K1=kickbox,muay thai international

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

brzitesanj
Kontakt:

Re: K1=kickbox,muay thai international

Post Postao/la brzitesanj » 16 mar 2013, 01:50

Ona uvodna predborba između Japanca i Slovenca (nisam siguran kako se zovu) za mene je bila uz borbu Samedov-Hari najbolja večerasnja borba, u ovoj borbi između slovenca i japanca vidjeli smo rijetko viđeni križni udarac u glavu.Ovi mladi ždrijebci se bore bez ikakvih mentalnih kočnica oni su željni borbe željni su krvi, ovo im je jedinstvena prilikka da ih neki sponzor zapazi i da nekom menadžeru uđu u oko . I naravno treba izdvioti iz ovog cirkusa i ono koljeno Ismailia u prvom njegovom večerašnjem meču. :)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 mar 2013, 02:05

Kineza.., ushiro geri, nize kategorije su atraktivnije jer su tehnicki ljepse i lakse za primjeniti, mentalne barijere..? O Boze.
Sport je lijek za tijelo i duh.

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 16 mar 2013, 02:23

[youtube][/youtube]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
>>No body likes us but we dont care<<

GoRaN
Kontakt:

Post Postao/la GoRaN » 16 mar 2013, 03:55

Ciganluk? Cirkus? Namještaljka? Koji ****? :lol:

Ljepše države, a poganijeg naroda nigdje nema.Eno komentarišite na FB-u, tamo se skupila zavidna hrpa ljudskog smeća.

Kvalitetne borbe, nekoliko baš krvničkih.Azerbejdžanac odličan protiv Harija, na kraju je slavio(moralnu pobjedu, kako rekoše komentatori) više nego on. :mrgreen: Mirko došao do pojasa nešto lakšim putem, ali drago mi je.Čovjeka se sjećam od kad sam bio klinac, i jedna onakva karijera zaslužuje ovu krunu na kraju.Mislim da će mu lijeva noga dobiti voštanu figuru. :mrgreen:

Naš Dževdo bio dosta dobar, ali nekako se ne mogu oteti dojmu da je on u nekom segmentu sportskog života neozbiljan.Možda griješim, ali eto.Taman kontam da ga može dobiti, kad ode noga u klinac. :roll: Bar je dva puta napravio dernek u Areni uz zvuke istočnog melosa. :mrgreen:

Ovo sve me podsjetilo na vremena kad UFC još nije imao primat, i kada su se LeBonier(?), Hunt, Musashi i ostali šibali do iznemoglosti.

Adebayor
Kontakt:

Post Postao/la Adebayor » 16 mar 2013, 04:51

Zanimljivo kako svi spominju namještanje, cirkus ovo ono, a nitko ne spominje neodgovornost i neozbiljnost jednog borca koji je odradio rezervnu borbu i onda otišao tko zna gdje... i ako se spominje onda je to kroz šalu...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 mar 2013, 08:32

platini je mala maca kako je sinoc ovaj turnir bio stela :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 mar 2013, 09:00

bas steta za dževada nevjerovatna mu se prilika ukazala... najnespremniji sa kondicijskog aspekta smo u svijetu borlackih sportova. jedini redzovic koji koliko toliko ima prihvatljivu kondiciju al se to i vidi po njegovim rezulatatima.
ovo je mogao neko drugi osvojiti samo u slucaju da je mirku srce prestalo sa radom il da je slucajno nogu slomio... ja ne volim u ovim borilackim sportovima pod svaku cijenu domaci borac mora biti pobjednik. ali ako nista vidjeli smo odlicnog bard harija i samedova, odlicnu borbu između gergesa i londta i nasem se dzevadu ukazala prilika karijere.
You are someone else I am still right here

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 16 mar 2013, 09:26

Šteta za povredu jbm mu... :cry:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 16 mar 2013, 09:26

Iskreno vjerujem da ovo sinoć nisu bili najbolji borci po K1 pravilima. Da se odmah ogradim, neinteresantan mi je sport, ali pogledam borbe, kao ljubitelj borilačkih sportova općenito. Međutim, ako su ono sinoć bili najbolji, onda je ovaj sport pao k***** za uši.
Tehnika večine boraca je bila živi užas. Jednostavno nemjerljivo sa tehnikom boraca u ranijim zdanjima ovog turnira, Host, Aerts, Sefo, Hunt, Bonjatski, LeBaner itd itd.
Jedino je Filipović, koliko toliko taktički radio borbe i vidi se da odskaće od svih ostalih boraca koji su nastupali sinoć. Ostali kao da se napamet zalete pa šta bude. Londtova ručna tehnika je komedija u kontekstu nivoa na kojem se bori. Svaki put mu je brada širom otvorena.
Badr Hari je overrated. Vjerujem da bi ga Filipović 'ladno završio. Čovjek ima staklenu bradu i prima previše udarac. Da su izjednačeniji po kilaži, hladno bi izgubio i od Samedova jer je Azrebejdžanac bolji, tehnički potkovaniji, borac. Međutim, masa ti ovdje daje veliku prednost.
Ostali isto slabo, pogotovo me naljuti kad profi borac preda borbu zbog udarca koji ga je uzdrmao ili zbog cuta.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 mar 2013, 09:47

work je napisao/la:Iskreno vjerujem da ovo sinoć nisu bili najbolji borci po K1 pravilima. Da se odmah ogradim, neinteresantan mi je sport, ali pogledam borbe, kao ljubitelj borilačkih sportova općenito. Međutim, ako su ono sinoć bili najbolji, onda je ovaj sport pao k***** za uši.
Tehnika večine boraca je bila živi užas. Jednostavno nemjerljivo sa tehnikom boraca u ranijim zdanjima ovog turnira, Host, Aerts, Sefo, Hunt, Bonjatski, LeBaner itd itd.
Jedino je Filipović, koliko toliko taktički radio borbe i vidi se da odskaće od svih ostalih boraca koji su nastupali sinoć. Ostali kao da se napamet zalete pa šta bude. Londtova ručna tehnika je komedija u kontekstu nivoa na kojem se bori. Svaki put mu je brada širom otvorena.
Badr Hari je overrated. Vjerujem da bi ga Filipović 'ladno završio. Čovjek ima staklenu bradu i prima previše udarac. Da su izjednačeniji po kilaži, hladno bi izgubio i od Samedova jer je Azrebejdžanac bolji, tehnički potkovaniji, borac. Međutim, masa ti ovdje daje veliku prednost.
Ostali isto slabo, pogotovo me naljuti kad profi borac preda borbu zbog udarca koji ga je uzdrmao ili zbog cuta.
vecina najboljih je u Glory tako da ti nadanja nisu uzaludna :D
ne znam sta bi ti rekao za mirka po meni je ovo sve i napravljeno samo da bi on napokon osvojio K1 GP i bila strasna senzacija da se to nije desilo... pa ljudi moji nije đaba do sada uvijek u japanu zavrsni turnir odrzavan sada zbog finansijkih problema pokusali su osvojiti americko trziste pa kad to nije islo onda je zovko uskocio...
You are someone else I am still right here

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 16 mar 2013, 12:07

cestitke Mirku zasluzeno je osvojio K1 GP i odlicno okrunio karijeru

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 16 mar 2013, 12:29

work je napisao/la:Iskreno vjerujem da ovo sinoć nisu bili najbolji borci po K1 pravilima. Da se odmah ogradim, neinteresantan mi je sport, ali pogledam borbe, kao ljubitelj borilačkih sportova općenito. Međutim, ako su ono sinoć bili najbolji, onda je ovaj sport pao k***** za uši.
Vidim kažeš da slabije pratiš K1 pa razumijem to što si napisao, na osnovu što si sinoć vidio.
Ne znam koliko si upoznat ali Hari je izašao iz zatvora prije nekih 40ak dana sa nekih 90kg i ko ga je god prije gledao zna da to nije onaj Hari, a kad je spreman jedan je od najboljih K1 boraca ikad, sigurno najatraktivnij, jedini koji je nokautirao Schilta(najbolji K1 u istoriji) kad je ovaj bio na vrhuncu, dobio sve najbolje borce sa kojima se borio.
To bi isto bilo ko kad bi neko rekao ovo za Andersona Silvu da je precjenjen i to ostalo što si napisao.

Najbolje bi bilo da odeš malo na youtube i pogledaš njegove borbe, čisto savršenstvo kick boxa.

Mirku svaka čast, legenda je, čestitam mu na naslovu ali da je Hari spreman ovaj današnji Mirko ne bi izdržao ni 2 minute sa njim.

I prije sam govorio da je Samedov strašan boraci svi koji su ga prije gledali znaju to pa meni nije nimalo čudno što je pružio ovakvu borbu protiv nespremnog Harija. Samo je očit taj njegov nedostatak visine i kila za tešku, do 95 kg bi bio u najužem vrhu.

Fera ti je rekao da je većina najbolji boraca u Goldenu, tako da ovo nije ni blizu najbolje što K1 može ponuditi.

PS. evo čitam sada da Hari nije slomio nogu, nego samo natuko, sada mi je ovo sve sumnjivije, a posebno kad sam vido potpuno zdravog Samedova, koji nije mogao uskočit u polufinale zbog "povrede", a ubacuju Poturka koji ima očitu povredu stopala :lol:
Ali helenejse, predpostavljam da je ovo kraj K1 organizacije, jer će i ovo malo boraca što valja otići u Glory, što je i bolje jer ćemo gledati najbolje na jednom mjestu

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 16 mar 2013, 12:42

Pogledam ja, samo što nisam veliki fan.
Neko moje mišljenje, daleko od stručnog, međutim, tu smo da razmjenimo mišljenja. Mislim da Hari dobija mečeve večinom na surovu snagu. To mu priznajem, može generisat ogromnu snagu, pogotovo sa kickovima. Istovremeno, ostavlja dosta prostora za kontru. Sinoć je skoro svaki Semedov lijevi overhook prošao. Da je ovakav udarac plasirao neki prirodni teškaš, Hari bi na spavanje. Još jedan razlog jeste da su unutar K1 ručne tehnike dosta lošije u odnosu na boks. Dobar bokser, uz solidnu nožnu tehniku, da ne bude nalupan, bi vro lahko iskontrirao Haria, kao i Londta, koji je divljački nasrnuo u onoj borbi protiv Gergesa, ostavljajući se širom otvorenim.

Ponavljam, nije mi cilj nikog lično uvrijediti, pošto ima ljudi što kritiku na račun njima omiljenih boraca ili klubova shvataju lično, tako da, ukoliko se neko osjetio uvrjeđenim moim pisanjem, upućujem unaprijed ispriku, pozz.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 16 mar 2013, 12:45

pa de elito organizujte nam nesto u sarajevu sto ce privuci paznju ,bilo kojeg sporta, a ne oskare popularnosti i nazifova sjela pa pokazite kluturu,pa makar i nek bdue nastimano samo nek se nesto ima pogledati ;)

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 16 mar 2013, 13:32

work je napisao/la:Pogledam ja, samo što nisam veliki fan.
Neko moje mišljenje, daleko od stručnog, međutim, tu smo da razmjenimo mišljenja. Mislim da Hari dobija mečeve večinom na surovu snagu. To mu priznajem, može generisat ogromnu snagu, pogotovo sa kickovima. Istovremeno, ostavlja dosta prostora za kontru. Sinoć je skoro svaki Semedov lijevi overhook prošao. Da je ovakav udarac plasirao neki prirodni teškaš, Hari bi na spavanje. Još jedan razlog jeste da su unutar K1 ručne tehnike dosta lošije u odnosu na boks. Dobar bokser, uz solidnu nožnu tehniku, da ne bude nalupan, bi vro lahko iskontrirao Haria, kao i Londta, koji je divljački nasrnuo u onoj borbi protiv Gergesa, ostavljajući se širom otvorenim.

Ponavljam, nije mi cilj nikog lično uvrijediti, pošto ima ljudi što kritiku na račun njima omiljenih boraca ili klubova shvataju lično, tako da, ukoliko se neko osjetio uvrjeđenim moim pisanjem, upućujem unaprijed ispriku, pozz.
O ovome pričam, on je tek neke 3,4 godine stokilaš, a prije toga je bio mršavko koji je sa 95kg 2007 nastupao na K1 final 8 u japanu i izgubio od Bonjaskog na bodove gdje je bio bolji ali Remy je tada zbog imena prošao dalje,
Sa dvadeset godina i nekih 90 kg je zadnjim kružnim nokautirao Leku( najbolji nokaut u istoriji K1)

Zatim redom dobivao(većinom nokautom) Grahama, Aertsa, Sefa,Man Choia, Zimmermana,, to jest likove koji su puno teži od njega bili i koji su bili krema K1.

Bio je u finalu GP 2008 sa Bonjatskim sa manje od 100je, tek od prve borbe sa Overeemom je uspio doći do stotke.
Znači ne možeš reći da dobiva na snagu, jer su svi bili puno snažniji od njega.

Opet ponavljam lik je tehnički najpotkovaniji K1 borac.
I opet govorim ne možeš na osnovu ovog meča formirat mišljenje o njemu jer ovo nije ni 20 posto od onoga što on pruža u ringu kad je fit.

Evo ti u prilogu borbe protiv Ignashova(koji je tada bio na vrhuncu), sa samo 18 god. i protiv Leke sa 20. Znači mršav ko štanga a pogledaj kakve kombinacije baca :o

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 16 mar 2013, 13:43

Ok, ne slažem se u potpunosti, ali poštujem tvoje mišljenje. ;)

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 16 mar 2013, 14:05

work je napisao/la:Ok, ne slažem se u potpunosti, ali poštujem tvoje mišljenje. ;)
Oko čega se ne slažeš, ako nije problem reći?
Ako je u vezi "snage" nije to moje mišljenje nego same činjenice, eto ako si pogledao video razumit ćeš o čemu sam pisao.

Da se razumijemo ne svršavam na Harija(nisam taj tip da imam nekakve idole i slične gluposti), čak mislim da se većinom ponašao poput idijota, ali što jest jest kao borac kapa do poda.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 16 mar 2013, 14:18

ciza je napisao/la:pa de elito organizujte nam nesto u sarajevu sto ce privuci paznju ,bilo kojeg sporta, a ne oskare popularnosti i nazifova sjela pa pokazite kluturu,pa makar i nek bdue nastimano samo nek se nesto ima pogledati ;)
Nece to tek tako prijatelju. Bilo je FightNight ali je to jos daleko od jedne ovakve organizacije, o novcanoj nagradi da ne govorimo. Moras prvo napraviti neki uspjeh, skrenuti paznju na sebe a onda skupiti dobar tim i organizovati jednu jaku manifestaciju sto i nije bas lagano. U nasoj zemlji ni Bascarsijske noci ne mogu da se organizuju da valja pa i s te strane sam malo skeptik.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 16 mar 2013, 14:44

Bravo Mirko 8-)

Odlicne sve 3 borbe i najbolji moguci kraj sjajne karijere.A vi momci sto nalazite svaki razlog da je sve namjesteno - :lol:

Blago vama kad mozete.To je tako kod nas.Ne moze neko od vamo osvojit da nije namjesteno.Jbem ja takve ljude.

Mirko jos jednom - sve cestitke!!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 16 mar 2013, 15:50

**** i ja ljude koji ovakve stvari sebi stavljaju u signature (ovaj YT klip).
Unico amore sei!
❤️🖤

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.