FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Omar500
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Omar500 » 04 jun 2011, 14:07

Kerla sličnih kvaliteta kao Nyema, joj šta mi je danas :lol:

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 04 jun 2011, 14:17

Omar500 je napisao/la:Kerla sličnih kvaliteta kao Nyema, joj šta mi je danas :lol:
Realno , Nyemu ste previše digli u zvijezde. Momak je odličan štoper, ali neka ostane čitavu sljedeću sezonu na istom nivou i onda možemo pričati o nekoj klasi . ;)
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Mythbusters
Kontakt:

Post Postao/la Mythbusters » 04 jun 2011, 14:19

Torlak najbolji stoper lige,podhitno treba dobiti poziv u A selekciju.Momak to zasluzuje,bolji je i od Pandze i od Mravca zajedno.
Dum spiro spero
A.A.A.B

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 jun 2011, 14:30

Mythbusters je napisao/la:Torlak najbolji stoper lige,podhitno treba dobiti poziv u A selekciju.Momak to zasluzuje,bolji je i od Pandze i od Mravca zajedno.
Torlak da je smo malo brzi bio bi igracina za Pandze i Mravce i ovako njih dvojica igraju u repki zahvaljujuci menadzerima, siguran sam da bi Torlak bolje odigrao sinoc nego Mravac.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 04 jun 2011, 14:31

Novi Statut - (jedino) rješenje za FK Sarajevo?

Dana 03.06.2011. godine u prostorijama UNFKS i UBP1946 održan je radni sastanak između predstavnika Upravnog Odbora FK Sarajevo i čelnih ljudi udruženja navijača, a u vezi Skupštine FK Sarajevo najavljene za 17.06.2011. godine i prijedloga novog Statuta i Pravilnika o radu, koji su se nametnuli kao jedino trajno rješenje za bordo tim.

Upravni odbor FK Sarajevo je na svojoj 17. sjednici održanoj 01.06.2011. godine donio odluku da se 17.06.2011. godine održi redovna sjednica Skupštine FK Sarajevo u Općini Centar, sala za sastanke, sa početkom u 17:00 sati. Odluka je, kako se navodi u saopćenju UOFKS, donesena u konsultaciji sa predsjednikom i zamjenikom predsjednika Skupštine FK Sarajevo Adnanom Hadžimuratovićem i Miladinom Vidakovićem, koji su i prisustvovali sjednici Upravnog odbora.

Predviđeno je da delegati Skupštine, između ostalog, razmotre izvještaj o radu aktuelnog Upravnog odbora, Izvještaj o finansijskom poslovanju Kluba sa mišljenjem revizora, a kao najvažnija stvar nameće se prijedlog novog Statuta FK Sarajevo, bez kojeg, prema mišljenju Uprave, FK Sarajevo teško da može izaći iz duboke finansijske krize.

Sastanku, koji je održan u prostorijama Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo (UNFKS) i Udruženja "Bordo Prijatelji 1946" (UBP1946) dana 03.06.2011. godine, prisustvovali su g. Amir Rizvanović, predsjednik Upravnog Odbora FK Sarajevo (u ostavci), g. Irfan Redžepagić, član Upravnog Odbora FK Sarajevo (u ostavci), g. Maid Delić, član Upravnog Odbora FK Sarajevo delegiran ispred navijača kluba, kompletno predsjedništvo Udruženja "Bordo Prijatelji 1946", kao i predstavnici Udruženja Navijača FK Sarajevo (UNFKS).

Predstavnicima navijača g. Rizvanović i g. Redžepagić su predstavili koncept novog Statuta, koji je investiciono orijentisan i koji podrazumjeva ogromnu finansijsku injekciju u klub, čime bi se stekla upravljačka prava u Skupštini, klub bi riješio dugogodišnje finansijske obaveze i postavila bi se osnova za organizaciju Fudbalskog Kluba Sarajevo na temeljima uspješnog poslovanja i upravljanja. Rizvanović je istakao da je usvajanje izmjenjenog Statuta uvjet ostanka trenutne Uprave nakon Skupštine FK Sarajevo.

UNFKS i UBP1946 su pozdravili nastojanja aktuelne Uprave da sistemski i dugoročno riješi nagomilane probleme u FK Sarajevo.

Prijedlog Statuta FK Sarajevo i Poslovnika o radu Skupštine bit će dostavljen na razmatranje i otvoren je za dobronamjerne i konstruktivne prijedloge i dopune, te je u skladu s tim ispred Udruženja "Bordo prijatelji 1946" delegirana ekspertska grupa pravnika koji će dati svoj doprinos da novi Statut bude isključivo u interesu Fudbalskog Kluba Sarajevo. Bordo prijatelji su istakli i potrebu transparetne javne diskusije o novom Statutu, a posebno dinamike sprovođenja najbitnih elemenata koji se tiču finansijske strane.

Načelno je dogovoren i novi sastanak na kojem bi se prijedlozi, primbjedbe i sugestije uvrstile u Statut i Poslovnik, te bi se s tako revidiranom verzijom izašlo pred članove Skupštine FK Sarajevo koja je planirana za 17.06.2011.
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Mythbusters
Kontakt:

Post Postao/la Mythbusters » 04 jun 2011, 14:38

pile87 je napisao/la:
Mythbusters je napisao/la:Torlak najbolji stoper lige,podhitno treba dobiti poziv u A selekciju.Momak to zasluzuje,bolji je i od Pandze i od Mravca zajedno.
Torlak da je smo malo brzi bio bi igracina za Pandze i Mravce i ovako njih dvojica igraju u repki zahvaljujuci menadzerima, siguran sam da bi Torlak bolje odigrao sinoc nego Mravac.
Upravu si,al' i takav je bolji od ove dvojice padavicara koje menadjeru guraju.

@padobranac

Dobro bi bilo da se usvoji taj statut.Ako hoces u upravni odbor prvo moras dati odredjenu sumu novca.Lupam 20-30 hiljada pa tek onda uci u isti.Nece vise biti nista na lijepe oci.
Samo mi sad malo kontradiktoran Rizvanovic.Do jucer pljuv'o po navijacima i Bordoprijateljima a sad dobar sa njima.Mora da mu je zafalio koji glas na skupstini koja se treba odrzati za dvije sedmice.
Zadnja izmjena: Mythbusters, dana/u 04 jun 2011, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.
Dum spiro spero
A.A.A.B

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 04 jun 2011, 14:39

FCS-FCS je napisao/la:
Buu je napisao/la:Kerla nije pitar(ko sto ovaj gore kaze), njemu se jeb.e za bilo koji klub. Pare ga samo interesuju, a u kakvoj ste vi trenutno situaciji sumnjam da ce doci i ako se nekim cudom njegov dolazak desi zajebat ce vas ko sto je i nas.
Das nam dokaz da Kerla nije pitar..moze a ??
Na vise mjeste i vise puta, sam je govorio u prisustvu svjedoka da mu je bordo klub u srcu...pa i Tm-jevci svi znaju za ovo sto govorim. To u kakvoj smo situaciji ..ne treba da te brine..a nista nam losija nije nego u vas. Da ste toliko dobri i beton ne bi bilo toliko vec najavljenih odlazaka iz vaseg kluba. A vidjecemo ko ce vam otici a ko ostati !!??
Das ti dokaz da je on pitar? Pusti price, on da vas i malo gotivi on bi bio kod vas od pocetka a ne kod nas. Ja ti kazem njemu se **** za bilo koji klub. Da mu Siroki ili Borac ponudi platu vecu nego sada sto ima on bi otisao tamo. Bit ce mi samo zao ako ode Seha i Patrick, ostalo manje-vise je zamjenjivo.
Lp
NO PYRO NO PARTY

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 04 jun 2011, 18:24

17. Juni će biti sigurno jedan od najbitnijih datuma u poslijeratnoj historiji našeg kluba. Novi statut će donijeti velike promjene u upravljanju klubom i bit' će krupan korak ka privatizaciji, tj. privatizacija, koja će se pravno potvrditi nakon što se donese zakon.
Novi statut je jos u radnoj verziji,a kljucna stvar je da treba sakupiti 7000 udjele.
Jedan udjel kosta 1000 KM.Ukoliko se ispuni 70 % udjela klub ce inkasirati 4,9 miliona KM(ukupni dug 4,3 miliona KM).Skupstina ne moze imati 7000 clanova,ali se to moze rijesiti putem elektora.Napimjer 30 udjela jedan glas.Te kriterije treba utvrditi skupstina,sto znaci da ce na delegatima biti velika odgovornost.Bar po nama to je jedan orginalan nacin da klub izadje iz krize i u stabilnu situaciju.

Dakle radi se o tome da će Redžepagić, Rizvanović i još par ljudi uložiti svoj novac za kupovinu "udjela", kojim će moći upravljati klubom . A novac koji se prikupi tim putem će se utrošiti na saniranje dugova. Ti "udjeli" će se u dogledno vrijeme(donošenjem zakona) pretvotiti u dionice.
Uglavnom, treba pročitati cijeli statut i onda donositi neke ozbiljnije ocjene, ali nadam se da će ovo biti korak unaprijed za naš klub :)

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 04 jun 2011, 19:53

Dirk je napisao/la:Jes Lede voli nas klub,pa tako sa istim potpisuje ugovore na dva tri mjeseca,i svaku polusezonu i kraj iste doceka kao slobodan igrac.toliko nas voli da nas poziva poslije tekmi da se bijemo.Torlak voli klub,ostali su Pelak.
31.07.2007
F.K.SARAJEVO

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 04 jun 2011, 22:14

Kadeti igrali sa Borcem 1-1 .
U srijedu se igra revanš, red bi bio da podržimo momke 8-)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 jun 2011, 01:11

Moramo dobit Borca,isto tako se nadati da Zeljo uzme Slobodu jer mi se Tuzlaci cine jaki,fizicki i psihicki :P Plus nama nepoznati....Steta sto juniori nisu dalje dogurali ali su zato mladji kadeti ubjedljivo prvi u svojoj ligi i sljedece godine ce aBd harati u Omladinskoj premijer ligi BiH koju igraju samo stariji kadeti i juniori..

Sto se statuta tice. Biti pametan treba.Ne donositi prebrze zakljucke,iskljuciti emocije iz svega.
Znaci zastititi klub na svaki nacin.FKS ne smije postati niciji taoc,samo na to obratiti paznju!

zubizareta
Kontakt:

Post Postao/la zubizareta » 05 jun 2011, 13:23

admine ajd mi opet bez razloga izbrisi post,ili klip dok na drugim temama milion klipova i debilnih postova,a tek kako mi banove puca bez razloga to je vec smijesno haha valjda zato sto sam navijac Sarajeva pa nama valjda jedinim zabranjeno pisat na tudjim temama
Fina Gradska sarajevska raja

Gazi
Kontakt:

Post Postao/la Gazi » 05 jun 2011, 13:29

Ti si drug dobar.Ja se ozenim odem na bracno i kad se vratim on me banovao kaze zbog spama :roll: a ja post nisam na pisao.Smijesno ocm...ali to vise govori o forumu i ljudima koji rade ne odrzavanju istog.
Ja tebe volim,volim te fakat!!!

Švabo : "U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse"

zubizareta
Kontakt:

Post Postao/la zubizareta » 05 jun 2011, 13:32

Gazi je napisao/la:Ti si drug dobar.Ja se ozenim odem na bracno i kad se vratim on me banovao kaze zbog spama :roll: a ja post nisam na pisao.Smijesno ocm...ali to vise govori o forumu i ljudima koji rade ne odrzavanju istog.
ma drug fora je sto mene zaboli neka stvar za ban imas proxy stranice i reg se preko njih i dovidjenja slobodno nek banuju nego mi smeta obican klip i post se brise i spuca se ban bez razloga,cim vide da sam ja napisao post izbrisu :lol:
Fina Gradska sarajevska raja

Gazi
Kontakt:

Post Postao/la Gazi » 05 jun 2011, 13:43

Nisi shvatio poentu ali nebitno.Navikni se na rad admina sa dvostrukim arsinima i bice ti lakse 8-)
Ja tebe volim,volim te fakat!!!

Švabo : "U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse"

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 06 jun 2011, 00:31

Arsenijevicu i Scepanovicu isplacena potrazivanja tako da ostaju u Sarajevu :)
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 06 jun 2011, 00:36

Danas bi trebo gospodin Senzacija krenut u potragu za moguca pojacanja ;)
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 06 jun 2011, 00:39

Prvo sacuvati ovu ekipu jer nije losa uz malo vise " Srce na Teren " i da Mirza ode bit ce bolje mozda bi se i za titulu borili da je sve to bilo ove godine ali eto .
- Pa onda dovesti kvalitetnih ali samo kvalitetnih pa koliko , toliko pojacanja i da osvojimo akobogda.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 06 jun 2011, 05:43

Moja prva misao na pomen rijeci Privatizacija je (uzevsi u obzir nas mentalitet) = lopovluk. Takva je vecina nasih "minidzera". Da bi ova ideja uspjela, od 7,000 udjela trebalo bi 5,000 da kupe navijaci pojedinacno a da se ogranici da pojedinac ne moze imati vise od 10 udjela. Buduci da bi godisnji profit po udjelu morao biti bar kao i godisnja karta, ispada da bi navijaci kupovali godisnju za 10 godina unaprijed. Plus ostali potencijalni profiti ako stvar krene kako treba.

Ako ijedan pojedinac (ili mala grupa od par pojedinaca) dobije vecinsko pravo odlucivanja - bice nam gore nego do sada. Klub ce kupiti Radoncic (ili slicni) i dati ga svojim gazdama u Beogradu.

Ovo je nagazna mina ako se glupo odradi - zato pamet u glavu. Najbolje bi bilo da upravni odbor radi kao zaposleni a ne vecinski vlasnici inace mrka nam kapa.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 jun 2011, 11:37

ma ova"dugorocna rjesenja" i "postavljanje kluba na zdrave noge" ,su suplje koje smo culi toliko puta do sada..jedino bitno sada je ono:
MIRZA ODLAZI!!

a dok neko bas ne ulozi pare nista od svega....inace mislim da ce sada klub uci u jos veci minus i da ce pare dobijene od lige evrope da isceznu ... :( :(
zamazace nam oci nekom pricom o evropskom Sarajevu .kupice neke igrace ..i onda kada legnu pare od evrope lagano ce poceti ista prica i ista prozivnja nas navijaca i borba protiv postojeceg kadra...
sta kaze gosp.rizvanovic obezbjedili pripreme i plate igracima...a dobili 300 milja skoro od hameta...
sta cete koji k urac u turskoj na pripremama ...igraci nam meda nisu mogli...kondicija ravna nuli ... :? :?
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.