Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la DamirT » 21 dec 2025, 13:47

Steta sto Til nije pogodio nakon Esmirove pete :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 21 dec 2025, 13:47

Kakav pas petom maloprije kroz noge nekom liku, sekunda da bude asistencija, golman spasio čist gol.

Inače, kad PSV napada ulazi u sredinu i igra neku vrstu desetke, dok Dest ide na njegovu poziciju desnog krila sa beka.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 dec 2025, 13:50

Sreca pa se povrijedi sin van Bommela, ne bi Esmir nikad dočeko svoj red u ovoj ekipi. Kad su ovoliko spremni gurat Mana i Wannera da opravdaju pare, sta bi tek bilo za van Bommela.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 21 dec 2025, 14:20

Nekako ga nikad nema tamo gdje je akcija, da se otvori za neki pas, nevidljiv. Evo vidim po statistici da je imao 23 kontakta s loptom u 50 minuta igre.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 dec 2025, 14:22

Bas je bio tanak danas

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 21 dec 2025, 14:25

coelho41 je napisao/la:
21 dec 2025, 13:50
Sreca pa se povrijedi sin van Bommela, ne bi Esmir nikad dočeko svoj red u ovoj ekipi. Kad su ovoliko spremni gurat Mana i Wannera da opravdaju pare, sta bi tek bilo za van Bommela.
Mali od van bommela dok je igrao, svaku drugu utakmicu gol. Esmir nema znacajnog utjecaja na igru.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 dec 2025, 14:29

gollum je napisao/la:
21 dec 2025, 14:25
coelho41 je napisao/la:
Mali od van bommela dok je igrao, svaku drugu utakmicu gol. Esmir nema znacajnog utjecaja na igru.
Pa ne moze ni imati kad udje zadnjih 15-20 minuta. Eto protiv Volendama je citav mec odigrao poprilicno dobro. Danas onako, imao par dobrih poteza i to je to.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 dec 2025, 14:36

gollum je napisao/la:
21 dec 2025, 14:25
coelho41 je napisao/la:
Istina. Ali nije to samo zato sto je on bolji od Esmira, nego sto se igra gradi oko njega, kako u utakmicama, tako i na treningu. Ista je prica za ovog Mana, dok je kod nas Esko uvijek u drugom planu.

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 21 dec 2025, 14:55

Opet prilično neupadljiv, nakon crvenog kartona mi se činio prilično preopterećenim i kao pratilac koji je trčkarao iza napada Utrechta. Ipak je odigrao jednu polovicu danas, ali se nije posebno istakao, iako nije odigrao ni lošu utakmicu. Hitno mora otići odatle, mislim da ove sezone više neće biti ljubavi s PSVom

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 21 dec 2025, 15:47

kad Man odigra ovako kao esmir danas, pisete da je k.ita od igraca. Daleko od objektivnosti. Doduse i odigrao je danas slicno kao esmir, zato je izasao.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 21 dec 2025, 15:51

Prejednostavno maštate da će on otići negdje na dobar nivo i igrati sve utakmice, rasturati. Tip je igrača kojem odgovara posjed, ekipa koja ima 60% loptu i koja je dominantna. Dakle, da ga sutra pošalju u ovaj Utrecht, nakon 3 utakmice bi shvatili da je u masi utakmica beskoristan za njihov sistem. Ako hoćete da igra, onda bi morao ići u slabiju ligu u dominantnu ekipu. Recimo da ode u najjače belgijske timove. Ili da ode u najjače u Danskoj. Ili da ode u Salzburg. Ili da ode u Celtic. I pitanje je da li ovim klubovima treba, da li se uklapa. Zbog toga, njemu je u PSV sasvim ok. Bilo bi dobro da malo jaču minutažu dobije, da prosjek bude jači od 30 minuta. PSV je preozbiljan klub, a i Holandija liga u kojoj i dalje može super da se razvija. Mora on biti dobro brži i dobro jači da bi maštao o većim stvarima.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 21 dec 2025, 17:35

Zato će imat vec 2 titule iduce godine sa 20 kuka.Bas mu lose.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 dec 2025, 18:22

Ako ce minute u igri ici prema gore kako sezona bude odmicala, to je vec ok. I znak da u klubu misle o njemu. Sto bi znacilo da iducu sezonu slijedi iskorak.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 dec 2025, 18:40

Ne bi on danas ni dobio citavo poluvrijeme da nije Saibari otisao na AKN. Nadam se da ce Maroko sto duze dogurati tamo. Valjalo bi da Bajraktarevic odradi ova 3 naredna meca, jer ako Maroko dodje do finala, nema ovog do 18.1 u klubu.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 21 dec 2025, 19:01

Koliko god mi njega voljeli, a ja ga stvarno puno volim, treba priznati da je on bez lopte , blago receno, katastrofalan igrac. Koliko je dobar s loptom u nogama, proporcionalno toliko je loš kada je nema. Ono neko trckaranje oko igraca je jos uvijek na amaterskom nivou.
Ovdje ne govorim o ovom danasnjem lutanju s pozicije na poziciju, jer smo ga mogli vidjeti na doslovno svim dijelovima terena, govorim o čisto fudbalskoj abecedi, stvarima koje se uče u pjetlićima.
S druge strane, kada god ima loptu u nogama mozes ocekivati neku magiju, i mislim da ga to jos uvijek drzi na ovom nivou. Mlad je i vjerujem da se ove stvari mogu, barem donekle popraviti, inace ce propasti, tamam da igra u Heraklesu nece se naigrati.

Aristotel555
Kontakt:

Post Postao/la Aristotel555 » 21 dec 2025, 20:17

Za Esmira bi idealan bio prelazak u Salzburg, dovoljno ozbiljna ekipa za borbu za prvaka u Austriji iako tamo svi divljaju i pokušavaju napucati vlastitu statistiku, tu bi Esmir mogao itekako doci do izražaja i sigurno da bi imao puno prilika za dokazivanje..svi se nadamo da ce maksimalno iskoristiti svoje minute koje dobija u PSV-u ali je to jako tesko kad nema kontinuitet igranja, izuzetak je danas poluvrijeme i prosla utakmica..vidjecemo na sta ce izaci do kraja sezone

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 dec 2025, 20:19

Nije spreman i treba mu jos jedno godinu dana da bio mogao biti neka prevaga u Psvu
Za sad najvaznije da igra i da napreduje, a ostalo ce doci na svoje
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 21 dec 2025, 23:53

Joj al kako je petom odlozi :ljepota: igrac poteza, magija u nogama jednostavno, igrac ''lijep za gledat'', znas da ce nesto izmanevrisati uvijek..u danasnjem fudbalu takvi igraci su pregazeni i rijetkima dopadljivi.. vjerujem u ovog momka,napredak se vidi. Ne djeluje mi da ce napustat PSV sad na zimu.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 22 dec 2025, 00:39

baboedindzeko09 je napisao/la:
21 dec 2025, 13:47
Kakav pas petom maloprije kroz noge nekom liku, sekunda da bude asistencija, golman spasio čist gol.

Inače, kad PSV napada ulazi u sredinu i igra neku vrstu desetke, dok Dest ide na njegovu poziciju desnog krila sa beka.
Igrao je i jednu ili dvije tekme na laznoj 9. Ocigledno da ga jos "traze" jer koliko god da je dobar na krilnoj poziciji moze on i na 10 ponuditi dobar fudbal. Ti si igrao fudbal i znas da su igraci poput njega uvijek zafrkani za cuvat; nizak,ljevak,voli fudbal.. kada smo s njemcima igrali u Zenici i kada je on usao Lothar Matthäus je odmah rekao u ovaj mali bi mogao napravit ozbiljne probleme.
Za razliku od vas ja mislim da ce on tek slijedecu sezonu da pokaze koliko je dobar i da ga PSV polako dozira da bi slijedecu sezonu bio starter ili neko na koga ozbiljno racunaju.
Da oni ne vide nesto u njemu vec bi on bio ili na posudbi ili prodan.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 22 dec 2025, 16:19

Niste baš upravu što se tiče njegovih kretnji. Za primjer pogledati prvi gol PSV-a ispod (5:10), gdje je svojom okomitom kretnjom potpuno poremetio odbranu Utrechta i otvorio desnu stranu iz koje je pao gol:

Još je to work in progress naravno, ali napredak je očit, kako u defanzivom segmentu što smo dobro vidjeli u zadnjim utakmicama reprezentacije, tako i u generalnom razumijevanju igre i osjećaju za kretnju bez lopte.

Ne bih se složio ni da on treba ići iz PSV-a, jer mi djeluje da vrlo temeljito i strogo rade s njim te pokušavaju stvoriti jednog konkretnog igrača, podići mu taktički nivo razumijevanja igre i izbaciti "bubice" koje mladi igrači njegovog profila i talenta nerijetko imaju. Da je otišao u neki klub gdje je pažnja na tim stvarima znatno manja i stvari se više vrte oko individualnih brojki za kasniju prodaju, tipa upravo Salzburg, pitanje je koliko bi i kad bi stasao kao igrač. Vidjeli smo na i primjeru Dedića da u Salzburgu nisu u stanju ozbiljan talent pretvoriti u finalni produkt.

Ovako Esmir igra u jednoj fantastičnoj ekipi koja je do nogu potukla prvake Italije i Engleske, dominira u holandskoj ligi (6. liga Evrope po rankingu) i to je u globalu jedan nivo rada i pristupa koji njemu kao mladom igraču može samo koristiti i puno će značiti i kasnije, gdje god da igrao, jer se upravo tu formira kao igrač. A mislim i da u PSV-u ozbiljno računaju na njega.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Muumii i 28 gostiju.