Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

mirzza
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la mirzza » 08 feb 2012, 19:02

Principatus je napisao/la:Ako se ne varam od ovih 21 golova je 2-3 zabio glavom. U Wolfsburgu je bila druga prica.
Samo je Totenhemu zabio 2 glavom, zatim Nutsu i Wiganu. Odbrambeni igraci u Engleskoj su jaci i skocniji od Bundeslige, zbog toga i Edin rjedje zabija glavom.
Cuva Bog Zelju svog!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 08 feb 2012, 19:07

mirzza je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Ako se ne varam od ovih 21 golova je 2-3 zabio glavom. U Wolfsburgu je bila druga prica.
Samo je Totenhemu zabio 2 glavom, zatim Nutsu i Wiganu. Odbrambeni igraci u Engleskoj su jaci i skocniji od Bundeslige, zbog toga i Edin rjedje zabija glavom.
Dzeko kad je igrao u Wolsburgu, oba gola protiv ManU je zabio glavom.
Ja mislim da ovi iz Citya znaju centrirati loptu bilo bi tu golova glavom. City po tekmi ima jedan dobar centarsut, nekad ni taj jedan..

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 08 feb 2012, 21:15

soko je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
Dzeko kad je igrao u Wolsburgu, oba gola protiv ManU je zabio glavom.
Ja mislim da ovi iz Citya znaju centrirati loptu bilo bi tu golova glavom. City po tekmi ima jedan dobar centarsut, nekad ni taj jedan..
Protiv Uniteda jednom nadskočio 20 cm nižeg Evru, drugi put Carricka a oni ne spadaju u kategoriju što @mirzza kaže jačih i skočnijih igrača EPL.
100% sportski i krajnje opušten potpis

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 08 feb 2012, 21:45

Sto opet ne znaci da se taj isti evra moze nac kraj njega i da se taj isti carrick moze nac kraj njega nego covjek koji ima loptu i namjeru da centrira treba to da uoci nece nosat toki vokije i govorit kad je ko kraj koga

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 09 feb 2012, 00:06

mirzza je napisao/la:
Ima i po bundesligi visokih odbrambeni igraca sa kojima je tesko izaci na kraj odnosno dobiti duel u zraku, mislim da je city drugaciju igru forsira od one o u vukovima i to se ne moze poredit uz to da se u Engleskoj mnogo brze igra.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 09 feb 2012, 04:58

@Rino,
vidis kako se je fino snasao protiv ManU, tako da i protiv ostalih timova ima sanse da se nadje u slicnim situacijama.
Ali posto ManCity skoro nikako nema centar suteva, nema ni golova glavom.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 09 feb 2012, 09:24

Polo je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
Ima i po bundesligi visokih odbrambeni igraca sa kojima je tesko izaci na kraj odnosno dobiti duel u zraku, mislim da je city drugaciju igru forsira od one o u vukovima i to se ne moze poredit uz to da se u Engleskoj mnogo brze igra.
Slazem se da ima, ali nema drvosjeca poput Terryja, Cradocka, Cahilla, Hutha, Jagielke a i jos se slazem da je u Wolfsburgu imao centralnu ulogu i islo se vise na njega. Pa u te 2 tekme protiv Mancestera je na ledjima nosao Vidica i Ferdinanda, da bi Vidic nakon te tekme izjavio da jedva hoda sta mu je Dzekson uradio. ;)
Cuva Bog Zelju svog!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 feb 2012, 09:45

BRAVO DZEKO!

MESSI PRVI, DŽEKO, SJAJAN, DEVETI

Lionel Messi najkorisniji je igrač Evrope prema ranking analizi Castrolfootballa, a Edin Džeko na istoj je listi plasiran na visokom devetom mjestu.

U obzir prilikom ove analize fudbalera uzeti su obzir golovi, asistencije, vrijeme provedeno u igri, kartoni, pretrčani kilometri, zbirne ocjene, te odbrane kod golmana.

Na prvom je mjestu, a ko drugi, Argentinac u dresu Barcelone Lionel Messi sa 1111 poena. Drugi je napadač minhenskog Bayerna Mario Gomez sa 1044 poena, a treći je francuski napadač Real Madrida Karim Benzema sa 1034.

Visoko deveto mjesto na ovoj listi zauzima reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Citya Edin Džeko, sa 839 poena. Lista Castrolfootballa ažurirana je danas, a zanimljivo je da je upravo Dijamant imao jedan od najvećih skokova u odnosu na prehodnu listu, kada je bio 22.

Inače, među prvih deset još se nalaze na četvrtom mjestu Robin Van Persie (Arsenal) sa 957 bodova, 5. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 910, 6. Gerard Pique (Barcelona) 898, 7. Daniel Van Buyten (Bayern Minhen) 846, 7. Emmanuel Adebayor (Tottenham) 846 i 10. Dani Alves (Barcelona) 827.

Od ostalih bh. igrača na ovoj listi, Miralem Pjanić (Roma) je plasiran na 219. poziciji sa 633 bodova, Asmir Begović je 239. sa 628 bodova, na 317. mjestu je Emir Spahić (606), 691. Vedad Ibišević 521, 895. Sejad Salihović 459, 952. Senad Lulić 434, 1177. Mensur Mujdža 355 i na 1619. mjestu Hasan Salihamidžić sa 183 boda.

Prvih 10 igrača Evrope

1. Lionel Messi 1111
2. Mario Gomez 1044
3. Karim Benzema 1034
4. Robin van Persie 927
5. Cristiano Ronaldo 910
6. Gerard Pique 898
7. Daniel van Buyten 846
7. Emmanuel Adebayor 846
9. Edin Džeko 839
10. Dani Alves 827

U analizu ulaze samo igrači koji igraju u evropskim ligama petice

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 09 feb 2012, 11:42

hahah, zipa ciji sal zabar nosi :lol:

slika
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 09 feb 2012, 11:58

SamoZeljo je napisao/la:BRAVO DZEKO!

MESSI PRVI, DŽEKO, SJAJAN, DEVETI

Lionel Messi najkorisniji je igrač Evrope prema ranking analizi Castrolfootballa, a Edin Džeko na istoj je listi plasiran na visokom devetom mjestu.

U obzir prilikom ove analize fudbalera uzeti su obzir golovi, asistencije, vrijeme provedeno u igri, kartoni, pretrčani kilometri, zbirne ocjene, te odbrane kod golmana.

Na prvom je mjestu, a ko drugi, Argentinac u dresu Barcelone Lionel Messi sa 1111 poena. Drugi je napadač minhenskog Bayerna Mario Gomez sa 1044 poena, a treći je francuski napadač Real Madrida Karim Benzema sa 1034.

Visoko deveto mjesto na ovoj listi zauzima reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Citya Edin Džeko, sa 839 poena. Lista Castrolfootballa ažurirana je danas, a zanimljivo je da je upravo Dijamant imao jedan od najvećih skokova u odnosu na prehodnu listu, kada je bio 22.

Inače, među prvih deset još se nalaze na četvrtom mjestu Robin Van Persie (Arsenal) sa 957 bodova, 5. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 910, 6. Gerard Pique (Barcelona) 898, 7. Daniel Van Buyten (Bayern Minhen) 846, 7. Emmanuel Adebayor (Tottenham) 846 i 10. Dani Alves (Barcelona) 827.

Od ostalih bh. igrača na ovoj listi, Miralem Pjanić (Roma) je plasiran na 219. poziciji sa 633 bodova, Asmir Begović je 239. sa 628 bodova, na 317. mjestu je Emir Spahić (606), 691. Vedad Ibišević 521, 895. Sejad Salihović 459, 952. Senad Lulić 434, 1177. Mensur Mujdža 355 i na 1619. mjestu Hasan Salihamidžić sa 183 boda.

Prvih 10 igrača Evrope

1. Lionel Messi 1111
2. Mario Gomez 1044
3. Karim Benzema 1034
4. Robin van Persie 927
5. Cristiano Ronaldo 910
6. Gerard Pique 898
7. Daniel van Buyten 846
7. Emmanuel Adebayor 846
9. Edin Džeko 839
10. Dani Alves 827

U analizu ulaze samo igrači koji igraju u evropskim ligama petice
Cuj imaju Adebayor u Dzeko u TOP 10 a nema Ibrahimovica :o ,ja budala brate sigurno su ga zaboravili :? 8-)
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 09 feb 2012, 12:13

procitaj jos jednom tekst na osnovu kojeg kriterija je adebayor npr u Top 10!! dok Dzeko po meni zasluzuje da bude medu Top 10, bio bi i bolje rangiran da nije ulazio one tekme bez veze na kraju , a golova nije davao!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 09 feb 2012, 12:45

jah i opet je dzeko kloc :roll: grdna rano ne znam ima li gorih ljudi neg nas bosnja sve sami strucnjaci al samo Bog zna u sta pojedini gledaju :oops: al et svaki dan stizu demanti.Opet nest nisam siguran da ce i za ovu listu naci neku manu ako vec nisu :roll:

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 09 feb 2012, 14:12

Pa cuj, malo nas je al smo go'vna! 8-)

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 09 feb 2012, 17:09

Edin Dzeko sada vrijedi 32 mil na tranfsermarktu :d

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 feb 2012, 17:15

sanji je napisao/la:Edin Dzeko sada vrijedi 32 mil na tranfsermarktu :d
Ocekivano :) . Nakon ovih 16 (ja mislim) dosadasnjih golova za City, cijena je morala porasti.
Kun-u i Bali takodje skocila cijena, Kun- sada 48.000.000 € vrijedi, a Balo 30.000.000 € .

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 09 feb 2012, 17:24

Džekina cjena je skočila za 4 miliona u odnosu na prošli put, a 2 miliona u odnosu na njegovu cjenu kada je tek došao u city!
Ostali otprilike...
Baloteli plus 4
Tevez minus 13
Kun plus 8
Silva plus 10
Yaya plus 9
Kompani plus 9
Kolarov plus 2
Hart plus 6
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 09 feb 2012, 18:07

Sve je manje vise ok, all brate onaj Silva po meni nije nikako ni blizu onaj igrac za sto ga smatraju..Ja nemogu da vjerujem da je on ( a jeste stvarno sto je najgore) najbolje sto city ima u centralnoj vezi...Mislim stvarno ba igra mu se svodi na trci, trci do 16 pa opali po golu il ako to nemoze dodaj prvom ispred sebe..ai ovakav kakav je nema alernative u citiyu

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 09 feb 2012, 21:59

I ja mislim da je Silva precjenjen!
Ipak, u onakvoj "igri", nijedan igrač i nemože pokazati više!
Daj Bože, da se obistini ova priča sa Murinjom.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 09 feb 2012, 23:02

armin dju je napisao/la:Sve je manje vise ok, all brate onaj Silva po meni nije nikako ni blizu onaj igrac za sto ga smatraju..Ja nemogu da vjerujem da je on ( a jeste stvarno sto je najgore) najbolje sto city ima u centralnoj vezi...Mislim stvarno ba igra mu se svodi na trci, trci do 16 pa opali po golu il ako to nemoze dodaj prvom ispred sebe..ai ovakav kakav je nema alernative u citiyu

Budi realan malo. Taj Silva ih je iznio u prvom dijelu sezone, sto se tice kreativnosti i organizovanja igre. On je taj od kojeg sve krene. Ako njemu ne ide, i sam znas kako onda izgleda igra Citija. Bas me intersuje kako bi to izgledalo bez njega. On je glavna karika cijelog tima. Istina, nije u ovo nekoliko tekmi pokazao formu iz pocetka sezone. Utopio se u sivilo cijele ekipe !!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 10 feb 2012, 03:47

Adinjo je napisao/la:
armin dju je napisao/la:Sve je manje vise ok, all brate onaj Silva po meni nije nikako ni blizu onaj igrac za sto ga smatraju..Ja nemogu da vjerujem da je on ( a jeste stvarno sto je najgore) najbolje sto city ima u centralnoj vezi...Mislim stvarno ba igra mu se svodi na trci, trci do 16 pa opali po golu il ako to nemoze dodaj prvom ispred sebe..ai ovakav kakav je nema alernative u citiyu

Budi realan malo. Taj Silva ih je iznio u prvom dijelu sezone, sto se tice kreativnosti i organizovanja igre. On je taj od kojeg sve krene. Ako njemu ne ide, i sam znas kako onda izgleda igra Citija. Bas me intersuje kako bi to izgledalo bez njega. On je glavna karika cijelog tima. Istina, nije u ovo nekoliko tekmi pokazao formu iz pocetka sezone. Utopio se u sivilo cijele ekipe !!!
Silva je jedan od najboljih igraca koji je ikad igrao za City.
To sto je sada malo zakazao nije razlog da ga neko smatra manje dobrim. Mislim u ovih zadnjih par utakmica nije bas na nivou ali nije jedini, zakaze i Dzeko i Messi i Ibrahimovic.....
Ne samo da je najbolje sto City ima u centralnoj vezi, nego je najbolje sto cijela liga ima. Statistike ne lazu, do proslog kola je imao 12 asistencija a drugi iza njega je imao 7. Znaci da skoro duplo bjezi drugom u ligi, i to najjacoj na svijetu! Mozda se to u zadnjem kolu malo promijenilo, ali vjerovatno nije. Nisam pratio.
Mozda mu ne odgovara ova zima pa je zato malo zakazao. :mrgreen:

City mzoe bez mnogih igraca ali Silvu je tesko nadoknaditi.
Yaya Toure je isto tako nezamjenjiv. Osjeti se kad ga nema.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.