FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Je li se to kapitalac osjeti u zraku?!
- Neandertalac
- Kontakt:
Samo f5 ove sedmice. I iduće. Pripremite aparate.LeonProfessional je napisao/la:Je li se to kapitalac osjeti u zraku?!
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Idemoplavi
- Kontakt:
Ma kakvi aparati ne očekujem ja nikakve kapitalce, jer ovo sve sto valja je pod ugovorom a u ovoj ligi nikad niko nije kupovao. Ono sto valja su Ordagic, Redzic, Koljic, Ljubenovic, Jasarevic, Besirevic, Serbecic, Subic, Tomic, Petrak, Vukotic, Obradovic, Menalo, Čabraja. od ovih da neko dodje mogli bi valjat ostalo nista...
1921
Sada kada je sezona Iza nas i kada svako može da sjedne i napravi analizu sezone moglo bi se reci kako je sezona opet bila uspješna jer je cilj kluba ispunjen. Napravljena je tribina, izborena Europa i kada čovjek ovaka gleda te ciljeve koje je klub postavijo sve je ispoštovano i odrađeno ali...
Da kažemo da smo igrali pošteno cjelu sezonu nebi se složio jer smo poklonili Širokom finale kupa kao sto im je omogućio i Zrinjski prolaz dalje malo prije nas. Osvojili su taj kup protiv Sarajeva hmm kako vidjeli smo. Mi dobijemo Zrinjskog na Grbavici i kiksamo kod Krupe. Zrinjski osvaja titulu kako je je i osvojio uz pomoć onih koji su rekli da oni moraju osvojiti ligu. Biće interesantno vidjeti šta će u javnost Lendrec iznijeti za koji dan. Nadam se da će biti iskren i iznijeti sve mračne tajne našega fudbala jer ovo nije vise sport već je postala privatna rekvizita nekih moćnih političara u BiH. Mi pričamo na forumu o pojačanjima dolasku odlasku ali bez naše djece mi nemamo budućnosti. Imamo sjajne talente kojima trebamo dati šansu i šanse jer nije isto prodati svoj proizvod i prodati već kupljenog igrača.
Da kažemo da smo igrali pošteno cjelu sezonu nebi se složio jer smo poklonili Širokom finale kupa kao sto im je omogućio i Zrinjski prolaz dalje malo prije nas. Osvojili su taj kup protiv Sarajeva hmm kako vidjeli smo. Mi dobijemo Zrinjskog na Grbavici i kiksamo kod Krupe. Zrinjski osvaja titulu kako je je i osvojio uz pomoć onih koji su rekli da oni moraju osvojiti ligu. Biće interesantno vidjeti šta će u javnost Lendrec iznijeti za koji dan. Nadam se da će biti iskren i iznijeti sve mračne tajne našega fudbala jer ovo nije vise sport već je postala privatna rekvizita nekih moćnih političara u BiH. Mi pričamo na forumu o pojačanjima dolasku odlasku ali bez naše djece mi nemamo budućnosti. Imamo sjajne talente kojima trebamo dati šansu i šanse jer nije isto prodati svoj proizvod i prodati već kupljenog igrača.
edin ipak ide u ac milan?Neandertalac je napisao/la:Kapitalac

-
- Kontakt:
SpremniNeandertalac je napisao/la:Samo f5 ove sedmice. I iduće. Pripremite aparate.LeonProfessional je napisao/la:Je li se to kapitalac osjeti u zraku?!

- Neandertalac
- Kontakt:
Ne bi bilo loše i da s nekim raskinemo, čisto onako da se nešto dešava, a i ne mogu vala fuliti ...
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
- Neandertalac
- Kontakt:
Ružno je ovo da se raja hajca i drži u nekoj neizvjesnosti ono kao da im je svejedno, normala što muda pojedoše u iščekivanju.
Al' eto, valjda tako treba...
Al' eto, valjda tako treba...
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- grbavicka1921
- Kontakt:
Mi grizemo damu a oni predstavljaju dresove
al' sudeći po onima koji su ih obukli za reklamu bit će naše djece u pogonu ponovo 

*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ne znam zasto uopste mijesati to dvoje? Jesmo li mi uplacivali novac da se dovode dobri igraci, koji ce da nam igraju sezonu, dvije i mozda donesu koji trofej, ili da napravimo tribinu koja ce tu stajati i 2017. i 2037. godine... osvajali se trofeji ili ne. Treba to razdvojiti u glavama. Rezultatski smo podbacili jer smo syebali fenomenalnu sansu da uzmemo titulu, ali u svakom drugom smislu ova 2016/17 je bila historijska za nas, najvise zbog stadiona i nevjerovatnog napretka u organizaciji kluba. Oni koji redovno posjecuju Grbavicu znaju kakav je osjecaj danas doci na stadion, a kako je to izgledalo prije nekoliko godina. Pa onaj ofarbani reflektor bi tada bio atrakcija, a ne tribina i sve ostalo...narodniheroj je napisao/la:Volio bih da nam neko od ažurnijih forumaša napravi neki presjek koliko smo mi navijači dali od sebe za klub zadnju sezonu. Mislim da smo postavili standarde koje će teško neko stići. Onako na prvu, uplate za stolice, desetogodišnje za istok, godišnje, pousezonske, pojedinačne karte i još fan šop. Ja vjerujem da je cifra blizu 2 M maraka.
S druge strane kad posmatraš, na osnovu tih podataka jesno je da smo izigrani od strane kluba sa ovom nezapćenom blamažom u finišu netom završene sezone. Izigrani , prije svega činjenicom da niko nije preuzeo odgovornost zbog fijaska
Kad sam ja licno ispunjavao svoju uplatnicu, nisam pri tome mislio, e sada bi bio red na titulu. Ispunio sam je da se najveci klub u drzavi ne mora vise igrati na stadionu koji je izgledao kao da je rat jucer zavrsio, a i da slijedece generacje imaju gdje doci i odgledati utakmicu.

- Neandertalac
- Kontakt:
Vidjećemo brzo. Bilo je pregovora, nije da se ne radi ništa.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Na SK1 u 13:45 ima prenos utakmice U16 Dinamo-Željo u sklopu Turnira prijateljstva u Bijeljini.
Grupa C: Dinamo Zagreb, OFK Beograd, Željezničar, Spartak Subotica
Grupa C: Dinamo Zagreb, OFK Beograd, Željezničar, Spartak Subotica
"presjek koliko smo mi navijači dali od sebe"SlevinKelevra je napisao/la:Ne znam zasto uopste mijesati to dvoje? Jesmo li mi uplacivali novac da se dovode dobri igraci, koji ce da nam igraju sezonu, dvije i mozda donesu koji trofej, ili da napravimo tribinu koja ce tu stajati i 2017. i 2037. godine... osvajali se trofeji ili ne. Treba to razdvojiti u glavama. Rezultatski smo podbacili jer smo syebali fenomenalnu sansu da uzmemo titulu, ali u svakom drugom smislu ova 2016/17 je bila historijska za nas, najvise zbog stadiona i nevjerovatnog napretka u organizaciji kluba. Oni koji redovno posjecuju Grbavicu znaju kakav je osjecaj danas doci na stadion, a kako je to izgledalo prije nekoliko godina. Pa onaj ofarbani reflektor bi tada bio atrakcija, a ne tribina i sve ostalo...narodniheroj je napisao/la:Volio bih da nam neko od ažurnijih forumaša napravi neki presjek koliko smo mi navijači dali od sebe za klub zadnju sezonu. Mislim da smo postavili standarde koje će teško neko stići. Onako na prvu, uplate za stolice, desetogodišnje za istok, godišnje, pousezonske, pojedinačne karte i još fan šop. Ja vjerujem da je cifra blizu 2 M maraka.
S druge strane kad posmatraš, na osnovu tih podataka jesno je da smo izigrani od strane kluba sa ovom nezapćenom blamažom u finišu netom završene sezone. Izigrani , prije svega činjenicom da niko nije preuzeo odgovornost zbog fijaska
Kad sam ja licno ispunjavao svoju uplatnicu, nisam pri tome mislio, e sada bi bio red na titulu. Ispunio sam je da se najveci klub u drzavi ne mora vise igrati na stadionu koji je izgledao kao da je rat jucer zavrsio, a i da slijedece generacje imaju gdje doci i odgledati utakmicu.
ja kažem ne treba to brojati! treba znati da se pomoglo i to je to!
klub je tu da se navija za njega i da se voli, da se podržava i navija za njega itd, pa i da se "živi" u jednoj normalnoj granici. klub nije tu da navijači broje pfeninge koje su dali za klub. treba naravno kupiti člansku jer se njome iskazuje pripadnost klubu, treba kupiti dres u fan shopu a ne dupljak na čaršiji kao ovaj koji je neko uploadovao par stranica ranije, pa i da se kupi desetogodišnja ako se ima para. ali tu je kraj! klub će akobogda nadživjeti sviju nas bez da ga kupi kakav arap ili kinez i ostati ponos naše grbavice i našeg grada, elem nisu navijači veći od kluba nego je to obrnuto. ja polako ali sigurno sve više shvatam amara kada kaže da treba napraviti jednu određenu zdravu distancu između kluba i navijača, samo za razliku od njega ja ne mislim samo na ultrase nego na sve nas. jer ako se počne brojati koliko smo mi dali za želju onda se gubi smisao puno toga
naravno svi mi imamo svoje razloge zašto i kako navijamo za želju i koliko smo vezani za istoga. ja koji sam odrastao na pljuvomet od stadiona i proveo godine svoga života na njemu, satima bio tamo svaki dan i koji sam od sredine sedamdesetih do kraja osamdesetih bio na skoro svim tekmama na grbavici, nisam ni manji ni veći navijač od nekoga iz čekrčića, stoca, bugojna, kumanova, umaga itd ko iskreno i srcem navija za želju .... jedina razlika je u tome što je moje poimanje želje vjerovatno drugačije od njihovog, ni bolje ni gore nego drugačije. ali kako god mi voljeli želju i navijali za želju, i koliko god željo jeste naš klub ako sad počnemo brojati marke ... ode sve nizvodu!
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 06 jun 2017, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar: 13 Muftić, 18 Cacan, 14 Sarajkić, 45 Kovačević, 19 Panjeta, 16 Lan, 27 Mulamuratović, 17 Mujić, 55 Salanović, 10 Šarić, 99 Aljić.
Rezerve: 1 Egho, 5 Vitlar, 88 Mujazinović, 23 Ramić, 7 Sojkić, 3 Delić, 4 Islamović.
Trener: Hadžialagić
Rezerve: 1 Egho, 5 Vitlar, 88 Mujazinović, 23 Ramić, 7 Sojkić, 3 Delić, 4 Islamović.
Trener: Hadžialagić
Fino za sada igraju ovi momci, puno bolji nego prošla generacija.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Za sad ok izgleda, imali smo finu priliku preko Mujića čini mi se. Kad se sjetim kad nam Zvezda uvali osmicu prošle godine...Raonffa je napisao/la:Fino za sada igraju ovi momci, puno bolji nego prošla generacija.
Izgledaju puno školovanije, znaju odigrati neki dupli pas, napraviti višak ili nešto slično. Oni prošle godine haman nisu znali hodati, jedino se Hasanović od one prošle generacije izdvajao kao neko ko zna nešto o fubalu.braco je napisao/la:Za sad ok izgleda, imali smo finu priliku preko Mujića čini mi se. Kad se sjetim kad nam Zvezda uvali osmicu prošle godine...Raonffa je napisao/la:Fino za sada igraju ovi momci, puno bolji nego prošla generacija.
Panjeta aka Virgil Van Dijk

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.