FK Budućnost Banovići

Moderator/ica: GracanicaAA

kuman_@mel
Kontakt:

Re: F.K.Buducnost Banovici

Post Postao/la kuman_@mel » 07 jul 2011, 11:25

Ljumani_Banovici je napisao/la:Sto se tiče nadolazeće sezone ja sam optimista i opet ocekujem da budemo pri vrhu tj. Očekujem da budemo 1. i da se expresno vratimo u Premijer Ligu. Sto se tiče igračkog kadra, jeste da nam je otislo dosta igraca, ali njihov odlazak nas je pojacao na jedan nacin :) .

Golmani: Muriz Husić
Odbrana: Čolić, Omić. Čergić, Kovačević, Čamrković, Varešević, Saletović
Vezni red: Sarajlić, Kavazović, Jahić, Lugavić, Smajić, Ikanović,Sliško (?)
Napad: Šabanović, Mujić. Osmanović, Imamović,Kurtić (?), Hadžić (?)

Klub napustili: Almir Šmigalović (FK Sarajevo), Nermin Haskić (FK Sarajevo), Dilaver Zrnanović(neprovjereno), Muris Pirić(nije se pojavio na prozivci), Alija Đerzić (FK Radnički Lukavac), Armin Lugavić ( FK Radnički Lukavac), Emir Halilović ( NK Zvijezda Gradačac), Edi Buro (FK Travnik), Semir Slomić (FK Sloboda Tuzla (?)
zaboravio si delića :)
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 07 jul 2011, 13:33

Ljumani_Banovici je napisao/la:Sto se tiče nadolazeće sezone ja sam optimista i opet ocekujem da budemo pri vrhu tj. Očekujem da budemo 1. i da se expresno vratimo u Premijer Ligu. Sto se tiče igračkog kadra, jeste da nam je otislo dosta igraca, ali njihov odlazak nas je pojacao na jedan nacin :) .

Golmani: Muriz Husić
Odbrana: Čolić, Omić. Čergić, Kovačević, Čamrković, Varešević, Saletović
Vezni red: Sarajlić, Kavazović, Jahić, Lugavić, Smajić, Ikanović,Sliško (?)
Napad: Šabanović, Mujić. Osmanović, Imamović,Kurtić (?), Hadžić (?)

Klub napustili: Almir Šmigalović (FK Sarajevo), Nermin Haskić (FK Sarajevo), Dilaver Zrnanović(neprovjereno), Muris Pirić(nije se pojavio na prozivci), Alija Đerzić (FK Radnički Lukavac), Armin Lugavić ( FK Radnički Lukavac), Emir Halilović ( NK Zvijezda Gradačac), Edi Buro (FK Travnik), Semir Slomić (FK Sloboda Tuzla (?)
Nešto sam čuo da bi i Pirić mogao ostati,sad ne znam jel istina.A stanite vi već nama prisvojili Mujića,nije on ništa rekao konkretno povodom vraćanja u Budućnost. :?

Kako bi nam sad dobro došli oni juniori nekadašnji,što sad igraju po raznim šabanijama,a sigurno imaju kvalitet.
Ne znam,ali ne vjerujem puno u ekspresni povratak,iako sam optimista,ali treba imati u vidu da će ova sezona u Prvoj ligi biti jedna od najuzbudljivijih i možda najboljih.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Hodza_manLju
Kontakt:

Post Postao/la Hodza_manLju » 07 jul 2011, 13:55

Opstanak u Prvoj ligi bi bio odlican uspjeh naredne sezone...nikoga nismo doveli,a glavni igraci su otisli...utorak,pravac Gradačac ako Bog da...da vidimo na djelu buducnost Buducnosti...

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 07 jul 2011, 15:09

dobio sam nezvanicnu informaciju,da se ninoslav miric,bivsi igrac buducnosti,vratio u zeleno crnu ekipu,pa sad koliko je to tacno nezz,samo znam da je strasan igrac :)

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 07 jul 2011, 15:15

kuman_@mel je napisao/la:dobio sam nezvanicnu informaciju,da se ninoslav miric,bivsi igrac buducnosti,vratio u zeleno crnu ekipu,pa sad koliko je to tacno nezz,samo znam da je strasan igrac :)
E ako je to istina onda smo dobili jedno odlično pojačanje. :)

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 07 jul 2011, 16:03

kuman_@mel je napisao/la:dobio sam nezvanicnu informaciju,da se ninoslav miric,bivsi igrac buducnosti,vratio u zeleno crnu ekipu,pa sad koliko je to tacno nezz,samo znam da je strasan igrac :)
ako je to tačno onda se ne moramo brinuti sto s tiče odbrane, a kako sam danas saznao Omić se vratio u Inđiju !? :roll:
1947!

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 07 jul 2011, 17:22

Uz Kumana sada na klupi prvog tima nalazit ce se bivsi treneri Kadeta Esad Lugavić i trener juniora Nijaz Šahbazović.
1947!

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 08 jul 2011, 20:12

Zoran Vuković i Elsad Šabanović danas se pojavili na treningu !
1947!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 08 jul 2011, 20:30

Ljumani_Banovici je napisao/la:Zoran Vuković i Elsad Šabanović danas se pojavili na treningu !
Pa sad nije ni isključen ekspresan povratak u Premier ligu. :) Kako je na početku bilo,ekipa se faktički raspadala,ali eto počeli su se vraćati bivši igrači Budućnosti. :)

Sad ćemo vidjeti samo kako će to izgledati na terenu protiv Zvijezde.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 09 jul 2011, 02:44

Nadam se da će Sarajlić ostati,jer on nam je pokretač igre,većina akcija ide preko njega,a isto tako je odličan tehničar i šuter.
Još da Mujić ostane u Banovićima,eh kakvo bi to bilo pojačanje.Hadžić bi valjda trebao konačno zaigrati.

Golman:Husić je pokazao u prošloj sezoni da ima kvalitet i dosta puta nas je izvlačio.Tako da što se tiče golmana je sve jasno.
Odbrana:Lijevo nema ko drugi da igra osim Čolića,tako da će on vjerovatno djelovati po toj lijevoj strani.Štoperi Čergić i Kovačević,za Čergića ne treba puno šta govoriti sve se zna kakav je to prije svega čovjek,pa tek onda igrač.Kovačević se u prošloj sezoni nametnuo Rizviću kao vrlo dobar igrač i vjerujem da će zajedno sa Čergićem činiti štoperski par.Desno ide Čamrković i za njega ne treba puno trošiti riječi.
Vezni red: Ne znam ko bi mogao da igra po lijevoj strani,ima više kandidata.Moguće da tu zaigra Ikanović,jer je već nekoliko puta igrao na toj poziciji.Zadnji vezni Sarajlić i Smajić,za Sarajlića sam već gore rekao,a Smajić je iskusan i vjerujem da može odigrati dobro na ovoj poziciji.Eh sad ovdje bi mogao igrati i Vuković,ali vidjećemo da li je zaista se vratio,ako jeste moguće da i on zaigra na ovoj poziciji.Desno bi trebao ići Kavazović,mlad je,a i toga nam je potrebno.
Napad:U napadu bi trebali igrati vjerovatno Hadžić i Šabanović.Ukoliko Mujić ostane ovdje on će igrati umjesto Šabanovića.

Treba što više prilike pružiti mlađim momcima koji su prošli našu školu i koji zaslužuju da igraju.Ovo što sam napisao je moja neka želja da ovakav sastav bude,ali Rizvić uvijek napravi nekoliko izmjena tako da ne vjerujem da će svi ovi zaigrati u prvoj postavi.
Ovo je po meni više nego solidan sastav i vjerujem da ćemo biti pri vrhu,naravno ukoliko svi ovi igrači ostanu na okupu.
Sad u prijateljskim utakmica treba isprobati sve igrače i vidjeti koliko ko može,a Rizvić je dobar stručnjak i vjerujem da će dobro odraditi svoj posao.

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 09 jul 2011, 09:22

neutralan__ je napisao/la:Nadam se da će Sarajlić ostati,jer on nam je pokretač igre,većina akcija ide preko njega,a isto tako je odličan tehničar i šuter.
Još da Mujić ostane u Banovićima,eh kakvo bi to bilo pojačanje.Hadžić bi valjda trebao konačno zaigrati.

Golman:Husić je pokazao u prošloj sezoni da ima kvalitet i dosta puta nas je izvlačio.Tako da što se tiče golmana je sve jasno.
Odbrana:Lijevo nema ko drugi da igra osim Čolića,tako da će on vjerovatno djelovati po toj lijevoj strani.Štoperi Čergić i Kovačević,za Čergića ne treba puno šta govoriti sve se zna kakav je to prije svega čovjek,pa tek onda igrač.Kovačević se u prošloj sezoni nametnuo Rizviću kao vrlo dobar igrač i vjerujem da će zajedno sa Čergićem činiti štoperski par.Desno ide Čamrković i za njega ne treba puno trošiti riječi.
Vezni red: Ne znam ko bi mogao da igra po lijevoj strani,ima više kandidata.Moguće da tu zaigra Ikanović,jer je već nekoliko puta igrao na toj poziciji.Zadnji vezni Sarajlić i Smajić,za Sarajlića sam već gore rekao,a Smajić je iskusan i vjerujem da može odigrati dobro na ovoj poziciji.Eh sad ovdje bi mogao igrati i Vuković,ali vidjećemo da li je zaista se vratio,ako jeste moguće da i on zaigra na ovoj poziciji.Desno bi trebao ići Kavazović,mlad je,a i toga nam je potrebno.
Napad:U napadu bi trebali igrati vjerovatno Hadžić i Šabanović.Ukoliko Mujić ostane ovdje on će igrati umjesto Šabanovića.

Treba što više prilike pružiti mlađim momcima koji su prošli našu školu i koji zaslužuju da igraju.Ovo što sam napisao je moja neka želja da ovakav sastav bude,ali Rizvić uvijek napravi nekoliko izmjena tako da ne vjerujem da će svi ovi zaigrati u prvoj postavi.
Ovo je po meni više nego solidan sastav i vjerujem da ćemo biti pri vrhu,naravno ukoliko svi ovi igrači ostanu na okupu.
Sad u prijateljskim utakmica treba isprobati sve igrače i vidjeti koliko ko može,a Rizvić je dobar stručnjak i vjerujem da će dobro odraditi svoj posao.
nema njega !!
1947!

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 10 jul 2011, 23:19

11.07.

Sve sto imate reći zadržite do sutra (utorak). Zamolio bih vas da danas nista ne pišete na našoj temi.

DON'T FORGET SREBRENICA !
1947!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 12 jul 2011, 13:44

Eh danas je prva provjera Budućnosti.Vidjet ćemo šta ova ekipa može napraviti u slijedećoj sezoni,protivnik jako dobar,što je jedan veliki plus,jer smo mi naučili prijateljske igrati sa Slavenom.

I Mujić će najvjerovatnije ostati ovdje,jer nema ponuda nikakvih,a rekao je navodno da ukoliko ne dobije nikakvu ponudu da će igrati u Budućnosti.

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 12 jul 2011, 16:42

neutralan__ je napisao/la:Eh danas je prva provjera Budućnosti.Vidjet ćemo šta ova ekipa može napraviti u slijedećoj sezoni,protivnik jako dobar,što je jedan veliki plus,jer smo mi naučili prijateljske igrati sa Slavenom.

I Mujić će najvjerovatnije ostati ovdje,jer nema ponuda nikakvih,a rekao je navodno da ukoliko ne dobije nikakvu ponudu da će igrati u Budućnosti.
Odlična provjera, sad trebaju ovi juniori da se pokazu, da dodam prebaceni su ČEHAJIĆ,SALETOVIĆ, ŽUNIĆ, LUGAVIĆ. IMAMOVIĆ, VAREŠEVIĆ,DELIĆ ... ja mislim da su ovi juniori jaki i da mogu da se nose sa pokojim ekipama iz Prve lige FBiH, ali mi smo zadrzali ekipu na okupu sto je bolje moguce, ista je ekipa kao i pretprosle godine, sada smo samo bez Haskića,Šmigalovica i Halilovica ... borimo se za Vrh i tačka ! :D
1947!

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 12 jul 2011, 23:45

Zvijezda-Buducnost 3:0 :shock: :cry:
1947!

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 13 jul 2011, 09:47

pa ocekivano bratiću -.-

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 13 jul 2011, 10:31

Ljumani_Banovici je napisao/la:Zvijezda-Buducnost 3:0 :shock: :cry:
samo..? :P
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 13 jul 2011, 14:49

Očigledno da nam Zvijezda ne leži.Ovo nije toliko ni loše kada se uzme u obzir da Zvijezda najavljuje borbu za Evropu,dok smo mi ostali bez nekih glavnih igrača.

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 13 jul 2011, 18:49

neutralan__ je napisao/la:Očigledno da nam Zvijezda ne leži.Ovo nije toliko ni loše kada se uzme u obzir da Zvijezda najavljuje borbu za Evropu,dok smo mi ostali bez nekih glavnih igrača.
ma dje ce nebit lose bolan bolan 3-0 ??? :o :o :o ipak mi smo BUDUCNOST iz BANOVICA

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 13 jul 2011, 19:06

kuman_@mel je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:Očigledno da nam Zvijezda ne leži.Ovo nije toliko ni loše kada se uzme u obzir da Zvijezda najavljuje borbu za Evropu,dok smo mi ostali bez nekih glavnih igrača.
ma dje ce nebit lose bolan bolan 3-0 ??? :o :o :o ipak mi smo BUDUCNOST iz BANOVICA
Pa šta hoćeš Zvijezda nas je u Banovićima pobijedila 5:2,još smo tada bili jači.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Iceplayer i 1 gost.