OI London 2012 - BIH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

bistrikboy
Kontakt:

Re: OI London 2012 - BIH

Post Postao/la bistrikboy » 31 jul 2012, 15:13

TRUST je napisao/la:Mozemo mi napadati drzavu i sve to al ima i do nas samih.Evo ima olimpiski bazen u Sarajevu i Banja Luci,znaci imaju uslovi eh sad nam treba dosta klinaca koji ce plivati na bazenima, evo si ovi mladi plivaci na Ol poceli plivati sa 7-8 godina i evo rezultata.Prvo sve ove klince koji krecu u osnovnu skolu naucit plivati, pa onda one talentovanije probrat malo vecu skupinu radit snjima pa bit ce rezultata.Dosta ima i do roditelja kojima je mrsko djecu vodit na treninge,kupe malom djetu racunara mobitel i igrica i dijete ne izlazi iz kuce pa i ako mu se javi zelja za sport odgovorega ko uspjeva onaj samo sa stelom. I dobijemo klinca kojeg je motorika i pokreti ko u starog djeda nezna potrcat kako treba.Roditelji treba da tjeraju djecu da treniraju najvise radi dobra djece i radi njihovog razvoja.
Evo recimo sto mi je zapalo za oko a mozda ovdje ko bolje zna.Mi imamo boksersku ligu ja mislim prvu i drugu,gdje su ti bokseri sta je sanjima pa mogo je barem jedan dogurat do Ol,mnoge drzave imaju predstavnika u boksu a sigurno lige nemaju. ja mislim da i u ovim trenutno uslovima moramo bolje mi samo kukamo na drzavu a nista se neradi.
Takva strategija se vec primjenjuje u KS,i mnogo se ocekuje od ove djece u buducnosti,bojim se da nam nedostaje strucnjaka...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 31 jul 2012, 15:13

don_burza je napisao/la:kome praviti teniske terene ?

Znamo svi da je to skupo roditeljima i niko nebi slao djecu pa bi tako ti tereni sluzili samo za zajebanciju i rekreaciju

nego evo gledam na ES ovaj kajak

Ne mogu da vjerujem da nemamo tu bar uslova
Tacno ako za ovaj kajak i takmicenje na brzim vodama nemamo uslova onda nema niko

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 31 jul 2012, 15:14

Dovoljno je pogledati na fudbalsku reprezentaciju BiH i te igrace, da se vidi koliko uslova i mogucnosti ima za najpopularniji sport u BiH...skoro svi igraci su odrasli u dijaspori osim Dzeke.

A to je fudbal narode...koji se igra i na krivom brdu gdje dva kamena budu stative, a mozete samo zamisliti ''uslove'' i ''mogucnosti'' za druge sportove u BiH.

BiH je uglavnom nefunkcionalna drzava na svakom nivou od politke do sporta pa dalje.

A sto je jos veci problem od uslova je mentalitet u narodu...bolje je ici u kafic i piti kafu nego da ganjas neku loptu negdje...narod ce te proglasiti da si lud ej zamislite momak nece u kafic a ganja neke lopte misli fol on ce biti neko i nesta u sportu...ovaj narod je toliko korumpiran da je to kriminalno :idea:
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

vitez9
Kontakt:

Post Postao/la vitez9 » 31 jul 2012, 15:14

vidi npr, sta je s ovim u Mostar U?

slika

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 31 jul 2012, 15:18

bistrikboy je napisao/la:
TRUST je napisao/la:Mozemo mi napadati drzavu i sve to al ima i do nas samih.Evo ima olimpiski bazen u Sarajevu i Banja Luci,znaci imaju uslovi eh sad nam treba dosta klinaca koji ce plivati na bazenima, evo si ovi mladi plivaci na Ol poceli plivati sa 7-8 godina i evo rezultata.Prvo sve ove klince koji krecu u osnovnu skolu naucit plivati, pa onda one talentovanije probrat malo vecu skupinu radit snjima pa bit ce rezultata.Dosta ima i do roditelja kojima je mrsko djecu vodit na treninge,kupe malom djetu racunara mobitel i igrica i dijete ne izlazi iz kuce pa i ako mu se javi zelja za sport odgovorega ko uspjeva onaj samo sa stelom. I dobijemo klinca kojeg je motorika i pokreti ko u starog djeda nezna potrcat kako treba.Roditelji treba da tjeraju djecu da treniraju najvise radi dobra djece i radi njihovog razvoja.
Evo recimo sto mi je zapalo za oko a mozda ovdje ko bolje zna.Mi imamo boksersku ligu ja mislim prvu i drugu,gdje su ti bokseri sta je sanjima pa mogo je barem jedan dogurat do Ol,mnoge drzave imaju predstavnika u boksu a sigurno lige nemaju. ja mislim da i u ovim trenutno uslovima moramo bolje mi samo kukamo na drzavu a nista se neradi.
Takva strategija se vec primjenjuje u KS,i mnogo se ocekuje od ove djece u buducnosti,bojim se da nam nedostaje strucnjaka...
To je fino cut,ima u Tuzli bazen nije nesto veliki al za pocetak treniranja ekstra, a kod nas 80% srednjoskolaca koji tek krecu u srednju nije bilo na bazenu,i tek se prvi put surecu snjim kad odu ono malo casova sa skolom i to ne sve skole, I to prvenstveno milslim na djecu sa podrucja Tuzle ovim okolo da nepricam.Onda vidis srednjoskolca stil plivanja za plakat eh tu su prvenstveno roditelji krivi

vitez9
Kontakt:

Post Postao/la vitez9 » 31 jul 2012, 15:20

TRUST je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
To je fino cut,ima u Tuzli bazen nije nesto veliki al za pocetak treniranja ekstra, a kod nas 80% srednjoskolaca koji tek krecu u srednju nije bilo na bazenu,i tek se prvi put surecu snjim kad odu ono malo casova sa skolom i to ne sve skole, I to prvenstveno milslim na djecu sa podrucja Tuzle ovim okolo da nepricam.Onda vidis srednjoskolca stil plivanja za plakat eh tu su prvenstveno roditelji krivi

treba se ih gurat da plivaju.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 31 jul 2012, 15:26

admin je napisao/la:
Zeman je napisao/la:Napravljena je neka strategija razvoja sporta u BiH prije 4-5 godina, mislim da je imam negdje, bila je poprilično smiješna. Potrudiću se da je nađem, pa ponovo pročitam.. Ali zna li ko je li poslije toga izrađena neka strategija, znači od 2008. na ovamo?
ajde molim te, nađi, pa podijeli sa nama.

da vidimo od toga što je zacrtano strategijom na čemu se uopšte radilo, šta je realizovano, šta se pokušalo realizovati, ali iz realnih razloga se nije uspjelo.... a šta se samo šupljiralo, bez ikakve namjere da se išta poduzme.
Potražio sam i ipak se radi o strategiji iz 2010. godine: http://www.mcp.gov.ba/zakoni_akti/strategije/?id=1672" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja imam skraćenu verziju na 22 stranice, pa sam mislio da je riječ o nekoj drugoj.. Piše da se strategija radi svake 4 godine (olimpijski ciklus), ali onu iz 2006. ne mogu naći ni na netu.
NAPRIJED NARODE!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 31 jul 2012, 15:30

Ne znam jel bitno za diskusiju,ali čisto da kažem da Beograd ima više košarkaških klubova nego cijela BiH.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 31 jul 2012, 15:38

U kolko sati se hrva Mekić ?
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 31 jul 2012, 15:42

LBJ MVP je napisao/la:Ne znam jel bitno za diskusiju,ali čisto da kažem da Beograd ima više košarkaških klubova nego cijela BiH.
I vecina ih ima isti stil igre ne samo iz Beograda nego iz cijele Srbije. Dosta trke uz dobar sut sa jakim presingom u odbraniu, i sto je najvaznije a pogotov u mladim kategorijama na samaraju djecu sa nekim akcijama vec se dosta radi na individualnoj tehnici. A ne ko kod nas kad vidim djecu da postave zonu i to pioniri i onda se smorise sa nekim akcijama a trka i sut ko ****.Tek u junorskoj selekcij treba radit kretanja i zonske odbrane tamo sa 17godina i lagano uvodit teretanu. a do tad radit na individualnoj tehnici sa djecom motorici sutu, odbranu covjek na covjek sa stvaom dobrim odbranbenim,kod nas djete uce zoni a ono se nzena ni kosarkaski stav kako treba spustit u odbranim a kamal da prati kojeg boljeg igraca u tom stavu. A u napadu samo osnove pas na jednu blok na drugu otvaranje iz blokova utrcavanje iza leda

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 31 jul 2012, 15:47

LBJ MVP je napisao/la:Ne znam jel bitno za diskusiju,ali čisto da kažem da Beograd ima više košarkaških klubova nego cijela BiH.

Itekako je bitno.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 31 jul 2012, 15:48

Mani te se suplje......

Kad se bori Mekić?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 31 jul 2012, 15:52

Zeman je napisao/la:
admin je napisao/la:
Zeman je napisao/la:Napravljena je neka strategija razvoja sporta u BiH prije 4-5 godina, mislim da je imam negdje, bila je poprilično smiješna. Potrudiću se da je nađem, pa ponovo pročitam.. Ali zna li ko je li poslije toga izrađena neka strategija, znači od 2008. na ovamo?
ajde molim te, nađi, pa podijeli sa nama.

da vidimo od toga što je zacrtano strategijom na čemu se uopšte radilo, šta je realizovano, šta se pokušalo realizovati, ali iz realnih razloga se nije uspjelo.... a šta se samo šupljiralo, bez ikakve namjere da se išta poduzme.
Potražio sam i ipak se radi o strategiji iz 2010. godine: http://www.mcp.gov.ba/zakoni_akti/strategije/?id=1672" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja imam skraćenu verziju na 22 stranice, pa sam mislio da je riječ o nekoj drugoj.. Piše da se strategija radi svake 4 godine (olimpijski ciklus), ali onu iz 2006. ne mogu naći ni na netu.
ako smijem, iz strategije sa gornjeg linka izdvojio bih:

Dinamika ostvarivanja

U kratkoročnom planu predviđa se:

1. imenovanje tima za izradu studije, a potom i projekta,
2. detaljnije upoznavanje odgovornih sa idejama i načinom realizacije projekta,
3. medijska kampanja
4. održavanje konferencija univerziteta u BiH.

U srednjoročnom planu predviđa se:
5. stvaranje materijalne pretpostavke za ostvarenje ciljeva,
6. stvaranje kadrovskih pretpostavki za ostvarivanje ciljeva,
7. dalja medijska angažiranost u pogledu ostvarivanja ciljeva, i
8. usaglašavanje (kompatibilnost) nastavnih planova i programa na fakultetima sporta i
tjelesnog odgoja.

U dugoročnom planu predviđa se:
9. implementacija svih zacrtanih ciljeva,
10. uspostava kontrolnih mehanizama, i
11. sagledavanje pozitivnih i negativnih efekata ovog segmenta Strategije.
Ne sumnjam da je tačka 1. realizovana, obzirom da garant ima i nekih dnevnica i plata za rad u tom "timu". Tačka 2. možda. Na tački 3. je sigurno već stalo, jer bismo valjda primjetili tu medijsku kampanju.

Po mom mišljenju, tu je najveći problem... ubleharenje.
Ko ima živaca da pročita strategiju sa linka, vidjeće da u njoj apsolutno ništa kontkretno ne piše, već samo neka šuplja, odjednom se pojavi nekakva "studija" koju treba izraditi, a ne znaš ni o čemu bi trebala govoriti, ni jel ova "strategija" u stvari ta "studija"... nakon studije, onda će se opet skupiti, pa lagano izraditi "projekat"... pa onda prođoše 4 godine, mora opet "strategija" jer se ona pravi svake 4 godine... i onda ispočetka.

samo mazanje očiju, bez da se išta konkretno uradi.

ps. Mekić je tek 02. avgusta.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 31 jul 2012, 16:22

Znam da nema veze sa diskusijom ali kad bolje pogledamo vecina klubova iz raznih sportova je u velikim finansijskim problemima, dosta klubova je ugaseno ili ce biti ugaseno.
Ne moze sportas uspjeti, a da nema klub iza sebe. Klub nema za trenere, nema za sportasa, realno nema uslove kao klubovi u stranim zemljama i to se osjeti itekako na uspjehu sportasa.
Realno mala je i zainteresovanost za sport. Vecina omladine zaluta u neki sport radi roditelja, a dosta je i onih koji su okej do 18. godine i onda moraju na fakultet i batale sport. Dosta je i onih kojima dosadi...Dosta i onih koji se previse trude mada znaju da igraju u katastrofalnim ligama i da nikad nece moci igrati vazniju ulogu van BIH.

Nije sve do drzave, fulali smo 50 godina kapitalizma i zato se ovo desava. Tesko da cemo se prilagoditi i u sljedecih 20-30 godina. Drzava u ovom sistemu nije duzna da kontrolise sta klubovi rade i nije povezana sa klubovima. Klub je sam za sebe i mora imati investitore...Ista stvar kao i kod fabrika...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 31 jul 2012, 17:05

delpiero20 je napisao/la:Znam da nema veze sa diskusijom ali kad bolje pogledamo vecina klubova iz raznih sportova je u velikim finansijskim problemima, dosta klubova je ugaseno ili ce biti ugaseno.
Ne moze sportas uspjeti, a da nema klub iza sebe. Klub nema za trenere, nema za sportasa, realno nema uslove kao klubovi u stranim zemljama i to se osjeti itekako na uspjehu sportasa.
Realno mala je i zainteresovanost za sport. Vecina omladine zaluta u neki sport radi roditelja, a dosta je i onih koji su okej do 18. godine i onda moraju na fakultet i batale sport. Dosta je i onih kojima dosadi...Dosta i onih koji se previse trude mada znaju da igraju u katastrofalnim ligama i da nikad nece moci igrati vazniju ulogu van BIH.

Nije sve do drzave, fulali smo 50 godina kapitalizma i zato se ovo desava. Tesko da cemo se prilagoditi i u sljedecih 20-30 godina. Drzava u ovom sistemu nije duzna da kontrolise sta klubovi rade i nije povezana sa klubovima. Klub je sam za sebe i mora imati investitore...Ista stvar kao i kod fabrika...
da su samo nastavili trendove iz tih "mracnih" 50 godina, danas bi u londonu minimalno 25-30 sportista bilo iz bh
nema potpisa

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 31 jul 2012, 17:12

admin je napisao/la:
Po mom mišljenju, tu je najveći problem... ubleharenje.
Ko ima živaca da pročita strategiju sa linka, vidjeće da u njoj apsolutno ništa kontkretno ne piše, već samo neka šuplja, odjednom se pojavi nekakva "studija" koju treba izraditi, a ne znaš ni o čemu bi trebala govoriti, ni jel ova "strategija" u stvari ta "studija"... nakon studije, onda će se opet skupiti, pa lagano izraditi "projekat"... pa onda prođoše 4 godine, mora opet "strategija" jer se ona pravi svake 4 godine... i onda ispočetka.

samo mazanje očiju, bez da se išta konkretno uradi.
Pa da, zato sam rekao da je smiješna. Ja imam skraćenu verziju od 22 str. koju je jedan asistent pripremao za fakultet, samo najbitnije izdvojio i opet nisam mogao naći ništa konkretno :roll: Najzanimljivije što sam pročitao je podatak da se za sufinansiranje sportskih manifestacija izdvajalo 1,3 miliona KM u 2008. i da je ista cifra predviđena za 2009. i 2010.
Zadnja izmjena: Zeman, dana/u 31 jul 2012, 17:13, ukupno mijenjano 1 put.
NAPRIJED NARODE!

vitez9
Kontakt:

Post Postao/la vitez9 » 31 jul 2012, 17:12

nazlaost istina adnanbalije

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 31 jul 2012, 17:13

Admir_Sa je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:Znam da nema veze sa diskusijom ali kad bolje pogledamo vecina klubova iz raznih sportova je u velikim finansijskim problemima, dosta klubova je ugaseno ili ce biti ugaseno.

da su samo nastavili trendove iz tih "mracnih" 50 godina, danas bi u londonu minimalno 25-30 sportista bilo iz bh
Pa dobro to je sad vec druga stvar, nismo mi isli da ih ne nastavimo i sad moramo po kapitalizmu...nema nam druge. Da me ne shvatite pogresno, taj sistem je bio uspjesniji za sport, u druge stvari tog sistema i ovog sad da ne ulazimo..

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 31 jul 2012, 17:17

moramo po kvalitetu, strucnosti, nezavisnosti, ozbiljnosti i odlucnosti

ništa lakše u današnjem vremenu imati uvid u plan i program neke razvijenije države i samo kopirati ono što se može, a što ne pokušati odraditi na neki drugi nacin

sve dok u državi bude stanje npr daj drotu cvaju i on te pusti napretka nece biti, a u tom krugu su svi krivi, od gradjana do politicara
nema potpisa

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 31 jul 2012, 17:18

hamzaTM87 je napisao/la:
Ostalih devet sportista više nebrigom naših institucija, nego ljubavi prema susjednim zemljama nastupaju za Hrvatsku i Srbiju.

.
ma da...naravno :lol:
inače cijeli tekst je užasan....lik se samo tješi....mislim da je već sto puta dokazano da se hrvati i srbi iz bih smatraju "većim katolicima od pape" i šta misle od bošnjacima ...a ovaj lik misli da su htjeli nastupat za bih...

ili ovo da balić ima korijene iz bih :lol: ...šta i da ima?...treba nastupit za bih zato jer mu je šukundjed sa područja današnje bih??...hrvat naravno...onda više od pola hrvatske treba preselit u današnju bih...

ovaj lik je vrlo naivna i slijepa osoba,koja nema pojma o stanju u svojoj zemlji

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.