Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

haris92
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la haris92 » 18 jan 2015, 21:34

harishp je napisao/la:Ko je htio zaigrati za BIH repku, a imao bilo kakvog kvaliteta zaigrao je.
A ova preseravanja molit, karat igrace da zaigraju za BIH repku lice na jednu u nizu od Spanskih i Meksikanskih sapunica.

Da se tako radilo Bih bi danas bila bez :Begovića, Medunjanina,Hajrovića, Mujdze,Prcica...i koliko njih jos.Mora se igraču dat do znanja da se zainteresovano za njega, stoji da i igrač ima koristi od reprezentacije ali selektor mora imati na umu da svakom potencijalnom igraču treba dati šansa pa ako se dokaže dobro i jest a ne u startu otpisati igrača vodeći se parolom :nećemo mi nikog molit. Pa nismo mi njemačka da se tako olako odričemo nekog igrača.
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 18 jan 2015, 21:37

Mislim da ovaj dečko iz Borusije Dortmund Dženis Burnić zaslužuje pozim u U21 jest da im 16 godina ali je već debitovao za A tim Dortmunda!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jan 2015, 21:39

haris92 je napisao/la:Da se tako radilo Bih bi danas bila bez :Begovića, Medunjanina,Hajrovića, Mujdze,Prcica...
Ti igrači koje si nabrojao su igrali negdje drugdje dok nisu shvatili da im to neće donijeti mnogo dobrog u karijeri.

Begović - BiH je bolja opcija od Kanade
Medunjanin - shvatio da nema šanse u Holandiji, pa daj šta daš
Hajrović - da budem iskren, ne znam, ali sigurno se ne bi naigrao u Švici
Mujdža - pogledaj pod Medunjanin, zamijeni Holandija za Hrvatska

Samo su Pjanić i Kolašinac mogli igrati za druge, mnogo kvalitetnije reprezentacije, ali su odabrali BiH.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 18 jan 2015, 21:40

emil02in je napisao/la:Mislim da ovaj dečko iz Borusije Dortmund Dženis Burnić zaslužuje pozim u U21 jest da im 16 godina ali je već debitovao za A tim Dortmunda!
:thumbup:
X

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 18 jan 2015, 21:42

emil02in je napisao/la:Mislim da ovaj dečko iz Borusije Dortmund Dženis Burnić zaslužuje pozim u U21 jest da im 16 godina ali je već debitovao za A tim Dortmunda!
Bazdarevic je rekao da ce obaviti razgovore sa selektorima mladjih selekcija, sto smatram odlicnim potezom. Jer mislim da ce posredovati kod mnogih ovih mladih talenata koji igraju vani da zaigraju za nase mlade selekcije.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 jan 2015, 21:43

haris92 je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ko je htio zaigrati za BIH repku, a imao bilo kakvog kvaliteta zaigrao je.
A ova preseravanja molit, karat igrace da zaigraju za BIH repku lice na jednu u nizu od Spanskih i Meksikanskih sapunica.

Da se tako radilo Bih bi danas bila bez :Begovića, Medunjanina,Hajrovića, Mujdze,Prcica...i koliko njih jos.Mora se igraču dat do znanja da se zainteresovano za njega, stoji da i igrač ima koristi od reprezentacije ali selektor mora imati na umu da svakom potencijalnom igraču treba dati šansa pa ako se dokaže dobro i jest a ne u startu otpisati igrača vodeći se parolom :nećemo mi nikog molit. Pa nismo mi njemačka da se tako olako odričemo nekog igrača.
Iskreno,vecina tih navedeni nebi imala priliku u tim drugim reprezenacijama.A nekima nebi padalo na pamet da igraju non stop kvalifikacije bez ikakvi sansi za odlazak na neko veliko takmicenje.
Kako rekoh, ko je zelio zaigrati za BIH repku a imao bilo kakav kvalitet zaigrao je.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 18 jan 2015, 21:43

Prati li ko Staru damu? Kako igra Martić?
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 18 jan 2015, 21:47

Virtu4l je napisao/la:
haris92 je napisao/la:Da se tako radilo Bih bi danas bila bez :Begovića, Medunjanina,Hajrovića, Mujdze,Prcica...
Ti igrači koje si nabrojao su igrali negdje drugdje dok nisu shvatili da im to neće donijeti mnogo dobrog u karijeri.

Samo su Pjanić i Kolašinac mogli igrati za druge, mnogo kvalitetnije reprezentacije, ali su odabrali BiH.
Bas tako, kod vecine nije ni bilo potrebe da se boris za njih jer im je BiH bila bolja opcija ili jedina.
Dok npr. Seferovic, Tankovic to su igraci koji u objema reprezentacijma imaju sansu, zato se oko njih i trebalo poraditi, a nije nista ucinjeno.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 jan 2015, 21:56

Koliko je Safet ulijevao pouzdanje i davao sebi truda u vezi novih igraca da je Salanovic izabrao LTENSTAJN ponavljam LITENSTAJN :salut:

Garantujem da je samo pljunuo malog a ne pozdravio i popricao sa njim da bi ovaj igrao za nas...

Ali kad mi baratamo sa ovoliko informacija i znamo sta je i ko je papke zamislite sta tek znaju menadjeri tih igraca :o
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 18 jan 2015, 22:01

Virtu4l je napisao/la:

Ma hoću da kažem da ni medunjanin ni Begovic ni ostali ne bi sami pokucali na vrata saveza bez obzira što možda nisu imali neke šanse za druge selekcije. Mora postojati težnja od strane selektora da neki igrac zaigra za nas pa ako odbije tad se može reći da nije do nas.
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 jan 2015, 22:16

Virtu4l je napisao/la: Ti igrači koje si nabrojao su igrali negdje drugdje dok nisu shvatili da im to neće donijeti mnogo dobrog u karijeri.

Bas tako ni Besic ni Bickacic ni Kolasinac se nebi naigrali u Njemackoj ako bi kojim slucajem zaigrali za njih. Liechtenstein je smijesna reprezentacija mada mislim da bi sva cetvorica sigurno opet izabrala BiH. Za one koje si ti nabrojao vec nisam toliko siguran.

Oko Seferovica je po meni glavni problem "tajmnig" tog poziva koji je dosao poslje poziva Svice sto je bilo naravno prekasno. Da je bilo samo mjesec dana prije i da se je odgledala koja utakmica Fiorentine uzivo moglo se je sve dogovorirti sto je inace i obicaj kod selektora jer se uzivo vidi puno vise o igracu neko preko TV-a.

Jedino Seferovic i Tankovic su imali pozive respektabilnih selekcija. Ovi ostali ili losih reprezentacija ili Njemacke, Holandije gdje se nebi naigrali. Kod Seferovica je bitno da je imao puno bolji status - minutazu u Svici prvi do drugi napadac a da se je odlicio za BiH imao bi puno losiji. Mislim da se je trebalo momku obecati 15min po utakmici kao zamjena za Dzeku i/ili Ibsevica a s vremenom bi on polako postao prvi napadac. To se po meni moglo uraditi uz neke minimalne korekcija taktike i manje minutaze za nekog drugog igraca.

Da je Safet otisao i odgledao samo jednu utakmicu toliko velikog talenta i rekao da je razgovarao sa momkom i da on ne zeli. Niko mu nebi nista mogao prigovoriti. Sjeti se samo Rakitica isti primjer. Isto je imao poziv dvije selekcije istovremeno samo su se sa njim dogovorili prije.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 jan 2015, 22:20, ukupno mijenjano 2 puta.

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 18 jan 2015, 22:17

haris92 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Ma hoću da kažem da ni medunjanin ni Begovic ni ostali ne bi sami pokucali na vrata saveza bez obzira što možda nisu imali neke šanse za druge selekcije. Mora postojati težnja od strane selektora da neki igrac zaigra za nas pa ako odbije tad se može reći da nije do nas.

:thumbup: :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jan 2015, 22:20

Ajax je napisao/la:Liechtenstein je smijesna reprezentacija mada mislim da bi sva cetvorica sigurno opet izabrala BiH.
Ko je to trebao igrati za Lihtenštajn?
Voli te tvoje Sarajevo.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 18 jan 2015, 22:20

Husika je napisao/la:Koliko je Safet ulijevao pouzdanje i davao sebi truda u vezi novih igraca da je Salanovic izabrao LTENSTAJN ponavljam LITENSTAJN :salut:

Garantujem da je samo pljunuo malog a ne pozdravio i popricao sa njim da bi ovaj igrao za nas...

Ali kad mi baratamo sa ovoliko informacija i znamo sta je i ko je papke zamislite sta tek znaju menadjeri tih igraca :o
Mozda ga je ipak povukao za kapu kao Halilovica.

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 18 jan 2015, 22:22

Virtu4l je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Liechtenstein je smijesna reprezentacija mada mislim da bi sva cetvorica sigurno opet izabrala BiH.
slika
X

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 18 jan 2015, 22:22

Virtu4l je napisao/la:
Vjerovatno je mislio na Luksić...mada bi Pjanic igrao za francuze.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 jan 2015, 22:27

Virtu4l je napisao/la:Ko je to trebao igrati za Lihtenštajn?
Luksemburg-Liechtenstein velika razlika ista stvar. Nabrojao sam sve igrace koji su imali mogucnost igranja za druge selekcije i dodao sam da bi Pjanic, Kolasinac, Besic i najvjerovatnije Bicakcic svakako odabrali Bosnu. To je bio najmanje bitan dio teksta imas konkretna pitanja postavljena. Niko nije ni pretpostavio a ni napisao da bi Pjanic njih izabrao samo sam napisao da se radi o nikakvoj reprezentaciji Luksemburg - Lichtenstein ne mjenja to nista. Sto je svakako i tacno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jan 2015, 22:38

Pjanić je mogao igrati za Francusku. Girard ga je više puta zvao i razgovarao sa njegovim ocem. Luksemburg je tu uvijek bio nebitan, oni su ga zvali za A tim, kad je imao 17 godina samo da bi ga kaparisali, a on je odbijao.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 jan 2015, 22:48

Virtu4l je napisao/la:Pjanić je mogao igrati za Francusku. Girard ga je više puta zvao i razgovarao sa njegovim ocem. Luksemburg je tu uvijek bio nebitan, oni su ga zvali za A tim, kad je imao 17 godina samo da bi ga kaparisali, a on je odbijao.
Ma ko govori o Pjanicu niko nije napisao ni da se je on dvoumio koliko je meni poznato ikada. Procitao sam to i da je imao poziv Francuske nekad davno cini mi se i to da mu je otac pozitvno uticao na odluku kao kod Kolasinca. Ovdje se prica o Seferovicu vec par stranica a ne o Pjanicu mada sad je svakako kasno. A nebi niko ni pisao da se ne radi o toliko dobrom igracu koji je jako potreban. Samo da je odgledao jednu utakmicu i rekao igrac ne zeli probalo se je to bi bilo to. A ovako se uvijek moze naci neko i izjaviti nije ni probao. A bivsi selektor znas i sam da nije izgledao kao neko ko je jako angazovan oko potencijalnih igraca i da gleda utakmice potencijalnih igraca uzivo i razgovara sa njima daleko od toga.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jan 2015, 23:00

Pa zašto si onda spomenuo Luksemburg/Lihtenštajn. Ne kontam te, ma koliko se trudio.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.