NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Taktičar
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Taktičar » 05 sep 2010, 02:47

Devil je napisao/la:Kako sam uzeo Arenasport paket sredinom godine od ove sezone imam priliku gledati NCAA evo upravo pocinje Oregon-TCU.

p.s Kada pocinje NFL sezona?
Sezona počinje sada u četvrtak sa jednom utakmicom, a cijelo kolo se onda nastavlja u nedjelju. Očekujemo onda da te srećemo više na ovom podforumu ;)
Diskutirajući o drugim sportovima na mojoj kolumni stekao sam neki utisak da nisi veliki ljubitelj Amera i njihovih sportova. Čini mi se da sam ipak pogriješio :)
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 sep 2010, 15:03

Taktičar je napisao/la:
Devil je napisao/la:Kako sam uzeo Arenasport paket sredinom godine od ove sezone imam priliku gledati NCAA evo upravo pocinje Oregon-TCU.

p.s Kada pocinje NFL sezona?
Sezona počinje sada u četvrtak sa jednom utakmicom, a cijelo kolo se onda nastavlja u nedjelju. Očekujemo onda da te srećemo više na ovom podforumu ;)
Diskutirajući o drugim sportovima na mojoj kolumni stekao sam neki utisak da nisi veliki ljubitelj Amera i njihovih sportova. Čini mi se da sam ipak pogriješio :)
Volim svaki sport gledati,iskreno gledao sam samo NHL i NBA od Amera.Tek sam od ove godine poceo pratiti i baseball pre samo povrsno sada kako imaju prenosi na areni uzivam gledajuci imaju dobri komentatori koji znaju o americkim sportovima.Takodje oni prenose i NFL i NCAA pa sada i to gledam.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 05 sep 2010, 15:21

Devil, pošto vidim da iskreno voliš sport preporučujem ti da počneš ozbiljnije pratiti NFL, nećeš se pokajati.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 05 sep 2010, 18:06

Safety Saintsa Darren Sharper stavljen na PUP listu i nece igrati prvih 6 sedmica.
Propade obecani duel Shiancoe - Sharper kojeg smo trebali gledati na otvaranju sezone. Ah, sta taj Twitter radi.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 05 sep 2010, 23:07

Upravo smo završili draft uživo u našoj NFL Fantasy ligi. Ima nas 12 koji igramo i moj izbor izgleda ovako:
Prva postava: Brees, Colston, Flozd, P. Thomas, Forte, Barber, Olsen, Baltimore, Janikowski.
Na klupi: Sproles, Breaston, Shockey, D. Anderson, Chicago.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 05 sep 2010, 23:29

Taktičar je napisao/la:Upravo smo završili draft uživo u našoj NFL Fantasy ligi. Ima nas 12 koji igramo i moj izbor izgleda ovako:
Prva postava: Brees, Colston, Flozd, P. Thomas, Forte, Barber, Olsen, Baltimore, Janikowski.
Zar nisi mogao bolje proci?

Ovako moje izgleda na nfl.com:
Starteri: Schaub, Jonathan Stewart, Peterson, Calvin Johnson, Donald Driver, Steve Smith (Giantsi), Antonio Gates, Stephen Gostkowski i Dallas Cowboysi
Klupa: Eli Manning, Julian Edelman, Devin Hester, Visanthe Shiancoe, Jerome Harrison i New England Patriotsi.

Janikowski kao kicker? Pogodit ce 2-3 kicka oko 60 yardi. Ali ce zato promasiti 5 "zicera".

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 05 sep 2010, 23:40

randy_moss je napisao/la:
Taktičar je napisao/la:Upravo smo završili draft uživo u našoj NFL Fantasy ligi. Ima nas 12 koji igramo i moj izbor izgleda ovako:

Starteri: Schaub, Jonathan Stewart, Peterson, Calvin Johnson, Donald Driver, Steve Smith (Giantsi), Antonio Gates, Stephen Gostkowski i Dallas Cowboysi
Klupa: Eli Manning, Julian Edelman, Devin Hester, Visanthe Shiancoe, Jerome Harrison i New England Patriotsi.

Janikowski kao kicker? Pogodit ce 2-3 kicka oko 60 yardi. Ali ce zato promasiti 5 "zicera".
Mi igramo na yahoo.com jer tamo ima više mogućnosti za modificiranje pravila. Ima nas 12 u ligi i igramo direktne duele svako protiv svakoga, a onda najboljih 8 prolazi u doigravanje. Birao sam 8 po redu što nije baš najidealnije, ali nije ni tako loše. Svaka druga runda biranja je išla obrnutim redoslijedom. Helem, čini mi se po tvojoj ekipi da vas ima manje u ligi i da zato imaš po imenima jaču ekipu od moje.
Strategija mi je bila da odmah pokušam uzeti Breesa, P. Manninga, Rogersa ili Bradya, pa onda ganjati nekog pravo dobrog RB-a, ali teško je bilo doći do onih najboljih. Plan mi je bio u trećem krugu uzeti neku jaku odbranu i tu sam uzeo Baltimore. Nakon toga sam išao na WR-ove, a TE-ove i Kickere sam ostavio za kraj. Znam da Janikowski ima nogu, ali ne i nišanske sprave, ali nisam imo neki bolji izbor pa sam mu odlučio dati šansu.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 sep 2010, 02:15

po meni njije lose i Olsen je takodjer igrac kojeg bi ja uzeo...sad neznam kako on spada u sitem kojeg Martz forsira, ali sposle godine je bio ubjedljivo najbolji reciver Bearsa i ako on igra TE poziciju....poznato je da Martz ne igra sa TE pozicijama i uglavnom je forsirao FB poziciju koja bi trebala praviti blokade i kako bi davali vise prostora runingbeckovima i i reciverima....zato su potpisali ove godine Manumaleuna iz San Diega koji je jedan od boljih blockera u ligi i kojeg Martz poznaje jos iz doba kada je sa Ramsima osvojio super bowll.

Evo gledo sam da uzmem ulaznicu protiv Minesote i bogami sve sto je ostlao ulaznica to su ono od 300 do 500$...ipak vise volim otici na 6-7 utakmica Bullsa za ovu cijenu, a njih svakako idem gledam cesto

http://www.ticketzoom.com/ResultsEvent. ... 5QodTCgn2A
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 06 sep 2010, 02:32

Znači ne izgleda da će mi Olsen biti od previše koristi zbog trenerove strategije. A ja ga baš uzeo jer sam mislio da će ove godine od Cutlera dobijati još više lopti.
Ove cijene što si naveo zvuče skroz ludo.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 sep 2010, 02:57

Taktičar je napisao/la:Znači ne izgleda da će mi Olsen biti od previše koristi zbog trenerove strategije. A ja ga baš uzeo jer sam mislio da će ove godine od Cutlera dobijati još više lopti.
Ove cijene što si naveo zvuče skroz ludo.

pa vidis po onome kako Martz zahtjeva Olsen im nije prioritet, ali svi dobro znamo da Cutler se najbolje slagao sa Olsenom i tako da je Martz rekao da ce sve uciniti da igra ponovo Olsen njegova najveca meta...znaci ne moras se brinuti za to, jer da nisu njega racunali onda bi ga trade negdje, sto se jeno vrijeme cak i spominjalo.

Sto se tice ulaznica brate eto izbacio sam ti stranicu gdje ja inace uzimam sto se tice ekipa iz Chicaga...na ovoj stranici ti je kao jeftinije nego na nekim drugim cak i do 50% pa sad ti gledaj....Protiv Minesote imas ali ako ces uzeti 4 ulaznice onda je nesto ko jeftinije i to si gore na samom vrhu .Meni ne treba cetri ebiga, eventualno dvije za mene i zenu ili recimo prijatelja...Gledo sam bas protiv Minesote i to je uglavnom cijena ...evo gledam baz protiv Packersa imas po nekih 170 dolara karta ali samo za jedno sto takodjer mi ne ide na ruku...vidjet cu uglavnom nesto pogledat cu jednu barem utakmicu tokom sezona to je sigurno....inace idem gledam Bullse redovno evo bas sam uzeo na otvorenju sezone Bulls-Knicks 23 dolara ticket ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 06 sep 2010, 14:28

Je li ima TItans-fans na forum??? :)
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 06 sep 2010, 19:21

zar nisi charger D1NO

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 07 sep 2010, 10:49

Taktičar je napisao/la:
randy_moss je napisao/la:

Mi igramo na yahoo.com jer tamo ima više mogućnosti za modificiranje pravila. Ima nas 12 u ligi i igramo direktne duele svako protiv svakoga, a onda najboljih 8 prolazi u doigravanje. Birao sam 8 po redu što nije baš najidealnije, ali nije ni tako loše. Svaka druga runda biranja je išla obrnutim redoslijedom. Helem, čini mi se po tvojoj ekipi da vas ima manje u ligi i da zato imaš po imenima jaču ekipu od moje.
Strategija mi je bila da odmah pokušam uzeti Breesa, P. Manninga, Rogersa ili Bradya, pa onda ganjati nekog pravo dobrog RB-a, ali teško je bilo doći do onih najboljih. Plan mi je bio u trećem krugu uzeti neku jaku odbranu i tu sam uzeo Baltimore. Nakon toga sam išao na WR-ove, a TE-ove i Kickere sam ostavio za kraj. Znam da Janikowski ima nogu, ali ne i nišanske sprave, ali nisam imo neki bolji izbor pa sam mu odlučio dati šansu.
na NFL.com je 10 igraca i ja sam birao 2. po redu i birao Petersona.
Sezona pocinje u cetvrtak pa sta mislite: New Orleans ili Minnesota?

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 07 sep 2010, 16:44

sandiegochargers:

Navijam za Chargers zbog Rivers i Ryan Matthews. I volim Titans zbog Vince Young i C.J ;)
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 07 sep 2010, 19:57

moj si covjek. sada fanova san diega ima najvise na forumu ( dvojica :D)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 sep 2010, 20:02

San Diego danas ima 3-4 igraca Bearsa koji su igrali u super bowll ekipi... doduse nisu vise oni stari igraci ali eto treba napomenuti :).....jedino vleika greska je sto su Riveru odpustili kakv su samo glupost napravili :shock: ....covjekova odbrana je dominirala nekoliko godina i da bi Smith doveo prijatleja Babicha oni prepuste Riveru Chargersima ...da je on ovdje ostao, ja vjerujem da bi obrana i dalje bila jedna od najboljih u ligi uz odbranu Baltimora naravno
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 07 sep 2010, 20:20

slazem se da odbrana puno ovisi i od defanzivnog koordinatora a ron rivera je dobar DC. san diego ima solidnu odbranu,ali ono sto nam fali je pritisak na QB. merriman koji je predvodio ligu u sackovima prije 3 i 4 godine,zadnje dvije sezone imao je samo 4 sacka. ja se nadam da ce odbrana biti bolja nego prosle godine kada je bila loša protiv rushing attacka ali tu je sad DT cam thomas koji bi trebao to malo popraviti. inace na poziciji vanjskog linebackera smo dobri,solidan par CB ali prosjecni srednji linebackeri i uzasan strong safety.

salty puno srece bearsima protiv detroita mislim to valjda nece biti problem dobiti sa bar 2 touchdowna razlike. ne bi vam smjeli dati vise od 20 poena. pozdrav

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 sep 2010, 01:07

Izabrao sma na draftu ovako

1. Peterson
2. Driver
3. Ryan
4. Floyd
5. Gronkowski
6. J. Stewart
7. Keading
8. Webb odbrana
9. Bowman odbrana
10. Chicago
11. Carmariljo
12. Bradshaw
13. Staford
14. Heath Miler
15. Jacob odbrana
16. Jacoby Jones

Valjal?
nema potpisa

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 08 sep 2010, 02:42

sandiegochargers je napisao/la:moj si covjek. sada fanova san diega ima najvise na forumu ( dvojica :D)
:) :) :)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 sep 2010, 05:49

sandiegochargers je napisao/la:slazem se da odbrana puno ovisi i od defanzivnog koordinatora a ron rivera je dobar DC. san diego ima solidnu odbranu,ali ono sto nam fali je pritisak na QB. merriman koji je predvodio ligu u sackovima prije 3 i 4 godine,zadnje dvije sezone imao je samo 4 sacka. ja se nadam da ce odbrana biti bolja nego prosle godine kada je bila loša protiv rushing attacka ali tu je sad DT cam thomas koji bi trebao to malo popraviti. inace na poziciji vanjskog linebackera smo dobri,solidan par CB ali prosjecni srednji linebackeri i uzasan strong safety.

salty puno srece bearsima protiv detroita mislim to valjda nece biti problem dobiti sa bar 2 touchdowna razlike. ne bi vam smjeli dati vise od 20 poena. pozdrav

ma trebali bi ovo bez problema uzet, jer stvarno ako se desi suprotno, onda je sezona za Chicago gotova 99%....Samo Detroit nece biti tako naivna ekipa kao ranih sezona, jer uspjeli su izgleda i oni malo popraviti odbranu, a vec imaju dosta dobrog QB, kao i RW...u NFC Central ce sigurno ekipa koja bude gubila utakmice protiv Detroita tesko uspjeti napraviti playoff, pa se nekako nadam da bi Packersi ili Vikingi mogli kiksati u Detroitu sto je naravno tesko za ocekivati :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Direktorcic, Elubrylla, harko35, MostarskiSin, Proximic i 12 gostiju.