije, led rasvjeta, uredjenje poslovnih prostora, zasadjivanje zelenih povrsina itd...
Hvala.
Vala da hoce i pripreme poceti da se ima sta konkretno pricati.
Vala da hoce i pripreme poceti da se ima sta konkretno pricati.
A onda nam ćelo u ponedjeljak izvlači neugodnu Santa JuliuZeljo92 je napisao/la:Sutra ljekarski, utorak prozivka.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Posti mrvicaVirtu4l je napisao/la:A onda nam ćelo u ponedjeljak izvlači neugodnu Santa JuliuZeljo92 je napisao/la:Sutra ljekarski, utorak prozivka.

vidis, to je jedna od stvari gdje su sami sebi zakomplikovali situaciju.Kompromis je napisao/la:Tribina ne kosta onih milion i 200 hiljada koliko su objavili na zvanicnoj (tj oni su objavili da je to prva faza radova, a druga je usminkavanje onoga od cega ce Zeljo imati zaradu)... toliko je kostalo njeno pravljenje, osposobljavanje za tekme, ograde i stolice... ali stvarno kostanje tribine ce biti blizu 2miliona KM... tj vanjsko uredjenje, uredjenje prilaza, wc ovi i sanitarije, led rasvjeta, uredjenje poslovnih prostora, zasadjivanje zelenih povrsina itd...
prvobitno je bilo da ce tribina kostati cca 1,2 miliona KM, a sada se prica o 1,8 miliona KM. u startu se znalo sta se sve mora odraditi da bi se zavrsila tribina koja ispunjava sve uslove za upotrebnu dozvolu. od dodatnih radova, mislim, iskrsli su oni problemi na jugoistoku sa podzemnim vodama i to je to. nema sanse da ti radovi "pojedu" taj novac. vjerovatno su previdjeli neke druge radove, tipa prilaz jugu, uredjenje prilaza samoj istocnoj tribini, izmjestanje kablova za napajanje reflektora... i ovi radovi se ne bi trebali voditi kao naknadni, nego su trebali biti predvidjeni projektom.
nije mala uvecana razlika 30% koja se naknadno prikaze. ovim nemam namjeru reci da je neko pokrao tu razliku, ali ima ih mnogo koji ce takve podatke jedva docekati i koristiti ih u svoju propagandu i blacenje postojece uprave.
i, onda, opet ce neko drugi biti kriv.
edit: wc-i sa sanitarijama su uslov da tribina dobije upotrebnu dozvolu, kao i sam prilaz, pa i rasvjeta. poslovni prostori ne moraju neophodno biti zavrseni da bi se dobila dozvola. i, koliko se sjecam, drugom fazom je predvidjena samo izgradnja krova.
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 11 jun 2017, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
"Moje ekipe su najspremnije."
Recenica koja je izazvale traume kod svih navijaca Zeljeznicara.
Recenica koja je izazvale traume kod svih navijaca Zeljeznicara.
Vjeruj mi nista nije dodatno predvidjeno... brat mi radi u butmiru... jedan je od projektanata... sa butmirom je predviđeno samo da naprave tribinu da zadovoljava uslove igranja utakmica... i da urade asfaltni prilaz do istoka, dakle 20 tak metara... ne i onaj okolni i onaj koji se pruza do juga...starigrad je napisao/la:vidis, to je jedna od stvari gdje su sami sebi zakomplikovali situaciju.Kompromis je napisao/la:Tribina ne kosta onih milion i 200 hiljada koliko su objavili na zvanicnoj (tj oni su objavili da je to prva faza radova, a druga je usminkavanje onoga od cega ce Zeljo imati zaradu)... toliko je kostalo njeno pravljenje, osposobljavanje za tekme, ograde i stolice... ali stvarno kostanje tribine ce biti blizu 2miliona KM... tj vanjsko uredjenje, uredjenje prilaza, wc ovi i sanitarije, led rasvjeta, uredjenje poslovnih prostora, zasadjivanje zelenih povrsina itd...
prvobitno je bilo da ce tribina kostati cca 1,2 miliona KM, a sada se prica o 1,8 miliona KM. u startu se znalo sta se sve mora odraditi da bi se zavrsila tribina koja ispunjava sve uslove za upotrebnu dozvolu. od dodatnih radova, mislim, iskrsli su oni problemi na jugoistoku sa podzemnim vodama i to je to. nema sanse da ti radovi "pojedu" taj novac. vjerovatno su previdjeli neke druge radove, tipa prilaz jugu, uredjenje prilaza samoj istocnoj tribini, izmjestanje kablova za napajanje reflektora... i ovi radovi se ne bi trebali voditi kao naknadni, nego su trebali biti predvidjeni projektom.
nije mala uvecana razlika 30% koja se naknadno prikaze. ovim nemam namjeru reci da je neko pokrao tu razliku, ali ima ih mnogo koji ce takve podatke jedva docekati i koristiti ih u svoju propagandu i blacenje postojece uprave.
Kasnije je pao dogovor o ovom naknadnim radovima kad su vidjeli sa kakvim entuzijazmom i zeljom rade tribinu ovi u butmiru... i butmir sad uopste ovo i ne radi nego je angazovao nekoliko firmi da rade outsourcing za njih, poput npr sela inzinjeringa, jkp parka, neka firma iz ilijasa koja radi sanitarije, velbos poslove sa zeljezom itd...
Dakle butmir nije bio predviđen za usminkavanje ali je dobio i taj posao zbog ranijeg profesionalizma... i na brzinu ljudi skontali kako da dobro zarade a da prstom ne mrdnu...
I zbog toga je ova dodatna cifra... i za nju ide prihod od tekmi... finansijska konstrukcija za prvu fazu radova je pokrivena i isplata se vrsi dogovorenom dinamikom shodno privremenim situacijama...
Zadnja izmjena: Kompromis, dana/u 11 jun 2017, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
Koga iteresuje koliki je dug za poreze FK Zeljeznicara,a nece da mahala i manipulise visinom duga,jednostavno otvori sluzbenu stranicu porezne uprave i procita.Virtu4l je napisao/la:Pa taj 'novi' dug je uračunat u tu cifru of 4,9 mil.samoposmatram je napisao/la:U aprilu 2016 e podnesena krivicna prijava zbog poreznog duga od 4.920.291 km prema osobama iz kluba.
I sad odjednom odkriven dug od 2.520.636,02 km na taj stari dug.
Djubradi samo se pokusavajte prati. Bog nam je svima svjedok.
A na stranici,azuriranoj 31.03.2017.g,pise da UG Zeljeznicar duguje 926 898,57 km osnovice. U medjuvremenu su placene 2 rate,sto znaci da je dug
906 898,57 km. Pored osnovice,klub je zaduzen kamatom na tu osnovicu u iznosu od 1 439 368,53 km. Ova kamata stoji dok se ne otplati osnovica po reprogramu. Po isplati zadnje rate,kamata se otpisuje.
Da li ce biti novog duga,koliki ce biti ako ga bude,znacemo kad se okonca zalbeni postupak,koji traje vise od dvije godine,a po zapisniku porezne s pocetka 2015.g na iznos od 2,2 mil km.
nije bitno ko izvodi radove, bitno je da bez wc-a (sanitarije se podrazumjevaju), rasvjete tribine i uredjenog prilaza, tribina ne bi mogla dobiti upotrebnu dozvolu i to ne mogu biti naknadni radovi, nego radovi predvidjeni po projektu. to je isto kao da se nabavka i postavljanje stolica prikaze kao naknadni radovi, a preduslov su za dobijanje upotrebne dozvole. to bi bila tribina u pokusaju.Kompromis je napisao/la:Vjeruj mi nista nije dodatno predvidjeno... brat mi radi u butmiru... jedan je od projektanata... sa butmirom je predviđeno samo da naprave tribinu da zadovoljava uslove igranja utakmica... i da urade asfaltni prilaz do istoka, dakle 20 tak metara... ne i onaj okolni i onaj koji se pruza do juga...starigrad je napisao/la:vidis, to je jedna od stvari gdje su sami sebi zakomplikovali situaciju.Kompromis je napisao/la:Tribina ne kosta onih milion i 200 hiljada koliko su objavili na zvanicnoj (tj oni su objavili da je to prva faza radova, a druga je usminkavanje onoga od cega ce Zeljo imati zaradu)... toliko je kostalo njeno pravljenje, osposobljavanje za tekme, ograde i stolice... ali stvarno kostanje tribine ce biti blizu 2miliona KM... tj vanjsko uredjenje, uredjenje prilaza, wc ovi i sanitarije, led rasvjeta, uredjenje poslovnih prostora, zasadjivanje zelenih povrsina itd...
Kasnije je pao dogovor o ovom naknadnim radovima kad su vidjeli sa kakvim entuzijazmom i zeljom rade tribinu ovi u butmiru... i butmir sad uopste ovo i ne radi nego je angazovao nekoliko firmi da rade outsourcing za njih, poput npr sela inzinjeringa, jkp parka, neka firma iz ilijasa koja radi sanitarije, velbos poslove sa zeljezom itd...
Dakle butmir nije bio predviđen za usminkavanje ali je dobio i taj posao zbog ranijeg profesionalizma... i na brzinu ljudi skontali kako da dobro zarade a da prstom ne mrdnu...
edit: koliko sam upucen, placanje se vrsi po okoncanoj situaciji, ne privremenoj.
Moze se dobiti upotrebna dozvola... naši su je dobili bez wc i tih ostalih stvari... postavili samo montazne... i uopce nista nije bilo asfaltirano... prilazi nisu bili dovrseni...starigrad je napisao/la:nije bitno ko izvodi radove, bitno je da bez wc-a (sanitarije se podrazumjevaju), rasvjete tribine i uredjenog prilaza, tribina ne bi mogla dobiti upotrebnu dozvolu i to ne mogu biti naknadni radovi, nego radovi predvidjeni po projektu. to je isto kao da se nabavka i postavljanje stolica prikaze kao naknadni radovi, a preduskov su za dobijanje upotrebne dozvole. to bi ila tribina u pokusaju.Kompromis je napisao/la:Vjeruj mi nista nije dodatno predvidjeno... brat mi radi u butmiru... jedan je od projektanata... sa butmirom je predviđeno samo da naprave tribinu da zadovoljava uslove igranja utakmica... i da urade asfaltni prilaz do istoka, dakle 20 tak metara... ne i onaj okolni i onaj koji se pruza do juga...starigrad je napisao/la: vidis, to je jedna od stvari gdje su sami sebi zakomplikovali situaciju.
Uslov za upotrebnu dozvolu cak nisu bile ni stolice... nego samo upotrebnost stadiona... arheoloska ispitivanja tla, tvrdoca i kvalitet betona, stubovi i konstrukcije, prilaz koji je dovoljno udaljen od glavne saobracajnice i parking za 10 tak vozila, ograde na citavom stadionu...
Ali su u klubu u tu prvu fazu uracunali i stolice...
To je sasvim normalna praksa da veliki izvodjaci biraju manje firme za podizvodjace i nisu oni nista revolucionarno 'skontali'.Kompromis je napisao/la:i na brzinu ljudi skontali kako da dobro zarade a da prstom ne mrdnu...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nisu oni podizvodjaci... oni su skroz izvodjaci... butmir nece nista raditi u drugoj fazi, a para kaplje... razumijem ja sta hovoris i znam za to, ali ovo je skroz dovedeno u savrsenstvo za bih uslove jer ljudi nece ni eksera zakucati... obicno su to pola pola poslovi kad se uzimaju podizvodjaci... tribina je napravljena na bazi podizvodjaca... velbos je i tada sa zeljezom radio...Virtu4l je napisao/la:To je sasvim normalna praksa da veliki izvodjaci biraju manje firme za podizvodjace i nisu oni nista revolucionarno 'skontali'.Kompromis je napisao/la:i na brzinu ljudi skontali kako da dobro zarade a da prstom ne mrdnu...
Mada sam ja mislio da ce se u Zelji buniti zbog toga sto butmir nece raditi nista, cak je i moj brat bio protiv toga... ali eto nije bilo problema sa zeljine strane, prevashodno sa strane almira hadziosmanovica ili kako vec... on je bio zeljina strana pregovora...
Sa kim Zeljo ima potpisan ugovor, sa Butmirom ili sa tim manjim firmama?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sigurno je gubitak titule barem sa finasijske strane poremetio i dalje planove oko istoka pa i daljeg placanja radova (rate).
A opasno se digli oko juga, svi se ponadali da ce jedno za drugim krenuti ali ne ide to bas tako.
A opasno se digli oko juga, svi se ponadali da ce jedno za drugim krenuti ali ne ide to bas tako.
- Zeljeznicar -
Ramovicu prioritet inostranstvo, sve ce se znati do kraja ove sedmice..