Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Neutral
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Neutral » 06 maj 2022, 23:14

kraljttbvb je napisao/la:
06 maj 2022, 22:48
Neutral je napisao/la:
06 maj 2022, 20:56
Samo da se Leipzig ne plasira u Ligu prvaka, uživao bih u tome.
Šta god mislili o njima, opet je bolje da oni igraju LP nego mrtvi Freiburg.
Sto to?

Volim ekipe koji se srcano bore. Koliko je ove godine njemackih ekipa proslo grupnu fazu lp?

Ja ocekujem od Leverkusena da sigurno prolaze grupe, kao i Bayern. Nadam se da ce se BVB konacno probuditi. Freiburg radi dobro, zasluzili su Evropu.

Uzmi u obzir i da Frankfurt moze uzeti evropsku ligu. Lijepa prilika za bundesligu nakon brukanja ove sezone.

Leipzig je lose radio, razvojni klub, neka se promovise u nizim evropskim takmicenjima.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 maj 2022, 10:00

Neutral je napisao/la:
06 maj 2022, 23:14
kraljttbvb je napisao/la:
06 maj 2022, 22:48
Neutral je napisao/la:
06 maj 2022, 20:56
Samo da se Leipzig ne plasira u Ligu prvaka, uživao bih u tome.
Šta god mislili o njima, opet je bolje da oni igraju LP nego mrtvi Freiburg.
Sto to?

Volim ekipe koji se srcano bore. Koliko je ove godine njemackih ekipa proslo grupnu fazu lp?

Ja ocekujem od Leverkusena da sigurno prolaze grupe, kao i Bayern. Nadam se da ce se BVB konacno probuditi. Freiburg radi dobro, zasluzili su Evropu.

Uzmi u obzir i da Frankfurt moze uzeti evropsku ligu. Lijepa prilika za bundesligu nakon brukanja ove sezone.

Leipzig je lose radio, razvojni klub, neka se promovise u nizim evropskim takmicenjima.
Freiburg i ima samo tu srčanost i borbu. I ništa više.

RB će bar uložiti 30 miliona u dobrog igrača, pa ga prodati za 70.

Bojim se da Freiburg nije spreman uložiti ni euro u pojačanja, plus nemaju veliko iskustvo igranja u Evropi. Mislim da bi se obrukali u LP samo tako...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 07 maj 2022, 10:00

Je li Freiburg u dosadašnjoj historiji igrao Ligu prvaka?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 maj 2022, 12:52

Neutral je napisao/la:

Sto to?

Svašta si ovdje nešto Neutral nabacao u odgovoru kralju. :) Ali ti si odmah emotivan čim se nešto negativno desi, a u slučaju da si zacrtao da će biti drugačije. Pa si tako sada ljut na RB Leipzig. Samo vidi Leipzig je u 3 godine igrao 2 polufinala evropskih kupova, a pogotovo je za pohvalu to prvo polufinale - 2020., jer radi se o polufinalu LP. E sada treba pogledati koliko godina egzistira jedan Leverkusen i koliko su oni polufinala igrali? Leverkusenu je problem proći i šesnaestinufinala EL, a da ne govorimo dalje. Ruku na srce u LP kada igraju prođu grupu, ali godinama nisu iskorak napravili. Pisao sam o njima dovoljno. Ali grupu LP je više različitih bundesligaša prolazilo, kao i Gladbach, ranije Stuttgart, Werder itd. Znači više ekipa sa manjim mogućnostima su to činili. I nije to problem. Znala je BuLi i 4 tima u osminfinala LP imati. Ranije sam govorio da je to po mnogim parametrima vrijednije nego čak nekog imati u završnici EL.
Ali je za pohvalu, posebno kada jedan E. Frankfurt dođe do završnice EL, vrijednije je kada je baš Frankfurt, a plus i da se taj loš bilans BuLi u tom takmičenju popravi.
Za Leipzig se očekivalo da će kompletirati njemačko finale, pogotovo kada su tu tako blizu bili, ali daleko od toga da oni stagniraju i da su neki prosjek. Kao prvo naveo sam ovo gore o njihovim evropskim nastupima, a kao drugo Leipzig ima kadar od gotovo 18 jednakih igrača, oni mogu čak sada prodati na ljeto trojicu, a opet bi manje osjetili nego drugi. A imaš neke igrače koji su im kvalitet a koje su oni itekako znali zadržati kao što su Forsberg i Laimer (za njega su ranije imali i našu ponudu - ponudu Bayerna). A očekivati je da će i više moći napraviti ako nastave s napredkom. Samo za njih je presudno sada hoće li prvo biti među prva 4, a drugo hoće li osvojiti kup (došli su u fazu kada moraju uzeti jedan trofej da bi rasli, a dobru priliku su propustili u EL, evropski trofej bi im posebno značio). Ako propuste LP onda oni nazaduju, bar prave jedan određeni korak nazad.
Zato sveukupno smatram da ne bi bilo neke velike koristi da ide Freiburg u LP. Ali ako ljudi u konačnici budu među prva 4 svaka im čast. Od malo su onda napravili mnogo i to bi bilo nešto najveće što je jedan tim u ligama petice opšte napravio.

Ali Freibug mi je nekako bio beskrvan u svojim nastupima, malobrojnim istina u Evropi, to je do sada samo bila EL. Čak tu puno više možeš očekivati od ekipa kao što su Koeln ili Union, nego Freiburg. Nekako to tako djeluje. Freiburg se pobrine u BuLI i za dobre igre, spektakl, ali svo to okruženje mi nikako nije za jednu elitu kao što je LP.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 maj 2022, 14:38

Freiburg nema šta tražiti u CL,nadam se da će RBL uspjeti izboriti top 4.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 maj 2022, 15:59

Kakva je ovo ruka bila, glupo ponisten gol, Freiburga bas nista nece u ovom mecu.

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 07 maj 2022, 16:15

Union treba u lp.
Vratiti schalke, werder i hsv, da konacno na nesto lici liga.
CPOJ

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 maj 2022, 16:19

Katastrofa Freiburga danas a i bolje im je ganjaju EL nego LP jer realno nemaju oni kvalitet za taj nivo takmičenja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 07 maj 2022, 17:11

Leverkusen potvrdi plasman u LP, Schick je odigrao vrhunsku sezonu
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 07 maj 2022, 17:17

Eisern Union :tokralju:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 maj 2022, 22:12

Gigant se vraca u ligu!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 maj 2022, 23:15

effe_sa je napisao/la:
07 maj 2022, 12:52
Neutral je napisao/la:

Sto to?

Svašta si ovdje nešto Neutral nabacao u odgovoru kralju. :) Ali ti si odmah emotivan čim se nešto negativno desi, a u slučaju da si zacrtao da će biti drugačije. Pa si tako sada ljut na RB Leipzig. Samo vidi Leipzig je u 3 godine igrao 2 polufinala evropskih kupova, a pogotovo je za pohvalu to prvo polufinale - 2020., jer radi se o polufinalu LP. E sada treba pogledati koliko godina egzistira jedan Leverkusen i koliko su oni polufinala igrali? Leverkusenu je problem proći i šesnaestinufinala EL, a da ne govorimo dalje. Ruku na srce u LP kada igraju prođu grupu, ali godinama nisu iskorak napravili. Pisao sam o njima dovoljno. Ali grupu LP je više različitih bundesligaša prolazilo, kao i Gladbach, ranije Stuttgart, Werder itd. Znači više ekipa sa manjim mogućnostima su to činili. I nije to problem. Znala je BuLi i 4 tima u osminfinala LP imati. Ranije sam govorio da je to po mnogim parametrima vrijednije nego čak nekog imati u završnici EL.
Ali je za pohvalu, posebno kada jedan E. Frankfurt dođe do završnice EL, vrijednije je kada je baš Frankfurt, a plus i da se taj loš bilans BuLi u tom takmičenju popravi.
Za Leipzig se očekivalo da će kompletirati njemačko finale, pogotovo kada su tu tako blizu bili, ali daleko od toga da oni stagniraju i da su neki prosjek. Kao prvo naveo sam ovo gore o njihovim evropskim nastupima, a kao drugo Leipzig ima kadar od gotovo 18 jednakih igrača, oni mogu čak sada prodati na ljeto trojicu, a opet bi manje osjetili nego drugi. A imaš neke igrače koji su im kvalitet a koje su oni itekako znali zadržati kao što su Forsberg i Laimer (za njega su ranije imali i našu ponudu - ponudu Bayerna). A očekivati je da će i više moći napraviti ako nastave s napredkom. Samo za njih je presudno sada hoće li prvo biti među prva 4, a drugo hoće li osvojiti kup (došli su u fazu kada moraju uzeti jedan trofej da bi rasli, a dobru priliku su propustili u EL, evropski trofej bi im posebno značio). Ako propuste LP onda oni nazaduju, bar prave jedan određeni korak nazad.
Zato sveukupno smatram da ne bi bilo neke velike koristi da ide Freiburg u LP. Ali ako ljudi u konačnici budu među prva 4 svaka im čast. Od malo su onda napravili mnogo i to bi bilo nešto najveće što je jedan tim u ligama petice opšte napravio.

Ali Freibug mi je nekako bio beskrvan u svojim nastupima, malobrojnim istina u Evropi, to je do sada samo bila EL. Čak tu puno više možeš očekivati od ekipa kao što su Koeln ili Union, nego Freiburg. Nekako to tako djeluje. Freiburg se pobrine u BuLI i za dobre igre, spektakl, ali svo to okruženje mi nikako nije za jednu elitu kao što je LP.
Ja sam od Leipziga mnogo čekivao. Gdje god se RB pojavi, ulaganja su max i radi se na svemu da se bude najbolji. O tome u Bundesligi nema riječ. Oni su razvojni klub, a odlazak najboljih igrača iz sezone u sezonu su pravi primjer toga. Bayer preferiram, makar imaju tradiciju, a ne ovo kapitalističko smeće od ekipe. Ne treba nam Benfica i Porto u ligi. Zaista se nadam da će ostati bez Lige prvaka, ali teško, ovi su preslabi da iskoriste prilike, posebno Freiburg.

Union pravo osvježenje lige, ranije sam pisao o toj ekipe. Osjeća se ost-Deutsch gen kod njih, "radnički" navijači. Možda i iznenade, ali plasman u Evropu bio bi za njih veliki uspjeh. Ako usporedimo njih i onu bruku zvanu Hertha vidimo šta znači dobar rad u odnosu na smeće koje je Hertha uradila sa dovođenjem amatera u ekipi za velike novce.

Ne volim Leipzig niti ću ih ikad voljeti, kancer su u ovoj ligi, predstavljaju sve ono što Nijemci nisu. Da su pravila drugačije i da nema 50+1 i sl, možda bih ih i support u pokušaji ekonomskog napretka kluba.

Koga će sada prodati? Opet najbolje igrače? Smijurija. Leverkusen se makar "zakleo" da neće nikad više dozvoliti da im Bayern preotme igrače, što se vidjelo i na slučaju Vidala. Evo Wirtz, vjerujem da će ga nekome dati za manje pare samo da ne ode u Bayern.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 08 maj 2022, 02:06

BVB potencijalno ima jaču odbranu od Bayerna za sljedeću sezonu i dobar temelj na kojem može graditi ekipu.

Realnost je da ce vrlo vjerojatno ozljede cjepkati ekipu da se sule i shloter nece uigrat naredni 4 sezone.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 maj 2022, 02:30

Gdje si vidio da Francuzi brane Nijemce😄

U cijeloj prici oko odbrane najvaznija cinjenica je da je Bayern u nju ulozio 150 miliona eura a opet je losa. Hernandez 80+, Upamecano 40+, Pavard 35 mil.

Doveli su Nianzoua dzabe iz psga i drugoligasa. Dodaj na to 8 miliona ili koliko vec za Sarra i imas sou.

Nedvojbeno je da je Hernadez Bayernov najkvalitetniji defanzivac i po kvaliteti je daleko iznad ostalih. I pored toga je preplacen. Da vidimo sta Pavard moze na stoperakoj poziciji. Tu je igrao dosta dugo u Stuttgartu a sjecam se da su primali golove kao da su rukometni klub.

Bayern sam sebe stavlja na giljotinu ako ne dovedu jos jednog stopera, beka, veznjaka i napadaca ali poznavajuci upravu, stednju uzrokovanu masnim ugovorima, dovest ce 2/4 max 3/4. Ako bude 3/4 taj 3 ce bit neki polovnjak kao Kamerunac u napadu ili Sarr na beku, tak rang kvaliteta.

Pod hitno moraju prodati Sarra, Sabitzera i Rocu.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 08 maj 2022, 07:49

MoodyHank je napisao/la:
07 maj 2022, 10:00
Je li Freiburg u dosadašnjoj historiji igrao Ligu prvaka?
Nije, a nadajmo se da neće ni sljedeće. Bolje da luzeri iz Leipziga uzmu to mjesto. Oni barem mogu biti 3. u grupi.

Zamisli koja bi to nepravda bila da Freiburg, Union i Hoffe koji nikad ništa nisu napravili u Europi igraju opet istu, a Eintracht (uz Bayern najuspješniji njemački klub u Europi zadnjih godina) ne. Odbijam i pomisliti da škotski klub može preko 3 njemačka kluba do Eurotitule. :!:

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 08 maj 2022, 07:56

Rosicky je napisao/la:
08 maj 2022, 02:06
BVB potencijalno ima jaču odbranu od Bayerna za sljedeću sezonu i dobar temelj na kojem može graditi ekipu.
Nema.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 maj 2022, 08:29

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 09 maj 2022, 08:03

Omerbavarac je napisao/la:
08 maj 2022, 08:29
Koja institucija jbt ... kad vidim ovo I uporedim sa sappom I golfom i red bullom stomak mi se okrece ... wir sind schalke schalke sind wir .. trebat ce nam pojacanja barem 5 ... nadam se povratku bar nekoliko schalkeove djece( Fredrich, max, ) uz picka Salazara thiawa bi mogli imati solidan kostur ..... buelter me iznenadio nisam ocekivao ni upola ovog sto je napravio ove sezone... za Simona ce biti interesantno vidjeti ako moze imati bar upola brojke od ove sezone...

Zna li ko hoce li jesper Lindstrom biti spreman za finale?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 maj 2022, 15:05

Vjerovatno se vraća i Werder a mogao bi i HSV u baraž.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 11 maj 2022, 16:25

Bundes ulazi u uzbudljivu završnicu što se tiče borbe za opstanak. Nakon što je bayo, usprkos Magonjinim upozorenjima, usra.o motku protiv švaba, vidjećemo hoće li njegovim stopama i žutalji pa da se senior berlineri spase od relegacije. Ko će na megdan s druge strane je isto triki part, haesfau čeka težak (možda i pretežak) zadatak u Rostocku, a nisu ni ljiljani baš ziher protiv paderborna.
Ako se u releju nađu hsv i hertha to bi bio šou, u tom slučaju nije nemoguće ni da hsv uđe.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.